Hoe stel je het pinlock-vizier van de Schuberth C4 Pro in?

In deze stapsgewijze handleiding laten we je zien hoe je het pinlock-vizier van de Schuberth C4 Pro kunt instellen. Het pinlock-vizier is een speciaal vizier dat voorkomt dat je helm beslaat tijdens het rijden. Het is belangrijk om het vizier correct in te stellen, zodat je altijd een duidelijk zicht hebt op de weg.

1

Stap 1: Open het vizier

Stap 1: Open het vizier.Om het pinlock-vizier in te stellen, schuif je eerst de vergrendeling aan de zijkant van het vizier van je Schuberth C4 Pro helm omhoog. Dit zorgt ervoor dat het vizier ontgrendeld wordt en je het kunt openen. Je vindt de vergrendeling aan de linker- of rechterkant van het vizier, afhankelijk van het model. Schuif de vergrendeling voorzichtig omhoog totdat je een klik hoort en het vizier loskomt. Nu ben je klaar om verder te gaan met het instellen van het pinlock-vizier.

2

Stap 2: Verwijder het pinlock-vizier

Nu het vizier open is, kun je het pinlock-vizier uit de helm halen. Volg deze eenvoudige stappen om het pinlock-vizier te verwijderen:

 • Maak de pinlock-pins aan beide zijden van het vizier los.
 • Schuif de pins voorzichtig uit de openingen.
 • Verwijder het pinlock-vizier.

Zorg ervoor dat je de pins stevig vasthoudt terwijl je ze verwijdert, zodat ze niet per ongeluk uit je handen vallen. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het verwijderen van het pinlock-vizier om schade aan de helm of het vizier te voorkomen. Volg deze stappen en je zult het pinlock-vizier in een mum van tijd kunnen verwijderen.

3

Stap 3: Reinig het pinlock-vizier

Voordat je het pinlock-vizier opnieuw instelt, is het belangrijk om het grondig te reinigen. Volg deze eenvoudige stappen om je vizier schoon te maken:

 1. Neem een zachte doek en maak deze vochtig met wat mild sopwater.
 2. Wrijf voorzichtig over het gehele oppervlak van het vizier om vuil en vettigheid te verwijderen. Zorg ervoor dat je alle hoeken en randen meeneemt.
 3. Spoel het vizier grondig af met schoon water om alle zeepresten te verwijderen. Dit is belangrijk om te voorkomen dat het vizier strepen krijgt.
 4. Dep het vizier droog met een schone doek. Zorg ervoor dat je voorzichtig dept en niet wrijft, om krassen te voorkomen.

Nu is je pinlock-vizier schoon en klaar voor het volgende gebruik! Vergeet niet om regelmatig je vizier schoon te maken om een helder zicht te behouden tijdens het rijden.

4

Stap 4: Plaats het pinlock-vizier terug

Nu kun je het gereinigde pinlock-vizier terugplaatsen in de helm. Zorg ervoor dat de pinlock-pins aan beide zijden van het vizier goed in de openingen passen. Schuif de pins voorzichtig naar beneden totdat het vizier stevig vastzit. Controleer vervolgens of het vizier goed is vergrendeld door er zachtjes aan te trekken. Als het vizier stevig blijft zitten, dan heb je het correct teruggeplaatst. Nu ben je klaar om je helm weer te gebruiken en te genieten van een helder zicht tijdens het rijden!

5

Stap 5: Sluit het vizier

Sluit het vizier van de helm door de vergrendeling aan de zijkant van het vizier omlaag te schuiven. Dit zorgt ervoor dat het vizier stevig op zijn plaats blijft en niet onverwachts kan openen terwijl je aan het rijden bent. Om het vizier te sluiten, volg je deze stappen:

 1. Zoek de vergrendeling aan de zijkant van het vizier. Deze bevindt zich meestal aan de linker- of rechterkant van het vizier en kan een kleine hendel of schuifknop zijn.
 2. Schuif de vergrendeling omlaag in de richting van het vizier. Je voelt misschien een klik of hoorbaar geluid wanneer het vizier volledig vergrendeld is.
 3. Controleer of het vizier stevig op zijn plaats zit door er voorzichtig aan te trekken. Het mag niet gemakkelijk openen of wiebelen.
 4. Herhaal deze stappen aan de andere kant van het vizier als er een vergrendeling aan beide zijden is.

Nu is je vizier veilig gesloten en ben je klaar om te gaan rijden. Onthoud dat het belangrijk is om regelmatig te controleren of het vizier nog steeds goed vergrendeld is, vooral als je op hogere snelheden rijdt. Veel plezier en rij veilig!

6

Stap 6: Controleer de instelling

Als laatste stap is het belangrijk om de instelling van het pinlock-vizier te controleren. Doe je helm op en kijk door het vizier. Zorg ervoor dat het vizier goed aansluit op de helm en niet beweegt tijdens het rijden. Als je merkt dat er nog beslaan optreedt, draai dan de pinlock-pins iets strakker aan.

Eenvoudig en effectief instellen

Conclusie:

Gefeliciteerd, je weet nu hoe je het pinlock-vizier van de Schuberth C4 Pro helm moet instellen! Door deze stappen zorgvuldig te volgen, kun je altijd genieten van een helder zicht op de weg en veilig rijden. Vergeet niet regelmatig je vizier schoon te maken en te controleren op eventuele beschadigingen. Zo blijft je rijervaring met de Schuberth C4 Pro helm altijd optimaal. Veel plezier en veilige ritten gewenst!

Benodigde gereedschappen

 • Schuberth C4 Pro helm
 • Pinlock-vizier
 • Reinigingsmiddel voor vizier (bijvoorbeeld vizierreiniger)
 • Schone doek of microvezeldoek

Handige tips

 • Begin met het verwijderen van het pinlock-vizier van de Schuberth C4 Pro. Dit kan gedaan worden door de vergrendelingen aan beide zijden los te maken
 • Reinig zowel het pinlock-vizier als het vizier van de helm grondig. Gebruik hiervoor een zachte doek en mild reinigingsmiddel om vuil en vlekken te verwijderen
 • Controleer of er geen krassen of beschadigingen zijn aan het pinlock-vizier. Als er krassen aanwezig zijn, is het raadzaam om het vizier te vervangen voor een nieuwe
 • Plaats het pinlock-vizier terug op het vizier van de helm. Zorg ervoor dat de vergrendelingen aan beide zijden goed vastklikken
 • Stel de pinlock-rand in. Dit kan gedaan worden door aan de schroeven aan de zijkant van het vizier te draaien. Pas de positie van de pinlock-rand aan totdat deze perfect aansluit op het vizier van de helm
 • Test het pinlock-vizier door het vizier op de helm te plaatsen en de helm op te zetten. Zorg ervoor dat er geen condensvorming optreedt tussen het pinlock-vizier en het vizier van de helm
 • Indien er nog steeds condensvorming optreedt, herhaal dan stap 5 en pas de positie van de pinlock-rand verder aan totdat het probleem is opgelost
 • Zorg ervoor dat het pinlock-vizier regelmatig wordt gereinigd en onderhouden om een optimale werking te behouden. Gebruik hiervoor een zachte doek en speciale reinigingsmiddelen voor vizieren

Zo gebruik je de Schuberth C4 Pro

 • Zorg ervoor dat je de helm goed afstelt voordat je hem opzet. Pas de maat aan met behulp van de draaiknop aan de achterkant van de helm en zorg ervoor dat de kinband strak genoeg zit, maar niet ongemakkelijk
 • Om de helm op te zetten, plaats je eerst je handen aan beide zijden van de helm en open je voorzichtig de vizierklep. Plaats vervolgens de helm stevig op je hoofd en sluit de vizierklep
 • Om de helm weer af te doen, open je de vizierklep en trek je voorzichtig aan de kinband om de helm van je hoofd te schuiven
 • De “Schuberth C4 Pro” helm is uitgerust met een geïntegreerd zonnevizier. Om dit te gebruiken, schuif je de schakelaar aan de zijkant van de helm omhoog om het zonnevizier te activeren. Schuif het weer naar beneden om het uit te schakelen
 • Vergeet niet het vizier van de helm schoon te maken met een zachte doek en mild reinigingsmiddel om een helder zicht te behouden
 • Ik hoop dat deze tips nuttig zijn! Als je nog meer vragen hebt, sta ik klaar om je te helpen

Veelgestelde vragen over de Schuberth C4 Pro

Hoe is de aerodynamica van de helm? Biedt hij stabiliteit en minimaliseert hij windruis?

De aerodynamica van een helm kan variëren afhankelijk van het specifieke model en merk. Over het algemeen zijn moderne helmen ontworpen met aandacht voor aerodynamica om stabiliteit te bieden en windruis te minimaliseren.

Een gestroomlijnde helmvorm kan helpen om de weerstand tegen de wind te verminderen en daardoor de stabiliteit te verbeteren. Dit betekent dat je helm minder snel zal bewegen of trillen bij hogere snelheden, waardoor je een comfortabelere rijervaring hebt.

Daarnaast kunnen helmen speciale lucht inlaten en ventilatiekanalen hebben die zijn ontworpen om de luchtstroom te optimaliseren en windruis te verminderen. Dit kan het geluidsniveau in de helm verminderen, wat bijdraagt aan een meer aangename en minder vermoeiende rit.

Het is belangrijk op te merken dat de aerodynamica van een helm ook afhangt van andere factoren, zoals de vorm en grootte van je motorfiets, je rijhouding en zelfs de kleding die je draagt tijdens het rijden. Het is dus altijd het beste om verschillende helmen uit te proberen en te kijken welke het beste bij jouw behoeften en rijstijl past.

Is de Schuberth C4 Pro compatibel met communicatiesystemen en hoe makkelijk is het om ze te installeren?

Ja, de Schuberth C4 Pro is compatibel met verschillende communicatiesystemen. Het heeft speciale uitsparingen en bevestigingspunten voor het installeren van een communicatiesysteem. Het installatieproces kan variëren afhankelijk van het specifieke communicatiesysteem dat je gebruikt, maar over het algemeen is het vrij eenvoudig. De meeste communicatiesystemen worden geleverd met duidelijke instructies en het is meestal gewoon een kwestie van het volgen van de stappen om het systeem correct op de helm te monteren. Zorg ervoor dat je de handleiding van zowel de helm als het communicatiesysteem zorgvuldig doorleest voordat je begint met de installatie.

Hoe is de pasvorm van de helm? Is hij geschikt voor verschillende hoofdvormen?

De pasvorm van de helm is erg belangrijk voor de veiligheid en het comfort tijdens het dragen ervan. Over het algemeen zijn helmen ontworpen om geschikt te zijn voor verschillende hoofdvormen. Ze zijn vaak voorzien van verstelbare systemen, zoals een draaischijf aan de achterkant of verwijderbare kussentjes, waarmee je de helm kunt aanpassen aan jouw specifieke hoofdvorm. Het is echter altijd aan te raden om de helm te passen voordat je hem koopt, zodat je zeker weet dat hij goed aansluit op jouw hoofd. Probeer verschillende maten en modellen uit om te bepalen welke helm het beste bij jouw hoofdvorm past.

Is de kinband gemakkelijk te verstellen en biedt hij voldoende veiligheid?

Ja, de kinband van dit product is gemakkelijk te verstellen en biedt voldoende veiligheid. De kinband is ontworpen om comfortabel te passen en kan eenvoudig worden aangepast aan de juiste maat voor jou. Het biedt een stevige bevestiging en zorgt ervoor dat de helm goed op zijn plaats blijft tijdens het dragen. Bovendien voldoet dit product aan de veiligheidsnormen en biedt het de nodige bescherming voor je kin en gezicht tijdens activiteiten zoals fietsen of skiën.

Hoe is het geluidsisolatieniveau van de helm? Kan je comfortabel rijden zonder te veel lawaai?

De geluidsisolatie van een helm kan variëren afhankelijk van het specifieke model en merk. Over het algemeen zijn moderne helmen ontworpen om geluiden van buitenaf te verminderen en tegelijkertijd comfortabel te blijven tijdens het rijden.

Een helm met goede geluidsisolatie kan helpen om windgeruis en andere omgevingsgeluiden te verminderen, waardoor je comfortabeler kunt rijden zonder te veel lawaai. Het is belangrijk om te investeren in een helm van goede kwaliteit die goed past en is ontworpen met geluidsisolatie in gedachten.

Het is ook verstandig om te overwegen om oordopjes te dragen tijdens het rijden, vooral als je lange afstanden aflegt. Oordopjes kunnen extra geluidsisolatie bieden en je gehoor beschermen tegen schadelijke geluidsniveaus.

Onthoud echter dat de geluidsisolatie van een helm ook afhankelijk kan zijn van andere factoren, zoals de snelheid waarmee je rijdt en de staat van je motorfiets. Het is altijd raadzaam om verschillende helmen uit te proberen voordat je er een koopt, zodat je de juiste keuze kunt maken op basis van jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften.

6 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Kun je ook uitleggen hoe je het pinlock-vizier kunt vervangen? Ik heb gehoord dat het soms nodig is om het vizier te vervangen als het beschadigd is.

 2. Handige gids! Ik heb altijd moeite gehad met het verwijderen van het pinlock-vizier, dus deze stap-voor-stap instructies zijn echt nuttig. Ik ga het meteen proberen op mijn Schuberth C4 Pro helm.

 3. Zijn er geavanceerde tips voor het afstellen van het pinlock-vizier? Ik merk dat het soms nog steeds een beetje beslaat tijdens het rijden.

  • Ja, er zijn enkele geavanceerde tips om het beslaan van het pinlock-vizier te verminderen. Ik zal hier een apart artikel over schrijven en je op de hoogte houden wanneer het beschikbaar is.

 4. Ik heb de stappen gevolgd en het pinlock-vizier succesvol gereinigd. Het ziet er nu weer als nieuw uit. Bedankt voor de duidelijke instructies!

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen