Hoe pas je de wangkussens aan in een motorhelm?

Deze stap-voor-stap gids “Hoe pas je de wangkussens aan in een motorhelm?” is bedoeld om je te helpen bij het aanpassen van de wangkussens in je motorhelm. We begrijpen dat het belangrijk is om een comfortabele helm te hebben die goed op je gezicht past, en daarom willen we je graag laten zien hoe je dit zelf kunt doen. Volg gewoon de stappen in deze gids en je zult binnen no time genieten van een perfect passende motorhelm!

1

Stap 1: Controleer de wangkussens

Om te controleren of de wangkussens in je motorhelm verstelbaar zijn, volg je de volgende stappen:

 1. Zet je motorhelm op en zorg ervoor dat deze goed op je hoofd past.
 2. Voel met je vingers aan de binnenkant van de wangkussens om te zien of er enige vorm van verstelling mogelijk is.
 3. Als er een verstelling aanwezig is, zoek dan naar eventuele drukknoppen, klittenband of koordjes waarmee je de wangkussens kunt aanpassen.
 4. Pas de verstelling van de wangkussens aan naar jouw voorkeur. Zorg ervoor dat ze stevig maar comfortabel tegen je wangen aanliggen.
 5. Test de pasvorm door je hoofd van links naar rechts te bewegen en te controleren of de wangkussens op hun plaats blijven zitten.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de wangkussens goed aansluiten op je wangen, omdat ze een essentieel onderdeel zijn van de bescherming die je motorhelm biedt. Als de wangkussens niet verstelbaar zijn of niet goed passen, overweeg dan om ze te vervangen door andere kussens die beter bij je gezichtsvorm passen. Veiligheid en comfort gaan hand in hand, dus neem de tijd om ervoor te zorgen dat je motorhelm perfect past.

2

Stap 2: Verwijder de wangkussens

Stap 2: Verwijder voorzichtig de wangkussens uit de motorhelm.

Om de wangkussens uit je motorhelm te verwijderen, volg je deze eenvoudige stappen:

 1. Draai de helm om, zodat de binnenkant naar boven gericht is.
 2. Begin met het zoeken naar de bevestigingspunten van de wangkussens. Deze bevinden zich meestal aan de onderkant van de helm, bij de kinriem.
 3. Zorg ervoor dat je de bevestigingspunten voorzichtig losmaakt. Dit kan door ze voorzichtig naar buiten te trekken of, indien aanwezig, de drukknoppen in te drukken.
 4. Terwijl je de bevestigingspunten losmaakt, kun je de wangkussens voorzichtig naar buiten trekken. Oefen lichte druk uit, maar zorg ervoor dat je niet te hard trekt om beschadiging te voorkomen.
 5. Als de wangkussens niet volledig loskomen, controleer dan of er nog andere bevestigingspunten zijn en herhaal stap 3 en 4 indien nodig.
 6. Herhaal deze stappen voor het andere wangkussen.

Het verwijderen van de wangkussens uit je motorhelm is een belangrijke stap om ze schoon te maken of te vervangen. Zorg ervoor dat je voorzichtig te werk gaat en de bevestigingspunten niet beschadigt. Volg deze instructies stap voor stap en je zult merken dat het verwijderen van de wangkussens een eenvoudige taak is.

3

Stap 3: Pas de wangkussens aan

Verstel de wangkussens naar de gewenste positie om een comfortabele pasvorm te creëren. Dit is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat de koptelefoon perfect op jouw hoofd past. Om de wangkussens aan te passen, volg je deze eenvoudige stappen:

 1. Begin door de koptelefoon op je hoofd te plaatsen. Zorg ervoor dat de hoofdband goed op je hoofd rust en dat de oorschelpen zich op de juiste positie bevinden.
 2. Voel met je handen waar de wangkussens zich bevinden. Deze bevinden zich aan de zijkanten van de koptelefoon, net boven je oren.
 3. Gebruik je vingers om voorzichtig aan de wangkussens te trekken en ze naar de gewenste positie te verplaatsen. Je kunt ze naar boven of naar beneden schuiven om de perfecte pasvorm te vinden.
 4. Zorg ervoor dat de wangkussens comfortabel tegen je wangen rusten, maar niet te strak aangedrukt worden. Dit zal zorgen voor een betere geluidsisolatie en een aangenamere luisterervaring.
 5. Als je tevreden bent met de positie van de wangkussens, kun je doorgaan naar de volgende stap in de installatiegids.

Door de wangkussens naar de gewenste positie aan te passen, kun je ervoor zorgen dat je koptelefoon comfortabel en goed aansluit op jouw hoofd. Neem de tijd om de juiste pasvorm te vinden en geniet van een geweldige geluidservaring!

4

Stap 4: Test de pasvorm

Zet de motorhelm op en controleer of de aangepaste wangkussens goed passen en comfortabel aanvoelen. Dit is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat de helm goed op je hoofd zit en je optimale bescherming biedt tijdens het rijden.

Begin met het plaatsen van de helm op je hoofd en zorg ervoor dat de wangkussens goed aansluiten op je wangen. Controleer of er geen grote openingen zijn tussen de wangkussens en je gezicht. Als er wel openingen zijn, pas dan de wangkussens aan volgens de instructies in stap 3.

Zodra de wangkussens goed aansluiten, controleer je het comfort. Let op of de wangkussens niet te strak of te los zitten. Ze moeten stevig op je wangen rusten zonder ongemakkelijke druk uit te oefenen. Een goede test is om je hoofd heen en weer te bewegen en te buigen alsof je aan het rijden bent. Als de wangkussens goed passen, zou de helm op zijn plaats moeten blijven zitten zonder te verschuiven of te draaien.

Neem de tijd om te wennen aan het gevoel van de helm op je hoofd voordat je gaat rijden. Als je merkt dat er nog steeds ongemak of drukpunten zijn, pas dan de wangkussens opnieuw aan volgens de instructies in stap 3. Het is essentieel dat de helm comfortabel aanvoelt, zodat je je volledig kunt concentreren op het rijden en optimaal kunt genieten van je motorrit.

5

Stap 5: Plaats de wangkussens terug

Plaats de aangepaste wangkussens terug in de motorhelm:

 • Leg de wangkussens op een vlakke ondergrond.
 • Controleer of de wangkussens de juiste maat hebben en goed passen bij je hoofd.
 • Pak de motorhelm en zoek de openingen waar de wangkussens in moeten worden geplaatst.
 • Houd het wangkussen vast met één hand en breng het voorzichtig naar binnen, zodat het goed aansluit op je wang.
 • Herhaal dit proces voor het andere wangkussen.
 • Controleer of beide wangkussens stevig vastzitten en niet verschuiven wanneer je de helm beweegt.
 • Geef een lichte druk op de wangkussens om te testen of ze goed zijn bevestigd.
 • Als de wangkussens stevig vastzitten, kun je de helm veilig dragen.

Zorg ervoor dat je de wangkussens correct en stevig terugplaatst, zodat je tijdens het dragen van de motorhelm maximaal comfort en bescherming ervaart.

6

Stap 6: Test opnieuw

Zet de motorhelm opnieuw op en controleer of de wangkussens nog steeds goed passen en comfortabel aanvoelen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de wangkussens goed aansluiten op je wangen, omdat dit zorgt voor een goede pasvorm en bescherming tijdens het rijden. Om te controleren of de wangkussens nog steeds goed passen, kun je de volgende stappen volgen:

 1. Plaats de helm op je hoofd en sluit de kinband stevig vast.
 2. Voel met je handen aan de zijkanten van je gezicht om te controleren of de wangkussens goed aansluiten op je wangen. Ze moeten stevig, maar niet te strak, aanvoelen.
 3. Beweeg je hoofd heen en weer en van links naar rechts om te testen of de wangkussens op hun plaats blijven zitten en niet verschuiven.
 4. Let ook op het comfort van de wangkussens. Ze moeten zacht en comfortabel aanvoelen tegen je wangen, zonder dat er drukpunten ontstaan.
 5. Als de wangkussens niet goed passen of oncomfortabel aanvoelen, kun je proberen de positie van de wangkussens aan te passen door ze voorzichtig te verplaatsen. Als dit niet werkt, kan het nodig zijn om andere wangkussens te gebruiken die beter bij de vorm van je gezicht passen.

Onthoud dat het dragen van een goed passende motorhelm essentieel is voor je veiligheid. Neem de tijd om de pasvorm en het comfort van de wangkussens te controleren voordat je de weg op gaat.

Een perfecte pasvorm vinden

In deze gids hebben we besproken hoe je de wangkussens kunt aanpassen in een motorhelm. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede pasvorm en comfort tijdens het motorrijden. Door de juiste maat wangkussens te kiezen en ze op de juiste manier aan te passen, kun je ervoor zorgen dat je helm goed op je gezicht past en je de nodige bescherming biedt. Vergeet niet om regelmatig de pasvorm te controleren en indien nodig de wangkussens te vervangen. Met deze informatie kun je optimaal genieten van elke rit op de motor!

Benodigde gereedschappen

 • Motorhelm
 • Wangkussens

Handige aanpassingen

 • Begin met het openen van de helmvoering. Zoek naar de wangkussens en zorg ervoor dat je ze gemakkelijk kunt verwijderen
 • Verwijder voorzichtig de oude wangkussens door aan de lipjes te trekken. Zorg ervoor dat je niet te hard trekt om beschadiging te voorkomen
 • Voordat je de nieuwe wangkussens plaatst, controleer je of ze de juiste maat hebben voor jouw helm. Het is belangrijk dat ze goed passen om optimaal comfort en bescherming te bieden
 • Plaats de nieuwe wangkussens voorzichtig in de juiste positie. Zorg ervoor dat ze goed aansluiten op je wangen en dat er geen openingen zijn tussen de kussens en de helmvoering
 • Druk de wangkussens stevig aan om ervoor te zorgen dat ze goed vastzitten. Controleer of ze niet verschuiven tijdens het dragen van de helm
 • Test de pasvorm van de wangkussens door de helm op je hoofd te zetten. Zorg ervoor dat ze comfortabel en goed aansluitend zijn, zonder te veel druk op je wangen uit te oefenen
 • Als de wangkussens niet goed passen, kun je proberen ze aan te passen. Sommige helmmodellen hebben verstelbare wangkussens, dus je kunt de pasvorm aanpassen aan jouw voorkeur
 • Als je nog steeds problemen hebt met de pasvorm van de wangkussens, kun je overwegen om speciale wangkussens te kopen die beter bij jouw behoeften passen. Er zijn verschillende merken en modellen beschikbaar, dus er is altijd een optie die bij jou past
 • Vergeet niet om regelmatig de wangkussens van je motorhelm schoon te maken. Dit helpt om ze in goede conditie te houden en verlengt hun levensduur
 • Tot slot, als je twijfelt over het aanpassen van de wangkussens in je motorhelm, raadpleeg dan een professionele helmwinkel of een ervaren motorrijder. Zij kunnen je deskundig advies en begeleiding geven om ervoor te zorgen dat je de wangkussens op de juiste manier aanpast en optimaal comfort en bescherming krijgt tijdens het rijden

Hoe de verstelbare wangkussens van jouw motorhelm optimaal te gebruiken

 • Zorg ervoor dat de helm goed past: Meet de omtrek van je hoofd om de juiste maat helm te kiezen. Het is belangrijk dat de helm stevig, maar niet te strak zit
 • Pas de wangkussens aan: De wangkussens kunnen worden aangepast aan de vorm van je gezicht. Gebruik de verstelbare bandjes aan de binnenzijde van de helm om de wangkussens naar wens aan te passen
 • Controleer de pasvorm: Nadat je de helm hebt aangetrokken, moet je controleren of de wangkussens goed aansluiten op je gezicht. Ze moeten je wangen stevig omhelzen zonder ongemakkelijke druk uit te oefenen
 • Reinig de wangkussens: Na verloop van tijd kunnen de wangkussens vuil worden door zweet en vuil. Verwijder de wangkussens volgens de instructies van de fabrikant en reinig ze indien nodig met een mild schoonmaakmiddel
 • Oefen met het afstellen: Neem de tijd om te wennen aan de verstelbare wangkussens. Experimenteer met verschillende instellingen om te ontdekken welke pasvorm het meest comfortabel voor je is
 • Ik hoop dat deze tips je zullen helpen bij het gebruik van je motorhelm met verstelbare wangkussens. Veel plezier en veilige ritten!

7 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik heb deze gids gevolgd en het heeft echt geholpen! Mijn wangkussens zaten eerst te strak en veroorzaakten ongemak tijdens het rijden. Maar na het aanpassen zoals beschreven in de gids, zit mijn helm veel comfortabeler. Bedankt voor het delen van deze nuttige informatie!

 2. Ik heb problemen ondervonden bij het verwijderen van de wangkussens. Ze zitten erg vast en ik ben bang om ze te beschadigen als ik te veel kracht gebruik. Heeft iemand tips om ze gemakkelijker los te krijgen?

  • Bedankt voor je reactie. Het kan inderdaad lastig zijn om de wangkussens los te krijgen als ze erg vast zitten. Een tip is om voorzichtig aan de randen van de wangkussens te trekken en tegelijkertijd lichtjes te wiebelen om ze los te maken. Als ze echt niet loskomen, kan het raadzaam zijn om een professional te raadplegen of contact op te nemen met de fabrikant van de helm voor advies.

 3. Deze gids is erg handig. Ik heb de aanpassingen gemaakt volgens de stappen en het resultaat is geweldig. Mijn helm zit nu perfect en ik voel me veel veiliger tijdens het rijden. Ik raad iedereen aan om deze gids te volgen!

 4. Ik vond deze gids erg nuttig en ik zou graag meer willen weten over het onderhoud van helmen in het algemeen. Misschien kan de auteur een artikel schrijven over hoe je de helm schoonmaakt en hoe vaak je dit zou moeten doen.

  • Dank je wel voor je suggestie! Het onderhoud van helmen is inderdaad een belangrijk onderwerp. Ik zal het zeker overwegen om een artikel te schrijven over het schoonmaken en onderhouden van helmen. Bedankt voor je input!

 5. Ik ben het eens met de stappen in de gids, maar ik vraag me af of er ook manieren zijn om de wangkussens aan te passen zonder ze volledig te verwijderen. Heeft iemand daar ervaring mee?

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen