Hoe sluit ik een opklapbare helm?

Om een opklapbare helm te sluiten, volg je deze stappen:

 1. Zorg ervoor dat de helm goed past op je hoofd en dat de kinband correct is afgesteld.
 2. Til de kinbar op door de ontgrendelingsknop aan de onderkant van de helm in te drukken.
 3. Breng de kinbar omhoog totdat deze volledig is vergrendeld in de gesloten positie.
 4. Controleer of de kinbar stevig is vergrendeld door er voorzichtig aan te trekken.
 5. Controleer of de helm goed is gesloten door aan de achterkant van de helm te trekken. Deze moet stevig op je hoofd blijven zitten zonder te bewegen.
 6. Verifieer dat alle andere sluitingen, zoals de gesp onder de kin, ook goed gesloten zijn.
 7. Zorg ervoor dat de helm stevig op je hoofd zit en comfortabel aanvoelt voordat je gaat rijden.
1

Stap 1: Zorg voor een correcte pasvorm

Voordat je de helm sluit, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze goed past. Begin met het plaatsen van de helm op je hoofd. Zorg ervoor dat deze recht en gelijkmatig zit, zonder dat deze te strak of te los aanvoelt.

Om te controleren of de pasvorm correct is, kun je een paar eenvoudige tests uitvoeren. Ten eerste, schud je hoofd heen en weer. De helm moet stevig op zijn plaats blijven zitten zonder te verschuiven. Als de helm beweegt, moet je de kinband mogelijk strakker aantrekken.

Daarna kun je je hoofd naar voren en naar achteren kantelen. De helm mag niet naar voren of naar achteren glijden en moet op zijn plaats blijven zitten. Als dit gebeurt, moet je de helm mogelijk iets aanpassen zodat deze beter op je hoofd aansluit.

Ten slotte, controleer de kinband. De kinband moet strak genoeg zijn om de helm op zijn plaats te houden, maar niet zo strak dat het oncomfortabel wordt. Pas indien nodig de kinband aan door de gesp losser of strakker te maken totdat je een optimale pasvorm hebt bereikt.

Onthoud dat de pasvorm van de helm essentieel is voor je veiligheid tijdens het dragen ervan. Neem de tijd om de helm goed af te stellen en zorg ervoor dat deze comfortabel en stevig op je hoofd zit.

2

Stap 2: Maak de kinband los

Om de helm te kunnen sluiten, moet je eerst de kinband losmaken. Dit kun je doen door de gesp los te maken of de sluiting te ontgrendelen, afhankelijk van het type helm dat je hebt. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om de kinband los te maken:

 • Zoek de gesp of sluiting aan de onderkant van de kinband.
 • Als je een gesp hebt, druk dan op de ontgrendelknop aan de zijkant van de gesp en schuif de riem eruit.
 • Als je een sluiting hebt, zoek dan naar de ontgrendelingshendel aan de achterkant van de sluiting. Druk op de hendel en schuif de sluiting open.
 • Trek voorzichtig aan de kinband om te controleren of deze volledig los is.

Zodra je de kinband hebt losgemaakt, kun je de helm afnemen of de maat aanpassen voordat je de kinband weer vastmaakt. Vergeet niet om de kinband goed vast te maken om ervoor te zorgen dat de helm stevig op je hoofd blijft zitten tijdens het dragen.

3

Stap 3: Positioneer de helm op je hoofd

Plaats de helm stevig op je hoofd en zorg ervoor dat deze goed is gepositioneerd. Trek de riemen aan beide zijden van de helm strak, zodat de helm niet verschuift tijdens het dragen. Controleer of de helm niet te ver naar voren of naar achteren gekanteld is. De voorkant van de helm moet net boven je wenkbrauwen zitten en de achterkant van de helm moet je achterhoofd bedekken. Zorg ervoor dat de helm gelijkmatig over je hele hoofd rust en niet te strak of te los zit. Pas eventueel de verstelbare pads aan binnenin de helm om een comfortabele en goede pasvorm te garanderen.

4

Stap 4: Trek de kinband strak aan

Trek de kinband stevig aan zodat de helm goed op zijn plaats blijft zitten. Hiermee voorkom je dat de helm tijdens het dragen gaat schuiven of afvallen. Houd er echter rekening mee dat de band niet te strak of te los moet zitten. Een handige vuistregel is dat je twee vingers tussen de kinband en je kin moet kunnen plaatsen. Op deze manier creëer je voldoende ruimte voor comfort, maar zorg je er ook voor dat de helm veilig blijft zitten.

Om dit duidelijk te maken, kun je de volgende voorbeelden volgen:

 1. Plaats de helm op je hoofd en zorg ervoor dat de kinband onder je kin hangt.
 2. Trek de kinband stevig aan, maar niet zo strak dat het ongemakkelijk wordt. Zorg ervoor dat je nog steeds gemakkelijk kunt ademen.
 3. Controleer of je twee vingers tussen de kinband en je kin kunt plaatsen. Als dit het geval is, zit de kinband goed aangespannen.
 4. Als je merkt dat de kinband te strak of te los zit, pas deze dan aan totdat je de juiste pasvorm hebt bereikt.

Onthoud dat het belangrijk is om de kinband correct aan te trekken om de veiligheid te waarborgen. Op deze manier kun je met een gerust hart genieten van je rit!

5

Stap 5: Sluit de kinband

Sluit de kinband door de gesp vast te maken of de sluiting te vergrendelen, afhankelijk van het type helm dat je hebt. Als je een helm hebt met een gesp, schuif dan de ene kant van de gesp door de andere kant en zorg ervoor dat het stevig vastklikt. Als je helm een vergrendelingssysteem heeft, plaats dan de sluiting in de juiste positie en druk stevig totdat je een klik hoort. Controleer vervolgens of de band stevig vastzit door er voorzichtig aan te trekken. Dit is belangrijk om te voorkomen dat de helm loskomt tijdens het dragen en om je hoofd goed te beschermen.

6

Stap 6: Controleer de sluiting

Controleer de sluiting

 • Controleer of de sluiting goed vastzit en niet kan verschuiven.
 • Trek zachtjes aan de kinband om te testen of de sluiting stevig genoeg is.

Om ervoor te zorgen dat de sluiting van je helm goed vastzit en niet kan verschuiven, volg je deze eenvoudige stappen:

 1. Kijk naar de sluiting en controleer of alle onderdelen goed in elkaar passen. Zorg ervoor dat er geen losse of gebroken onderdelen zijn.
 2. Plaats de sluiting op zijn plaats en zorg ervoor dat deze volledig in elkaar klikt.
 3. Trek zachtjes aan de kinband om te testen of de sluiting stevig genoeg is. Als de sluiting loskomt of verschuift, moet je hem opnieuw vastmaken.
 4. Zorg ervoor dat de kinband comfortabel maar stevig om je kin zit. Het mag niet te strak zitten, maar ook niet te los.
 5. Herhaal deze controle regelmatig, vooral voordat je op pad gaat, om er zeker van te zijn dat de sluiting stevig blijft en je helm veilig blijft zitten tijdens je activiteiten.

Met deze eenvoudige stappen kun je er zeker van zijn dat je helm goed vastzit en veilig is om te dragen. Veel plezier en veilige avonturen!

7

Stap 7: Test de helm

Tijd om je helm te testen! Volg deze eenvoudige stappen om ervoor te zorgen dat je helm goed op zijn plaats blijft zitten en comfortabel aanvoelt tijdens het rijden:

 1. Doe de helm op en zorg ervoor dat deze stevig op je hoofd zit.
 2. Zorg ervoor dat de riem onder je kin is bevestigd en dat deze strak genoeg is zodat de helm niet kan verschuiven.
 3. Buig voorover en schud je hoofd heen en weer om te controleren of de helm stevig op zijn plaats blijft zitten.
 4. Draai je hoofd van links naar rechts om te zien of de helm niet belemmerend is in je bewegingsvrijheid.
 5. Loop een paar stappen rond en voel of de helm comfortabel aanvoelt zonder dat er drukpunten ontstaan.
 6. Als de helm niet goed past of oncomfortabel aanvoelt, pas dan de pasvorm aan volgens de instructies van de fabrikant.
 7. Zodra je tevreden bent met de pasvorm en het comfort, ben je klaar om te gaan rijden!

Door deze korte testrit te doen, zorg je ervoor dat je veilig en comfortabel kunt genieten van je rit. Vergeet niet om regelmatig de pasvorm van je helm te controleren en aan te passen indien nodig. Veel plezier en veilige rit!

Gemakkelijke stappen voor het sluiten

Conclusie:

Gefeliciteerd! Nu weet jij precies hoe je een opklapbare helm kunt sluiten. Door altijd de juiste pasvorm te controleren en ervoor te zorgen dat de kinband stevig is vastgemaakt, kan je veilig en met plezier de weg op. Vergeet niet om regelmatig je helm te controleren en te onderhouden. Veel plezier en veilige ritten!

Benodigde gereedschappen en materialen

 • Opklapbare helm
 • Kinband
 • Hoofd

Handige hulpmiddelen

 • Zorg ervoor dat de helm goed past op je hoofd voordat je begint met sluiten. Dit betekent dat de helm comfortabel en stevig moet zitten, zonder te strak of te los te zijn
 • Begin met het openen van de helm door het mechanisme aan de voorkant te ontgrendelen. Dit kan een knop, een hendel of een ander type vergrendeling zijn, afhankelijk van het merk en model van je helm
 • Til de voorkant van de helm omhoog, zodat deze naar boven klapt en je je gezicht vrij kunt maken
 • Plaats de helm stevig op je hoofd, met de kinband naar beneden. Zorg ervoor dat de kinband niet gedraaid is en dat de gesp aan de voorkant zit
 • Trek de kinband naar beneden en steek de gesp in het daarvoor bestemde gat aan de achterkant van de helm. Zorg ervoor dat de gesp goed vastklikt en dat de kinband strak maar comfortabel zit
 • Controleer of de helm goed vastzit door zachtjes aan de voorkant van de helm te trekken. Als de helm stevig op zijn plaats blijft zitten en niet beweegt, dan zit hij goed vast
 • Sluit de helm door het mechanisme aan de voorkant weer te vergrendelen. Dit zorgt ervoor dat de helm stevig blijft zitten tijdens het rijden
 • Controleer regelmatig of de helm nog steeds goed vastzit tijdens het rijden. Als je merkt dat de helm losser wordt, pas hem dan aan en sluit hem opnieuw om maximale veiligheid te garanderen

Zo gebruik je de opklapbare helm als een pro

 • Voordat je begint, zorg ervoor dat de helm goed past. Pas de bandjes en de kinriem aan, zodat de helm stevig en comfortabel op je hoofd zit
 • Om de helm te openen, zoek je naar de vergrendelingsmechanismen aan de zijkant van de helm. Druk op de knoppen of hendels en til voorzichtig de voorkant van de helm omhoog
 • Zorg ervoor dat je de helm stevig vasthoudt terwijl je hem opent, zodat hij niet uit je handen glipt
 • Plaats nu de helm op je hoofd. Zorg ervoor dat de kinriem goed vastzit en dat de helm stevig op je hoofd zit zonder te veel beweging
 • Om de helm te sluiten, druk je eenvoudigweg de voorkant naar beneden totdat je een klik hoort. Controleer altijd nogmaals of de helm stevig vastzit en goed is vergrendeld
 • Onthoud dat het belangrijk is om de helm altijd op de juiste manier te gebruiken en te dragen tijdens het rijden. Veiligheid gaat boven alles, dus zorg ervoor dat je de helm op de juiste manier aanpast en controleert voordat je de weg op gaat

10 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Heeft iemand aanbevelingen voor een goed merk opklapbare helmen? Ik ben op zoek naar een nieuwe helm en wil er zeker van zijn dat ik een kwaliteitsproduct koop.

  • Ik raad persoonlijk het merk XYZ aan. Ze hebben een breed scala aan opklapbare helmen van hoge kwaliteit waar je uit kunt kiezen. Het is altijd een goed idee om ook recensies van andere gebruikers te lezen om een weloverwogen beslissing te nemen.

 2. Een handige tip is om de kinband los te maken voordat je de helm op je hoofd plaatst. Hierdoor kun je de helm gemakkelijker positioneren en de juiste pasvorm vinden zonder dat de kinband in de weg zit.

 3. Ik volg deze stappen altijd voordat ik mijn opklapbare helm gebruik tijdens het fietsen. Het is belangrijk om te controleren of de sluiting goed vastzit en de helm stevig op je hoofd blijft zitten, vooral tijdens hoge snelheden. Geweldige gids!

 4. Ik heb gemerkt dat het belangrijk is om de helm goed af te stellen voor een correcte pasvorm. Het kan even duren om de juiste afstelling te vinden, maar het is zeker de moeite waard om comfortabel en veilig te zijn tijdens het dragen van de helm.

 5. Ik heb deze gids gevolgd en de stappen zorgvuldig gevolgd. De opklapbare helm zit perfect en ik voel me veilig tijdens het dragen ervan. Het was de eerste keer dat ik een opklapbare helm gebruikte en ik ben blij dat ik deze gids heb gevonden. Bedankt!

  • Graag gedaan! Het doet me goed om te horen dat de gids je heeft geholpen om de opklapbare helm met succes te gebruiken. Veel plezier en blijf veilig tijdens het dragen van de helm!

 6. Ik heb deze stappen gevolgd, maar ik heb gemerkt dat het voor mijn specifieke behoeften beter werkt om eerst de kinband dicht te doen voordat ik de helm op mijn hoofd plaats. Op deze manier kan ik de helm gemakkelijker positioneren zonder dat de kinband in de weg zit. Het is belangrijk om te experimenteren en aanpassingen te maken op basis van individuele voorkeuren.

 7. Bedankt voor je opmerking! Inderdaad, een correcte pasvorm is essentieel voor de veiligheid en het comfort tijdens het dragen van een opklapbare helm.

 8. Ik heb onlangs deze gids gevolgd om mijn opklapbare helm correct te sluiten en ik ben erg blij met het resultaat. De helm zit comfortabel en stevig op mijn hoofd zonder dat het te strak aanvoelt. Bedankt voor het delen van deze stappen!

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen