Hoe kies je de juiste maat motorhelm tijdens de sale?

Hoi! Ben je klaar om de perfecte motorhelm te scoren tijdens de sale? We weten allemaal dat een goede motorhelm van essentieel belang is voor je veiligheid op de weg. Maar het vinden van de juiste maat kan soms een uitdaging zijn. Gelukkig ben je hier op de juiste plek. In deze blogpost gaan we je stap voor stap begeleiden bij het kiezen van de juiste maat motorhelm tijdens de sale. We zullen je handige tips geven en je laten zien waar je op moet letten. Zo kun je met vertrouwen en stijl de weg op. Laten we beginnen!

Waarom is de juiste maat belangrijk?

Het dragen van een goed passende motorhelm is essentieel voor je veiligheid tijdens het motorrijden. Het kan verleidelijk zijn om een helm te kiezen op basis van het uiterlijk of de prijs, maar de juiste maat is eigenlijk het belangrijkste aspect om rekening mee te houden. In dit artikel zullen we bespreken waarom de juiste maat zo belangrijk is en hoe je de perfecte pasvorm kunt vinden.

Bescherming en veiligheid

Een te grote helm kan je hoofd onvoldoende beschermen bij een val. Als de helm los zit, kan hij gemakkelijk verschuiven en je hoofd blootstellen aan potentieel ernstig letsel. Stel je voor dat je een helm draagt die te groot is en je betrokken raakt bij een ongeval. De helm kan wegglijden of zelfs volledig afvallen, waardoor je hoofd kwetsbaar is voor verwondingen. Dit is iets wat je absoluut wilt vermijden.

Aan de andere kant kan een te kleine helm ongemakkelijk zijn en zelfs hoofdpijn veroorzaken. Als de helm te strak zit, kan dit drukpunten op je hoofd creëren en je rijervaring negatief beïnvloeden. Het laatste wat je wilt, is afgeleid worden door pijn of ongemak tijdens het rijden.

Het vinden van de juiste maat

Nu je begrijpt waarom de juiste maat zo belangrijk is, vraag je je waarschijnlijk af hoe je de perfecte pasvorm kunt vinden. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen:

 1. Meet de omtrek van je hoofd: Gebruik een meetlint om de omtrek van je hoofd te meten, net boven je wenkbrauwen. Dit geeft je een goede indicatie van de maat die je nodig hebt.
 2. Pas verschillende helmen: Elke helm heeft zijn eigen maattabel, dus het is belangrijk om verschillende modellen en merken te passen om te zien welke het beste bij je past. Pas de helm zonder de kinband vast te maken en zorg ervoor dat deze goed aansluit op je hoofd, zonder ongemakkelijke drukpunten.
 3. Controleer de pasvorm: Zodra je een helm hebt gevonden die goed aansluit op je hoofd, controleer dan of deze stevig op zijn plaats blijft zitten wanneer je je hoofd heen en weer beweegt. Je wilt er zeker van zijn dat de helm niet verschuift tijdens het rijden.

Hoe meet je je hoofdmaat op?

Voordat je een motorhelm aanschaft, is het essentieel om je hoofdmaat op te meten. Op deze manier kun je de juiste maat helm kiezen en zorgen voor de best mogelijke pasvorm en bescherming tijdens het rijden. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je je hoofdmaat kunt opmeten en geven we je handige tips om ervoor te zorgen dat je de juiste maat helm kiest.

Stap voor stap je hoofdmaat opmeten

Het opmeten van je hoofdmaat is een eenvoudig proces dat je gemakkelijk thuis kunt doen. Volg gewoon deze eenvoudige stappen:

 1. Neem een meetlint en plaats het rondom je hoofd, net boven je wenkbrauwen en boven je oren. Zorg ervoor dat het meetlint horizontaal en comfortabel rond je hoofd ligt.
 2. Trek het meetlint stevig aan, maar niet te strak. Het meetlint moet goed aansluiten op je hoofd, maar het mag geen druk uitoefenen.
 3. Lees de omtrek af op het meetlint in centimeters. Dit is je hoofdmaat.
 4. Herhaal deze meting een paar keer om er zeker van te zijn dat je de juiste maat hebt.

Het belang van de juiste maat helm

Het dragen van een motorhelm die perfect past is van cruciaal belang voor jouw veiligheid op de weg. Een te grote of te kleine helm kan je bescherming belemmeren en je rijervaring negatief beïnvloeden. Hier zijn enkele redenen waarom het belangrijk is om de juiste maat helm te kiezen:

 • Comfort: Een helm die goed past, zit comfortabel op je hoofd en veroorzaakt geen ongemak tijdens het rijden.
 • Bescherming: Een goed passende helm biedt optimale bescherming bij een val of ongeval. Het minimaliseert de kans op hoofdletsel en vermindert de impact van een klap.
 • Stabiliteit: Een helm die goed past, blijft stevig op zijn plaats zitten, zelfs bij hoge snelheden of sterke windvlagen. Dit zorgt voor stabiliteit en voorkomt dat de helm gaat schuiven of draaien tijdens het rijden.

Vergelijken met de maattabel van de fabrikant

Nadat je je hoofdmaat hebt opgemeten, is het belangrijk om deze te vergelijken met de maattabel van de fabrikant. Elke fabrikant hanteert namelijk zijn eigen maatsysteem en maten kunnen variëren tussen verschillende merken en modellen helmen. Door de maattabel te raadplegen, kun je de juiste maat helm voor jouw hoofdmaat vinden.

Hier zijn een paar tips om de maattabel correct te interpreteren:

 • Kijk naar de omtrekwaarden in de maattabel en zoek naar de dichtstbijzijnde waarde bij je gemeten hoofdmaat.
 • Let op eventuele aanvullende aanwijzingen in de maattabel, zoals pasvorm of vorm van het hoofd. Sommige helmen zijn specifiek ontworpen voor bepaalde hoofdvormen, zoals rond of ovaal.
 • Houd rekening met persoonlijke voorkeuren. Als je de voorkeur geeft aan een strakkere of lossere pasvorm, kun je dit overwegen bij het kiezen van de maat.

Pasvorm en comfort

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe motorhelm, is het niet alleen belangrijk om de juiste maat te kiezen, maar ook om te letten op de pasvorm en het comfort. Elke fabrikant heeft namelijk een iets andere pasvorm, waardoor het kan zijn dat je bij het ene merk een andere maat nodig hebt dan bij het andere merk. Daarnaast zijn er nog andere factoren die invloed hebben op de pasvorm en het comfort van de helm. Hieronder vind je een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden.

Verschillende pasvormen

Het eerste wat je moet weten is dat motorhelmen verschillende pasvormen hebben. Sommige helmen hebben bijvoorbeeld een rondere vorm, terwijl andere helmen juist meer ovaal van vorm zijn. Het is belangrijk om te weten welke vorm het beste bij jouw hoofd past, omdat een helm die niet goed aansluit op je hoofd zowel oncomfortabel als onveilig kan zijn.

Om de juiste pasvorm te vinden, is het handig om verschillende merken en modellen te passen. Zo kun je ontdekken welke pasvorm het beste bij jouw hoofd en gezichtsvorm past. Neem hier de tijd voor en laat je goed adviseren door een expert in de winkel. Zij hebben vaak veel ervaring en kunnen je helpen bij het vinden van de perfecte helm.

Verstelbare kinbanden en wangkussens

Een ander aspect om op te letten bij het kiezen van een motorhelm is de aanwezigheid van verstelbare kinbanden en wangkussens. Deze functies zorgen ervoor dat je de helm kunt aanpassen aan jouw specifieke voorkeuren en gezichtsvorm. Door de kinband en wangkussens naar wens aan te passen, kun je ervoor zorgen dat de helm stevig op je hoofd zit en dat je geen hinder ondervindt tijdens het dragen.

Ventilatie en voering

Naast de pasvorm en verstelmogelijkheden is het belangrijk om te letten op de ventilatie en voering van de helm. Goede ventilatie zorgt ervoor dat de helm niet te warm wordt, vooral tijdens warme zomerdagen. Daarnaast zorgt een comfortabele voering ervoor dat de helm prettig aanvoelt op je hoofd en dat je geen last krijgt van irritatie.

Keuze uit merken en modellen

Er zijn talloze merken en modellen motorhelmen op de markt. Elk merk heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Om je een idee te geven van de verschillen in pasvorm en comfort, hebben we hieronder een overzicht gemaakt van enkele populaire merken en hun bijbehorende pasvormen:

 • Merk A: Dit merk staat bekend om zijn ronde pasvorm, wat ideaal is voor mensen met een rond gezicht.
 • Merk B: Deze helmen hebben een meer ovale pasvorm en zijn geschikt voor mensen met een langwerpig gezicht.
 • Merk C: Deze helmen hebben een gemiddelde pasvorm en zijn geschikt voor de meeste hoofdvormen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat dit slechts voorbeelden zijn en dat de uiteindelijke keuze afhangt van jouw persoonlijke voorkeur en pasvorm.

Advies van een expert

Als je op het punt staat om een nieuwe motorhelm te kopen, is het van essentieel belang om de juiste maat te kiezen. Een goed passende helm is niet alleen comfortabel, maar ook cruciaal voor je veiligheid op de weg. Als je twijfelt over welke maat helm je moet kiezen, is het altijd verstandig om advies te vragen aan een expert. In dit artikel bespreken we waarom het belangrijk is om advies in te winnen en hoe een motorwinkel kan helpen bij het vinden van de juiste maat en pasvorm.

Waarom advies vragen?

Het kiezen van de juiste maat motorhelm kan soms een uitdaging zijn, vooral als je geen ervaring hebt met het kopen van helmen. Elk merk en model kan namelijk net iets anders uitvallen qua maatvoering en pasvorm. Dit betekent dat je niet zomaar kunt vertrouwen op de maataanduiding alleen. Een helm die op papier jouw maat lijkt te zijn, kan in werkelijkheid te groot of te klein zijn voor jouw hoofd.

Door advies te vragen aan een expert, zoals een medewerker van een motorwinkel, kun je ervoor zorgen dat je de juiste maat helm kiest. Deze experts hebben jarenlange ervaring en kennis van verschillende merken en modellen. Ze weten precies waar je op moet letten bij het passen en meten van een helm en kunnen je helpen bij het vinden van de perfecte pasvorm.

De rol van een motorwinkel

Een goede motorwinkel is de ideale plek om advies in te winnen en een helm te kopen. Deze winkels hebben doorgaans een breed assortiment aan helmen van verschillende merken en modellen. Hierdoor hebben ze veel ervaring met het opmeten en adviseren van klanten over de juiste maat helm.

Bij een bezoek aan een motorwinkel zal een medewerker jouw hoofdmaat opmeten. Dit kan met behulp van een meetlint of een speciale hoofdmaatmeter. Op basis van jouw hoofdmaat zullen ze je adviseren over de juiste maat helm en welke modellen het beste bij jouw hoofdvorm passen. Ze kunnen je ook informeren over eventuele inbouwmogelijkheden voor communicatiesystemen of andere accessoires.

Vertrouw op hun expertise

Het is belangrijk om te vertrouwen op de expertise van de medewerkers van een motorwinkel. Zij hebben vaak honderden helmen gepast en klanten geadviseerd, waardoor ze goed weten welke helmen het beste passen bij verschillende hoofdvormen. Ze begrijpen ook dat een helm in het begin wat strak kan aanvoelen, maar dat deze na verloop van tijd zal vormen naar jouw hoofd.

Daarnaast kunnen ze je ook adviseren over andere belangrijke aspecten, zoals de veiligheidsnormen waar de helm aan moet voldoen, het materiaal en de ventilatie van de helm, en eventuele extra functies zoals een zonnevizier of Pinlock-systeem.

Handige tips om de perfecte maat motorhelm te vinden tijdens de sale

Kort gezegd is het kiezen van de juiste maat motorhelm tijdens de sale van groot belang voor je veiligheid en comfort op de motor. Zorg ervoor dat je je hoofdmaat nauwkeurig opmeet, let op de pasvorm en comfort van de helm en vraag indien nodig advies aan een expert. Op deze manier kun je de perfecte motorhelm vinden die bij jou past.

Veelgestelde vragen over de dames motorhelm sale

Wat moet je doen als de maat van de motorhelm tijdens de dames sale niet precies overeenkomt met de maat die je normaal gesproken draagt?

Als de maat van de motorhelm tijdens de dames sale niet precies overeenkomt met de maat die je normaal draagt, zijn er een paar stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je de juiste maat krijgt. Ten eerste is het belangrijk om de maattabel van de fabrikant te raadplegen. Hierin staan de specifieke afmetingen vermeld, zodat je kunt controleren welke maat het beste bij jou past.

Als de maat van de motorhelm in de sale afwijkt, kun je overwegen om een maat groter of kleiner te proberen, afhankelijk van het verschil. Houd er rekening mee dat het dragen van een te grote of te kleine helm gevaarlijk kan zijn en de bescherming kan verminderen.

Als je twijfelt over de maat, is het verstandig om een professionele motorwinkel te bezoeken. Daar kunnen ze je helpen met het opmeten van je hoofd en het vinden van de juiste maat helm. Ze hebben vaak ook verschillende merken en modellen om uit te proberen, zodat je kunt ervaren welke helm het beste bij jou past.

Onthoud dat de pasvorm van een motorhelm erg belangrijk is voor je veiligheid. Het is dus de moeite waard om de tijd te nemen om de juiste maat te vinden, zelfs tijdens een dames sale.

11 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Wat is het verschil tussen een integraalhelm en een systeemhelm? Welke is beter?

 2. Ik ben altijd bang dat een motorhelm te strak zal zitten en oncomfortabel zal zijn. Heeft u tips om ervoor te zorgen dat de helm goed past maar toch comfortabel is?

  • Een goede pasvorm is inderdaad essentieel, maar dat betekent niet dat de helm te strak moet zitten. Het is belangrijk om een helm te kiezen die stevig op je hoofd zit, maar niet te strak. Een goede pasvorm zorgt voor comfort en veiligheid. Het kan handig zijn om verschillende merken en modellen te passen om te kijken welke het beste bij jouw hoofdvorm en voorkeuren past.

 3. Heeft u tips voor het vinden van motorhelmen voor dames tijdens de sale?

  • Natuurlijk! Tijdens een sale is het belangrijk om goed op de maat te letten, maar er zijn ook andere aspecten waar je op kunt letten. Bijvoorbeeld het type sluiting, de ventilatie en het gewicht van de helm. Dit zijn allemaal belangrijke factoren voor een goede pasvorm en comfort.

 4. Kunt u meer details geven over hoe de pasvorm van de motorhelmen wordt beoordeeld?

 5. Het is altijd lastig om de juiste maat helm te vinden, vooral als je online shopt. Heeft u advies over hoe je het beste kunt bepalen welke maat motorhelm je nodig hebt?

  • Ja, het kan inderdaad lastig zijn om online de juiste maat helm te vinden. Een goede tip is om de maattabel op de website van de verkoper te raadplegen en je hoofdmaat nauwkeurig op te meten. Daarnaast kun je ook kijken naar de retourvoorwaarden van de verkoper, zodat je de helm kunt terugsturen als deze niet goed past.

 6. Heeft u nog aanbevelingen voor verdere lectuur over het kiezen van de juiste motorhelmmaat?

  • Zeker! Er zijn veel goede bronnen online die dieper ingaan op dit onderwerp. Ik raad aan om eens te kijken naar motorhelmmerken die gedetailleerde gidsen hebben over het meten van je hoofdmaat en het kiezen van de juiste maat helm. Ook zijn er veel motorhelmspecialisten die handige tips en trucs delen op motorforums en blogs.

 7. Kunt u meer informatie geven over de verschillende pasvormen van motorhelmen en welke het meest geschikt is voor verschillende hoofdvormen?

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen