Hoe onderhoud je een motorhelm met geïntegreerd zonnevizier?

In deze stapsgewijze handleiding leer je hoe je een motorhelm met geïntegreerd zonnevizier kunt onderhouden. We laten je zien welke stappen je moet volgen om ervoor te zorgen dat je helm in optimale conditie blijft en dat het zonnevizier goed functioneert.

1

Stap 1: Reiniging van de buitenkant van de helm

Maak de buitenkant van de helm schoon met een zachte doek en wat mild sopwater. Veeg voorzichtig over het oppervlak om vuil en vlekken te verwijderen. Vermijd schurende reinigingsmiddelen, omdat deze het materiaal van de helm kunnen beschadigen. Zorg ervoor dat je de hele buitenkant van de helm grondig reinigt, inclusief de ventilatieopeningen en het vizier. Spoel de helm af met schoon water om eventuele zeepresten te verwijderen en droog hem daarna af met een schone doek. Op deze manier blijft je helm niet alleen schoon, maar ook in goede staat en klaar voor je volgende avontuur!

2

Stap 2: Reiniging van het zonnevizier

Open het zonnevizier volledig en maak het voorzichtig schoon met een schone, vochtige doek. Zorg ervoor dat je geen krassen maakt op het vizier. Gebruik indien nodig een mild reinigingsmiddel speciaal voor vizieren. Droog het vizier af met een schone, droge doek. Hier zijn enkele eenvoudige stappen om het zonnevizier grondig schoon te maken:

 1. Open het zonnevizier volledig.
 2. Neem een schone, vochtige doek en wring deze goed uit, zodat hij vochtig maar niet druipend is.
 3. Veeg voorzichtig over het hele oppervlak van het vizier om stof, vuil en vingerafdrukken te verwijderen. Let op dat je geen krassen maakt.
 4. Als er hardnekkig vuil of vlekken zijn die niet gemakkelijk schoon te maken zijn, gebruik dan een mild reinigingsmiddel dat speciaal is ontworpen voor vizieren. Breng een kleine hoeveelheid aan op de doek en veeg voorzichtig over het vuile gebied.
 5. Nadat je het vizier hebt gereinigd, neem je een schone, droge doek en droog je het vizier grondig af. Zorg ervoor dat er geen vocht achterblijft.
 6. Sluit het zonnevizier pas nadat het volledig droog is.

Volg deze eenvoudige stappen om ervoor te zorgen dat je zonnevizier schoon en helder blijft, zodat je altijd een duidelijk zicht hebt op de weg voor je.

3

Stap 3: Controleer de werking van het zonnevizier

Open en sluit het zonnevizier een paar keer om te controleren of het soepel beweegt en goed vergrendelt. Het is belangrijk om te controleren of het vizier gemakkelijk omhoog en omlaag kan worden geschoven zonder dat het vast komt te zitten. Zorg ervoor dat het vizier ook stevig vergrendelt wanneer het volledig is geopend of gesloten. Als je merkt dat het vizier niet goed werkt, is het raadzaam om contact op te nemen met de fabrikant of een professionele helmreparateur. Zij kunnen je helpen om het probleem op te lossen en ervoor te zorgen dat het zonnevizier correct functioneert, zodat je veilig en comfortabel kunt rijden.

4

Stap 4: Onderhoud van de helmventilatie

Controleer regelmatig de ventilatieopeningen van je helm om ervoor te zorgen dat ze niet verstopt raken. Verwijder eventueel vuil, stof of insecten die de luchtstroom kunnen blokkeren. Gebruik hiervoor een zachte borstel of perslucht om de ventilatieopeningen schoon te maken.

Stap 1: Inspecteer de ventilatieopeningen van je helm. Dit zijn meestal kleine gaatjes aan de voorkant, bovenkant en zijkanten van de helm.

Stap 2: Als je vuil of insecten ziet zitten, pak dan een zachte borstel en veeg voorzichtig over de ventilatieopeningen om ze schoon te maken. Zorg ervoor dat je niet te hard drukt om beschadiging aan de helm te voorkomen.

Stap 3: Als de ventilatieopeningen erg verstopt zijn, kun je perslucht gebruiken om het vuil weg te blazen. Houd de perslucht op een veilige afstand van de helm en spuit kortstondig in elke opening om het vuil te verwijderen.

Stap 4: Controleer na het schoonmaken of de ventilatieopeningen weer vrij zijn van vuil. Als er nog steeds blokkades zijn, herhaal dan stap 2 en 3.

Het schoonmaken van de ventilatieopeningen van je helm zorgt ervoor dat je tijdens het rijden voldoende frisse lucht krijgt en voorkomt dat je helm gaat beslaan.

5

Stap 5: Berg de helm op een veilige plaats op

Zorg ervoor dat je de helm op een droge en goed geventileerde plaats opbergt. Dit helpt om de levensduur van de helm te verlengen en eventuele schade te voorkomen. Het is belangrijk om de helm weg te houden van direct zonlicht, omdat UV-stralen de materialen kunnen beschadigen. Plaats de helm ook op een zachte ondergrond om krassen en deuken te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een kastplank of een speciale helmhouder. Zorg er daarnaast voor dat je de helm niet bewaart in de buurt van chemicaliën, zoals oplosmiddelen of benzine, omdat deze de helm kunnen aantasten. Tot slot is het raadzaam om de helm niet op plaatsen met extreme temperaturen te bewaren, zoals in een auto tijdens een hete zomerdag. Kies in plaats daarvan voor een ruimte met een stabiele temperatuur, bijvoorbeeld in huis.

6

Stap 6: Regelmatige inspectie

Het is belangrijk om regelmatig de algemene staat van je helm te controleren, inclusief het zonnevizier. Door dit te doen, kun je eventuele slijtage, beschadigingen of losse onderdelen opsporen voordat ze een probleem worden. Volg deze eenvoudige stappen om ervoor te zorgen dat je helm altijd in goede staat verkeert:

 1. Visuele controle: Neem de helm in je handen en inspecteer deze zorgvuldig. Controleer de buitenkant op eventuele scheuren, deuken of krassen. Kijk ook naar het zonnevizier en controleer of er geen barsten of krassen op zitten die je zicht kunnen belemmeren.Bijvoorbeeld, als je een scheur in de helm opmerkt, raad ik aan om onmiddellijk contact op te nemen met een professional. Zij kunnen beoordelen of de helm nog veilig te gebruiken is of dat deze moet worden vervangen.
 2. Functionaliteit: Controleer vervolgens de verschillende onderdelen van je helm om er zeker van te zijn dat alles goed werkt. Open en sluit het zonnevizier om te controleren of het soepel beweegt en stevig vastklikt. Zorg ervoor dat er geen losse onderdelen zijn die kunnen leiden tot een verminderde bescherming.Bijvoorbeeld, als je merkt dat het zonnevizier niet goed sluit, probeer het dan voorzichtig schoon te maken met een zachte doek. Als dit het probleem niet oplost, is het verstandig om een professional te raadplegen.
 3. Twijfels? Raadpleeg een professional: Als je tijdens de inspectie problemen of twijfels hebt, aarzel dan niet om een professional om hulp te vragen. Zij hebben de expertise en ervaring om je te adviseren over de beste oplossing.Bijvoorbeeld, als je niet zeker weet of een kleine kras op het zonnevizier invloed heeft op de veiligheid, is het raadzaam om een professional te raadplegen. Zij kunnen de ernst van de situatie beoordelen en je adviseren over de beste vervolgstappen.

Met regelmatige inspectie van je helm en zonnevizier zorg je ervoor dat je altijd veilig en goed beschermd de weg op gaat. Vergeet niet dat veiligheid voorop staat en dat het raadplegen van een professional altijd een goede keuze is als je twijfels hebt.

Tips voor helmonderhoud

Conclusie:

Kortom, door regelmatig je motorhelm met geïntegreerd zonnevizier schoon te maken, de werking te controleren en op de juiste manier op te bergen, zorg je ervoor dat je helm veilig en goed onderhouden blijft.

Benodigde gereedschappen

 • Zachte doek
 • Mild reinigingsmiddel
 • Water
 • Microvezeldoek
 • Compressed air
 • Helmventilatie reiniger
 • Veilige opbergdoos

Handige onderhoudstips

 • Reinig de helm regelmatig: Gebruik een zachte doek en milde zeep om de buitenkant van de helm schoon te maken. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die de helm kunnen beschadigen
 • Maak het zonnevizier schoon: Gebruik een zachte doek of een brillendoekje om het zonnevizier voorzichtig schoon te maken. Vermijd krassen door geen harde voorwerpen te gebruiken
 • Controleer de werking van het zonnevizier: Zorg ervoor dat het zonnevizier soepel opent en sluit. Als het vastzit of niet goed werkt, breng dan de helm naar een professional voor reparatie
 • Bewaar de helm op een veilige plek: Zorg ervoor dat de helm op een droge en goed geventileerde plaats wordt bewaard om schimmelvorming te voorkomen. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de helm kan beschadigen
 • Vervang het zonnevizier indien nodig: Als het zonnevizier beschadigd of versleten is, vervang het dan door een nieuw exemplaar. Dit zorgt voor een optimale zichtbaarheid tijdens het rijden
 • Controleer de helm op scheuren of breuken: Regelmatige inspectie van de helm is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze nog steeds veilig is om te dragen. Als je scheuren, breuken of andere schade opmerkt, vervang de helm dan onmiddellijk
 • Volg de instructies van de fabrikant: Lees de handleiding van de helm zorgvuldig door en volg de onderhoudsinstructies van de fabrikant. Dit zal ervoor zorgen dat je de helm op de juiste manier onderhoudt en verlengt de levensduur ervan

Hoe gebruik je het geïntegreerde zonnevizier van je motorhelm?

 • Plaats de helm stevig op je hoofd en zorg ervoor dat deze goed past. Het is belangrijk dat de helm comfortabel zit en niet te strak of te los zit
 • Om het geïntegreerde zonnevizier te gebruiken, zorg je ervoor dat het vizier schoon is. Gebruik een zachte doek en een mild reinigingsmiddel om vuil en vlekken te verwijderen
 • Om het zonnevizier omlaag te klappen, zoek je de bedieningsknop of -hendel aan de zijkant van de helm. Druk voorzichtig op de knop of beweeg de hendel naar beneden om het vizier naar beneden te laten zakken
 • Pas de stand van het zonnevizier aan, zodat het precies op de juiste hoogte zit om je ogen te beschermen tegen de zon. Dit kan variëren afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de positie van de zon
 • Als je het zonnevizier niet meer nodig hebt, kun je het eenvoudig omhoog klappen. Beweeg de hendel of druk op de knop aan de zijkant van de helm en duw het vizier voorzichtig omhoog totdat het vastklikt
 • Ik hoop dat deze tips je helpen om je motorhelm met geïntegreerd zonnevizier op de juiste manier te gebruiken. Veel plezier en veilige ritten!

Veelgestelde vragen over onze motorhelmen met geïntegreerd zonnevizier

Zijn er verschillende maten beschikbaar voor deze motorhelm met geïntegreerd zonnevizier?

Ja, er zijn verschillende maten beschikbaar voor deze motorhelm met geïntegreerd zonnevizier. Motorhelmen worden meestal geleverd in verschillende maten, zodat je de helm kunt vinden die het beste bij je hoofdmaat past. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen, omdat een goed passende helm essentieel is voor optimale veiligheid en comfort tijdens het rijden. Voordat je een motorhelm koopt, kun je het beste je hoofdmaat opmeten en vervolgens de maattabel van de fabrikant raadplegen om te bepalen welke maat het beste bij je past. Zo kun je er zeker van zijn dat je de juiste maat helm kiest met het geïntegreerde zonnevizier.

Is de helm voorzien van een antikraslaag op het zonnevizier?

Ja, de helm is voorzien van een antikraslaag op het zonnevizier. Deze laag zorgt ervoor dat het zicht niet wordt belemmerd door krassen op het vizier, waardoor je altijd een helder zicht hebt tijdens het dragen van de helm. Het is belangrijk om het vizier schoon te houden en geen schurende materialen te gebruiken bij het reinigen, om de antikraslaag te beschermen en de levensduur van de helm te verlengen.

10 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Mijn tip voor het opbergen van de helm is om deze in een speciale helmtas of opbergkoffer te bewaren. Op die manier is de helm beschermd tegen stof en beschadigingen.

  • Dat is een uitstekende tip! Het opbergen van de helm in een speciale tas of koffer is inderdaad een goede manier om de helm veilig te houden wanneer deze niet in gebruik is.

 2. Reply
  Lachende luisteraar maart 25, 2024 op 9:43 pm

  Ik heb gemerkt dat er verschillende methoden zijn om de helmventilatie schoon te maken. Hebben jullie een aanbevolen methode?

  • Er zijn inderdaad verschillende methoden om de helmventilatie schoon te maken. Een veelgebruikte methode is het gebruik van perslucht om stof en vuil uit de ventilatieopeningen te blazen. Daarnaast kun je een zachte borstel gebruiken om eventueel vastzittend vuil te verwijderen.

 3. Reply
  Grappende knorrepot maart 26, 2024 op 3:04 pm

  Is er een specifieke manier om de werking van het zonnevizier te controleren? Ik wil er zeker van zijn dat het goed functioneert voordat ik op pad ga.

  • Goede vraag! Om de werking van het zonnevizier te controleren, kun je het simpelweg openen en sluiten terwijl je de helm draagt. Controleer of het vizier soepel beweegt en goed vergrendelt in de gewenste posities.

 4. Bedankt voor de tip! Een microvezeldoek is inderdaad een goede keuze om de helm schoon te maken zonder krassen te veroorzaken.

 5. Hebben jullie ook tips voor het schoonmaken van het zonnevizier? Ik merk dat er soms vlekken op komen die moeilijk te verwijderen zijn.

  • Ja, zeker! Voor het schoonmaken van het zonnevizier kun je het beste een mild reinigingsmiddel gebruiken en een zachte doek. Vermijd het gebruik van schurende middelen of harde borstels, omdat dit het vizier kan beschadigen.

 6. Reply
  Kunstzinnige dromer mei 11, 2024 op 2:51 pm

  Ik vind het altijd handig om een microvezeldoek te gebruiken bij het schoonmaken van de buitenkant van de helm. Hiermee verwijder ik gemakkelijk stof en vuil zonder de helm te beschadigen.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen