Hoe kies je de juiste maat voor een BMW Motorhelm Systeem 7?

Hey daar! Ben je op zoek naar de perfecte maat voor jouw BMW Motorhelm Systeem 7? Dan ben je hier aan het juiste adres! Het kiezen van de juiste maat is essentieel voor een comfortabele en veilige motorervaring. Maar we begrijpen ook dat het soms een uitdaging kan zijn om de juiste maat te vinden. Maak je geen zorgen, we hebben je gedekt. In deze blogpost zullen we je stap voor stap begeleiden bij het kiezen van de juiste maat voor jouw BMW Motorhelm Systeem 7. Dus leun achterover, ontspan en laten we aan de slag gaan!

Waarom is de juiste maat belangrijk?

Het kiezen van de juiste maat motorhelm is van cruciaal belang voor je veiligheid en comfort tijdens het rijden. Een helm die niet goed past, kan ernstige gevolgen hebben in geval van een ongeval. In dit artikel leggen we uit waarom de juiste maat zo belangrijk is en geven we enkele handige tips om de beste pasvorm voor jouw helm te vinden.

1. Veiligheid boven alles

Een motorhelm is ontworpen om je hoofd te beschermen bij een ongeval. Een te grote helm kan echter los gaan zitten tijdens het rijden, waardoor je hoofd niet goed beschermd is bij een impact. Dit kan leiden tot ernstig letsel, zoals hersenschuddingen of zelfs schedeltrauma. Een goed passende helm zorgt voor een stevige en veilige pasvorm, waardoor het risico op letsel aanzienlijk wordt verminderd.

2. Comfortabel rijden

Naast veiligheid is comfort ook een belangrijk aspect bij het kiezen van de juiste maat motorhelm. Een te kleine helm kan te strak zitten en ongemak veroorzaken tijdens lange ritten. Dit kan leiden tot hoofdpijn, nekpijn en algemene ongemakken. Een goed passende helm zorgt voor een comfortabele pasvorm en voorkomt dat je tijdens het rijden wordt afgeleid door ongemak.

3. Tips voor het vinden van de juiste maat

Het vinden van de juiste maat motorhelm kan soms een uitdaging zijn. Hier zijn enkele handige tips om je te helpen bij het kiezen van de beste pasvorm:

 • Meet de omtrek van je hoofd met een meetlint. Dit geeft je een indicatie van de maat die je nodig hebt. Vergelijk deze met de maattabel van de fabrikant.
 • Pas verschillende modellen en merken helmen. Elk merk kan een iets andere pasvorm hebben, dus het is belangrijk om verschillende opties te proberen.
 • Let op de pasvorm rond je voorhoofd, wangen en kin. Een goede pasvorm moet stevig maar niet te strak aanvoelen.
 • Controleer of de helm niet te veel druk uitoefent op bepaalde delen van je hoofd. Dit kan ongemak veroorzaken tijdens het rijden.
 • Zorg ervoor dat de helm niet kan verschuiven wanneer je je hoofd beweegt. Een stabiele pasvorm is essentieel voor optimale veiligheid.

4. Vergelijkende tabel van populaire merken

Om je te helpen bij het vinden van de juiste maat motorhelm, hebben we een vergelijkende tabel samengesteld van enkele populaire merken. Deze tabel geeft een overzicht van de beschikbare maten en enkele belangrijke kenmerken van elke helm.

Merk Beschikbare maten Kenmerken
Merk A S, M, L Lichtgewicht, goede ventilatie
Merk B M, L, XL Geïntegreerd zonnevizier, geluidsreductie
Merk C XS, S, M Aerodynamisch ontwerp, anti-condens

Houd er rekening mee dat dit slechts een voorbeeld is en dat het belangrijk is om specifieke modellen te vergelijken om de beste pasvorm te vinden.

Hoe meet je je hoofdmaat op?

Om de juiste maat te bepalen voor een hoed, pet of ander hoofddeksel, is het essentieel om je hoofdmaat op te meten. Dit zorgt ervoor dat je een product selecteert dat perfect op je hoofd past en comfortabel is om te dragen. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je je hoofdmaat kunt meten, zodat je altijd de juiste maat kunt kiezen.

Benodigdheden

Voordat we beginnen, heb je een flexibel meetlint nodig. Dit kan een kleermakerslint zijn of een meetlint speciaal ontworpen voor het meten van hoofdmaten. Zorg ervoor dat het meetlint lang genoeg is om comfortabel rond je hoofd te kunnen plaatsen.

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met meten, zorg ervoor dat je haar plat op je hoofd ligt. Dit voorkomt dat je haar de metingen beïnvloedt en zorgt voor een nauwkeurig resultaat.

Stap 2: Plaatsing van het meetlint

Plaats het meetlint rondom je hoofd, net boven je wenkbrauwen en iets boven je oren. Zorg ervoor dat het meetlint horizontaal ligt en niet te strak of te los zit. Het moet comfortabel aanvoelen en niet in je huid snijden.

Stap 3: Meten

Trek het meetlint voorzichtig aan totdat het strak genoeg zit om je hoofd te omsluiten, maar niet te strak om ongemak te veroorzaken. Lees de omtrek af in centimeters op het meetlint. Dit is je hoofdmaat.

Stap 4: Noteren

Noteer de gemeten omtrek in centimeters. Dit is belangrijk bij het selecteren van de juiste maat hoofddeksel.

Waarom is het meten van je hoofdmaat belangrijk?

Het meten van je hoofdmaat is van cruciaal belang om een goede pasvorm te garanderen. Hoewel de meeste merken standaardmaten hanteren, kan de pasvorm variëren tussen verschillende modellen en merken. Door je hoofdmaat op te meten, kun je ervoor zorgen dat je de juiste maat selecteert en onnodige retourzendingen voorkomt.

Voordelen van het meten van je hoofdmaat

 • Comfort: Een perfect passend hoofddeksel zorgt voor optimaal comfort. Je kunt de hele dag genieten van het dragen van je favoriete hoed of pet zonder dat het knelt of verschuift.
 • Stijl: Een goed passend hoofddeksel ziet er beter uit en benadrukt je persoonlijke stijl. Het voorkomt dat het te groot of te klein lijkt op je hoofd.
 • Bescherming: Een juiste pasvorm zorgt ervoor dat je hoofd goed beschermd is tegen de zon, wind of andere weersomstandigheden.
 • Duurzaamheid: Door de juiste maat te selecteren, verleng je de levensduur van je hoofddeksel. Een te strakke pasvorm kan het materiaal beschadigen, terwijl een te losse pasvorm ervoor kan zorgen dat het van je hoofd valt.

Maattabel en pasvorm

Als het gaat om het kopen van een motorhelm, is het vinden van de juiste maat essentieel voor zowel comfort als veiligheid. BMW Motorhelm Systeem 7 heeft een specifieke maattabel die je kan helpen om de perfecte pasvorm te vinden op basis van je hoofdomtrek. Hier zijn een paar belangrijke punten om in gedachten te houden bij het kiezen van de juiste maat en pasvorm voor jouw helm.

Raadpleeg de maattabel

Om te beginnen is het belangrijk om de maattabel van BMW Motorhelm Systeem 7 te raadplegen. Deze maattabel geeft specifieke afmetingen op basis van hoofdomtrek, zodat je kunt bepalen welke maat het beste bij jou past. Neem een meetlint en meet de omtrek van je hoofd iets boven je wenkbrauwen. Vergelijk deze metingen met de maattabel om te zien welke maat het beste overeenkomt. Het is altijd beter om iets ruimer te kiezen dan te krap, omdat een te strakke helm oncomfortabel kan zijn en mogelijk niet goed beschermt.

Let op de vorm van je hoofd

Naast de maat is ook de vorm van je hoofd belangrijk bij het kiezen van de juiste helm. Verschillende helmen hebben namelijk verschillende pasvormen. Sommige helmen zijn bijvoorbeeld meer geschikt voor mensen met een ronder hoofd, terwijl andere beter passen bij mensen met een meer ovale vorm. Het is daarom verstandig om te weten welke vorm jouw hoofd heeft voordat je een helm kiest. Als je niet zeker weet welke vorm jouw hoofd heeft, kan het raadplegen van een specialist in een motorwinkel je hierbij helpen.

Pas de helm voordat je hem koopt

Hoewel de maattabel en de kennis van de vorm van je hoofd nuttig zijn bij het selecteren van de juiste helm, is het altijd aan te raden om de helm daadwerkelijk te passen voordat je hem koopt. Dit komt omdat elke helm anders kan aanvoelen, zelfs als ze dezelfde maat hebben en dezelfde vorm zouden moeten hebben. Door de helm te passen, kun je ervoor zorgen dat deze comfortabel op je hoofd zit en goed aansluit op je gezicht. Je wilt tenslotte niet dat de helm te los zit en gaat bewegen tijdens het rijden, of dat hij te strak zit en ongemak veroorzaakt.

Andere factoren om te overwegen

Bij het kiezen van een motorhelm is het niet alleen belangrijk om de juiste maat te vinden, maar er zijn ook andere factoren waar je rekening mee moet houden. Deze factoren kunnen van invloed zijn op het comfort, de veiligheid en de functionaliteit van de helm. In deze blogpost zullen we deze factoren in detail bespreken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Type helm

Het eerste aspect waar je naar moet kijken bij het kiezen van een motorhelm is het type helm. Er zijn verschillende soorten helmen beschikbaar, zoals de integraalhelm, systeemhelm, jethelm en crosshelm. Elk type helm heeft zijn eigen kenmerken en voordelen, dus het is belangrijk om te bepalen welk type helm het beste bij jouw behoeften past.

 • De integraalhelm biedt de meeste bescherming doordat deze het hele hoofd en gezicht bedekt. Het is de meest populaire keuze onder motorrijders vanwege de uitstekende veiligheid en aerodynamica.
 • Een systeemhelm is een combinatie van een integraalhelm en een jethelm. Het biedt de mogelijkheid om het kinstuk omhoog te klappen, waardoor je gemakkelijk kunt communiceren zonder je helm af te hoeven nemen.
 • De jethelm is ideaal voor stadsritten en warm weer, omdat deze je gezicht volledig vrij laat. Houd er echter rekening mee dat een jethelm minder bescherming biedt dan een integraalhelm.
 • Een crosshelm is specifiek ontworpen voor off-road rijden. Het heeft een verlengde kinbeschermer en een vizier dat geschikt is voor het dragen van een bril.

Gewicht

Het gewicht van een motorhelm is ook een belangrijke factor om te overwegen. Een lichte helm kan comfortabeler zijn om te dragen, vooral tijdens lange ritten. Let echter op dat een lichte helm niet per se minder veilig hoeft te zijn. Moderne materialen zoals carbonvezel en glasvezel kunnen een lichte helm bieden zonder concessies te doen aan de bescherming.

Ventilatiesysteem

Een goed ventilatiesysteem is essentieel om ervoor te zorgen dat je hoofd koel en comfortabel blijft tijdens het rijden. Een helm met meerdere ventilatieopeningen kan de luchtstroom verbeteren en het zweet verminderen. Het is handig om een helm te kiezen met verstelbare ventilatieopeningen, zodat je de luchtstroom kunt aanpassen aan de weersomstandigheden.

Veiligheidskeurmerken

Bij het kiezen van een motorhelm is het belangrijk om te controleren of deze voldoet aan de geldende veiligheidsnormen. De belangrijkste veiligheidskeurmerken voor motorhelmen zijn ECE 22.05, SNELL en DOT. Deze keurmerken garanderen dat de helm voldoet aan bepaalde veiligheidsnormen en testprocedures.

Tips voor het kiezen van de juiste maat voor jouw BMW Motorhelm Systeem 7

Conclusie:

Het is van groot belang om de juiste maat te kiezen voor een BMW Motorhelm Systeem 7, zowel voor je veiligheid als comfort tijdens het motorrijden. Zorg ervoor dat je je hoofdmaat opmeet, de maattabel raadpleegt en de helm past voordat je hem aanschaft. Vergeet niet rekening te houden met andere factoren, zoals het type helm en de veiligheidskeurmerken. Met de juiste maat en pasvorm kun je zorgeloos genieten van je motorritten.

Veelgestelde vragen over het BMW Motorhelm Systeem 7

Zijn er specifieke richtlijnen van BMW voor het kiezen van de maat van de Motorhelm Systeem 7?

Ja, BMW heeft specifieke richtlijnen voor het kiezen van de maat van de Motorhelm Systeem 7. Het is belangrijk om de juiste maat helm te kiezen voor een optimale pasvorm en veiligheid. BMW raadt aan om eerst de omtrek van je hoofd te meten met behulp van een flexibele meetlint. Vervolgens kun je de maattabel van BMW raadplegen om te bepalen welke maat helm het beste bij jouw hoofdomtrek past. Deze maattabel is te vinden op de officiële BMW Motorrad website of bij een erkende BMW Motorrad dealer. Het is raadzaam om bij het passen van de helm ook rekening te houden met andere factoren, zoals de vorm van je hoofd en persoonlijke voorkeuren. Het is altijd verstandig om de helm te passen voordat je tot aankoop overgaat, zodat je zeker weet dat de helm goed zit en comfortabel aanvoelt.

Wat moet je doen als je tussen twee maten in zit bij het kiezen van de juiste maat voor deze helm?

Als je tussen twee maten in zit bij het kiezen van de juiste maat voor een helm, is het belangrijk om eerst de maattabel van de fabrikant te raadplegen. Deze tabel geeft meestal richtlijnen op basis van hoofdomtrek. Meet je hoofdomtrek met een meetlint net boven je wenkbrauwen en vergelijk dit met de aangegeven maten in de tabel.

Als je tussen twee maten in zit, is het vaak verstandig om de grotere maat te kiezen. Dit zorgt voor een comfortabele pasvorm en voorkomt dat de helm te strak zit. Het is belangrijk dat de helm stevig op je hoofd zit, maar niet te strak knelt.

Als je twijfelt tussen twee maten, kan het ook handig zijn om verschillende helmen te passen voordat je er een koopt. Dit geeft je de mogelijkheid om te voelen welke maat het beste bij jouw hoofd past.

Onthoud dat het dragen van een goed passende helm essentieel is voor je veiligheid tijdens het fietsen, dus neem de tijd om de juiste maat te vinden. Als je nog steeds twijfels hebt, is het verstandig om advies te vragen aan een specialist in een fietsenwinkel. Zij kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze.

11 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik ben blij dat dit artikel me heeft geholpen bij het kiezen van de juiste maat voor mijn BMW Motorhelm Systeem 7. Ik wist niet dat de pasvorm zo belangrijk was!

 2. Ik heb gemerkt dat sommige helmen oncomfortabel kunnen zijn bij langere ritten. Heeft de BMW Motorhelm Systeem 7 hier ook last van?

  • De BMW Motorhelm Systeem 7 staat bekend om zijn comfort, zelfs tijdens lange ritten. Het heeft een geavanceerd ventilatiesysteem en een ergonomisch ontwerp om het comfort te maximaliseren.

 3. Ik heb gehoord dat de maataanduidingen van BMW-helmen soms afwijken van de standaardmaten. Klopt dat?

  • Ja, dat klopt! BMW-helmen hebben inderdaad een iets andere maataanduiding dan de standaardmaten. Het is daarom belangrijk om je hoofdmaat op te meten volgens de instructies in het artikel.

 4. Ik heb een vraag over het onderhoud van de BMW Motorhelm Systeem 7. Hoe kan ik ervoor zorgen dat het in goede staat blijft?

  • Om je BMW Motorhelm Systeem 7 in goede staat te houden, raden we aan om regelmatig de binnenvoering te verwijderen en schoon te maken volgens de instructies van de fabrikant. Daarnaast is het belangrijk om de helm op te bergen op een koele en droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht.

 5. Kun je aanraden waar ik een BMW Motorhelm Systeem 7 kan passen voordat ik er een koop?

  • Het is altijd een goed idee om helmen persoonlijk te passen voordat je er een koopt. Je kunt proberen om een BMW Motorhelm Systeem 7 te passen bij een BMW-motordealer of bij gespecialiseerde motorwinkels.

 6. Ik heb dit artikel gebruikt om mijn hoofdmaat op te meten en de maattabel te raadplegen. Nu weet ik dat ik een maat L nodig heb voor mijn BMW Motorhelm Systeem 7. Bedankt!

 7. Ik heb de BMW Motorhelm Systeem 7 gekocht en ben er erg blij mee! Het past perfect en is extreem comfortabel. Bedankt voor de handige tips!

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen