Hoe onderhoud je jouw Nolan motorhelm?

Hé daar, motorliefhebber! Ben je de trotse eigenaar van een Nolan motorhelm? Dan ben je hier aan het juiste adres. We begrijpen dat je jouw helm wilt koesteren en ervoor wilt zorgen dat hij altijd in topconditie blijft. Daarom hebben we deze blogpost voor jou geschreven. We gaan je stap voor stap uitleggen hoe je jouw Nolan motorhelm kunt onderhouden. Van het schoonmaken tot het controleren van de veiligheidsvoorzieningen, we hebben alles voor je uitgewerkt. Dus leun achterover, ontspan en laten we samen aan de slag gaan om jouw helm te laten stralen!

Waarom is het belangrijk om je motorhelm te onderhouden?

Je motorhelm is een van de belangrijkste stukken uitrusting die je hebt als motorrijder. Het beschermt je hoofd tegen ernstig letsel in geval van een val of een ongeval. Het is daarom essentieel om je helm regelmatig te onderhouden om ervoor te zorgen dat het zijn beschermende functie behoudt. In dit artikel bespreken we waarom het onderhouden van je motorhelm zo belangrijk is en welke gevolgen het kan hebben als je dit verwaarloost.

Verleng de levensduur van je helm

Door regelmatig onderhoud te plegen, kun je de levensduur van je helm verlengen. Dit betekent dat je langer kunt genieten van dezelfde helm voordat je deze moet vervangen. Onderhoud kan bestaan uit het schoonmaken van de buitenkant van je helm, het controleren en vervangen van beschadigde onderdelen, en het controleren van de algemene staat van je helm. Door je helm goed te onderhouden, kun je ervoor zorgen dat deze langer meegaat en je bescherming blijft bieden.

Behoud de optimale werking

Een goed onderhouden helm zal ook de optimale werking behouden. Dit betekent dat alle onderdelen goed functioneren en dat je helm je hoofd goed blijft beschermen. Een helm die niet goed wordt onderhouden, kan bijvoorbeeld problemen hebben met de sluiting, de ventilatie of het vizier. Dit kan de veiligheid van je rit beïnvloeden en je blootstellen aan onnodige risico’s. Door je helm regelmatig te onderhouden, kun je ervoor zorgen dat alle onderdelen goed blijven werken en je veiligheid niet in gevaar komt.

Voorkom schade aan je hoofd

Een slecht onderhouden helm kan resulteren in schade aan je hoofd. Als je helm beschadigd is of niet goed past, kan dit de bescherming verminderen. Stel je voor dat je betrokken bent bij een ongeval en je helm niet goed is onderhouden. Het risico op ernstig hoofdletsel is dan veel groter. Door je helm regelmatig te controleren op beschadiging en ervoor te zorgen dat deze goed aansluit op je hoofd, kun je het risico op hoofdletsel verminderen en jezelf beter beschermen.

Vergelijkingslijst: Onderhoudsproducten voor je motorhelm

Om je te helpen bij het onderhoud van je motorhelm, hebben we een vergelijkingslijst samengesteld met enkele populaire onderhoudsproducten die je kunt gebruiken. Deze producten zijn speciaal ontworpen om je helm schoon te maken, te beschermen en in topconditie te houden:

 • Helmet Cleaner: Verwijdert vuil, insecten en andere verontreinigingen van de buitenkant van je helm zonder de lak of het vizier te beschadigen.
 • Visor Cleaner: Speciale reiniger voor je helmvizier om een helder zicht te behouden, zelfs in slechte weersomstandigheden.
 • Helmet Polish: Herstelt de glans van je helm en beschermt tegen verkleuring en krassen.
 • Helmet Freshener: Verfrist de binnenkant van je helm en neutraliseert geurtjes, waardoor je helm schoon en fris blijft.

Besluit

Het onderhouden van je motorhelm is van vitaal belang om de levensduur, optimale werking en beschermende functie ervan te behouden. Door regelmatig onderhoud uit te voeren en gebruik te maken van speciale onderhoudsproducten, kun je ervoor zorgen dat je helm in topconditie blijft en je veiligheid op de weg gewaarborgd blijft. Neem de tijd om je helm regelmatig te controleren en te onderhouden, zodat je met een gerust hart kunt genieten van elke rit.

Inleiding

Een motorhelm is een essentieel onderdeel van je uitrusting als motorrijder. Het is van groot belang om je helm schoon en goed onderhouden te houden, zodat je altijd veilig en comfortabel op de weg kunt rijden. In deze blogpost zullen we je stap voor stap laten zien hoe je je Nolan motorhelm grondig kunt reinigen. We zullen uitleggen welke reinigingsmiddelen je moet gebruiken en welke materialen je moet vermijden. Daarnaast geven we handige tips over hoe je zowel de binnen- als buitenkant van je helm het beste kunt schoonmaken.

Stap 1: Verwijderen van de voering

Voordat je begint met het reinigen van je motorhelm, is het belangrijk om de voering te verwijderen. De voering kan namelijk niet tegen water en moet apart worden schoongemaakt. Volg de instructies van de fabrikant om de voering veilig uit je helm te halen. In de meeste gevallen kun je de voering verwijderen door klittenbandsluitingen of drukknopen los te maken.

Stap 2: Reinigen van de buitenschaal

Om de buitenschaal van je Nolan motorhelm schoon te maken, kun je gebruik maken van een mild reinigingsmiddel dat geschikt is voor helmen. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën of schurende materialen, omdat deze de lak of het materiaal van je helm kunnen beschadigen. Volg de instructies op het reinigingsmiddel en breng het gelijkmatig aan op de buitenschaal. Gebruik een zachte, niet-schurende spons of doek om de helm voorzichtig schoon te maken. Spoel de helm daarna af met schoon water en laat hem volledig drogen voordat je verder gaat.

Stap 3: Reinigen van het vizier

Het vizier van je motorhelm kan na verloop van tijd vettig of vuil worden, waardoor je zicht wordt belemmerd. Gebruik een speciale vizierreiniger die ontworpen is voor helmvizieren. Breng de reiniger aan op een zachte doek en wrijf voorzichtig over het vizier om vuil en vet te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen of schurende materialen, omdat deze het vizier kunnen beschadigen. Spoel het vizier af met water en laat het drogen voordat je het weer op je helm plaatst.

Stap 4: Schoonmaken van de voering

De voering van je motorhelm kan na verloop van tijd vies worden door zweet en vuil. Controleer eerst de instructies van de fabrikant voor het reinigen van de voering, omdat deze per model kunnen verschillen. In de meeste gevallen kun je de voering met de hand wassen met een mild reinigingsmiddel. Zorg ervoor dat je de voering grondig uitspoelt en laat hem volledig drogen voordat je hem weer in je helm plaatst.

Stap 5: Reinigen van het kinbandje

Het kinbandje van je motorhelm kan ook vuil worden door zweet en vuil. Gebruik een mild reinigingsmiddel en een zachte doek om het kinbandje schoon te maken. Vergeet niet om het bandje goed af te spoelen en te laten drogen voordat je de helm weer gebruikt.

Tips voor het schoonmaken van je Nolan motorhelm

 • Gebruik altijd de aanbevolen reinigingsmiddelen en volg de instructies van de fabrikant.
 • Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën of schurende materialen, omdat deze je helm kunnen beschadigen.
 • Zorg ervoor dat je alle onderdelen van je helm grondig laat drogen voordat je ze weer in elkaar zet.
 • Controleer regelmatig de staat van je helm en vervang deze indien nodig.

Het regelmatig reinigen van je Nolan motorhelm is essentieel voor een optimale veiligheid en comfort tijdens het motorrijden. Volg deze stapsgewijze instructies en geniet van een schone en goed onderhouden helm!

De rol van de helmvoering

De voering van je helm speelt een cruciale rol bij het bieden van comfort en bescherming tijdens het dragen. Na verloop van tijd kan de voering echter versleten raken, waardoor het comfortniveau afneemt en de beschermende eigenschappen verminderen. Het is daarom belangrijk om te weten hoe je de voering van je helm kunt vervangen, zodat je helm zijn functie behoudt en je hoofd veilig blijft.

Stapsgewijze instructies voor het vervangen van de voering

Het vervangen van de voering van je helm kan een eenvoudige taak zijn als je de juiste stappen volgt. Hieronder vind je een gedetailleerde handleiding om je op weg te helpen:

 1. Verwijder de bestaande voering: Begin met het verwijderen van de oude voering van je helm. Dit kan gedaan worden door de klittenbandsluitingen los te maken en voorzichtig de voering uit de helm te trekken.
 2. Reinig de helm: Voordat je de nieuwe voering plaatst, is het belangrijk om de helm grondig schoon te maken. Verwijder eventueel vuil of zweetresten met een zachte doek en een mild reinigingsmiddel.
 3. Selecteer de juiste voering: Bij het kiezen van een nieuwe voering is het belangrijk om te letten op de maat en het materiaal. Controleer de specificaties van je helm en zorg ervoor dat de nieuwe voering compatibel is.
 4. Plaats de nieuwe voering: Begin met het plaatsen van de nieuwe voering in de helm. Zorg ervoor dat deze gelijkmatig verdeeld is en goed past. Bevestig de klittenbandsluitingen om de voering op zijn plaats te houden.
 5. Controleer de pasvorm: Nadat de nieuwe voering is geplaatst, is het essentieel om de pasvorm te controleren. Zorg ervoor dat de helm stevig op je hoofd zit en dat er geen losse of knellende plekken zijn. Pas de voering indien nodig aan voor een optimale pasvorm.

Voordelen van het vervangen van de helmvoering

Het vervangen van de voering van je helm biedt verschillende voordelen, zowel op het gebied van comfort als veiligheid. Hier zijn enkele belangrijke voordelen om in gedachten te houden:

 • Verbeterd comfort: Een nieuwe voering zorgt voor een frisse en comfortabele pasvorm, waardoor je helm prettiger zit, zelfs tijdens lange ritten.
 • Verbeterde bescherming: Versleten voering kan de beschermende eigenschappen van je helm verminderen. Door de voering regelmatig te vervangen, behoudt je helm zijn optimale beschermingsniveau.
 • Hygiëne: Na verloop van tijd kunnen voeringen vuil en zweet opnemen, wat kan leiden tot onaangename geuren en verminderde hygiëne. Het vervangen van de voering helpt om je helm fris en schoon te houden.

Het controleren van de helm op schade

Waarom is het belangrijk om je helm regelmatig te controleren?

Een helm is een essentieel onderdeel van je uitrusting als je gaat fietsen, motorrijden of een andere activiteit onderneemt waarbij hoofdbescherming nodig is. Maar net als elk ander product kan een helm na verloop van tijd slijtage vertonen of beschadigd raken. Daarom is het cruciaal om regelmatig je helm te inspecteren op eventuele schade.

Wat moet je controleren bij het inspecteren van je helm?

Bij het controleren van je helm moet je op verschillende aspecten letten. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 1. Buitenschaal: Controleer de buitenschaal van de helm op scheuren, deuken of andere zichtbare tekenen van schade. Dit kan het gevolg zijn van een valpartij of impact, en het is belangrijk om te weten of de integriteit van de helm is aangetast.
 2. Binnenvoering: Controleer de binnenvoering op eventuele scheuren, losse stukjes of slijtage. De binnenvoering speelt een cruciale rol bij het dempen van schokken, dus het is essentieel dat deze in goede staat verkeert.
 3. Sluitsysteem: Controleer het sluitsysteem van de helm, zoals de kinband of de gesp. Zorg ervoor dat het goed functioneert en stevig vastzit. Een loszittende of beschadigde sluiting kan de effectiviteit van de helm verminderen.
 4. Vizier: Als je helm een vizier heeft, controleer dan of deze niet bekrast of gebarsten is. Een beschadigd vizier kan je zicht belemmeren en de veiligheid in gevaar brengen.

Wat moet je doen als je schade constateert aan je helm?

Als je schade constateert aan je helm, is het belangrijk om actie te ondernemen. Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen:

 1. Stop met het gebruik van de helm: Als je schade hebt geconstateerd, moet je onmiddellijk stoppen met het gebruik van de helm. Een beschadigde helm kan de bescherming niet bieden die je nodig hebt en kan je veiligheid in gevaar brengen.
 2. Raadpleeg de fabrikant: Neem contact op met de fabrikant van de helm en leg de situatie uit. Zij kunnen je adviseren over de beste stap om te nemen, zoals het laten repareren of vervangen van de helm.
 3. Vervang de helm: In sommige gevallen kan het nodig zijn om de helm volledig te vervangen, vooral als de schade significant is. De veiligheid van je hoofd staat op het spel, dus het is beter om het zekere voor het onzekere te nemen.

Conclusie

Het regelmatig controleren van je helm op schade is van essentieel belang om jezelf te beschermen tijdens het sporten of rijden. Door aandacht te besteden aan de buitenschaal, binnenvoering, sluitsysteem en vizier van je helm, kun je ervoor zorgen dat deze in goede staat verkeert en je optimale bescherming biedt. Als je schade constateert, neem dan direct actie en raadpleeg de fabrikant voor advies. Je veiligheid is het belangrijkste, dus neem geen risico’s met een beschadigde helm.

Een zorgvuldig onderhoud voor jouw Nolan motorhelm

Conclusie:

In deze blogpost hebben we je laten zien hoe je jouw Nolan motorhelm kunt onderhouden. Door regelmatig je helm schoon te maken, de voering op tijd te vervangen en schade te controleren, zorg je ervoor dat je helm altijd in optimale staat verkeert en je veiligheid gewaarborgd blijft. Vergeet niet om altijd de onderhoudsinstructies van de fabrikant op te volgen. Nu ben je helemaal klaar om te genieten van veilige ritten met je Nolan motorhelm!

14 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik heb gehoord dat het belangrijk is om je motorhelm regelmatig te controleren op schade. Wat zijn de tekenen dat ik naar moet kijken?

  • Het is inderdaad cruciaal om je helm regelmatig op schade te controleren. Let vooral op scheuren, deuken of loszittende onderdelen. Daarnaast moet je ook de sluiting controleren om er zeker van te zijn dat deze goed functioneert. Als je twijfels hebt over de veiligheid van je helm, is het altijd verstandig om een professional te raadplegen.

 2. Ik heb gemerkt dat mijn helm na verloop van tijd een vreemde geur begint te krijgen. Is er een specifieke manier om dit probleem aan te pakken?

  • Ja, een onaangename geur kan soms voorkomen in een motorhelm. Je kunt de voering van de helm verwijderen en deze apart wassen volgens de instructies van de fabrikant. Daarnaast kun je een helmdeodorant gebruiken om de geur te verminderen.

 3. Hebben jullie nog andere artikelen of bronnen die je zou aanraden om te lezen over het onderhouden van motorhelmen?

  • Zeker! Naast dit artikel zijn er nog veel andere nuttige bronnen die je kunt raadplegen. Een goede plek om te beginnen is de officiële website van Nolan, waar je meer informatie kunt vinden over het onderhoud van hun motorhelmen. Daarnaast zijn er ook verschillende online forums en motorhelmcommunities waar je waardevolle tips en ervaringen kunt vinden.

 4. Graag gedaan! Het is inderdaad erg belangrijk om je motorhelm goed te onderhouden om de levensduur en veiligheid te waarborgen. Als je nog vragen hebt, stel ze gerust!

 5. Ik heb gemerkt dat mijn helm na langdurig gebruik wat losser begint te zitten. Is dit een veelvoorkomend probleem en is er een manier om dit op te lossen?

  • Ja, na verloop van tijd kunnen de voering en de bandjes van een helm wat losser worden. Dit kan de pasvorm en veiligheid beïnvloeden. Gelukkig kun je de bandjes meestal verstellen om de helm strakker te maken. Als je helm echter te los zit, zou het verstandig zijn om een nieuwe voering te overwegen. Dit kan de pasvorm verbeteren en de veiligheid waarborgen.

 6. Hebben jullie tips voor het onderhoud van andere merken motorhelmen, zoals Shoei of AGV?

  • Hoewel dit artikel specifiek gericht is op het onderhoud van Nolan motorhelmen, zijn er veel overeenkomsten in het onderhoud van verschillende merken. Over het algemeen gelden dezelfde basisprincipes, zoals het reinigen van de buitenschaal en het vervangen van de voering. Het is echter altijd raadzaam om de specifieke instructies van de fabrikant te raadplegen voor het beste onderhoudsadvies.

 7. Ik ben altijd een beetje bang om de voering van mijn helm te vervangen. Zijn er specifieke stappen die ik moet volgen om dit goed te doen?

  • Het vervangen van de helmvoering kan inderdaad een beetje lastig zijn, maar met de juiste instructies is het goed te doen. In de volgende sectie van het artikel vind je stapsgewijze instructies om de voering van je Nolan motorhelm te vervangen. Zorg ervoor dat je de voering volgens de aanbevelingen van de fabrikant vervangt.

 8. Bedankt voor het delen van deze handige tips! Ik heb onlangs mijn Nolan motorhelm gekocht en ik was op zoek naar informatie over hoe ik hem goed kan onderhouden. Dit artikel komt precies op het juiste moment!

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen