Hoe kan je geluidsoverlast verminderen bij het dragen van een dual-sport helm?

Deze gids helpt je om geluidsoverlast te verminderen bij het dragen van een dual-sport helm. We geven je enkele stappen om windruis en ander storend geluid aan te pakken, zodat je rijervaring verbetert.

1

Kies de juiste maat helm

Het dragen van een goed passende helm is essentieel om geluidsoverlast te verminderen. Zorg ervoor dat je de juiste maat helm kiest die goed aansluit op je hoofd. Een te losse of te strakke helm kan ervoor zorgen dat er meer windruis ontstaat.

Om de juiste maat helm te kiezen, volg je deze stappen:

 1. Meet de omtrek van je hoofd met een meetlint. Plaats het meetlint ongeveer 2 centimeter boven je wenkbrauwen en net boven je oren. Noteer de gemeten omtrek.
 2. Vergelijk de gemeten omtrek met de maattabel van de helmfabrikant. Elke fabrikant hanteert zijn eigen maattabel, dus zorg ervoor dat je de juiste tabel gebruikt.
 3. Kies de maat die het beste past bij je gemeten omtrek. Als jouw omtrek tussen twee maten valt, kies dan de grotere maat voor een comfortabele pasvorm.
 4. Probeer de helm altijd eerst uit voordat je hem koopt. Pas de helm en zorg ervoor dat deze goed aansluit op je hoofd. De helm mag niet te strak zitten, maar ook niet te los.

Door de juiste maat helm te kiezen, kun je genieten van een comfortabele en geluidsvrije rit. Veel rijplezier!

2

Controleer de helm op goede pasvorm

 • Meet de omtrek van je hoofd met een meetlint om de juiste maat helm te bepalen.
 • Plaats de helm op je hoofd en zorg ervoor dat de kinband losjes vastzit.
 • Controleer of de helm goed aansluit op je voorhoofd door te kijken of er geen ruimte is tussen de helm en je huid.
 • Controleer ook of de helm goed aansluit op je wangen door lichtjes op de zijkanten van de helm te drukken. Als de helm beweegt, is hij te groot.
 • Zorg ervoor dat de helm goed aansluit op je kin door je mond te openen en te kijken of de helm niet omhoog beweegt.
 • Pas indien nodig de kinband aan zodat deze stevig maar comfortabel onder je kin zit.
 • Controleer ten slotte of de helm niet te strak zit en geen ongemak veroorzaakt. Het moet comfortabel op je hoofd rusten zonder drukpunten.

Met deze stappen kun je controleren of de helm goed past bij de vorm van je hoofd en zorgen voor een comfortabele en veilige rijervaring.

3

Gebruik een helm met goede ventilatie

Kies een dual-sport helm met speciale ventilatieopeningen om de luchtstroom te verbeteren en de geluidsoverlast te verminderen. Deze ventilatieopeningen zorgen ervoor dat er frisse lucht naar binnen kan stromen, waardoor je hoofd koel blijft tijdens het rijden. Om het geluidsniveau te verlagen, is het belangrijk om een helm te kiezen met goede ventilatie. Let op de ventilatieopeningen aan de voorkant, bovenkant en achterkant van de helm. Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen groot genoeg zijn om voldoende lucht door te laten, maar niet te groot zodat er geen objecten naar binnen kunnen komen. Door een helm met goede ventilatie te kiezen, kun je comfortabel en koel rijden, terwijl je tegelijkertijd het geluidsniveau verlaagt.

4

Plaats de helm correct op je hoofd

Zorg ervoor dat je de helm op de juiste manier op je hoofd plaatst. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat de helm goed zit en je optimaal beschermt tijdens het dragen:

 1. Neem de helm vast aan beide zijden en houd deze met beide handen vast.
 2. Plaats de helm op je hoofd en zorg ervoor dat deze recht staat en niet scheef zit.
 3. Stel de helm zo af dat deze comfortabel om je hoofd past, zonder te strak of te los te zitten.
 4. Zorg ervoor dat de kinband goed vastgemaakt is en stevig om je kin zit.
 5. Controleer of de helm niet kan bewegen wanneer je je hoofd beweegt. Hij moet stevig op je hoofd zitten zonder te verschuiven.

Door de helm op de juiste manier te plaatsen, verminder je de kans op geluidsoverlast en zorg je ervoor dat de helm je goed beschermt tijdens het dragen. Onthoud dat een correct geplaatste helm van essentieel belang is voor je veiligheid. Volg deze eenvoudige instructies en geniet van een veilige en comfortabele rit!

5

Gebruik geluidsdempende oordopjes

Als je merkt dat de geluidsoverlast nog steeds aanwezig is, zelfs na het nemen van bovenstaande stappen, kun je overwegen om geluidsdempende oordopjes te gebruiken. Deze oordopjes verminderen het geluidsniveau en beschermen tegelijkertijd je gehoor. Om geluidsdempende oordopjes correct te gebruiken, volg je deze eenvoudige stappen:

 1. Zorg ervoor dat je schone handen hebt voordat je de oordopjes aanraakt. Dit voorkomt dat er vuil of bacteriën in je oren terechtkomen.
 2. Pak een oordopje vast bij het uiteinde en rol het tussen je vingers zachtjes samen tot het een smalle cilinder vormt.
 3. Trek je oorschelp naar boven en naar achteren om je gehoorgang recht te trekken. Dit zorgt ervoor dat de oordopjes gemakkelijker in je oren passen.
 4. Plaats het samengerolde oordopje voorzichtig in je gehoorgang. Zorg ervoor dat het goed past en comfortabel aanvoelt.
 5. Herhaal dezelfde stappen voor het andere oor.
 6. Controleer of de oordopjes goed zijn geplaatst door je handen over je oren te leggen en te luisteren naar het omgevingsgeluid. Als het geluid merkbaar zachter is, dan zijn de oordopjes goed geplaatst.
 7. Verwijder de oordopjes voorzichtig door ze langzaam uit je oren te trekken, terwijl je je oorschelp naar beneden en naar voren trekt.

Met deze eenvoudige stappen kun je optimaal gebruik maken van geluidsdempende oordopjes om de geluidsoverlast te verminderen en je gehoor te beschermen. Vergeet niet dat het belangrijk is om de oordopjes regelmatig schoon te maken en te vervangen volgens de instructies van de fabrikant om de beste resultaten te behalen.

6

Overweeg een helm met geluidsisolatie

Als je regelmatig rijdt en geluidsoverlast een groot probleem voor je is, dan is het een goed idee om een dual-sport helm met geluidsisolatie te overwegen. Deze helmen zijn speciaal ontworpen om het geluidsniveau te minimaliseren en zorgen voor een stillere rijervaring. Het gebruik van geluidsisolatie in de helm kan helpen om het geluid van de wind en het verkeer te verminderen, wat resulteert in een rustiger en comfortabeler rit.

Een voorbeeld van een dual-sport helm met geluidsisolatie is de XYZ-helm. Deze helm is uitgerust met speciale geluidsisolerende materialen die het omgevingsgeluid verminderen. Het heeft ook een goed afsluitend vizier en een strakke pasvorm, wat helpt om extra geluid buiten te houden.

Om te profiteren van de geluidsisolatie van deze helm, hoef je alleen maar de helm op te zetten voordat je gaat rijden. Zorg ervoor dat de helm goed op je hoofd past en het vizier goed gesloten is. Hierdoor krijg je direct de voordelen van verminderd geluid, wat zorgt voor een meer ontspannen en plezierige rit.

Dus, als je genoeg hebt van het constante lawaai tijdens het rijden, probeer dan eens een dual-sport helm met geluidsisolatie. Je zult versteld staan van het verschil dat het kan maken in je rijervaring.

7

Onderhoud je helm regelmatig

Reinig de ventilatieopeningen van je helm regelmatig door ze voorzichtig schoon te maken met een zachte doek of borstel. Verwijder vuil en stof om ervoor te zorgen dat de luchtstroom niet belemmerd wordt. Controleer vervolgens of alle onderdelen van de helm goed bevestigd zijn. Zorg ervoor dat de kinband goed vast zit en dat de sluiting correct werkt.

Daarnaast is het belangrijk om de binnenvoering van je helm schoon te houden. Verwijder de voering en was deze volgens de instructies van de fabrikant. Dit helpt om geurtjes en bacteriën te verminderen, waardoor je helm fris blijft.

Een goed onderhouden helm kan ook helpen om geluidsoverlast te verminderen. Controleer regelmatig of er geen losse onderdelen zijn die kunnen trillen en lawaai kunnen veroorzaken tijdens het rijden. Door je helm goed te onderhouden, zorg je niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor een comfortabele en plezierige rijervaring.

Handige tips voor geluidsoverlastvermindering

Conclusie:

Met deze stappen kan je geluidsoverlast verminderen bij het dragen van een dual-sport helm. Zorg voor een goede pasvorm, gebruik een helm met goede ventilatie en overweeg geluidsdempende oordopjes of een helm met geluidsisolatie. Vergeet ook niet om je helm regelmatig te onderhouden. Zo kan je genieten van een stillere en comfortabelere rijervaring.

Benodigde gereedschappen

 • Dual-sport helm
 • Geluidsdempende oordopjes
 • Eventueel een helm met geluidsisolatie

Handige adviezen

 • Zorg ervoor dat de helm goed past: Een goed passende helm zorgt ervoor dat er geen ruimte is voor lucht om door te dringen en het geluid te versterken. Meet je hoofd op en kies de juiste maat helm
 • Gebruik oordopjes: Oordopjes zijn een effectieve manier om het geluidsniveau te verminderen. Kies voor speciale motoroordopjes die ontworpen zijn om geluid te dempen zonder het omgevingsgeluid volledig te blokkeren
 • Kies voor een helm met geluidsisolatie: Sommige dual-sport helmen zijn speciaal ontworpen met geluidsisolerende materialen om het geluid te verminderen. Kijk naar helmen met extra demping en isolatie
 • Sluit alle ventilatieopeningen: Veel dual-sport helmen hebben ventilatieopeningen om de luchtstroom te bevorderen. Als je last hebt van geluidsoverlast, sluit dan deze openingen om het geluid te verminderen
 • Vermijd hoge snelheden: Hogere snelheden kunnen het geluidsniveau verhogen. Probeer indien mogelijk je snelheid te verminderen om het geluid te verminderen
 • Controleer de bevestigingen: Zorg ervoor dat alle bevestigingen van de helm goed zijn vastgemaakt. Losse bevestigingen kunnen trillingen en extra geluid veroorzaken
 • Gebruik een windscherm: Een windscherm kan helpen om de luchtstroom rond je helm te verminderen, wat op zijn beurt het geluidsniveau kan verminderen
 • Onderhoud je helm: Regelmatig onderhoud aan je helm, zoals het vervangen van versleten onderdelen en het schoonmaken van het vizier, kan helpen om ongewenste geluiden te verminderen
 • Rijd niet constant op hoge toeren: Het constant rijden op hoge toeren kan het geluidsniveau verhogen. Probeer je toeren te reguleren en gebruik indien mogelijk lagere toeren om het geluid te verminderen
 • Overweeg het gebruik van geluidsisolerende oordopjes: Als je nog steeds last hebt van geluidsoverlast, overweeg dan het gebruik van speciale geluidsisolerende oordopjes. Deze kunnen het geluid effectief dempen zonder het omgevingsgeluid volledig te blokkeren

Dual-sport helm optimaal gebruiken

 • Zorg ervoor dat je helm de juiste maat heeft en goed past. Het is belangrijk dat de helm stevig op je hoofd zit, maar niet te strak. Je moet comfortabel kunnen bewegen en je hoofd vrij kunnen draaien
 • Maak de kinband vast en stel deze af zodat hij goed past. De kinband moet strak genoeg zitten zodat de helm niet kan verschuiven, maar niet zo strak dat het ongemakkelijk wordt
 • Zorg ervoor dat je het vizier op de juiste manier gebruikt. Een dual-sport helm heeft vaak een afneembaar vizier dat kan worden vervangen door een zonneklep. Zorg ervoor dat je het vizier aanpast aan de weersomstandigheden en dat je goed kunt zien zonder belemmering
 • Reinig je helm regelmatig om ervoor te zorgen dat deze in goede staat blijft. Gebruik milde zeep en water om het oppervlak schoon te maken en vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die de beschermende lagen kunnen aantasten
 • Controleer regelmatig de staat van je helm. Let op eventuele scheuren, beschadigingen of slijtage. Als je merkt dat je helm beschadigd is, moet je deze vervangen om je veiligheid te waarborgen
 • Ik hoop dat deze tips je helpen om je dual-sport helm op de juiste manier te gebruiken!

12 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik heb een helm met geluidsisolatie en het heeft echt een wereld van verschil gemaakt. Geen last meer van vervelende wind- en motorgereluiden. Een echte aanrader!

 2. Zou je ook een artikel kunnen schrijven over het onderhoud van een dual-sport helm? Ik ben benieuwd naar tips om de levensduur van mijn helm te verlengen.

 3. Ik gebruik altijd een dual-sport helm voor off-road rijden en merk dat de ventilatie niet altijd voldoende is. Heeft iemand tips voor helmen met betere ventilatie?

  • Ik begrijp je probleem met de ventilatie. Je zou kunnen overwegen om een helm te kiezen met een verstelbaar ventilatiesysteem, zodat je de luchtstroom naar wens kunt aanpassen. Bedankt voor het delen van je ervaring!

 4. Ik ben het niet eens met stap 5. Ik vind het gevaarlijk om oordopjes te gebruiken tijdens het rijden. Heeft iemand hier nog andere suggesties voor?

  • Ik begrijp je bezorgdheid, het is inderdaad belangrijk om je bewust te blijven van je omgeving tijdens het rijden. Misschien kun je overwegen om een helm te gebruiken met ingebouwde speakers voor muziek of communicatie, zodat je toch kunt genieten van geluid zonder afleiding. Bedankt voor je input!

 5. Ik heb de stappen uit de gids gevolgd en ik merk inderdaad een verschil in geluidsoverlast. Bedankt voor de handige tips!

 6. Ik gebruik oordopjes, maar ik vind het lastig om ze steeds in en uit te doen als ik even wil stoppen en met anderen wil praten. Kent iemand geluidsdempende oordopjes met filters die het geluid dempen, maar wel spraak verstaanbaar maken?

 7. Kunnen jullie specifieke merken aanbevelen die goede geluidsisolatie hebben?

 8. Ik heb gemerkt dat het belangrijk is om de helm goed vast te zetten om geluidsoverlast te verminderen. Heeft iemand nog tips voor het afstellen van de kinband?

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen