Hoe lang gaat een Lidl Motorhelm normaal gesproken mee?

Ben je van plan om een motorhelm van Lidl aan te schaffen? Dan kan het zeker handig zijn om te weten hoe lang zo’n helm normaal gesproken meegaat. Je wilt immers de beste bescherming voor jezelf tijdens het motorrijden. In dit blogbericht gaan we daarom dieper in op de levensduur van een Lidl motorhelm. We zullen je alles vertellen wat je moet weten over hoelang zo’n helm meegaat en waar je op moet letten bij het kiezen en onderhouden ervan. Zo kun je met een gerust hart de weg op en genieten van jouw motoravonturen. Lees dus snel verder!

Kwaliteit en materiaal van Lidl motorhelmen

De kwaliteit van een motorhelm is van essentieel belang voor je veiligheid op de weg. Bij het kiezen van een motorhelm is het daarom belangrijk om te letten op de kwaliteit en het materiaal waarvan de helm is gemaakt. Bij Lidl begrijpen we het belang van kwaliteit en daarom bieden wij motorhelmen aan die zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die voldoen aan de strengste veiligheidsnormen.

Hoogwaardige materialen

Lidl motorhelmen zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen zoals polycarbonaat en glasvezel. Deze materialen bieden niet alleen een uitstekende bescherming bij een val of impact, maar zijn ook duurzaam en bestand tegen slijtage. Dit betekent dat je helm lang meegaat en je gedurende lange tijd betrouwbaar beschermt tijdens het rijden.

Veiligheidsnormen

Bij Lidl hechten we veel waarde aan veiligheid en daarom voldoen al onze motorhelmen aan de geldende veiligheidsnormen. Dit betekent dat ze uitgebreid zijn getest en goedgekeurd volgens de geldende Europese veiligheidsnormen. Het dragen van een Lidl motorhelm geeft je dus de gemoedsrust dat je rijdt met een helm die voldoet aan de hoogste veiligheidseisen.

Duurzaamheid en levensduur

Door te kiezen voor een motorhelm van Lidl, kies je voor duurzaamheid en een langere levensduur. Onze helmen zijn ontworpen en vervaardigd met behulp van hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën, waardoor ze bestand zijn tegen dagelijks gebruik en de tand des tijds. Dit betekent dat je niet na korte tijd een nieuwe helm hoeft aan te schaffen, maar kunt genieten van een betrouwbare helm die lang meegaat.

Voordelen van Lidl motorhelmen

Om je een beter beeld te geven van de voordelen van onze motorhelmen, hebben we hieronder een lijst met enkele belangrijke kenmerken en voordelen opgesteld:

 • Gemaakt van hoogwaardige materialen zoals polycarbonaat en glasvezel
 • Voldoen aan de geldende Europese veiligheidsnormen
 • Duurzaam en bestand tegen slijtage
 • Langere levensduur, waardoor je niet snel een nieuwe helm hoeft aan te schaffen
 • Betrouwbare bescherming tijdens het rijden
 • Comfortabele pasvorm voor langdurig draagcomfort
 • Stijlvol en aantrekkelijk ontwerp

Gebruiksfrequentie en onderhoud

Een helm is een essentieel onderdeel van je persoonlijke beschermingsuitrusting tijdens het fietsen, motorrijden of andere activiteiten waarbij hoofdbescherming nodig is. Maar wist je dat de gebruiksfrequentie en het onderhoud van je helm ook een grote invloed kunnen hebben op de levensduur ervan? In dit artikel zullen we de belangrijkste aspecten van gebruiksfrequentie en onderhoud behandelen en je laten zien hoe je ervoor kunt zorgen dat je helm langer meegaat.

Gebruiksfrequentie

Hoe vaak je je helm gebruikt, is een belangrijke factor die de levensduur ervan beïnvloedt. Hier zijn enkele punten om rekening mee te houden:

 • Regelmatig gebruik: Als je je helm regelmatig draagt, zal deze meer slijtage ondergaan. Het is belangrijk om te begrijpen dat helmen na verloop van tijd hun beschermende eigenschappen kunnen verliezen, zelfs als ze er nog goed uitzien. Daarom is het cruciaal om de leeftijd van je helm in de gaten te houden en deze indien nodig te vervangen.
 • Intensieve activiteiten: Als je je helm gebruikt voor intensieve activiteiten zoals mountainbiken of motorracen, zal deze waarschijnlijk meer schokken en impact ervaren. Deze activiteiten kunnen de structurele integriteit van je helm aantasten, zelfs als deze van hoge kwaliteit is. Zorg er daarom voor dat je je helm regelmatig controleert op eventuele tekenen van schade.

Onderhoud van je helm

Goed onderhoud is essentieel om ervoor te zorgen dat je helm optimaal blijft presteren en een langere levensduur heeft. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van het onderhoud van je helm:

 • Reiniging: Het is belangrijk om je helm regelmatig schoon te maken, zowel aan de binnen- als buitenkant. Vuil, zweet en andere verontreinigingen kunnen zich ophopen en de prestaties van je helm beïnvloeden. Gebruik een mild reinigingsmiddel en een zachte doek om de binnen- en buitenkant van je helm schoon te maken. Vergeet niet om de ventilatieopeningen en het kinbandje grondig schoon te maken.
 • Inspectie: Een regelmatige inspectie van je helm is van vitaal belang, vooral na een valpartij of een andere impact. Controleer op scheuren, deuken, losse onderdelen of andere tekenen van schade. Als je enige vorm van schade opmerkt, neem dan geen enkel risico en vervang je helm onmiddellijk.
 • Correcte opslag: Wanneer je je helm niet gebruikt, moet je ervoor zorgen dat je deze op de juiste manier opbergt. Bewaar de helm op een koele, droge plaats, weg van direct zonlicht en extreme temperaturen. Vermijd het plaatsen van zware voorwerpen bovenop de helm, omdat dit de structuur kan beschadigen.

Vervanging en veiligheid

Het is van cruciaal belang om te weten wanneer je een motorhelm moet vervangen, zelfs als deze er nog goed uitziet. Na een val of impact kan de helm beschadigd zijn, zelfs als dit niet direct zichtbaar is. In dit artikel zullen we je informeren over het belang van het vervangen van je motorhelm en hoe vaak je dit zou moeten doen.

Waarom is vervanging belangrijk?

Je motorhelm is je eerste verdedigingslinie bij een ongeval. Het biedt bescherming aan je hoofd en kan ernstig letsel voorkomen. Echter, na een val of impact kan de helm interne schade hebben opgelopen, zoals scheurtjes in het schuim, verzwakte bevestigingen of beschadigde riemen. Deze schade kan de beschermende eigenschappen van de helm aanzienlijk verminderen, zelfs als de buitenkant er nog prima uitziet.

Wanneer moet je je motorhelm vervangen?

Het is aan te raden om elke vijf jaar je motorhelm te vervangen, ongeacht de staat. Dit is omdat de materialen na verloop van tijd kunnen verouderen en de beschermende eigenschappen kunnen afnemen. Daarnaast kunnen technologische ontwikkelingen leiden tot verbeterde veiligheidsstandaarden. Het is belangrijk om bij te blijven met de nieuwste technologie en veiligheidsnormen om jezelf optimaal te beschermen.

Naast de vijfjarige vervangingsrichtlijn zijn er ook andere factoren waarmee je rekening moet houden bij het bepalen van de vervanging van je motorhelm:

 • Na een val of impact: Als je helm bij een ongeval betrokken is geweest, moet je deze onmiddellijk vervangen. De impact kan onzichtbare schade hebben veroorzaakt die de beschermende eigenschappen van de helm aantast.
 • Slijtage en zichtbare schade: Als je helm zichtbaar beschadigd is, zoals diepe krassen, deuken of barsten, is het essentieel om deze te vervangen. Daarnaast kan slijtage na verloop van tijd optreden, vooral bij intensief gebruik. Controleer regelmatig je helm op tekenen van slijtage en vervang deze indien nodig.
 • Verouderde technologie: Zoals eerder vermeld, kunnen technologische ontwikkelingen leiden tot verbeterde veiligheidsnormen. Als je helm geen nieuwere veiligheidsfuncties heeft, zoals MIPS (Multi-directional Impact Protection System), zou je kunnen overwegen om een nieuwere helm aan te schaffen die betere bescherming biedt.

Conclusie en aanbeveling

Een motorhelm is een essentieel onderdeel van je veiligheidsuitrusting als motorrijder. Maar hoe lang gaat een Lidl motorhelm eigenlijk mee? In dit artikel onderzoeken we de levensduur van een Lidl motorhelm en geven we aanbevelingen over wanneer het tijd is om je helm te vervangen.

Levensduur van een Lidl motorhelm

Over het algemeen gaat een Lidl motorhelm normaal gesproken ongeveer vijf tot tien jaar mee, afhankelijk van de kwaliteit, het onderhoud en het gebruik. Hier zijn enkele factoren die van invloed kunnen zijn op de levensduur van je helm:

 • Kwaliteit: De kwaliteit van een motorhelm speelt een belangrijke rol bij de duurzaamheid ervan. Lidl biedt een breed scala aan motorhelmen van goede kwaliteit die voldoen aan de wettelijke veiligheidsnormen.
 • Onderhoud: Regulier onderhoud is essentieel om de levensduur van je motorhelm te verlengen. Reinig je helm regelmatig en controleer op beschadigingen, zoals scheuren of loszittende onderdelen.
 • Gebruik: Hoe intensief je je motorhelm gebruikt, kan ook van invloed zijn op de levensduur. Als je regelmatig lange ritten maakt of de helm blootstelt aan extreme weersomstandigheden, kan dit de slijtage versnellen.

Wanneer je je Lidl motorhelm moet vervangen

Het is belangrijk om regelmatig te controleren op beschadigingen en de helm op tijd te vervangen. Hier zijn enkele aanbevelingen om te bepalen wanneer het tijd is om je Lidl motorhelm te vervangen:

 • Gemiddelde houdbaarheid: Een helm van goede kwaliteit zoals die van Lidl zou gemiddeld vijf tot tien jaar meegaan. Als je helm ouder is dan vijf jaar, raden we aan om een nieuwe helm aan te schaffen.
 • Zichtbare schade: Controleer je helm regelmatig op zichtbare schade, zoals scheuren, deuken of loszittende onderdelen. Als je dergelijke schade opmerkt, vervang dan onmiddellijk je helm.
 • Impact of valpartij: Als je helm betrokken is geweest bij een valpartij of een impact heeft geleden, moet je hem onmiddellijk vervangen, zelfs als er geen zichtbare schade is. Een helm kan zijn beschermende eigenschappen verliezen na een valpartij, zelfs als de schade niet direct zichtbaar is.
 • Normen en certificering: Motorhelmen moeten voldoen aan bepaalde veiligheidsnormen en certificeringen. Controleer of je helm nog steeds voldoet aan de geldende normen en vervang deze indien nodig.

Conclusie: De levensduur van een Lidl motorhelm

Conclusie:

In dit blogbericht heb je kunnen lezen hoe lang een Lidl motorhelm normaal gesproken meegaat en welke factoren hierop van invloed zijn. Het is belangrijk om de kwaliteit van de helm, het onderhoud en de vervanging ervan in overweging te nemen. Mocht jouw huidige helm ouder zijn dan vijf jaar, zelfs als hij er nog goed uitziet, dan raden we aan om een nieuwe helm aan te schaffen.

Veelgestelde vragen over de Lidl motorhelm

Welke stappen kan je nemen om ervoor te zorgen dat je Lidl motorhelm zo lang mogelijk meegaat?

Om ervoor te zorgen dat je Lidl motorhelm zo lang mogelijk meegaat, zijn er een aantal stappen die je kunt nemen. Ten eerste is het belangrijk om je helm regelmatig schoon te maken. Gebruik hiervoor een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën, omdat deze de beschermende coating van de helm kunnen beschadigen.

Daarnaast is het essentieel om je helm op de juiste manier op te bergen. Bewaar hem op een koele en droge plaats, beschermd tegen direct zonlicht en extreme temperaturen. Zorg ervoor dat de helm niet wordt blootgesteld aan vocht, omdat dit de materialen kan aantasten.

Het is ook belangrijk om de helm goed te onderhouden. Controleer regelmatig de sluitingen, het vizier en andere onderdelen om er zeker van te zijn dat alles goed functioneert. Vervang indien nodig versleten onderdelen om de veiligheid te waarborgen.

Tot slot, wees voorzichtig bij het hanteren van je helm. Laat hem niet vallen of stoot hem niet tegen harde oppervlakken. Dit kan interne schade veroorzaken die niet direct zichtbaar is, maar wel de beschermende eigenschappen van de helm kan verminderen.

Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je Lidl motorhelm zo lang mogelijk meegaat en je veiligheid op de weg blijft garanderen.

Is het mogelijk om onderdelen van een Lidl motorhelm te vervangen als ze versleten zijn?

Ja, het is mogelijk om onderdelen van een Lidl motorhelm te vervangen als ze versleten zijn. Lidl biedt meestal een garantieperiode waarin je eventuele defecte onderdelen kosteloos kunt laten vervangen. Buiten de garantieperiode kun je vaak nog steeds contact opnemen met de klantenservice van Lidl om te vragen naar de mogelijkheden voor het vervangen van specifieke onderdelen. Het is belangrijk om te weten welke onderdelen van de helm vervangbaar zijn en of deze beschikbaar zijn bij Lidl of bij een erkende dealer. Het kan ook handig zijn om te kijken naar specifieke instructies van de fabrikant voor het vervangen van onderdelen, zodat je zeker weet dat je het op de juiste manier doet.

Heeft Lidl een garantieperiode voor hun motorhelmen?

Ja, Lidl biedt inderdaad een garantieperiode voor hun motorhelmen. Over het algemeen hanteren zij een garantieperiode van twee jaar. Dit betekent dat als er binnen deze periode een defect optreedt aan de helm, je recht hebt op reparatie of vervanging. Het is altijd verstandig om de garantievoorwaarden van Lidl te raadplegen voor specifieke details en eventuele uitzonderingen.

Zijn er bepaalde onderhoudsvereisten voor een Lidl motorhelm?

Ja, er zijn bepaalde onderhoudsvereisten voor een Lidl motorhelm. Om ervoor te zorgen dat je helm in goede staat blijft en optimale bescherming biedt, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren.

Ten eerste is het aan te raden om de buitenkant van de helm regelmatig schoon te maken met een mild reinigingsmiddel en een zachte doek. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die de helm kunnen beschadigen.

Daarnaast is het belangrijk om de helmvoering schoon te houden. Deze voering kan vaak verwijderd en gewassen worden volgens de instructies van de fabrikant. Het is aan te raden om dit regelmatig te doen, omdat een schone voering bijdraagt aan het comfort en de hygiëne van de helm.

Controleer ook regelmatig de staat van het vizier en de sluitingen van de helm. Zorg ervoor dat het vizier schoon en krasvrij is, zodat je een goed zicht hebt tijdens het rijden. Controleer of de sluitingen nog goed functioneren en of ze niet beschadigd zijn.

Ten slotte is het belangrijk om te weten dat helmen na verloop van tijd kunnen slijten en hun beschermende eigenschappen kunnen verliezen. Daarom wordt aanbevolen om je helm elke vijf jaar te vervangen, of eerder als je betrokken bent geweest bij een ongeval.

Door regelmatig onderhoud uit te voeren en de staat van je Lidl motorhelm goed in de gaten te houden, kun je ervoor zorgen dat je veilig en beschermd blijft tijdens het motorrijden.

8 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Kun je wat meer informatie geven over de garantieperiode van Lidl motorhelmen?

 2. Goed artikel! Het zou interessant zijn om meer te weten te komen over de veiligheidsnormen voor motorhelmen en hoe Lidl daar aan voldoet.

 3. Ik gebruik mijn Lidl motorhelm bijna dagelijks en ik vind het belangrijk om hem goed te onderhouden. Heeft iemand tips voor het schoonmaken en onderhouden van de helm?

 4. Ik ben benieuwd naar de materialen die worden gebruikt voor de Lidl motorhelm. Kunnen ze dezelfde bescherming bieden als duurdere merken?

 5. Zou je ook kunnen schrijven over andere merken motorhelmen die verkrijgbaar zijn bij Lidl?

 6. Ik heb gemerkt dat de kwaliteit van Lidl motorhelmen erg goed is. Ik heb er al een paar jaar een en hij ziet er nog steeds als nieuw uit.

 7. Ik denk dat het belangrijk is om je motorhelm regelmatig te vervangen, zelfs als er geen zichtbare schade is. Veiligheid is immers het belangrijkst.

 8. Ik heb gehoord dat sommige mensen problemen hebben met de pasvorm van Lidl motorhelmen. Heeft iemand hier ervaring mee?

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen