Hoe kies je de juiste maat motorhelm met polycarbonaat buitenschaal?

In deze stapsgewijze gids “Hoe kies je de juiste maat motorhelm met polycarbonaat buitenschaal?” leer je hoe je de perfecte maat motorhelm kunt kiezen die een polycarbonaat buitenschaal heeft. Het doel van deze gids is om je te helpen bij het vinden van een motorhelm die niet alleen comfortabel is, maar ook de nodige bescherming biedt tijdens het rijden. We zullen je door het hele proces leiden, van het meten van je hoofd tot het kiezen van de juiste maat helm. Dus laten we aan de slag gaan en ervoor zorgen dat je de perfect passende motorhelm hebt!

1

Stap 1: Meet je hoofdomtrek

Gebruik een meetlint om de omtrek van je hoofd te meten:

 • Plaats het meetlint net boven je wenkbrauwen.
 • Wikkel het meetlint voorzichtig rondom je hoofd.
 • Zorg ervoor dat het meetlint niet te strak zit, maar ook niet te los.
 • Noteer de gemeten waarde op een stuk papier of in een notitie-app.

Op deze manier krijg je een nauwkeurige meting van je hoofdomtrek. Vergeet niet om de gemeten waarde goed te bewaren, want deze heb je later nodig.

2

Stap 2: Zoek naar de maattabel

 • Ga naar de website van de fabrikant van de motorhelm die je wilt kopen.
 • Zoek naar de sectie “Maattabel” op de website.
 • Als je de maattabel niet op de website kunt vinden, zoek dan naar de handleiding van de motorhelm.
 • In de maattabel of handleiding staat aangegeven welke maat helm past bij welke hoofdomtrek. Meet je hoofdomtrek op en zoek in de tabel naar de bijbehorende maat helm.

Succes met het vinden van de juiste maat helm!

3

Stap 3: Vergelijk je hoofdomtrek met de maattabel

 • Meet je hoofdomtrek met behulp van een meetlint.
 • Ga naar de maattabel en zoek de kolom met de hoofdomtrek.
 • Vergelijk jouw gemeten hoofdomtrek met de waarden in de tabel.
 • Kies de maat die het beste overeenkomt met jouw hoofdomtrek.
4

Stap 4: Pas de helm

Probeer de motorhelm met de gekozen maat. Zorg ervoor dat de helm stevig op je hoofd zit, maar niet te strak. Let op eventuele drukpunten of ruimte aan de zijkanten. Bijvoorbeeld, als je de helm opzet en je voelt druk op je voorhoofd, dan kan dit betekenen dat de helm te klein is. Aan de andere kant, als er te veel ruimte aan de zijkanten is en de helm wiebelt, dan is de helm waarschijnlijk te groot. Neem de tijd om de helm goed uit te proberen en te zorgen dat deze comfortabel zit.

5

Stap 5: Controleer de pasvorm

 • Controleer of de helm goed aansluit op je hoofd en geen onnodige beweging toelaat.
 • Schud je hoofd zachtjes heen en weer om te zien of de helm op zijn plaats blijft zitten.
6

Stap 6: Let op de kinband

Zorg ervoor dat je de kinband van je helm goed aansluit en comfortabel laat aanvoelen. Dit doe je door de band onder je kin te plaatsen en aan te trekken totdat hij stevig vastzit. Controleer of de band niet te strak zit en geen ongemak veroorzaakt. Je kunt dit doen door te testen of je nog gemakkelijk kunt bewegen en je mond kunt openen en sluiten terwijl de band stevig is vastgemaakt.

7

Stap 7: Controleer het zicht

Zorg ervoor dat de helm je zicht niet belemmert. Controleer of je nog steeds gemakkelijk kunt kijken in alle richtingen zonder beperkingen. Draag de helm en beweeg je hoofd van links naar rechts, omhoog en omlaag. Controleer of je geen delen van je gezichtsveld mist en dat je nog steeds duidelijk kunt zien wat er om je heen gebeurt.

8

Stap 8: Test de veiligheid

Om de veiligheid van je motorhelm te testen, is het belangrijk om te controleren of deze voldoet aan de juiste veiligheidsnormen en certificeringen. Dit kun je doen door de specificaties van de helm te lezen en goed op te letten op keurmerken zoals ECE 22.05. Volg deze stappen om de veiligheid van je motorhelm te testen:

 • Controleer of de helm voldoet aan de veiligheidsnormen en certificeringen:
  • Lees de specificaties van de helm om te zien of deze voldoet aan de vereiste veiligheidsnormen.
  • Let op keurmerken zoals ECE 22.05, wat aangeeft dat de helm is getest en goedgekeurd volgens Europese veiligheidsstandaarden.
 • Zoek naar andere belangrijke veiligheidskenmerken:
  • Kijk of de helm beschikt over een stevige buitenschaal die bescherming biedt bij een val of impact.
  • Controleer of de binnenvoering van de helm goed is gevoerd en comfortabel zit.
  • Zorg ervoor dat de helm een stevige sluiting heeft, zoals een kinband met een snelsluiting, om ervoor te zorgen dat de helm goed op zijn plaats blijft zitten tijdens het rijden.

Onthoud dat het testen van de veiligheid van je motorhelm van essentieel belang is om jezelf te beschermen tijdens het motorrijden.

9

Stap 9: Neem de tijd

Neem de tijd om verschillende motorhelmen te passen en te vergelijken. Zorg ervoor dat je de helm opzet en beoordeel of deze goed past op je hoofd. Let op eventuele drukpunten en zorg ervoor dat de helm niet te strak of te los zit. Kijk ook naar het gewicht en de ventilatie van de helm om ervoor te zorgen dat deze comfortabel aanvoelt tijdens het rijden.

Onze aanbevelingen en tips

In de conclusie van deze gids hebben we de belangrijkste punten besproken voor het kiezen van de juiste maat motorhelm met polycarbonaat buitenschaal. Het is essentieel om je hoofdomtrek te meten en deze te vergelijken met de maattabel om de juiste maat te bepalen. Daarnaast is het belangrijk om de helm te passen en aandacht te besteden aan de pasvorm, de kinband, het zicht en de veiligheid. Neem de tijd bij het maken van deze keuze, want een goed passende helm is van groot belang voor je veiligheid op de weg.

Handige adviezen

 • Meet je hoofdomtrek op
 • Gebruik een flexibel meetlint en plaats het ongeveer 2,5 cm boven je wenkbrauwen
 • Noteer de gemeten omtrek in centimeters
 • Vergelijk de gemeten omtrek met de maattabel van de fabrikant
 • Kies een maat die het dichtst bij je gemeten omtrek ligt
 • Probeer altijd verschillende helmmaten uit voordat je er een koopt
 • Let op dat de helm niet te strak zit, maar ook niet te los
 • Zorg ervoor dat de helm stevig op je hoofd blijft zitten, zelfs als je je hoofd schudt
 • Controleer of de helm niet op je neus drukt en dat je je ogen goed kunt bewegen
 • Vergeet niet om ook de kinband goed af te stellen, deze moet comfortabel maar stevig om je kin sluiten

Hoe een motorhelm met polycarbonaat buitenschaal te gebruiken

 • Zorg ervoor dat je de juiste maat helm kiest die goed past op je hoofd
 • Maak de helm schoon voordat je hem gebruikt, vooral als dit de eerste keer is dat je hem gaat dragen
 • Doe de helm op je hoofd en zorg ervoor dat deze stevig en comfortabel zit. De helm moet goed aansluiten op je hoofd zonder te strak te zitten
 • Verstel de kinband zodat deze strak genoeg zit, maar niet oncomfortabel is. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat de helm tijdens het rijden op zijn plaats blijft zitten
 • Controleer regelmatig de staat van de helm, vooral de buitenschaal van polycarbonaat. Als je tekenen van schade opmerkt, zoals barsten of deuken, moet je de helm vervangen, omdat dit de bescherming kan verminderen
 • Ik hoop dat deze tips je helpen om je motorhelm met polycarbonaat buitenschaal op de juiste manier te gebruiken. Veel plezier en veilige ritten!

Veelgestelde vragen over onze motorhelm met polycarbonaat buitenschaal

Kan een motorhelm met een polycarbonaat buitenschaal worden aangepast aan de vorm van het hoofd?

Ja, een motorhelm met een polycarbonaat buitenschaal kan worden aangepast aan de vorm van het hoofd. Polycarbonaat is een flexibel materiaal dat zich kan aanpassen aan de contouren van het hoofd. Veel helmen hebben ook verstelbare voeringen en kussentjes waarmee je de pasvorm kunt aanpassen. Het is belangrijk om de helm goed af te stellen zodat deze comfortabel zit en een goede bescherming biedt. Als je twijfelt over de pasvorm, is het altijd aan te raden om advies te vragen aan een specialist in een speciaalzaak.

Hoe zit het met de pasvorm van een motorhelm met een polycarbonaat buitenschaal?

Als het gaat om de pasvorm van een motorhelm met een polycarbonaat buitenschaal, zijn er enkele dingen waar je op moet letten. Over het algemeen hebben helmen met een polycarbonaat buitenschaal een goede pasvorm, maar het is belangrijk om te onthouden dat de pasvorm van een helm persoonlijk is en kan variëren van persoon tot persoon.

Bij het kiezen van een helm is het belangrijk om de juiste maat te vinden, aangezien een te losse of te strakke pasvorm de veiligheid en het comfort kan beïnvloeden. Zorg ervoor dat de helm stevig op je hoofd zit, zonder te veel drukpunten of knelpunten. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de helm goed aansluit op je voorhoofd, wangen en kin, zodat hij op zijn plaats blijft tijdens het rijden.

Het kan ook nuttig zijn om verschillende merken en modellen te proberen, omdat de vorm van de helmschaal kan variëren tussen verschillende fabrikanten. Het is altijd een goed idee om een helm te passen voordat je hem koopt, zodat je kunt ervaren hoe hij op je hoofd zit en of hij comfortabel aanvoelt.

Al met al is de pasvorm van een motorhelm met een polycarbonaat buitenschaal over het algemeen goed, maar het is belangrijk om de juiste maat te vinden en te zorgen dat de helm goed aansluit op je hoofd voor optimale veiligheid en comfort.

Zijn er verschillende stijlen en designs beschikbaar voor motorhelmen met een polycarbonaat buitenschaal?

Ja, er zijn verschillende stijlen en designs beschikbaar voor motorhelmen met een polycarbonaat buitenschaal. Motorhelmen met een polycarbonaat buitenschaal zijn erg populair vanwege hun lichte gewicht en duurzaamheid. Fabrikanten bieden een breed scala aan ontwerpen, variërend van eenvoudige effen kleuren tot opvallende grafische prints. Daarnaast zijn er ook verschillende stijlen beschikbaar, zoals integraalhelmen, systeemhelmen en jethelmen, die elk hun eigen kenmerken en voordelen hebben. Het is belangrijk om een helm te kiezen die niet alleen bij je persoonlijke smaak past, maar ook voldoet aan de veiligheidsnormen en comfortabel zit tijdens het rijden.

Kan een motorhelm met een polycarbonaat buitenschaal worden gebruikt tijdens het rijden op hoge snelheden?

Ja, een motorhelm met een polycarbonaat buitenschaal kan gebruikt worden tijdens het rijden op hoge snelheden. Polycarbonaat is een stevig en duurzaam materiaal dat vaak wordt gebruikt in motorhelmen vanwege zijn schokabsorberende eigenschappen. Het biedt een goede bescherming tegen impact en is in staat om de krachten te weerstaan die ontstaan bij hoge snelheden. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de helm ook voldoet aan andere veiligheidsnormen, zoals de ECE- of DOT-certificering, om er zeker van te zijn dat de helm geschikt is voor gebruik op de weg.

Hoe duurzaam is een motorhelm met een polycarbonaat buitenschaal?

Een motorhelm met een polycarbonaat buitenschaal wordt over het algemeen beschouwd als een duurzame keuze. Polycarbonaat is namelijk een zeer sterk en impactbestendig materiaal, waardoor het uitstekende bescherming biedt bij een val of botsing. Bovendien is polycarbonaat licht van gewicht, wat het draagcomfort verhoogt tijdens lange ritten. Het materiaal is ook bestand tegen UV-straling en verkleurt niet snel door blootstelling aan de zon. Hoewel een helm met een polycarbonaat buitenschaal over het algemeen minder duurzaam is dan helmen met een buitenschaal van bijvoorbeeld glasvezel of carbon, biedt het nog steeds voldoende bescherming en is het een goede keuze voor motorrijders. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat de duurzaamheid van een helm niet alleen afhangt van het materiaal van de buitenschaal, maar ook van andere factoren zoals de constructie, het onderhoud en de levensduur van de helm. Het is altijd aan te raden om een helm te kiezen die voldoet aan de geldende veiligheidsnormen en regelmatig te controleren op eventuele beschadigingen.

10 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Is er een verschil in maatvoering tussen merken van motorhelmen?

 2. Ik ga zeker letten op de juiste maat en pasvorm als ik een nieuwe motorhelm ga kopen. Bedankt voor de tips!

 3. Ik heb gehoord dat de pasvorm van een motorhelm ook afhangt van de vorm van je hoofd. Klopt dat?

 4. Zijn er speciale meetinstrumenten beschikbaar om de juiste maat motorhelm te bepalen?

 5. Ik ben benieuwd naar de prijsverschillen tussen motorhelmen met polycarbonaat buitenschaal en andere materialen.

 6. Ik heb altijd gedacht dat de buitenschaal van een motorhelm van metaal was. Bedankt voor de informatie!

 7. Kan je ook online de maat van je hoofd opmeten om een motorhelm te kiezen?

 8. Interessant artikel! Ik wist niet dat de buitenschaal van een motorhelm gemaakt kon zijn van polycarbonaat.

 9. Goede tips om de juiste maat motorhelm te kiezen. Veiligheid is erg belangrijk!

 10. Kan je een motorhelm retourneren als de maat toch niet goed blijkt te zijn?

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen