Hoe onderhoud je een Motorhelm Scorpion?

Hallo daar! Ben je de trotse eigenaar van een motorhelm van het merk Scorpion? Geweldig! Maar weet je ook hoe je deze helm goed kunt onderhouden? In deze blogpost gaan we je alles vertellen over het onderhoud van jouw Scorpion motorhelm. We begrijpen dat je zuinig bent op je helm en wilt dat deze in optimale staat blijft. Daarom delen we graag onze expertise met jou, zodat jij met vertrouwen en veiligheid de weg op kunt gaan. Dus leun achterover, ontspan en laten we aan de slag gaan met het onderhouden van jouw motorhelm Scorpion!

De veiligheid van je motorhelm

Het regelmatig onderhouden van je motorhelm is essentieel voor je eigen veiligheid. Door het onderhouden van je helm zorg je ervoor dat hij goed blijft functioneren en je hoofd optimaal beschermt. Een helm die niet goed onderhouden is, kan de beschermende eigenschappen verliezen en je kwetsbaar maken voor ernstig letsel bij een ongeval.

Optimale functionaliteit

Een goed onderhouden motorhelm biedt optimale functionaliteit. Dit betekent dat alle onderdelen, zoals de sluiting, het vizier en de ventilatieopeningen, soepel blijven werken. Door ze regelmatig schoon te maken en te smeren, voorkom je dat ze vastlopen of niet meer naar behoren functioneren. Een helm die goed functioneert, zorgt voor een comfortabele rijervaring en draagt bij aan je focus en concentratie tijdens het rijden.

Verlenging van de levensduur

Naast veiligheid en functionaliteit, verlengt goed onderhoud ook de levensduur van je motorhelm. Door regelmatig schoon te maken en kleine reparaties uit te voeren, voorkom je dat kleine problemen verergeren en je gedwongen wordt om een nieuwe helm te kopen. Een motorhelm is een investering en het is de moeite waard om er goed voor te zorgen, zodat je er jarenlang plezier van kunt hebben.

Hoe onderhoud je je motorhelm?

Nu je begrijpt waarom onderhoud belangrijk is, vraag je je wellicht af hoe je je motorhelm het beste kunt onderhouden. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

 • Reinig je helm regelmatig met een mild reinigingsmiddel en warm water. Vermijd agressieve chemicaliën die de beschermende laag van je helm kunnen aantasten.
 • Controleer de sluiting regelmatig op slijtage en vervang deze indien nodig.
 • Smeer de scharnieren en andere bewegende onderdelen met een geschikt smeermiddel om ervoor te zorgen dat ze soepel blijven werken.
 • Controleer het vizier op krassen en vervang deze als het zicht wordt belemmerd.
 • Bewaar je helm op een koele, droge plaats, uit direct zonlicht en weg van extreme temperaturen.

Stappen voor het onderhouden van je Scorpion motorhelm

Het onderhouden van je Scorpion motorhelm is essentieel om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft functioneren en je veiligheid te waarborgen. In dit artikel zullen we verschillende stappen bespreken die je kunt nemen om je helm in topconditie te houden.

Stap 1: Reinig de buitenkant van je helm

Om te beginnen is het belangrijk om de buitenkant van je helm regelmatig schoon te maken. Gebruik hiervoor een milde zeep en water. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de helm kunnen beschadigen. Neem de tijd om alle vuil en insectenresten voorzichtig te verwijderen. Hiermee behoud je niet alleen de esthetische uitstraling van je helm, maar zorg je er ook voor dat de helm goed blijft ventileren.

Stap 2: Controleer de ventilatieopeningen

Een goed geventileerde helm is essentieel voor het comfort tijdens het rijden. Controleer regelmatig of de ventilatieopeningen van je Scorpion helm schoon zijn en vrij van verstoppingen. Vuil en stof kunnen zich ophopen in deze openingen, wat de luchtstroom kan belemmeren. Reinig de ventilatieopeningen met een zachte borstel of perslucht om ze vrij te houden van obstructies.

Stap 3: Houd het vizier schoon

Een helder en goed functionerend vizier is van cruciaal belang voor een goed zicht tijdens het rijden. Reinig het vizier regelmatig met een zachte doek en milde zeep om vuil en vingerafdrukken te verwijderen. Vermijd het gebruik van schurende materialen, omdat deze krassen kunnen veroorzaken. Als je helm is uitgerust met een anti-condens coating, gebruik dan geen agressieve reinigingsmiddelen die deze coating kunnen aantasten.

Stap 4: Controleer op slijtage en beschadigingen

Om ervoor te zorgen dat je helm zijn beschermende functie behoudt, is het belangrijk om regelmatig te controleren op slijtage en beschadigingen. Controleer de binnenkant van de helm op eventuele scheurtjes of losse onderdelen. Controleer ook de kinband op slijtage en zorg ervoor dat deze stevig vastzit. Als je enige vorm van schade of slijtage opmerkt, is het raadzaam om contact op te nemen met de fabrikant of een erkende dealer voor advies of reparatie.

Waarom is het belangrijk?

Een Scorpion motorhelm is een essentieel onderdeel van jouw veiligheid op de weg. Na verloop van tijd kunnen bepaalde onderdelen van de helm slijten of beschadigd raken. Het is van groot belang om deze onderdelen tijdig te vervangen, om de veiligheid te waarborgen en om optimale prestaties te behouden.

Welke onderdelen moeten worden gecontroleerd?

Het is belangrijk om regelmatig de staat van de volgende onderdelen te controleren:

 1. Kinband: Controleer of de kinband nog stevig vastzit en geen tekenen van slijtage vertoont. Een losse of versleten kinband kan de helm onvoldoende op zijn plaats houden bij een ongeval.
 2. Padding: De padding aan de binnenkant van de helm zorgt voor comfort en bescherming. Controleer of de padding nog in goede staat is en niet versleten of beschadigd is. Versleten padding kan de pasvorm van de helm beïnvloeden en de bescherming verminderen.
 3. Vizier: Het vizier beschermt je ogen tegen wind, insecten en andere kleine objecten tijdens het rijden. Controleer of het vizier niet bekrast is en nog steeds helder zicht biedt. Een beschadigd vizier kan het zicht belemmeren en de veiligheid in gevaar brengen.

Originele Scorpion onderdelen

Indien nodig kun je deze onderdelen vervangen door originele Scorpion onderdelen. Scorpion is een gerenommeerd merk dat hoogwaardige motorhelmen produceert. Door gebruik te maken van originele onderdelen ben je verzekerd van een goede pasvorm en optimale veiligheid.

Enkele voordelen van het gebruik van originele Scorpion onderdelen zijn:

 • Kwaliteit: De onderdelen zijn specifiek ontworpen voor jouw Scorpion motorhelm, waardoor je de hoogste kwaliteit en duurzaamheid kunt verwachten.
 • Pasvorm: Originele onderdelen passen perfect op jouw helm, zodat je verzekerd bent van comfort en optimale bescherming.
 • Veiligheid: Scorpion onderdelen voldoen aan de strenge veiligheidsnormen, waardoor je met een gerust hart de weg op kunt.
 • Garantie: Bij het gebruik van originele Scorpion onderdelen behoud je de garantie op je helm, mocht er onverhoopt iets misgaan.

Opslag en transport

Het is essentieel om je Scorpion motorhelm op de juiste manier op te bergen en te vervoeren om ervoor te zorgen dat deze in optimale staat blijft. Hieronder vind je enkele belangrijke tips en richtlijnen om je helm goed te bewaren en te transporteren.

Bewaar je helm op een geschikte locatie

Het vinden van de juiste opbergplek voor je motorhelm is cruciaal om ervoor te zorgen dat deze beschermd blijft tegen schade en slijtage. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 • Kies een koele en droge plaats: Een vochtige omgeving kan de integriteit van de materialen van je helm aantasten, dus bewaar deze op een plek waar geen vochtproblemen zijn.
 • Vermijd direct zonlicht: Langdurige blootstelling aan direct zonlicht kan de kleur en het materiaal van je helm beschadigen. Kies dus een opbergplek die niet aan direct zonlicht wordt blootgesteld.
 • Hou je helm uit de buurt van chemische stoffen: Sommige chemische stoffen kunnen de materialen van je helm aantasten en de beschermende eigenschappen verminderen. Bewaar je helm dus op een plek waar geen corrosieve of schadelijke stoffen aanwezig zijn.
 • Zorg ervoor dat je helm niet kan vallen: Om onnodige schade te voorkomen, zorg je ervoor dat je helm niet van een plank, tafel of andere opbergplek kan vallen.

Gebruik een stevige helmkoffer of speciale helmzak

Om je Scorpion motorhelm veilig te vervoeren, kan het gebruik van een stevige helmkoffer of een speciale helmzak een goede keuze zijn. Hier zijn enkele voordelen en belangrijke punten om te overwegen:

 • Bescherming tegen impact: Een stevige helmkoffer biedt extra bescherming tegen stoten en vallen, waardoor je helm veilig blijft tijdens het transport.
 • Weerbestendigheid: Sommige helmkoffers zijn waterdicht of waterbestendig, waardoor je helm beschermd blijft tegen regen of andere weersomstandigheden.
 • Compartimenten voor accessoires: Sommige helmkoffers hebben extra vakken en compartimenten waarin je accessoires zoals vizieren en communicatiesystemen kunt opbergen.
 • Draagbaarheid: Een helmkoffer met een handvat of wieltjes kan het vervoeren van je helm gemakkelijker maken, vooral als je veel andere bagage bij je hebt.

Extra tips voor transport

Hier zijn nog enkele extra tips om ervoor te zorgen dat je helm veilig wordt vervoerd:

 • Bevestig je helm stevig: Als je ervoor kiest om je helm in een helmzak te vervoeren, zorg er dan voor dat deze goed is bevestigd en niet kan verschuiven tijdens het transport.
 • Gebruik beschermende materialen: Om krassen en beschadigingen te voorkomen, kun je zachte materialen zoals handdoeken of kleding gebruiken om je helm in de helmkoffer of helmzak te omwikkelen.
 • Controleer regelmatig: Controleer je helm regelmatig op eventuele schade of tekenen van slijtage, vooral als je deze vaak meeneemt op reis.

Met deze tips en richtlijnen kun je ervoor zorgen dat je Scorpion motorhelm in optimale staat blijft, zowel tijdens de opslag als het transport. Zorg goed voor je helm, zodat deze je op lange termijn kan blijven beschermen tijdens je motoravonturen!

Optimaal onderhoud voor een langdurige en veilige motorhelm

Conclusie:

Het onderhouden van je Scorpion motorhelm is van groot belang voor je eigen veiligheid. Door regelmatig onderhoud en het tijdig vervangen van onderdelen zorg je ervoor dat je helm optimaal blijft functioneren en je hoofd goed beschermt. Volg de genoemde stappen en geniet van veilige en comfortabele ritten met je Scorpion motorhelm. Onthoud dat het onderhoud niet alleen de levensduur van je helm verlengt, maar ook jouw eigen leven kan redden. Neem de tijd om je helm goed te verzorgen en gebruik te maken van de juiste producten. Met een goed onderhouden Scorpion motorhelm ben je klaar om de weg op te gaan en volop te genieten van je motoravonturen.

Veelgestelde vragen over de Scorpion motorhelm

Wat zijn de belangrijkste punten om op te letten bij het controleren van de bevestigingsmechanismen van je Motorhelm Scorpion?

Om de bevestigingsmechanismen van je Motorhelm Scorpion te controleren, zijn er een paar belangrijke punten waar je op moet letten. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat de kinband goed functioneert. Controleer of de kinband stevig vastzit en gemakkelijk kan worden vastgemaakt en losgemaakt. Het is belangrijk dat de kinband strak genoeg is om de helm op zijn plaats te houden, maar niet zo strak dat het oncomfortabel wordt.

Daarnaast is het van belang om te controleren of de sluiting goed werkt. Dit is meestal een snelsluiting of een dubbele D-ring sluiting. Zorg ervoor dat de sluiting stevig vastklikt en niet loskomt tijdens het dragen van de helm. Een goede sluiting is essentieel voor de veiligheid van de helm.

Een ander punt om op te letten is de bevestiging van het vizier. Controleer of het vizier stevig vastzit en niet losraakt tijdens het rijden. Het vizier moet ook gemakkelijk kunnen worden geopend en gesloten, zodat je het kunt aanpassen aan de weersomstandigheden.

Tot slot is het belangrijk om regelmatig alle bevestigingsmechanismen van je Motorhelm Scorpion te inspecteren op slijtage, beschadigingen of loszittende onderdelen. Als je iets opmerkt dat niet in orde is, raad ik je aan om contact op te nemen met de fabrikant of een erkende dealer om het probleem te laten verhelpen.

Het controleren van de bevestigingsmechanismen van je motorhelm is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je helm goed functioneert en je veiligheid biedt tijdens het rijden. Neem de tijd om regelmatig deze punten te controleren en zorg ervoor dat je helm altijd in optimale staat verkeert.

Wat zijn de beste manieren om de levensduur van je Motorhelm Scorpion te verlengen?

Om de levensduur van je Motorhelm Scorpion te verlengen, zijn er een aantal beste manieren waar je rekening mee kunt houden. Ten eerste is het belangrijk om je helm regelmatig schoon te maken. Verwijder vuil en insecten met een zachte doek en gebruik milde zeep om de binnen- en buitenkant van de helm schoon te maken. Zorg ervoor dat je de helm goed laat drogen voordat je hem opbergt.

Daarnaast is het essentieel om de helm correct op te bergen. Bewaar hem op een koele, droge plaats, uit direct zonlicht en weg van extreme temperaturen. Vermijd ook het ophangen van de helm aan de spiegels van je motor, omdat dit de vorm van de voering kan vervormen.

Een andere belangrijke tip is om de helm niet te laten vallen of te stoten. Dit kan de structurele integriteit van de helm beschadigen en de bescherming verminderen. Wees voorzichtig bij het hanteren en opbergen van je helm om onnodige schade te voorkomen.

Ten slotte is het raadzaam om de helm regelmatig te controleren op eventuele tekenen van slijtage of schade. Check de sluiting, het vizier en de voering op losse onderdelen, scheuren of andere gebreken. Als je een probleem opmerkt, laat het dan zo snel mogelijk repareren of vervangen door een erkend dealer.

Door deze beste praktijken te volgen, kun je de levensduur van je Motorhelm Scorpion aanzienlijk verlengen en ervoor zorgen dat hij je langdurig en veilig beschermt tijdens het motorrijden.

8 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik vond de sectie over het vervangen van onderdelen erg interessant. Kun je wat meer informatie geven over hoe vaak bepaalde onderdelen, zoals de kinband, moeten worden vervangen?

  • Natuurlijk! De levensduur van onderdelen zoals de kinband kan variëren afhankelijk van het gebruik en de slijtage. Over het algemeen wordt aanbevolen om de kinband elke 3-5 jaar te vervangen, of eerder als er tekenen van beschadiging zijn, zoals scheuren of losse onderdelen. Het is belangrijk om regelmatig de staat van alle onderdelen te controleren en bij twijfel contact op te nemen met de fabrikant voor specifieke aanbevelingen.

 2. Bedankt voor dit artikel! Ik ben geïnteresseerd om meer te leren over het opslaan en vervoeren van een motorhelm. Zijn er specifieke richtlijnen die je kunt delen?

  • Graag gedaan! Bij het opslaan van je motorhelm is het belangrijk om deze op een koele en droge plaats te bewaren, uit de buurt van direct zonlicht en extreme temperaturen. Het wordt aanbevolen om de helm in een beschermende hoes of tas te bewaren om krassen en beschadigingen te voorkomen. Bij het vervoeren van de helm is het het beste om deze in een stevige tas te plaatsen en ervoor te zorgen dat deze niet kan rollen of vallen tijdens het transport. Als je nog specifieke vragen hebt, laat het me dan weten!

 3. Bedankt voor het delen van deze nuttige informatie! Ik wist niet dat er specifieke stappen waren om een motorhelm te onderhouden. Ik zal ervoor zorgen dat ik deze stappen volg om mijn Scorpion motorhelm in goede staat te houden.

 4. Graag gedaan! Het onderhouden van je motorhelm is inderdaad essentieel voor veiligheid en duurzaamheid. Als je nog vragen hebt, laat het me dan gerust weten.

 5. Ik vroeg me af of er specifieke reinigingsmiddelen zijn die je aanbeveelt voor het schoonmaken van de helm. Zijn er bepaalde ingrediënten waar we op moeten letten?

  • Goede vraag! Bij het schoonmaken van je Scorpion motorhelm is het belangrijk om milde reinigingsmiddelen te gebruiken die geen agressieve chemicaliën bevatten. Een mild schoonmaakmiddel zoals een mengsel van water en milde zeep zou voldoende moeten zijn. Vermijd het gebruik van oplosmiddelen of schurende stoffen die het materiaal kunnen beschadigen.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen