Hoe stel je een motorhelm met ingebouwde communicatie in?

Deze stapsgewijze handleiding leert je hoe je een motorhelm met ingebouwde communicatie kunt instellen. Volg de stappen om de helm correct in te stellen en optimaal te kunnen genieten van de communicatiefuncties.

1

Stap 1: Helm uitpakken en controleren

Haal de motorhelm voorzichtig uit de verpakking en inspecteer deze grondig op eventuele beschadigingen. Controleer ook of alle onderdelen aanwezig zijn, zoals de communicatiemodule, de microfoon en de speakers. Mocht je enige beschadigingen of ontbrekende onderdelen opmerken, neem dan direct contact op met de leverancier om dit te melden en verdere instructies te ontvangen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je helm in perfecte staat verkeert voordat je deze gaat gebruiken.

2

Stap 2: Communicatiemodule installeren

Plaats de communicatiemodule op de daarvoor bestemde plek in je helm. Zorg ervoor dat deze stevig vastzit en goed is aangesloten op de helm. Dit zorgt ervoor dat je probleemloos en veilig kunt communiceren tijdens het rijden.

3

Stap 3: Microfoon bevestigen

Bevestig de microfoon op de juiste positie in de helm. Plaats de microfoon dichtbij je mond, maar zorg ervoor dat deze niet in de weg zit tijdens het rijden. Een goede positie kan zijn om de microfoon aan de binnenkant van de kinband van de helm te bevestigen, zodat deze dichtbij je mond blijft zonder dat het je zicht belemmert.

4

Stap 4: Speakers plaatsen

Plaats de speakers in de daarvoor bestemde uitsparingen in de helm. Zorg ervoor dat de speakers goed aansluiten op de communicatiemodule en dat ze comfortabel op je oren rusten.

 • Begin met het verwijderen van de beschermende stickers van de speakers.
 • Zoek de uitsparingen in de helm waar de speakers in passen. Dit kunnen kleine openingen zijn aan de binnenkant van de helm, vaak dichtbij de oren.
 • Plaats de speakers voorzichtig in de uitsparingen en druk ze stevig aan om ervoor te zorgen dat ze goed vastzitten.
 • Controleer of de speakers goed zijn aangesloten op de communicatiemodule. Volg hiervoor de instructies van de fabrikant.
 • Zorg ervoor dat de speakers comfortabel op je oren rusten, zonder dat ze te strak zitten. Pas indien nodig de positie van de speakers aan zodat ze goed passen.

Voorbeeld:

Stap 1: Verwijder de beschermende stickers van de speakers.Stap 2: Zoek de uitsparingen in de helm waar de speakers in passen. Dit kunnen kleine openingen zijn aan de binnenkant van de helm, vaak dichtbij de oren.Stap 3: Plaats de speakers voorzichtig in de uitsparingen en druk ze stevig aan om ervoor te zorgen dat ze goed vastzitten.Stap 4: Controleer of de speakers goed zijn aangesloten op de communicatiemodule. Volg hiervoor de instructies van de fabrikant.Stap 5: Zorg ervoor dat de speakers comfortabel op je oren rusten, zonder dat ze te strak zitten. Pas indien nodig de positie van de speakers aan zodat ze goed passen.

Let op: Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen bij het plaatsen van de speakers in de helm.

5

Stap 5: Koppelen met smartphone

Om verbinding te maken met je smartphone, moet je eerst de communicatiemodule in de koppelingsmodus zetten. Dit kun je doen door de specifieke knop op de module in te drukken. Zorg er ook voor dat de Bluetooth-functie op je smartphone is geactiveerd. Vervolgens kun je naar de Bluetooth-instellingen op je smartphone gaan en zoeken naar beschikbare apparaten. Selecteer de communicatiemodule in de lijst en maak verbinding.

6

Stap 6: Verbinding testen

 1. Speel een audiobestand af op je smartphone en controleer of het geluid via de speakers van de helm wordt afgespeeld. Dit kun je doen door bijvoorbeeld je favoriete muziek of een podcast op je smartphone af te spelen terwijl je de helm draagt. Luister zorgvuldig of het geluid duidelijk en zonder haperingen wordt weergegeven via de speakers van de helm.
 2. Test ook de microfoon door te praten en te controleren of het geluid duidelijk wordt opgenomen. Praat bijvoorbeeld in de helm en vraag een vriend(in) om te luisteren of jouw stem helder en verstaanbaar is. Je kunt ook een spraakmemo opnemen op je smartphone en deze afspelen om te controleren of het geluid goed wordt opgenomen via de microfoon van de helm.

Het is belangrijk om zowel het geluid via de speakers als de microfoon te testen om ervoor te zorgen dat de communicatie via de helm optimaal verloopt. Zo kun je genieten van helder geluid en een goede verstaanbaarheid tijdens het gebruik van je helm.

7

Stap 7: Communicatie instellen

Open de bijbehorende app op je smartphone en stel de gewenste communicatie-instellingen in. Dit kan onder andere het volume, de taal en de communicatiekanalen omvatten. Volg deze stappen om de communicatie-instellingen in te stellen:

 1. Open de app op je smartphone die bij de communicatie-apparatuur hoort.
 2. Zoek naar een instellingenmenu of een optie met een tandwiel-icoon.
 3. Tik op de instellingenoptie om toegang te krijgen tot de configuratiepagina.
 4. Binnen de configuratiepagina kun je verschillende opties vinden om aan te passen, zoals het volume van de communicatie, de taal die wordt gebruikt en de kanalen waarmee je wilt communiceren.
 5. Tik op de desbetreffende optie om de gewenste instelling aan te passen.
 6. Als je bijvoorbeeld het volume wilt aanpassen, zoek dan naar een volumeregelaar en schuif deze naar links of rechts om het gewenste volumeniveau in te stellen.
 7. Herhaal deze stappen voor elke gewenste communicatie-instelling die je wilt aanpassen.
 8. Zodra je tevreden bent met alle instellingen, kun je de app sluiten en je communicatie-apparatuur gebruiken volgens de nieuwe instellingen.

Zorg ervoor dat je de bijbehorende app regelmatig controleert op updates, omdat deze mogelijk nieuwe functies en instellingen kan bevatten.

8

Stap 8: Navigatie koppelen

Koppel je helm met je navigatiesysteem, indien van toepassing. Volg de instructies in de handleiding van je navigatiesysteem om de verbinding tot stand te brengen. Zorg ervoor dat je de stappen nauwkeurig volgt en eventuele benodigde instellingen configureert op zowel je helm als het navigatiesysteem. Op deze manier kun je tijdens het rijden gemakkelijk navigeren met behulp van je helm en de aanwijzingen van je navigatiesysteem opvolgen.

9

Stap 9: Muziek afspelen

Maak verbinding met je muziekspeler of streamingdienst via Bluetooth door de volgende stappen te volgen:

 1. Schakel de Bluetooth-functie van je helm in.
 2. Ga naar de Bluetooth-instellingen op je muziekspeler of smartphone.
 3. Zoek naar beschikbare apparaten en selecteer je helm in de lijst.
 4. Volg de instructies op het scherm om de verbinding tot stand te brengen.

Zodra de verbinding tot stand is gebracht, kun je muziek afspelen op je helm. Zorg ervoor dat het geluid op een veilig volume staat, bijvoorbeeld zodat je nog steeds het verkeer om je heen kunt horen. Happy listening!

10

Stap 10: Oefenen en finetunen

Neem de tijd om te wennen aan de helm en de verschillende functies. Test ze tijdens korte ritten en pas indien nodig de instellingen aan totdat je tevreden bent met de prestaties. Zorg ervoor dat je de helm goed past en comfortabel zit. Probeer alle knoppen en schakelaars uit om vertrouwd te raken met hun functies. Maak een paar korte ritten om de helm in verschillende situaties te testen, bijvoorbeeld op verschillende snelheden en terreinen. Als je merkt dat bepaalde instellingen niet naar wens zijn, pas ze dan aan volgens de handleiding van de fabrikant. Blijf oefenen en finetunen totdat je tevreden bent met de prestaties van je helm.

Een veilige en eenvoudige afsluiting

Conclusie:

Met deze handleiding heb je alle informatie die je nodig hebt om een motorhelm met ingebouwde communicatie in te stellen. Zo kun je genieten van de vele voordelen van communiceren tijdens het rijden, het ontvangen van navigatie-instructies en het luisteren naar muziek, terwijl je altijd veilig op de weg blijft. Veel plezier en veilige ritten gewenst!

Benodigde gereedschappen en materialen

 • Motorhelm met ingebouwde communicatie
 • Communicatiemodule
 • Microfoon
 • Speakers
 • Smartphone
 • Navigatiesysteem

Handige adviezen

 • Lees de handleiding: Begin altijd met het lezen van de handleiding. Deze geeft specifieke instructies voor jouw helm-communicatiesysteem
 • Monteer de helm op de juiste manier: Zorg ervoor dat de helm goed op je hoofd zit. Pas de bandjes aan en zorg ervoor dat de helm stevig vastzit, maar niet te strak
 • Koppel de communicatieapparatuur: Sluit de communicatieapparatuur aan volgens de instructies in de handleiding. Dit kan een Bluetooth-verbinding of een bekabelde verbinding zijn
 • Zet de helm aan: Zorg ervoor dat de helm is ingeschakeld voordat je begint met het instellen van de communicatie. Raadpleeg de handleiding om te weten hoe je de helm moet inschakelen
 • Koppel met andere apparaten: Als je van plan bent om je helm te verbinden met andere apparaten, zoals een telefoon of een GPS, volg dan de instructies in de handleiding om de koppeling tot stand te brengen
 • Test de communicatie: Voordat je de weg op gaat, is het belangrijk om de communicatie te testen. Bel een vriend of probeer een audioboodschap te verzenden om er zeker van te zijn dat alles goed werkt
 • Pas het volume aan: Zorg ervoor dat het volume van de communicatieapparatuur correct is ingesteld. Dit zal ervoor zorgen dat je de gesprekken duidelijk kunt horen, maar dat het niet te luid is
 • Oefen met de bedieningselementen: Neem de tijd om vertrouwd te raken met de bedieningselementen van je helm-communicatiesysteem. Oefen het volume aanpassen, oproepen beantwoorden en andere functies gebruiken
 • Houd je helm onderhouden: Regelmatig onderhoud van je helm zorgt ervoor dat de communicatieapparatuur goed blijft werken. Reinig de helm volgens de instructies en zorg ervoor dat er geen schade is
 • Blijf op de hoogte van updates: Controleer regelmatig of er software-updates beschikbaar zijn voor je helm-communicatiesysteem. Deze updates kunnen nieuwe functies toevoegen of eventuele bugs oplossen

Hoe de ingebouwde communicatie van je motorhelm te gebruiken

 • Zorg ervoor dat je de helm goed past en op de juiste manier draagt. Dit betekent dat de helm stevig op je hoofd moet zitten en dat de kinband goed is vastgemaakt
 • Sluit je helm aan op het communicatiesysteem. Dit kan variëren, afhankelijk van het specifieke model van je helm. Volg de instructies in de handleiding om ervoor te zorgen dat het communicatiesysteem correct is geïnstalleerd en verbonden
 • Leer de basisbediening van het communicatiesysteem. Deze omvatten meestal knoppen om oproepen te beantwoorden, te weigeren of te beëindigen, het volume aan te passen en tussen kanalen of radiofrequenties te schakelen. Neem de tijd om vertrouwd te raken met deze functies voordat je de weg op gaat
 • Test het communicatiesysteem voordat je vertrekt. Zorg ervoor dat je kunt communiceren met andere rijders en controleer het geluid en de helderheid van de verbinding
 • Oefen het gebruik van de communicatie tijdens het rijden op een rustige en veilige locatie voordat je het op drukkere wegen of snelwegen gebruikt. Dit helpt je om vertrouwd te raken met het systeem en je aandacht op de weg te houden
 • Ik hoop dat deze tips je helpen om optimaal gebruik te maken van je motorhelm met ingebouwde communicatie! Veel plezier en veilige ritten!

Veelgestelde vragen over Motorhelmen met ingebouwde communicatie

Welke apparaten kan ik verbinden met de ingebouwde communicatie van de helm?

Met de ingebouwde communicatie van de helm kun je verschillende apparaten verbinden. Denk hierbij aan je smartphone, GPS-navigatiesysteem, en zelfs andere helmen met communicatiefuncties. Op deze manier kun je draadloos telefoneren, muziek luisteren, en gesproken aanwijzingen ontvangen tijdens het rijden. Het is echter belangrijk om te controleren of de helm specifieke compatibiliteit heeft met de apparaten die je wilt verbinden.

10 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik heb mijn oude helm net vervangen door een nieuwe met communicatie. Werkt fantastisch!

 2. Ik heb zelf zo’n helm en het werkt echt super. Echt een aanrader!

 3. Interessant artikel! Ik wist niet dat er helmen waren met ingebouwde communicatie.

 4. Is het moeilijk om de helm te installeren en te verbinden met je telefoon?

 5. Mooi dat er tegenwoordig zoveel opties zijn om veilig te communiceren tijdens het motorrijden.

 6. Wat een handige functies zitten er allemaal in deze helmen! Echt innovatief.

 7. Ik ben benieuwd naar de geluidskwaliteit van de ingebouwde speakers.

 8. Heeft iemand ervaring met het koppelen van de helm aan een navigatiesysteem?

 9. Goede uitleg over het instellen van de helm. Handig voor beginners!

 10. Ik zou graag meer willen weten over de verschillende merken en modellen van deze helmen.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen