Hoe kies je de juiste bril voor je motorhelm?

Hé daar, motorrijder! Ben je op zoek naar de perfecte bril voor je motorhelm? Dan ben je hier aan het juiste adres. We begrijpen hoe belangrijk het is om een bril te hebben die niet alleen comfortabel zit, maar ook je ogen beschermt tegen de elementen en je een helder zicht geeft tijdens het rijden. In deze blogpost gaan we je helpen bij het maken van de juiste keuze. We zullen de belangrijkste factoren bespreken waar je rekening mee moet houden bij het selecteren van de juiste bril. Dus leun achterover, ontspan en laten we aan de slag gaan!

Waarom een bril dragen onder je motorhelm?

Een bril dragen onder je motorhelm biedt niet alleen een stijlvolle look, maar heeft ook belangrijke voordelen op het gebied van bescherming en comfort tijdens het rijden. In dit artikel zullen we de verschillende redenen bespreken waarom het dragen van een bril onder je motorhelm een verstandige keuze is.

Bescherming tegen wind, stof en insecten

Een van de belangrijkste redenen om een bril te dragen onder je motorhelm is de bescherming die het biedt tegen wind, stof en insecten. Tijdens het rijden op hoge snelheid kan de wind behoorlijk krachtig zijn en het kan onaangenaam zijn als deze rechtstreeks in je ogen waait. Door een bril te dragen, creëer je een barrière die voorkomt dat de wind je ogen bereikt. Daarnaast helpt een bril ook om stof en insecten uit je ogen te houden, wat je zicht en comfort aanzienlijk kan verbeteren.

Bescherming tegen fel zonlicht en schadelijke UV-stralen

Een andere belangrijke reden om een bril onder je motorhelm te dragen, is de bescherming tegen fel zonlicht en schadelijke UV-stralen. Vooral tijdens zonnige dagen kan de intensiteit van het zonlicht je zicht belemmeren en vermoeiend zijn voor je ogen. Daarnaast kunnen de UV-stralen van de zon schade aan je ogen veroorzaken op de lange termijn. Door een bril te dragen met UV-beschermende lenzen kun je je ogen effectief beschermen tegen deze schadelijke stralen.

Comfort en verminderde vermoeidheid

Naast de bescherming die een bril biedt, kan het ook bijdragen aan het comfort tijdens het rijden. Het dragen van een bril onder je motorhelm kan helpen om irritatie en vermoeidheid van je ogen te verminderen. Dit is vooral belangrijk tijdens lange ritten, waarbij je ogen voortdurend blootgesteld worden aan wind en andere elementen. Een goede bril kan ervoor zorgen dat je ogen fris blijven en dat je je beter kunt concentreren op de weg.

Verschillende soorten brillen beschikbaar

Er zijn verschillende soorten brillen beschikbaar die speciaal ontworpen zijn om onder een motorhelm te dragen. Hier zijn enkele populaire opties die je kunt overwegen:

 • Motorcrossbrillen: Deze brillen zijn speciaal ontworpen voor off-road rijden en bieden uitstekende bescherming tegen wind, stof en vuil. Ze hebben vaak een brede gezichtsdekking en een stevig frame om je ogen te beschermen tijdens ruige ritten.
 • Zonnebrillen voor motorrijders: Deze brillen hebben gepolariseerde lenzen die schittering verminderen en je zicht verbeteren, zelfs in fel zonlicht. Ze zijn vaak voorzien van verstelbare pootjes en een comfortabele pasvorm om ervoor te zorgen dat ze goed blijven zitten tijdens het rijden.
 • Brillen met verwisselbare lenzen: Deze brillen worden geleverd met verschillende soorten lenzen, zodat je kunt wisselen afhankelijk van de weersomstandigheden. Je kunt kiezen voor heldere lenzen voor nachtelijk rijden, getinte lenzen voor zonnige dagen en gele lenzen voor verbeterd contrast tijdens bewolkte dagen.

Welke soorten brillen zijn er?

Wanneer je op de motor rijdt, is het belangrijk om je ogen goed te beschermen tegen de elementen. Gelukkig zijn er verschillende soorten brillen die speciaal ontworpen zijn om onder een motorhelm te dragen. In dit artikel zullen we de verschillende opties bespreken, namelijk motorbrillen, zonnebrillen en goggles.

Motorbrillen

Motorbrillen zijn speciaal ontworpen om comfortabel onder een motorhelm te passen. Ze hebben over het algemeen een strakke pasvorm en zijn voorzien van een elastische band die ervoor zorgt dat de bril goed op zijn plaats blijft zitten, zelfs bij hoge snelheden. Enkele populaire merken die motorbrillen aanbieden zijn Oakley, 100%, en Scott.

Voordelen van motorbrillen:

 • Ze bieden bescherming tegen stof, wind en insecten.
 • Veel motorbrillen hebben verwisselbare lenzen, zodat je de bril kunt aanpassen aan de weersomstandigheden.
 • Sommige motorbrillen zijn voorzien van een anti-condens coating, waardoor je altijd een helder zicht hebt, zelfs bij vochtige omstandigheden.

Zonnebrillen

Zonnebrillen zijn niet specifiek ontworpen voor motorrijders, maar kunnen nog steeds een goede optie zijn om onder een motorhelm te dragen. Het belangrijkste is dat de zonnebril goed aansluit op je gezicht en dat de pootjes niet in de weg zitten onder de helm. Enkele bekende zonnebrilmerken die populair zijn onder motorrijders zijn Ray-Ban, Oakley en Maui Jim.

Voordelen van zonnebrillen:

 • Ze bieden bescherming tegen schadelijke UV-straling.
 • Er zijn veel verschillende stijlen en kleuren beschikbaar, zodat je een zonnebril kunt kiezen die past bij je persoonlijke smaak.
 • Sommige zonnebrillen hebben gepolariseerde lenzen, waardoor je minder last hebt van schitteringen en een beter zicht hebt.

Goggles

Goggles, ook wel bekend als motorbrillen met een omhulsel, bieden de meeste bescherming onder een motorhelm. Ze hebben een stevig frame en een elastische band die ervoor zorgen dat de bril goed op zijn plaats blijft, zelfs bij extreme omstandigheden. Enkele bekende merken die goggles aanbieden zijn 100%, Oakley en Scott.

Voordelen van goggles:

 • Ze bieden uitstekende bescherming tegen wind, stof, insecten en andere objecten die je ogen kunnen bereiken.
 • Veel goggles hebben een schuimrand die ervoor zorgt dat de bril comfortabel op je gezicht zit en geen drukpunten veroorzaakt.
 • Sommige goggles hebben verwisselbare lenzen, zodat je de bril kunt aanpassen aan de weersomstandigheden.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een bril voor je motorhelm?

Als je op de motor rijdt, is het dragen van een goede bril essentieel om je ogen te beschermen tegen wind, stof en insecten. Maar waar moet je nu precies op letten bij het kiezen van een bril voor je motorhelm? Hier zijn enkele belangrijke factoren die je in gedachten moet houden:

Pasvorm

Een goede pasvorm is van groot belang bij het kiezen van een bril voor je motorhelm. Een bril die niet goed aansluit op je gezicht kan niet alleen oncomfortabel zijn, maar kan ook van je neus glijden tijdens het rijden. Zorg ervoor dat de bril stevig op je neusbrug rust en dat de pootjes goed achter je oren passen.

Comfort

Comfort is een andere belangrijke factor om te overwegen. Je zult de bril waarschijnlijk langdurig dragen tijdens het rijden, dus het is belangrijk dat deze comfortabel aanvoelt. Let op het gewicht van de bril en de kwaliteit van het frame. Een lichtgewicht bril met een comfortabel frame zal ervoor zorgen dat je je prettig voelt tijdens het dragen.

Veiligheid

Veiligheid is altijd een prioriteit bij het rijden op de motor. Kies daarom voor een bril die voldoet aan de veiligheidsnormen, zoals een CE-markering. Deze markering geeft aan dat de bril voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Daarnaast is het ook belangrijk om te controleren of de bril voldoende bescherming biedt tegen UV-straling.

Lenstype

Er zijn verschillende soorten lenzen beschikbaar voor motorbrillen, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hier zijn enkele veelvoorkomende lenstypes die je kunt overwegen:

 • Getinte lenzen: Deze lenzen verminderen de felheid van het zonlicht en bieden bescherming tegen schittering.
 • Heldere lenzen: Deze lenzen zijn ideaal voor gebruik bij weinig licht, zoals ’s avonds of op bewolkte dagen.
 • Meekleurende lenzen: Deze lenzen passen zich automatisch aan de hoeveelheid licht aan en zijn dus geschikt voor gebruik in verschillende weersomstandigheden.

Bevestigingssysteem

Het bevestigingssysteem van de bril is ook iets om rekening mee te houden. Sommige brillen hebben een verstelbare band die je kunt vastmaken onder je motorhelm, terwijl andere brillen een clipsysteem hebben dat je kunt bevestigen aan de helm zelf. Kies het bevestigingssysteem dat het beste bij jouw voorkeur en helm past.

Vergelijkingstabel

Hier is een handige vergelijkingstabel om je te helpen bij het kiezen van de juiste bril voor je motorhelm:

Factor Belangrijkste punten
Pasvorm Zorg ervoor dat de bril stevig op je gezicht past
Comfort Kies een lichtgewicht bril met een comfortabel frame
Veiligheid Controleer of de bril voldoet aan de veiligheidsnormen
Lenstype Kies het lenstype dat het beste past bij jouw behoeften
Bevestiging Kies het bevestigingssysteem dat het beste bij jou past

Het kiezen van de juiste bril voor je motorhelm kan een uitdagende taak zijn, maar door rekening te houden met deze factoren zul je in staat zijn om een bril te vinden die perfect bij jou en je helm past. Vergeet niet om verschillende merken en modellen uit te proberen om te zien welke het beste werkt voor jou. Veel plezier en veilig rijden!

Aanbevelingen voor de juiste bril

Een goede bril kan een wereld van verschil maken tijdens het motorrijden. Het zorgt niet alleen voor een beter zicht, maar beschermt ook je ogen tegen wind, stof en andere mogelijke gevaren. In deze blogpost zullen we enkele belangrijke factoren bespreken waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste bril voor motorrijden, en we zullen je aanbevelingen geven om de beste keuze te maken.

Past goed bij je motorhelm

Een van de eerste dingen waar je naar moet kijken bij het kiezen van een bril, is of deze goed past bij je motorhelm. Een bril die niet goed past, kan niet alleen oncomfortabel zijn, maar kan ook je zicht belemmeren. Let op de vorm van je motorhelm en kies een bril die daarbij past. Er zijn speciale brillen verkrijgbaar die ontworpen zijn om perfect te passen bij bepaalde helmen, zoals de Oakley Airbrake MX bril voor offroadhelmen.

Comfortabel zit

Comfort is een essentiële factor bij het kiezen van een bril voor motorrijden. Je wilt immers geen last hebben van ongemak tijdens lange ritten. Let op de pasvorm en het materiaal van de bril. Een bril met verstelbare neusstukken en pootjes kan ervoor zorgen dat je de bril perfect kunt afstellen op jouw gezicht. Denk bijvoorbeeld aan de Smith Squad bril met verstelbare pootjes en een driedubbele schuimlaag voor extra comfort.

Biedt goede bescherming

Een van de belangrijkste functies van een motorbril is het bieden van bescherming voor je ogen. Kies daarom voor een bril met een hoogwaardig lenstype en een goede UV-bescherming. Een polariserende lens kan ook handig zijn, omdat dit de schittering van de zon op de weg kan verminderen. De 100% Speedcraft bril heeft bijvoorbeeld een hoogwaardige polycarbonaat lens met UV-bescherming en is verkrijgbaar met een polariserende lens voor extra bescherming.

Geschikt lenstype heeft

Het lenstype van de bril is ook belangrijk om rekening mee te houden. Dit kan variëren van heldere lenzen voor dagelijks gebruik tot getinte lenzen voor zonnige omstandigheden. Sommige brillen worden geleverd met verwisselbare lenzen, zodat je kunt aanpassen aan verschillende lichtomstandigheden. De Uvex Sportstyle 802 Vario bril heeft bijvoorbeeld meekleurende lenzen die zich automatisch aanpassen aan de hoeveelheid licht.

Betrouwbaar bevestigingssysteem

Een goed bevestigingssysteem is cruciaal om ervoor te zorgen dat je bril stevig op zijn plaats blijft, zelfs bij hoge snelheden. Kies voor een bril met een betrouwbaar bevestigingssysteem, zoals een verstelbare band of pootjes die achter je oren klemmen. De Oakley Radar EV Path bril heeft bijvoorbeeld een unobtainium grip-systeem dat ervoor zorgt dat de bril goed op zijn plaats blijft, zelfs bij veel transpiratie.

Persoonlijke voorkeuren en rijomstandigheden

Tot slot is het belangrijk om ook rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren en de rijomstandigheden waarin je het meest rijdt. Sommige mensen geven bijvoorbeeld de voorkeur aan een bril met een bredere pasvorm voor een groter gezichtsveld, terwijl anderen de voorkeur geven aan een meer gestroomlijnde bril voor een aerodynamisch voordeel. Denk ook aan de weersomstandigheden waarin je rijdt. Een bril met een anti-condens coating kan handig zijn voor rijden in koude en vochtige omstandigheden.

Belangrijke tips om de perfecte bril voor jouw motorhelm te kiezen

Conclusie:

Als je op zoek bent naar de juiste bril voor je motorhelm, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Zorg ervoor dat de bril goed past, comfortabel is, veiligheid biedt en het juiste lenstype heeft. Daarnaast is het belangrijk om te letten op het bevestigingssysteem. Door deze aspecten in overweging te nemen, kun je een bril vinden die aan al je behoeften voldoet. Vergeet niet om ook je persoonlijke voorkeuren en de rijomstandigheden in acht te nemen bij het maken van je keuze.

3 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Bedankt voor het delen van je ervaring! Het is inderdaad belangrijk om je ogen te beschermen tijdens het motorrijden. Een goede bril kan daar zeker bij helpen.

 2. Ik ben erg geïnteresseerd in het kiezen van de juiste bril voor mijn motorhelm, maar ik zou graag meer willen weten over de verschillende lenskleuren en welke geschikt zijn voor verschillende weersomstandigheden.

  • Goede vraag! Het kiezen van de juiste lenskleur is inderdaad belangrijk, afhankelijk van de weersomstandigheden. Ik zal een nieuw artikel schrijven waarin ik dit onderwerp uitgebreider bespreek. Bedankt voor je feedback!

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen