Hoe onderhoud je een e motorhelm?

In deze stapsgewijze handleiding leer je hoe je je e motorhelm kunt onderhouden. We geven je tips en laten je de stappen zien om je helm in goede staat te houden en optimaal te laten functioneren.

1

Stap 1: Reinig de buitenkant van de helm

Gebruik een zachte doek en een mild reinigingsmiddel om de buitenkant van de helm schoon te maken. Wrijf voorzichtig over de helm om al het vuil en insecten te verwijderen. Zorg ervoor dat je geen agressieve chemicaliën gebruikt, omdat deze de coating van de helm kunnen beschadigen.

2

Stap 2: Verwijder en reinig de binnenvoering

Haal de binnenvoering uit de helm volgens de instructies van de fabrikant. Dit kan variëren per helmmodel, dus zorg ervoor dat je de specifieke stappen volgt. Reinig de voering met een mild sopje om eventuele vuil- en zweetresten te verwijderen. Spoel de voering daarna grondig uit met schoon water om alle zeepresten weg te spoelen. Zorg ervoor dat je de voering volledig laat drogen voordat je hem terugplaatst in de helm. Dit helpt om schimmelvorming te voorkomen en zorgt ervoor dat de voering fris blijft.

3

Stap 3: Controleer de sluiting

Controleer regelmatig de sluiting van je helm om er zeker van te zijn dat deze goed werkt. Zorg ervoor dat je de sluiting stevig vastklikt en dat deze niet losraakt tijdens het rijden. Om dit te doen, controleer je de sluiting door eraan te trekken en te kijken of deze goed vast blijft zitten. Als je merkt dat de sluiting los zit of niet goed vastklikt, neem dan contact op met een professional om het probleem te laten verhelpen.

4

Stap 4: Controleer de vizier

 • Inspecteer het vizier grondig op krassen of andere beschadigingen. Dit kan gedaan worden door het vizier goed te bekijken en te voelen met je vingers.
 • Reinig het vizier met een zachte doek en een speciale vizierreiniger om strepen te voorkomen. Zorg ervoor dat je de juiste reiniger gebruikt die geschikt is voor het materiaal van het vizier. Wrijf zachtjes over het vizier in cirkelvormige bewegingen om vuil en vingerafdrukken te verwijderen.
 • Als het vizier te veel krassen of beschadigingen vertoont en het zicht belemmert, is het raadzaam om het vizier te vervangen. Hierdoor behoud je een helder zicht tijdens het gebruik van het vizier. Een voorbeeld van een vizier dat vervangen moet worden, is wanneer er diepe krassen aanwezig zijn die het zicht kunnen beïnvloeden.

Zorg ervoor dat je deze stappen zorgvuldig uitvoert om ervoor te zorgen dat je vizier in goede staat blijft en dat je altijd een helder zicht hebt tijdens het gebruik ervan.

5

Stap 5: Controleer de buitenkant op beschadigingen

Inspecteer de buitenkant van de helm zorgvuldig op eventuele scheuren, deuken of andere beschadigingen. Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen:

 • Bekijk de hele buitenkant van de helm grondig.
 • Let vooral op de randen, het oppervlak en de bevestigingspunten, omdat deze vaak gevoelig zijn voor schade.
 • Als je enige vorm van beschadiging opmerkt, zoals scheuren, deuken of losse onderdelen, neem dan direct contact op met de fabrikant.
 • De fabrikant kan je voorzien van advies over reparatie of vervanging van de helm, afhankelijk van de ernst van de schade.

Het is belangrijk om de buitenkant van de helm te controleren, omdat dit de eerste verdedigingslinie is tegen eventuele impact. Zorg ervoor dat je deze stap niet overslaat om ervoor te zorgen dat je helm in goede staat verkeert en je optimaal beschermt tijdens het gebruik.

6

Stap 6: Berg de helm op een veilige plaats op

Bewaar je helm op een droge en goed geventileerde plaats. Vermijd direct zonlicht, extreme temperaturen en vochtigheid. Gebruik een helmzak of koffer om je helm te beschermen tegen krassen en stoten.

7

Stap 7: Volg de onderhoudsinstructies van de fabrikant

 • Lees zorgvuldig de onderhoudsinstructies van de fabrikant door.
 • Volg nauwgezet de aanbevelingen van de fabrikant op.
 • Onthoud dat elke helm specifieke zorg en onderhoud kan vereisen.
 • Door de instructies van de fabrikant te volgen, zorg je ervoor dat je helm in optimale conditie blijft.
8

Stap 8: Regelmatige inspectie en vervanging

Controleer regelmatig de staat van je helm en vervang deze indien nodig. Helmen hebben een beperkte levensduur en kunnen na verloop van tijd verslechteren. Zorg ervoor dat je helm voldoet aan de veiligheidsnormen.

Om de staat van je helm te controleren, voer je de volgende stappen uit:

 1. Controleer de buitenkant van de helm op scheuren, deuken of andere tekenen van beschadiging. Als je dergelijke tekenen opmerkt, is het tijd om je helm te vervangen.
 2. Besteed aandacht aan de binnenkant van de helm. Controleer de voering op slijtage of loszittende onderdelen. Als je merkt dat de voering beschadigd is, moet je de helm vervangen.
 3. Controleer de kinband en de sluiting. Trek aan de kinband om te testen of deze stevig vastzit. Als de sluiting beschadigd is of niet goed functioneert, vervang je de helm.
 4. Let op de leeftijd van je helm. De meeste helmen hebben een aanbevolen levensduur van ongeveer vijf jaar. Na deze periode kan de beschermende werking van de helm verminderen, zelfs als er geen zichtbare tekenen van slijtage zijn.

Onthoud dat je veiligheid afhankelijk is van een goede helm. Zorg ervoor dat je regelmatig de staat van je helm controleert en deze vervangt indien nodig, om te blijven profiteren van de optimale bescherming.

Belangrijke punten om te onthouden

Conclusie:

Het regelmatig onderhouden van je e motorhelm is van essentieel belang om de levensduur te verlengen en je veiligheid te waarborgen. Volg de stappen die we in dit artikel hebben besproken en vergeet niet altijd de instructies van de fabrikant te raadplegen voor specifieke aanbevelingen. Op deze manier kun je zorgeloos genieten van je ritten met een goed onderhouden helm!

Benodigde gereedschappen

 • Warm water
 • Mild soap or helmet cleaner
 • Soft cloth or sponge
 • Helmet cleaning brush
 • Helmet deodorizer spray
 • Helmet bag or storage case
 • Helmet visor cleaning solution
 • Microfiber cloth or lens cleaning cloth
 • Helmet lock or secure storage area
 • Replacement parts (if necessary)
 • Manufacturer’s maintenance instructions

Handige adviezen

 • Maak de buitenkant van de e motorhelm regelmatig schoon met een mild schoonmaakmiddel en water. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die de helmschaal kunnen beschadigen
 • Controleer regelmatig de sluitingen en riemen van de helm om er zeker van te zijn dat ze goed functioneren en niet versleten zijn
 • Reinig de ventilatieopeningen met een zachte borstel om vuil en stof te verwijderen, zodat de luchtstroom niet belemmerd wordt
 • Verwijder eventuele insecten of ander vuil van het vizier met een vochtige doek. Gebruik geen schurende materialen die het vizier kunnen krassen
 • Zorg ervoor dat de voering van de helm schoon is en vrij van zweet en geurtjes. De meeste voeringen kunnen worden verwijderd en met de hand gewassen worden. Volg de instructies van de fabrikant
 • Bewaar de e motorhelm op een koele, droge plaats, uit direct zonlicht en weg van extreme temperaturen
 • Controleer regelmatig de conditie van de helm. Als je scheuren, deuken of andere beschadigingen opmerkt, vervang de helm dan onmiddellijk
 • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of oplosmiddelen op de helm, omdat deze de materialen kunnen aantasten
 • Controleer de helm op losse onderdelen, zoals schroeven, en zorg ervoor dat alles stevig vastzit
 • Volg altijd de onderhoudsinstructies van de fabrikant om ervoor te zorgen dat je e motorhelm in optimale staat blijft en voldoet aan de veiligheidsnormen

Hoe gebruik je je e-motorhelm op de juiste manier?

 • Zorg ervoor dat je de helm goed past en dat alle riempjes correct zijn vastgemaakt
 • Zorg dat de helm is opgeladen voordat je hem gebruikt. Sluit de helm aan op een stopcontact en laat hem volledig opladen
 • Zet de helm op je hoofd en zorg dat deze stevig vastzit. Stel indien nodig de bandjes en het kinriempje af voor een goede pasvorm
 • Schakel de helm in door de aan/uit-knop in te drukken. Controleer of de batterij volledig is opgeladen voordat je vertrekt
 • Ga veilig op weg en houd je aan de verkeersregels. De helm kan je helpen om je hoofd te beschermen bij een val of ongeval, maar blijf altijd alert en let op je omgeving
 • Hopelijk helpen deze tips je bij het gebruik van je elektrische motorhelm! Veel plezier en veilige ritten gewenst!

Veelgestelde vragen over de e motorhelm

Hoe lang gaat de batterij van een elektrische motorhelm mee?

De levensduur van de batterij in een elektrische motorhelm kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen gaan de batterijen van een elektrische motorhelm gemiddeld tussen de 4 en 8 uur mee, afhankelijk van het merk, het model en het gebruik. Het is belangrijk op te merken dat intensief gebruik van de helm, zoals het constant inschakelen van de verlichting, de batterijduur kan verkorten. Het is raadzaam de handleiding van de specifieke helm te raadplegen voor gedetailleerde informatie over de batterijduur.

Kunnen elektrische motorhelmen worden aangepast aan mijn persoonlijke voorkeuren?

Ja, elektrische motorhelmen kunnen inderdaad worden aangepast aan je persoonlijke voorkeuren. Er zijn verschillende aanpassingen die je kunt doen, afhankelijk van het type helm dat je hebt. Een van de meest voorkomende aanpassingen is het verwisselen van het vizier voor een ander type, zoals een donkerder vizier voor zonnige dagen of een anti-condens vizier voor beter zicht bij vochtige omstandigheden.

Daarnaast kun je ook de pasvorm van de helm aanpassen door gebruik te maken van de beschikbare padding en voering. Deze kunnen vaak worden verwijderd en vervangen, zodat je de helm beter kunt laten aansluiten op je hoofd. Sommige helmen hebben ook verstelbare bandjes, zodat je de pasvorm kunt optimaliseren.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze aanpassingen moeten voldoen aan de veiligheidsnormen en voorschriften voor helmen. Daarom is het verstandig om advies in te winnen bij een professional of een gespecialiseerde motorhelmwinkel om er zeker van te zijn dat je de juiste aanpassingen doet en de veiligheid van de helm behoudt.

Kan ik handsfree bellen met een elektrische motorhelm?

Ja, je kunt handsfree bellen met een elektrische motorhelm. Veel moderne elektrische motorhelmen zijn uitgerust met geavanceerde technologie, zoals ingebouwde Bluetooth-systemen. Deze systemen stellen je in staat om verbinding te maken met je smartphone en telefoongesprekken te voeren zonder je handen van het stuur te halen. Door middel van een ingebouwde microfoon en luidsprekers kun je gemakkelijk communiceren terwijl je aan het rijden bent. Het is echter belangrijk om altijd de lokale verkeersregels en veiligheidsvoorschriften in acht te nemen tijdens het gebruik van een elektrische motorhelm met handsfree belfunctie.

Waar kan ik een elektrische motorhelm kopen?

Je kunt een elektrische motorhelm op verschillende plaatsen kopen. Een goede optie is om te kijken bij gespecialiseerde motorwinkels of scooterwinkels. Deze hebben vaak een breed assortiment aan helmen, inclusief elektrische motorhelmen. Daarnaast kun je ook online zoeken naar webshops die gespecialiseerd zijn in motorhelmen. Hier kun je vaak verschillende merken en modellen vinden. Vergeet niet om altijd de specificaties en veiligheidsnormen te controleren voordat je een helm koopt, zodat je zeker weet dat deze geschikt is voor elektrische motoren.

Kun je de batterij van de elektrische motorhelm opladen terwijl je rijdt?

Nee, helaas kun je de batterij van de elektrische motorhelm niet opladen terwijl je rijdt. De batterij van de helm kan alleen worden opgeladen wanneer deze is losgekoppeld van de helm en is aangesloten op een stopcontact of een speciale oplader. Het is belangrijk om de batterij regelmatig op te laden, zodat je tijdens het rijden altijd kunt profiteren van de veiligheidsvoordelen van de elektrische motorhelm.

11 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Kunnen jullie een gids maken over hoe je de helmvizier kunt vervangen? Ik heb gemerkt dat het vizier van mijn helm krassen begint te vertonen en ik wil het graag zelf vervangen, maar ik weet niet hoe.

  • Bedankt voor de suggestie! We zullen een gids maken over het vervangen van een helmvizier in een toekomstig artikel. Houd onze website in de gaten voor updates!

 2. Ik heb gemerkt dat het opbergen van mijn helm in een speciale helmkoffer echt helpt om krassen en beschadigingen te voorkomen. Het biedt ook een handige manier om de helm veilig te vervoeren.

 3. Ik heb een andere methode gebruikt om de binnenvoering schoon te maken. In plaats van het te verwijderen, gebruik ik een speciale helmreinigingsspray en wrijf ik het voorzichtig schoon met een zachte doek. Dit werkt prima voor mij en bespaart tijd.

  • Interessant! Het lijkt erop dat je een handige alternatieve methode hebt gevonden om de binnenvoering schoon te maken. We zullen dit als een extra optie toevoegen in de gids, zodat lezers kunnen kiezen welke methode het beste bij hen past.

 4. Ik volgde deze gids en controleerde de sluiting van mijn helm. Helaas ontdekte ik dat de sluiting niet meer goed werkte en moest worden vervangen. Het is erg belangrijk om regelmatig de sluiting te controleren om ervoor te zorgen dat deze goed functioneert.

 5. Ik heb de stappen in deze gids aangepast om beter aan mijn behoeften te voldoen. In plaats van alleen de buitenkant te reinigen, reinig ik ook de binnenkant van mijn helm met een desinfecterende spray om bacteriën te doden. Dit geeft me gemoedsrust, vooral als ik mijn helm deel met anderen.

  • Dat is een slimme aanpassing! Het reinigen van de binnenkant van de helm met een desinfecterende spray is een goede manier om bacteriën te verwijderen. We zullen dit als een extra tip toevoegen aan de gids. Bedankt voor het delen van je persoonlijke variatie!

 6. Bedankt voor deze handige gids! Ik heb mijn e motorhelm gereinigd volgens deze stappen en hij ziet er weer als nieuw uit!

 7. Ik heb gemerkt dat het gebruik van een speciale helmreiniger echt helpt bij het verwijderen van vuil en vlekken van de buitenkant van de helm. Het zorgt voor een glanzende afwerking en laat geen strepen achter.

  • Bedankt voor de tip! Het gebruik van een speciale helmreiniger kan inderdaad een extra glans geven aan de buitenkant van de helm. We zullen dit toevoegen als een extra suggestie in de gids.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen