Hoe lang gaat een motorhelm met dubbel vizier gemiddeld mee?

Deze stapsgewijze gids, getiteld “Hoe lang gaat een motorhelm met dubbel vizier gemiddeld mee?”, behandelt het onderwerp van het kopen van een motorhelm met een dubbel vizier en legt uit hoelang zo’n helm gemiddeld meegaat. Het doel van de gids is om jou te helpen bij het begrijpen van de levensduur van een motorhelm met dubbel vizier, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen bij het kopen van een nieuwe helm.

1

Stap 1: Controleer de kwaliteit van de helm

Controleer eerst de buitenkant van de helm grondig. Inspecteer de helm op eventuele slijtage, scheuren of beschadigingen. Let ook op verkleuring of vervaging van de kleur van de helm. Ga met je handen over het oppervlak en voel of er geen bobbels, deuken of andere oneffenheden zijn. Als je enige vorm van schade constateert, kan dit de beschermende eigenschappen van de helm verminderen. In dat geval is het raadzaam om de helm te vervangen.

Daarnaast is het van belang om de helmvoering te controleren. Verwijder de voering en inspecteer deze op eventuele scheuren of losse stiksels. De voering is essentieel voor een goede pasvorm en bescherming, dus het is belangrijk dat deze in goede staat verkeert. Controleer ook de sluiting van de helm en zorg ervoor dat deze goed functioneert. Een sluiting die niet goed werkt, kan de veiligheid van de helm in gevaar brengen. Zorg ervoor dat alle onderdelen van de helm in goede staat zijn voordat je de levensduur bepaalt.

2

Stap 2: Houd rekening met het materiaal

Het materiaal waaruit de helm is gemaakt, heeft invloed op de levensduur. Hier zijn een paar punten om rekening mee te houden:

 • Kies voor een helm gemaakt van hoogwaardige materialen zoals glasvezel of carbonvezel. Deze materialen zijn over het algemeen duurzamer en gaan langer mee dan helmen gemaakt van goedkopere materialen zoals plastic.
 • Controleer het materiaal van de helm voordat je hem koopt. Kijk naar het label of vraag de verkoper naar het gebruikte materiaal. Zo kun je er zeker van zijn dat je een helm van goede kwaliteit koopt.
 • Zorg goed voor je helm, ongeacht het materiaal waaruit hij is gemaakt. Bewaar hem op een veilige plek, vermijd harde klappen en schoonmaakmiddelen die het materiaal kunnen beschadigen.

Door rekening te houden met het materiaal waaruit de helm is gemaakt, kun je ervoor zorgen dat je een duurzame en langdurige helm hebt. Veiligheid staat voorop, dus investeer in een kwalitatieve helm gemaakt van hoogwaardig materiaal.

3

Stap 3: Onderhoud de helm regelmatig

Om de levensduur van je motorhelm met dubbel vizier te verlengen, is regelmatig onderhoud essentieel. Volg onderstaande stappen om ervoor te zorgen dat je helm in optimale staat blijft:

 • Reinig de helm: Maak gebruik van milde zeep en water om de buitenkant van je helm schoon te maken. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de materialen kunnen beschadigen. Neem een zachte doek en veeg voorzichtig over het oppervlak. Zorg ervoor dat je alle vuil en insectenresten verwijdert.
 • Controleer de onderdelen: Ga na of alle onderdelen van je helm goed functioneren. Controleer het vizier, de kinband, de sluiting en de ventilatieopeningen. Zorg ervoor dat er geen barsten, scheuren of losse onderdelen zijn. Als je iets ongewoons opmerkt, raadpleeg dan de handleiding van je helm of neem contact op met de fabrikant voor advies.
 • Controleer de bevestigingspunten: Regelmatige inspectie van de bevestigingspunten is belangrijk om ervoor te zorgen dat je helm stevig op je hoofd blijft zitten. Controleer of de kinband goed vastzit en niet versleten is. Als de kinband versleten is, vervang deze dan om de veiligheid te waarborgen.

Met deze eenvoudige stappen kan je ervoor zorgen dat je motorhelm met dubbel vizier goed wordt onderhouden. Hierdoor blijft je helm in goede staat en kan je veilig en comfortabel de weg op gaan. Vergeet niet regelmatig onderhoud uit te voeren en indien nodig onderdelen te vervangen. Veel plezier en veilige ritten!

4

Stap 4: Vermijd schokken en stoten

Schokken en stoten kunnen de levensduur van een motorhelm met dubbel vizier verkorten. Om ervoor te zorgen dat je helm zo lang mogelijk meegaat en zijn beschermende functie behoudt, is het belangrijk om voorzichtig met de helm om te gaan en schokken en stoten te vermijden. Hier volgen een paar eenvoudige stappen die je kunt volgen:

 • Behandel je helm altijd voorzichtig en met zorg. Een helm is een kwetsbaar object en kan beschadigd raken als je er ruw mee omgaat. Wees dus altijd voorzichtig en vermijd onnodige schokken en stoten.
 • Laat je helm niet vallen of stoot hem niet tegen harde oppervlakken. Het laten vallen van je helm kan leiden tot scheurtjes, barsten of andere beschadigingen die de beschermende eigenschappen van de helm kunnen aantasten. Zorg er daarom altijd voor dat je je helm op een veilige plek bewaart en voorkom dat hij per ongeluk valt of tegen harde oppervlakken stoot.

Door deze eenvoudige stappen te volgen en schokken en stoten te vermijden, kun je ervoor zorgen dat je motorhelm met dubbel vizier langer meegaat en zijn optimale bescherming behoudt. Blijf altijd voorzichtig en zorg goed voor je helm, zodat je met een gerust hart en maximaal comfort kunt genieten van je motorritten.

5

Stap 5: Volg de richtlijnen van de fabrikant

Elke motorhelm met dubbel vizier kan verschillende richtlijnen hebben met betrekking tot de levensduur. Het is daarom belangrijk om altijd de gebruikershandleiding of de aanbevelingen van de fabrikant te raadplegen om te weten hoelang jouw specifieke helm gemiddeld mee zou moeten gaan. Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen om de richtlijnen van de fabrikant te begrijpen:

 • Lees de gebruikershandleiding grondig door: De handleiding bevat waardevolle informatie over de levensduur van jouw helm. Het kan bijvoorbeeld aangeven hoe vaak je de helm moet vervangen of welke onderdelen periodiek moeten worden gecontroleerd en vervangen.
 • Zoek online naar de aanbevelingen van de fabrikant: Sommige fabrikanten bieden specifieke richtlijnen op hun website. Neem een kijkje en zoek naar informatie over de levensduur van de helm. Ze kunnen ook tips en trucs geven over het onderhoud van de helm om de levensduur te verlengen.
 • Raadpleeg een erkende dealer: Als je nog steeds twijfelt over de levensduur van jouw helm, neem dan contact op met een erkende dealer. Zij hebben vaak uitgebreide kennis van de producten die zij verkopen en kunnen jou helpen de richtlijnen van de fabrikant beter te begrijpen.

Het volgen van de richtlijnen van de fabrikant is essentieel om ervoor te zorgen dat jouw motorhelm veilig en betrouwbaar blijft. Door te weten hoelang jouw helm gemiddeld meegaat en welke onderdelen moeten worden vervangen, kun je ervoor zorgen dat je altijd de juiste bescherming hebt tijdens het rijden.

Belangrijke afwegingen en aanbevelingen

In conclusie, de levensduur van een motorhelm met dubbel vizier kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Het is belangrijk om de kwaliteit van de helm te controleren en te kiezen voor materialen van goede kwaliteit. Regelmatig onderhoud is essentieel om de levensduur te verlengen en ervoor te zorgen dat de helm goed blijft functioneren. Vermijd harde schokken en volg altijd de richtlijnen van de fabrikant om de optimale levensduur van je motorhelm met dubbel vizier te garanderen.

Benodigde gereedschappen en materialen

 • Motorhelm met dubbel vizier
 • Microvezeldoek
 • Mild reinigingsmiddel
 • Water
 • Zachte borstel
 • Helmpoets of helmspray
 • Zonnebril (optioneel)
 • Opbergdoos voor de helm (optioneel)

Handige adviezen

 • Zorg voor regelmatig onderhoud van je motorhelm. Dit helpt niet alleen de levensduur van je helm te verlengen, maar ook de veiligheid te waarborgen
 • Reinig het dubbele vizier van je motorhelm regelmatig met een zachte doek en mild reinigingsmiddel. Vermijd schurende materialen of agressieve chemicaliën, omdat deze het vizier kunnen beschadigen
 • Controleer regelmatig de sluitingen en riemen van je motorhelm. Zorg ervoor dat ze goed functioneren en vervang ze indien nodig
 • Berg je motorhelm op een veilige en droge plaats op. Vermijd blootstelling aan direct zonlicht of extreme temperaturen, omdat dit de materialen van de helm kan aantasten
 • Vervang je motorhelm als deze beschadigd is geraakt, bijvoorbeeld bij een val of impact. Ook als de levensduur van je helm is verstreken, is het raadzaam om een nieuwe helm aan te schaffen
 • Raadpleeg altijd de handleiding van je motorhelm voor specifieke onderhoudsinstructies en aanbevolen levensduur
 • Houd rekening met je eigen rijgedrag en gebruik van de motorhelm. Intensief gebruik kan de levensduur van de helm verkorten
 • Overweeg om een reserve vizier aan te schaffen, zodat je deze kunt vervangen wanneer het nodig is, zonder de hele helm te hoeven vervangen
 • Laat je motorhelm controleren door een professionele dealer of erkend servicecentrum, vooral als je twijfelt over de staat van je helm of als je problemen ondervindt met het dubbele vizier
 • Tot slot, luister altijd naar je eigen gevoel en gezond verstand. Als je merkt dat je motorhelm niet meer voldoet aan de veiligheidsnormen of niet meer optimaal functioneert, neem dan geen risico en vervang de helm. Jouw veiligheid staat voorop!

Hoe gebruik je een motorhelm met dubbel vizier?

 • Bepaal je hoofdmaat: Meet de omtrek van je hoofd met een meetlint om te bepalen welke maat helm je nodig hebt. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat de helm goed past en je hoofd goed beschermt tijdens het rijden
 • Kies het juiste type helm: Er zijn verschillende soorten helmen op de markt, zoals integraalhelmen, systeemhelmen en jethelmen. Kies het type dat het beste bij je past en overweeg daarbij ook het gebruiksgemak en de veiligheidskenmerken
 • Controleer de veiligheidsnormen: Zorg ervoor dat de helm voldoet aan de geldende veiligheidsnormen, zoals de ECE 22.05-norm in Europa. Deze normen garanderen dat de helm is getest en goedgekeurd voor gebruik op de weg
 • Dubbel vizier: Een motorhelm met dubbel vizier heeft een extra vizier dat kan worden gebruikt om je ogen te beschermen tegen de zon, wind en insecten. Controleer of de helm een eenvoudig te bedienen dubbel vizier heeft dat gemakkelijk kan worden op- en afgeklapt
 • Pas de helm aan: Zorg ervoor dat je de helm kunt aanpassen aan jouw hoofdvorm en -grootte. De meeste helmen hebben verstelbare kinbanden en wangstukken om een perfecte pasvorm te garanderen. Pas de helm zorgvuldig aan voordat je hem koopt om ervoor te zorgen dat hij comfortabel zit en goed blijft zitten tijdens het rijden
 • Ik hoop dat deze tips je helpen bij het kopen van een motorhelm met dubbel vizier. Veel plezier en veilige ritten!

Antwoorden op veelgestelde vragen over het kopen van een motorhelm met dubbel vizier

Zijn er specifieke functies waar je op moet letten bij het kopen van een motorhelm met dubbel vizier?

Ja, bij het kopen van een motorhelm met dubbel vizier zijn er een aantal specifieke functies waar je op moet letten.

Ten eerste is het belangrijk om te controleren of het dubbele vizier een anti-condensfunctie heeft. Dit voorkomt dat het vizier beslaat tijdens het rijden, wat zorgt voor beter zicht en veiligheid.

Daarnaast moet je letten op de kwaliteit van het vizier. Een duurzaam en krasbestendig vizier is essentieel om ervoor te zorgen dat je langdurig van de helm kunt genieten zonder dat het vizier snel beschadigd raakt.

Een andere belangrijke functie om op te letten is de zonwerende eigenschap van het dubbele vizier. Sommige helmen hebben een ingebouwd zonnevizier dat je kunt inschakelen om verblinding door de zon te voorkomen. Dit is vooral handig tijdens het rijden in fel zonlicht.

Tot slot is het ook goed om te controleren of het dubbele vizier gemakkelijk te vervangen is. Sommige helmen hebben een snelwisselsysteem waarmee je het vizier snel en eenvoudig kunt verwisselen, wat handig is als je bijvoorbeeld van een helder naar een getint vizier wilt switchen.

Door op deze functies te letten bij het kiezen van een motorhelm met dubbel vizier, kun je ervoor zorgen dat je een helm kiest die comfortabel, veilig en praktisch is voor al je ritten.

10 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik heb moeite gehad met het onderhouden van het dubbele vizier van mijn motorhelm. Het lijkt alsof er altijd vlekken op blijven zitten. Heeft iemand tips om het vizier schoon te houden?

  • Het schoonmaken van het vizier kan inderdaad lastig zijn. Probeer een zachte doek en een mild reinigingsmiddel te gebruiken om vlekken te verwijderen. Vermijd schurende materialen en agressieve chemicaliën, omdat die het vizier kunnen beschadigen. Hopelijk werken deze tips voor jou!

 2. Bedankt voor je waardevolle toevoeging! Het controleren op scheuren en beschadigingen is inderdaad een belangrijk aspect van helmkwaliteit.

 3. Ik heb een keer een flinke val gehad met mijn motorhelm en het vizier is flink beschadigd. Moet ik nu gelijk een nieuwe helm kopen of kan ik het vizier apart vervangen?

  • Bij ernstige schade aan het vizier is het meestal aan te raden om het vizier te vervangen. Sommige helmfabrikanten bieden vervangende vizieren aan, dus het kan de moeite waard zijn om contact op te nemen met de fabrikant van jouw helm om te zien of ze vervangende onderdelen aanbieden. Veiligheid gaat altijd voor, dus het is belangrijk om een beschadigd vizier niet te negeren.

 4. Ik heb gemerkt dat het dragen van een helmmuts onder mijn motorhelm helpt om de binnenkant van de helm schoon te houden en het zweet op te vangen. Het kan ook helpen om de levensduur van de helm te verlengen. Heeft iemand anders hier ook ervaring mee?

  • Dat is een uitstekende tip! Het dragen van een helmmuts kan inderdaad helpen om de binnenkant van de helm schoon te houden en het zweet op te vangen. Bovendien kan het de levensduur van de helm verlengen door de voering te beschermen tegen vocht en oliën van de huid. Bedankt voor het delen van je ervaring!

 5. Ik ben het eens met de stappen in deze gids, maar ik zou ook willen toevoegen dat het belangrijk is om de helm regelmatig te inspecteren op eventuele scheuren of beschadigingen. Dit kan een indicatie zijn dat de helm mogelijk niet meer veilig is om te gebruiken.

 6. Ik heb gemerkt dat helmen met een polycarbonaat buitenschaal vaak langer meegaan dan helmen met een thermoplastische buitenschaal. Heeft iemand anders ook deze ervaring?

  • Bedankt voor het delen van je ervaring! Het materiaal van de buitenschaal kan inderdaad invloed hebben op de levensduur van de helm. Het is interessant om te horen dat helmen met een polycarbonaat buitenschaal duurzamer lijken te zijn.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen