Hoe kun je muziek afspelen met een bluetooth motorhelm?

Hé daar, motormuziekliefhebber! Ben je het zat om te rijden in absolute stilte? Of heb je genoeg van het gedoe met oordopjes in je oren tijdens het motorrijden? Nou, vandaag hebben we goed nieuws voor je! In deze blogpost gaan we je laten zien hoe je muziek kunt afspelen met een bluetooth motorhelm. Ja, je leest het goed – je kunt nu genieten van je favoriete deuntjes terwijl je de weg op gaat. Dus, trek je helm maar vast, want we gaan je laten zien hoe je jouw rit nog leuker kunt maken met wat muzikale begeleiding.

Wat is een bluetooth motorhelm?

Een bluetooth motorhelm is een technologisch geavanceerde helm die speciaal is ontworpen voor motorrijders. Deze helmen zijn uitgerust met bluetooth-technologie, waardoor je draadloos verbinding kunt maken met andere bluetooth-apparaten, zoals je smartphone of een muziekspeler. Dit biedt motorrijders een aantal handige en leuke functies die hun rijervaring kunnen verbeteren.

Draadloze connectiviteit

Een van de belangrijkste voordelen van een bluetooth motorhelm is de draadloze connectiviteit. Dit stelt je in staat om je helm te verbinden met andere apparaten, zoals je smartphone, zonder dat je kabels of draden hoeft te gebruiken. Je kunt eenvoudig verbinding maken via bluetooth en genieten van een draadloze communicatie-ervaring tijdens het rijden.

Handsfree bellen

Met een bluetooth motorhelm kun je handsfree bellen tijdens het rijden. Je kunt je smartphone via bluetooth verbinden met je helm en gesprekken voeren zonder je handen van het stuur te halen. Dit zorgt voor een veilige en gemakkelijke manier om in contact te blijven met anderen, zelfs als je onderweg bent.

Muziek en navigatie

Een andere geweldige functie van een bluetooth motorhelm is dat je kunt genieten van je favoriete muziek terwijl je rijdt. Je kunt je muziekspeler via bluetooth verbinden met je helm en je afspeellijst afspelen zonder dat je oordopjes of koptelefoons hoeft te dragen. Dit zorgt voor een betere geluidskwaliteit en een meer meeslepende rijervaring.

Daarnaast kun je je bluetooth motorhelm ook gebruiken voor navigatie. Je kunt je smartphone verbinden met je helm en gebruikmaken van navigatie-apps om je route te plannen en instructies te ontvangen tijdens het rijden. Dit zorgt ervoor dat je altijd de juiste weg kunt vinden, zelfs als je op onbekend terrein rijdt.

Intercomsysteem

Sommige bluetooth motorhelmen zijn ook voorzien van een intercomsysteem. Dit stelt je in staat om draadloos te communiceren met andere motorrijders die ook een bluetooth motorhelm dragen. Je kunt gesprekken voeren, instructies geven of gewoonweg genieten van elkaars gezelschap tijdens het rijden. Dit kan vooral handig zijn tijdens groepsritten of wanneer je met andere motorrijders reist.

Extra functies en voordelen

Naast de bovengenoemde functies zijn er ook bluetooth motorhelmen die extra functies en voordelen bieden, zoals:

 • Geïntegreerde FM-radio: Sommige helmen hebben een ingebouwde FM-radio, zodat je kunt genieten van je favoriete radiostations tijdens het rijden.
 • Stemgestuurde bediening: Sommige helmen kunnen worden bediend via spraakopdrachten, waardoor je je handen veilig aan het stuur kunt houden.
 • Lange batterijduur: Veel bluetooth motorhelmen hebben een lange batterijduur, zodat je ze langdurig kunt gebruiken zonder op te hoeven laden.
 • Comfort en veiligheid: Bluetooth motorhelmen zijn er in verschillende modellen en maten die zijn ontworpen voor een goede pasvorm, comfort en veiligheid tijdens het rijden.

Hoe werkt het?

Stap 1: Bluetooth-verbinding tot stand brengen

Om te kunnen genieten van je favoriete muziek tijdens het motorrijden, moet je eerst een Bluetooth-verbinding tot stand brengen tussen je motorhelm en je apparaat, zoals je smartphone of mp3-speler. Dit is gelukkig vrij eenvoudig te doen. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen:

 1. Zorg ervoor dat zowel je motorhelm als je apparaat Bluetooth-mogelijkheden hebben. De meeste moderne motorhelmen en smartphones zijn tegenwoordig uitgerust met Bluetooth-technologie.
 2. Schakel de Bluetooth-functie in op je apparaat. Dit kun je meestal doen via de instellingen van je apparaat.
 3. Zet je motorhelm in de Bluetooth-koppelingsmodus. De specifieke methode kan variëren afhankelijk van het merk en model van je helm, maar meestal kun je dit doen door een knop op de helm ingedrukt te houden of door een bijbehorende app op je smartphone te gebruiken.
 4. Zodra je helm in de koppelingsmodus staat, zoek je naar beschikbare Bluetooth-apparaten op je apparaat. Selecteer je motorhelm uit de lijst met gevonden apparaten.
 5. Voer, indien nodig, een pincode in om de verbinding tot stand te brengen. Deze pincode kan vaak worden gevonden in de handleiding van je motorhelm of op het scherm van je apparaat.
 6. Als alles goed gaat, wordt de Bluetooth-verbinding tot stand gebracht tussen je motorhelm en je apparaat. Je bent nu klaar om je favoriete muziek af te spelen tijdens het rijden!

Stap 2: Muziek afspelen

Zodra de Bluetooth-verbinding tot stand is gebracht tussen je motorhelm en je apparaat, kun je je favoriete muziek afspelen terwijl je onderweg bent. Dit kan op verschillende manieren, afhankelijk van het type motorhelm dat je hebt.

 • Sommige motorhelmen hebben ingebouwde speakers of oortjes waarmee je direct naar je muziek kunt luisteren. Deze speakers of oortjes zijn vaak van goede kwaliteit en bieden een helder geluid.
 • Andere motorhelmen hebben een Bluetooth-verbinding die je kunt gebruiken om je helm te koppelen aan een aparte Bluetooth-headset. Deze headsets kunnen op verschillende manieren worden bevestigd aan je helm, bijvoorbeeld met klittenband of met een speciale bevestigingsclip. Met een Bluetooth-headset kun je niet alleen naar muziek luisteren, maar ook telefoongesprekken voeren of naar navigatie-instructies luisteren.

Voordelen van een Bluetooth-motorhelm

Het hebben van een Bluetooth-motorhelm biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele motorhelmen zonder Bluetooth-functie. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 • Gemak: Met een Bluetooth-motorhelm kun je draadloos naar muziek luisteren, zonder gedoe met kabels die in de weg zitten. Je kunt eenvoudig je favoriete nummers afspelen en van je rit genieten.
 • Veiligheid: Met een Bluetooth-motorhelm kun je je smartphone of mp3-speler veilig opbergen en bedienen terwijl je rijdt. Je hoeft je ogen niet van de weg te halen of je handen van het stuur te halen om van nummer te wisselen.
 • Connectiviteit: Naast het afspelen van muziek biedt een Bluetooth-motorhelm ook de mogelijkheid om telefoongesprekken te voeren en naar navigatie-instructies te luisteren. Dit is vooral handig als je onderweg bereikbaar wilt blijven of als je de weg moet vinden naar een nieuwe bestemming.

Vergelijkingstabel Bluetooth-motorhelmen

Merk Model Ingebouwde speakers Bluetooth-headset Prijs
Arai X-Tend Ja Ja €499
Sena Momentum Ja Ja €399
Nolan N-Com Ja Nee €299
HJC i90 Nee Ja €249

Deze tabel laat enkele populaire Bluetooth-motorhelmen zien en de belangrijkste kenmerken ervan. Het is belangrijk om de verschillende functies en prijzen te vergelijken voordat je een keuze maakt die het beste bij jouw behoeften past.

Nu je weet hoe een Bluetooth-motorhelm werkt en welke voordelen het biedt, ben je klaar om het plezier van muziek tijdens het motorrijden te ervaren. Geniet van je rit en luister naar je favoriete nummers onderweg!

Plezier en ontspanning tijdens lange ritten

Een van de voordelen van het afspelen van muziek tijdens het motorrijden is het extra plezier en de ontspanning die het kan bieden, vooral tijdens lange ritten. Met een bluetooth motorhelm kun je jouw favoriete nummers afspelen en genieten van de muziek terwijl je onderweg bent. Dit kan de rijervaring aangenamer maken en je humeur verbeteren.

Afleiding van vermoeidheid of verveling

Tijdens langere ritten kan vermoeidheid of verveling een rol gaan spelen. Het afspelen van muziek kan helpen om de aandacht af te leiden en je alerter te houden. Het luisteren naar je favoriete muziek kan je geest bezighouden en de monotone geluiden van de weg doorbreken. Dit kan vermoeidheid verminderen en je alertheid verhogen.

Veiligheid staat voorop

Hoewel het afspelen van muziek met een bluetooth motorhelm vele voordelen biedt, is het belangrijk om de veiligheid altijd voorop te stellen. Het is cruciaal om het volume niet te hoog te zetten, zodat je nog steeds omgevingsgeluiden kunt horen. Het geluid van het verkeer, waarschuwingssignalen of andere belangrijke geluiden zijn essentieel voor een veilige rit.

Bluetooth motorhelmen

Er zijn verschillende merken en modellen van bluetooth motorhelmen op de markt die speciaal zijn ontworpen voor het afspelen van muziek tijdens het motorrijden. Deze helmen zijn uitgerust met ingebouwde luidsprekers en een bluetooth-verbinding, waardoor je draadloos je muziek kunt streamen.

Enkele populaire merken en modellen van bluetooth motorhelmen zijn:

 • Sena 20S Evo
 • Cardo Packtalk Bold
 • Schuberth C4 Pro
 • Shark Spartan GT Carbon
 • HJC RPHA 90S

Vergelijkingstabel

Bluetooth Motorhelm Merk Prijs Functies
Sena 20S Evo Sena €299 Bluetooth 4.1, 8 uur batterijduur
Cardo Packtalk Bold Cardo €349 DMC intercom, 13 uur batterijduur
Schuberth C4 Pro Schuberth €649 Geïntegreerde antenne, 12 uur batterijduur
Shark Spartan GT Carbon Shark €499 Bluetooth 4.2, 10 uur batterijduur
HJC RPHA 90S HJC €329 Bluetooth 4.1, 10 uur batterijduur

Het is belangrijk om jouw persoonlijke behoeften en budget in overweging te nemen bij het kiezen van een bluetooth motorhelm. Elk merk en model heeft zijn eigen unieke functies en prijsklasse, dus vergelijk ze zorgvuldig om de beste keuze te maken.

Het afspelen van muziek met een bluetooth motorhelm kan een geweldige toevoeging zijn aan jouw motorrijervaring. Het biedt extra plezier en ontspanning tijdens lange ritten en kan helpen om vermoeidheid of verveling tegen te gaan. Vergeet echter nooit de veiligheid en zorg ervoor dat je het volume op een verantwoord niveau houdt. Geniet van de rit en de muziek!

Waar moet je op letten bij het kiezen van een bluetooth motorhelm?

Als je op zoek bent naar een nieuwe motorhelm en je wilt graag genieten van de voordelen van Bluetooth-connectiviteit, zijn er een aantal belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten bij het kiezen van een Bluetooth motorhelm, zodat je de juiste keuze kunt maken die past bij jouw behoeften en wensen.

Compatibiliteit met jouw apparaat

Voordat je een Bluetooth motorhelm kiest, is het essentieel om te controleren of deze compatibel is met jouw apparaat. Niet alle helmen werken samen met alle soorten smartphones of andere Bluetooth-apparaten. Controleer daarom altijd of de helm werkt met jouw specifieke apparaat, zodat je geen teleurstellingen hebt na aankoop.

Batterijduur en oplaadmogelijkheden

Een andere belangrijke factor om op te letten is de batterijduur van de helm. Niets is zo vervelend als halverwege een lange rit zonder communicatie komen te zitten. Kijk daarom naar de geschatte batterijduur van de helm en hoe snel deze weer opgeladen kan worden. Sommige helmen hebben zelfs de mogelijkheid om onderweg op te laden via USB of een 12V-aansluiting op je motor.

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit is natuurlijk van groot belang bij een Bluetooth motorhelm. Je wilt immers genieten van heldere communicatie en mogelijk ook muziek tijdens het rijden. Let daarom op de geluidskwaliteit die wordt geboden door de helm. Sommige helmen hebben geavanceerde noise-cancelling technologie om windruis te verminderen, terwijl anderen mogelijk minder geavanceerde geluidskwaliteit bieden. Lees reviews en vraag om aanbevelingen om er zeker van te zijn dat je een helm kiest met de geluidskwaliteit die bij jou past.

Comfort en veiligheid

Last but not least, is het van cruciaal belang om te zorgen dat de Bluetooth motorhelm comfortabel zit en aan alle veiligheidseisen voldoet. Een helm die niet goed past, kan afleidend zijn tijdens het rijden en kan de veiligheid in gevaar brengen. Zorg ervoor dat je de juiste maat helm kiest en dat deze goed aansluit op jouw hoofd. Controleer ook of de helm voldoet aan de veiligheidsnormen voor motorhelmen, zoals ECE 22.05.

Ontdek hoe je moeiteloos kunt genieten van je favoriete muziek tijdens het rijden met een bluetooth motorhelm

Conclusie:

In deze blogpost heb ik je laten zien hoe je muziek kunt afspelen met een bluetooth motorhelm. We hebben besproken wat een bluetooth motorhelm is, hoe het werkt en welke voordelen het kan hebben. Het is erg belangrijk om altijd veiligheid op de eerste plaats te zetten en het volume niet te hoog te zetten. Als je tijdens het motorrijden wilt genieten van muziek, kan een bluetooth motorhelm een goede optie voor je zijn. Zorg er wel voor dat je een helm kiest die compatibel is met jouw apparaat en voldoet aan jouw persoonlijke voorkeuren en veiligheidseisen.

12 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Is het legaal om muziek te luisteren via een bluetooth motorhelm tijdens het rijden?

 2. Kan ik mijn eigen muziek afspelen of moet ik abonneren op een streamingdienst?

 3. Ik vind het idee van muziek luisteren tijdens het motorrijden geweldig!

 4. Ik vraag me af of het geluidskwaliteit goed is met een bluetooth motorhelm.

 5. Heeft iemand ervaring met het gebruik van een bluetooth motorhelm?

 6. Klinkt interessant, ik wil dit zeker proberen!

 7. Zou een bluetooth motorhelm ook nuttig kunnen zijn voor andere buitensporten?

 8. Kun je ook handsfree telefoongesprekken voeren met een bluetooth motorhelm?

 9. Hoe zit het met de batterijduur van de bluetooth motorhelm?

 10. Zijn er ook andere functionaliteiten die je kunt gebruiken met een bluetooth motorhelm?

 11. Ik ben benieuwd naar de prijsklasse van bluetooth motorhelmen.

 12. Wat zijn de beste merken voor een bluetooth motorhelm?

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen