Hoe kies je de juiste maat voor een HJC motorhelm?

We begrijpen dat het kiezen van de juiste maat voor een HJC motorhelm misschien een beetje overweldigend kan zijn. Er zijn zoveel verschillende maten en modellen om uit te kiezen, en je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat je de helm vindt die perfect op jouw hoofd past. Maar maak je geen zorgen, we zijn hier om je te helpen! In deze blogpost delen we enkele handige tips en richtlijnen om ervoor te zorgen dat je de juiste maat helm vindt, zodat je veilig en comfortabel de weg op kunt gaan. Dus leun achterover, ontspan en laten we aan de slag gaan met het vinden van jouw perfecte HJC motorhelm!

Waarom de juiste maat belangrijk is

Het dragen van een motorhelm die goed past, is van cruciaal belang omdat het je hoofd beschermt bij een val of ongeluk. Een helm die te groot is, kan losraken en je hoofd onvoldoende beschermen, terwijl een te kleine helm ongemakkelijk kan zijn en drukpunten kan veroorzaken. Om te begrijpen waarom de juiste maat zo belangrijk is, laten we eens kijken naar de volgende aspecten:

Veiligheid staat voorop

Het dragen van een motorhelm is een essentieel onderdeel van motorrijden, omdat het je beschermt tegen ernstig hoofdletsel. Een helm die goed past, zorgt ervoor dat de impact van een val of ongeluk gelijkmatig over de hele helm wordt verdeeld. Dit vermindert de kans op letsel aan je hoofd en hersenen aanzienlijk.

Comfort tijdens het rijden

Een goed passende helm zorgt niet alleen voor veiligheid, maar ook voor comfort tijdens het rijden. Een te grote helm kan losjes zitten en bewegen, waardoor het moeilijker wordt om je te concentreren op de weg. Een te kleine helm kan drukpunten veroorzaken en ongemakkelijk aanvoelen, waardoor het rijplezier wordt verminderd. Door te kiezen voor de juiste maat helm, kun je comfortabel en ontspannen genieten van je rit.

Pasvorm en stabiliteit

Een helm die goed past, biedt een goede pasvorm en stabiliteit. Hierdoor blijft de helm goed op zijn plaats, zelfs bij hogere snelheden of wanneer je beweegt tijdens het rijden. Dit is vooral belangrijk bij het dragen van een integraalhelm, omdat deze het hele hoofd bedekt. Een slecht passende integraalhelm kan opwaaien bij hoge snelheden, wat een afleiding kan vormen en je veiligheid in gevaar kan brengen.

Het meten van je hoofdmaat

Om de juiste maat helm te vinden, is het belangrijk om je hoofdmaat te meten. Dit kun je doen door een meetlint rond het breedste deel van je hoofd te plaatsen, net boven je oren en wenkbrauwen. Noteer de maat in centimeters en vergelijk deze met de maattabel van de helmfabrikant. Elke helmfabrikant heeft zijn eigen maattabel, dus zorg ervoor dat je de juiste maattabel gebruikt voor het specifieke merk en model helm dat je wilt aanschaffen.

Voordelen van de juiste maat

Het dragen van een helm die goed past, heeft vele voordelen, zoals:

 • Verhoogde veiligheid en bescherming
 • Comfortabel rijden zonder drukpunten
 • Betere pasvorm en stabiliteit
 • Verbeterde concentratie tijdens het rijden
 • Verminderde kans op letsel bij een val of ongeluk

Het is absoluut de moeite waard om de tijd te nemen om de juiste maat helm te vinden. Het kan het verschil maken tussen een veilige en comfortabele rit, of een rit vol ongemak en mogelijk letsel. Neem geen genoegen met een helm die te groot of te klein is, maar investeer in een helm die perfect past en je hoofd optimaal beschermt.

Het opmeten van je hoofdmaat

Wanneer je op zoek bent naar de perfecte HJC motorhelm, is het essentieel om je hoofdmaat op te meten. Door de juiste maat te kiezen, zorg je ervoor dat de helm comfortabel zit en de juiste bescherming biedt. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je je hoofdmaat kunt opmeten en hoe je de juiste maat kunt bepalen aan de hand van de maattabel van HJC.

Stap 1: Het meetlint gereed maken

Voordat je begint met het opmeten van je hoofdmaat, is het belangrijk om een flexibel meetlint bij de hand te hebben. Een flexibel meetlint is handig omdat het gemakkelijk rond de vorm van je hoofd kan worden gewikkeld.

Stap 2: Plaatsing van het meetlint

Plaats het meetlint rond het breedste deel van je hoofd, net boven je oren en wenkbrauwen. Zorg ervoor dat het meetlint horizontaal wordt gehouden en niet te strak of te los om je hoofd wordt gewikkeld.

Stap 3: Het meten van je hoofdmaat

Wikkel het meetlint voorzichtig rond je hoofd en zorg ervoor dat het goed aansluit zonder onnodige spanning. Lees de centimeters af op het meetlint en noteer deze. Dit is je hoofdmaat.

Stap 4: Het bepalen van de juiste maat

Nu je je hoofdmaat hebt opgemeten, kun je deze vergelijken met de maattabel van HJC. Deze maattabel geeft aan welke maat het beste bij jouw hoofdmaat past.

Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het bepalen van de juiste maat:

 • Vergelijk je hoofdmaat met de maattabel van HJC.
 • Let op eventuele specifieke aanwijzingen of opmerkingen in de maattabel van HJC.
 • Als je tussen twee maten valt, kies dan de grotere maat voor een comfortabelere pasvorm.
 • Houd rekening met persoonlijke voorkeuren, zoals de gewenste strakheid van de helm.

Belangrijke details en voordelen

 • Het opmeten van je hoofdmaat is van groot belang voor een veilige en comfortabele pasvorm van je motorhelm.
 • Het gebruik van een flexibel meetlint zorgt voor een nauwkeurige meting.
 • HJC biedt een uitgebreide maattabel om je te helpen bij het kiezen van de juiste maat.
 • Door de juiste maat te kiezen, voorkom je dat de helm te strak zit en ongemak veroorzaakt, of juist te los zit en minder bescherming biedt.

Pasvorm en comfort: de sleutel tot een perfecte helm

Een goede helm is essentieel voor de veiligheid tijdens het motorrijden. Het kiezen van de juiste maat is de eerste stap, maar het is ook belangrijk om rekening te houden met de pasvorm en het comfort van de helm. In dit artikel leggen we uit waarom pasvorm en comfort van cruciaal belang zijn en geven we tips om de perfecte helm te vinden.

Elk hoofd is anders: de juiste pasvorm vinden

Net zoals mensen verschillende kledingmaten hebben, hebben ze ook verschillende hoofdmaten. Daarom is het van belang om een helm te vinden die goed aansluit op jouw specifieke hoofdvorm. Elke fabrikant heeft zijn eigen vorm en pasvorm, dus het kan zijn dat een bepaald model van HJC beter bij jouw hoofd past dan een ander model.

Om de juiste pasvorm te vinden, raden we aan om verschillende modellen te passen. Let hierbij op de volgende punten:

 • De helm moet goed aansluiten op je hoofd zonder dat er drukpunten ontstaan. Drukpunten kunnen na langere ritten oncomfortabel worden.
 • Controleer of de helm niet te strak zit, maar ook niet te los. Een te strakke helm kan hoofdpijn en ongemak veroorzaken, terwijl een te losse helm niet voldoende bescherming biedt.
 • Let op hoe de helm op je wangen en kin past. Deze delen mogen niet te strak zitten, maar ook niet te los. Een goede pasvorm zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling.

Het belang van comfort: een aangename rijervaring

Naast een goede pasvorm is het comfort van de helm ook van groot belang. Tijdens het rijden wil je je volledig kunnen concentreren op de weg, zonder afleidingen van een oncomfortabele helm. Een comfortabele helm zorgt voor een aangename rijervaring en helpt vermoeidheid te voorkomen.

Hier zijn enkele belangrijke aspecten om op te letten:

 • Ventilatie: Een helm met goede ventilatie zorgt ervoor dat je hoofd koel blijft, zelfs tijdens warme zomerritten. Ventilatieopeningen aan de voorkant en bovenkant van de helm zorgen voor een goede luchtstroom.
 • Gewicht: Een lichte helm zorgt voor minder belasting op je nek en schouders, wat vermoeidheid helpt voorkomen. Kies daarom voor een helm die niet te zwaar is.
 • Geluidsdemping: Het geluid van de wind tijdens het rijden kan vermoeiend zijn. Een helm met goede geluidsdemping vermindert dit geluid en zorgt voor meer comfort tijdens het rijden.
 • Voering: Een zachte en comfortabele voering zorgt ervoor dat de helm prettig aanvoelt op je hoofd. Let op de kwaliteit van de voering en of deze verwijderbaar en wasbaar is.

De perfecte helm vinden

Het vinden van de perfecte helm kan wat tijd en moeite kosten, maar het is de investering zeker waard. Een helm die goed past en comfortabel is, zorgt voor een optimale bescherming en een plezierige rijervaring.

Hier zijn enkele tips om je te helpen de perfecte helm te vinden:

 1. Pas verschillende modellen van verschillende fabrikanten. Neem de tijd om te voelen hoe elke helm op je hoofd zit en probeer te identificeren welke het beste bij jouw hoofdvorm past.
 2. Let op de pasvorm en controleer of er geen drukpunten zijn.
 3. Let op het comfort en kijk naar aspecten zoals ventilatie, gewicht, geluidsdemping en voering.
 4. Lees reviews en vraag advies aan ervaren motorrijders. Zij kunnen waardevolle inzichten delen over specifieke merken, modellen en hun ervaringen.

Het vinden van de perfecte helm is een persoonlijke zoektocht, maar met deze tips ben je goed op weg naar een veilige en comfortabele rijervaring. Vergeet niet dat de juiste pasvorm en het comfort van een helm van cruciaal belang zijn voor jouw veiligheid en plezier op de weg.

Extra tips voor het kiezen van de juiste maat

Het kiezen van de juiste maat voor een motorhelm is essentieel voor zowel comfort als veiligheid tijdens het rijden. Hier zijn nog enkele extra tips om je te helpen de juiste maat voor een HJC motorhelm te kiezen:

1. Zorg voor een goede pasvorm

Het is belangrijk dat de helm niet te los zit en niet kan verschuiven tijdens het rijden. Een te losse helm kan tijdens een ongeval gemakkelijk afvallen, terwijl een verschuivende helm je zicht kan belemmeren. Om de juiste maat te kiezen, meet je de omtrek van je hoofd net boven je wenkbrauwen. Gebruik deze meting als richtlijn bij het kiezen van de maat.

2. Comfort is belangrijk

Naast de juiste pasvorm is het ook belangrijk dat de helm comfortabel is, vooral tijdens langere ritten. Een helm die ongemak veroorzaakt, kan afleiden en de algehele rijervaring verminderen. Probeer verschillende modellen en merken uit om te achterhalen welke het beste bij jouw hoofdvorm en persoonlijke voorkeuren passen.

3. Let op de kinband

De kinband van een motorhelm is cruciaal voor een goede pasvorm en veiligheid. Zorg ervoor dat de kinband goed aansluit en niet te strak zit. Een te strakke kinband kan ongemak veroorzaken en zelfs de bloedcirculatie belemmeren. Controleer ook of de kinband gemakkelijk te sluiten en te openen is, zodat je de helm snel en eenvoudig kunt gebruiken.

4. Vraag om deskundig advies

Als je twijfelt over de juiste maat, raadpleeg dan indien mogelijk een deskundige in een motorwinkel. Zij hebben vaak ervaring en kennis van verschillende merken en modellen en kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste maat en pasvorm. Een deskundige kan ook aanvullende tips en adviezen geven, rekening houdend met jouw specifieke behoeften en voorkeuren.

Het kiezen van de juiste maat voor een HJC motorhelm is van groot belang voor je veiligheid en comfort tijdens het rijden. Door te zorgen voor een goede pasvorm, comfort, juiste kinband en deskundig advies, kun je genieten van een optimale rijervaring. We hopen dat deze extra tips je zullen helpen bij het maken van de juiste keuze!

Kies de perfecte maat voor jouw HJC motorhelm met deze handige conclusie

Conclusie:

Het is van essentieel belang om de juiste maat te kiezen voor een HJC motorhelm, zodat je veilig en comfortabel kunt motorrijden. Zorg ervoor dat je je hoofdmaat nauwkeurig opmeet en raadpleeg de maattabel van HJC om de juiste maat te bepalen. Vergeet niet om ook de pasvorm en het comfort van de helm te controleren voordat je een definitieve beslissing neemt. Geniet van je nieuwe HJC motorhelm en veel plezier tijdens je veilige ritten!

6 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik heb gemerkt dat sommige merken van motorhelmen een iets andere maatvoering hanteren. Het kan handig zijn om bij het kiezen van een HJC motorhelm ook de maattabel van het specifieke merk te raadplegen.

 2. Ik vond het artikel erg informatief! Misschien kun je in een toekomstig artikel ook ingaan op de verschillende veiligheidsnormen voor motorhelmen en waar je op moet letten bij het kiezen van een helm die aan deze normen voldoet.

 3. Leuk artikel! Ik heb gemerkt dat het ook belangrijk is om rekening te houden met de vorm van je hoofd bij het kiezen van de juiste maat motorhelm. Sommige helmen passen beter bij rondere hoofden, terwijl andere beter geschikt zijn voor langwerpige hoofden.

 4. Bedankt voor je reactie! Je hebt helemaal gelijk, de vorm van het hoofd kan zeker invloed hebben op de pasvorm van de helm. Het is belangrijk om verschillende modellen te passen en te kijken welke het beste bij jouw hoofdvorm past.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen