Hoe kan ik ervoor zorgen dat de zonnebril in mijn motorhelm goed blijft zitten tijdens het rijden?

Ben je het zat om tijdens het rijden steeds je zonnebril te moeten verstellen? Goed nieuws! Met een motorhelm met geïntegreerde zonnebril hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. In deze stap-voor-stap handleiding leggen we je uit hoe je ervoor kunt zorgen dat je zonnebril goed blijft zitten tijdens het rijden. We begrijpen hoe frustrerend het kan zijn als je zonnebril steeds verschuift of afvalt, dus we hebben alle tips en trucs verzameld om dit probleem te voorkomen. Laten we aan de slag gaan en ervoor zorgen dat je zonnebril altijd op zijn plaats blijft, zodat je kunt genieten van een zorgeloze rit!

1

Zorg voor de juiste maat helm

Om ervoor te zorgen dat je veilig kunt rijden, is het essentieel om een motorhelm te hebben die goed past. Hier zijn enkele belangrijke punten om rekening mee te houden:

 • Meet de omtrek van je hoofd: Gebruik een meetlint om de omtrek van je hoofd te meten, net boven je wenkbrauwen en oren. Noteer deze meting, omdat het de basis zal zijn voor het kiezen van de juiste maat helm.
 • Raadpleeg de maattabel: Elk helmenmerk heeft een maattabel die je kunt raadplegen om de juiste maat helm te vinden op basis van je hoofdomtrek. Vergelijk je meting met de maattabel en kies de maat die het beste bij je past.
 • Pas de helm: Zodra je de juiste maat helm hebt gevonden, is het tijd om deze te passen. Zet de helm stevig op je hoofd en zorg ervoor dat deze goed aansluit op je voorhoofd, wangen en achterhoofd. De helm mag niet te strak zitten, maar ook niet te los. Als je je hoofd schudt, mag de helm niet verschuiven.
 • Controleer de sluiting: Een goede helm heeft een stevige sluitingssysteem, zoals een kinband met een snelsluiting. Zorg ervoor dat de sluiting goed vastzit en niet loskomt tijdens het rijden.
 • Let op de zonnebril: Als je een zonnebril draagt tijdens het rijden, is het belangrijk om te controleren of deze goed op zijn plaats blijft met de helm op. Een te grote helm kan ervoor zorgen dat de zonnebril niet goed op zijn plaats blijft zitten, wat je zicht kan belemmeren.

Onthoud dat een goed passende helm de beste bescherming biedt tijdens het rijden. Neem de tijd om de juiste maat te vinden en zorg ervoor dat de helm comfortabel zit en goed aansluit op je hoofd. Veiligheid gaat boven alles!

2

Pas de helm aan

 • Plaats de helm op je hoofd en zorg ervoor dat deze recht en stabiel zit.
 • Pas de bandjes aan zodat ze comfortabel, maar stevig om je kin sluiten.
 • Controleer of de helm niet te los of te strak zit door je hoofd zachtjes heen en weer te bewegen.
 • Zorg ervoor dat de zonnebril goed is gepositioneerd en niet verschuift wanneer je beweegt.
 • Test de helm door je hoofd naar voren, naar achteren en opzij te bewegen om er zeker van te zijn dat deze goed blijft zitten.
3

Controleer de bevestiging van de zonnebril

Controleer of de zonnebril stevig aan de helm is bevestigd. Controleer of de bevestigingspunten goed vastzitten en dat er geen speling is. Zorg ervoor dat er geen losse onderdelen zijn die de zonnebril kunnen laten bewegen tijdens het rijden.

4

Gebruik een anti-slip strip

Plaats een anti-slip strip op de neusbrug van je zonnebril. Dit zorgt ervoor dat je zonnebril beter op zijn plaats blijft zitten tijdens het rijden. De strip kan gemakkelijk worden aangebracht door de beschermende laag eraf te halen en de strip stevig op de neusbrug van je zonnebril te drukken. Zo kun je veilig en comfortabel genieten van je rit zonder je zorgen te maken dat je zonnebril afglijdt.

5

Draag een bandana of hoofddoek

Draag een bandana of hoofddoek om je zonnebril stevig op zijn plaats te houden. Wikkel de bandana of hoofddoek om je hoofd en over de zonnebril heen, zodat deze goed vastzit. Dit helpt voorkomen dat je zonnebril verschuift of afvalt tijdens activiteiten zoals fietsen of wandelen. Een simpele en effectieve manier om je zonnebril op zijn plek te houden!

6

Verstel de zonnebril

Verstel de zonnebril

Om ervoor te zorgen dat je zonnebril goed aansluit op je gezicht en niet verschuift tijdens het rijden, moet je deze goed afstellen. Volg deze eenvoudige stappen om de zonnebril aan te passen:

 1. Neussteunen: Controleer of de neussteunen goed aansluiten op je neus. Als de bril te strak zit, gebruik dan voorzichtig je duim en wijsvinger om de neussteunen iets uit elkaar te buigen. Als de bril te los zit, knijp dan voorzichtig met je vingers de neussteunen naar elkaar toe.
 2. Oortips: Zorg ervoor dat de oortips comfortabel op je oren rusten. Als de bril achter je oren knelt, buig dan voorzichtig de uiteinden van de oortips naar buiten om de druk te verminderen. Als de bril te los zit, buig dan de oortips voorzichtig naar binnen om een betere pasvorm te krijgen.
 3. Scharnieren: Controleer of de scharnieren van de zonnebril soepel bewegen. Als ze te strak zijn, gebruik dan een beetje vaseline om ze soepeler te maken. Als de scharnieren te los zijn, draai dan voorzichtig de schroefjes aan om de bril steviger te maken.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je je zonnebril perfect aanpassen aan je gezicht en genieten van een comfortabele en stabiele pasvorm tijdens het rijden.

7

Rij rustig en vermijd schokken

Rijd rustig en vermijd schokken. Snelle bewegingen kunnen ervoor zorgen dat de zonnebril losraakt of verschuift. Zorg ervoor dat je soepel accelereert en remt, zonder plotselinge bewegingen. Bijvoorbeeld, als je bij een stoplicht stopt, doe dit geleidelijk en niet met een harde rem. Op deze manier blijft je zonnebril stevig op zijn plaats zitten en kun je comfortabel blijven rijden.

8

Controleer regelmatig

 • Controleer regelmatig tijdens het rijden of je zonnebril nog steeds goed op zijn plaats zit.
 • Als je merkt dat je zonnebril losser zit of verschuift, pas hem dan indien nodig aan.
 • Zorg ervoor dat de zonnebril comfortabel op je neus zit, zodat je optimaal kunt genieten van de bescherming tegen de zon.

Example in Markdown format:

 • Controleer regelmatig tijdens het rijden of je zonnebril nog steeds goed op zijn plaats zit.
 • Als je merkt dat je zonnebril losser zit of verschuift, pas hem dan indien nodig aan.
 • Zorg ervoor dat de zonnebril comfortabel op je neus zit, zodat je optimaal kunt genieten van de bescherming tegen de zon.
9

Overweeg een helm met extra bevestigingspunten

Als je regelmatig problemen hebt met het op zijn plaats houden van je zonnebril, is het een goed idee om een helm te overwegen met extra bevestigingspunten voor de zonnebril. Hierdoor blijft je zonnebril stevig op zijn plek, zelfs tijdens bewegingen of snelle ritjes. Kijk uit naar helmen met speciale bevestigingsclips of -bandjes die je kunt gebruiken om je zonnebril veilig aan je helm te bevestigen. Zo kun je zorgeloos genieten van je ritjes zonder je zorgen te maken over je zonnebril die steeds van je neus glijdt.

10

Vervang versleten onderdelen

Vervang versleten onderdelen van je zonnebril om ervoor te zorgen dat hij goed blijft zitten. Als de bevestiging van je zonnebril versleten is, koop dan nieuwe onderdelen en vervang ze. Dit is een eenvoudig proces dat je zelf kunt doen.

Hier is een stapsgewijze gids om je te helpen:

 1. Controleer de bevestiging van je zonnebril om te zien of deze versleten is. Let op tekenen van slijtage, zoals losse schroeven of beschadigde onderdelen.
 2. Ga naar een winkel die reserveonderdelen voor zonnebrillen verkoopt of zoek online naar een betrouwbare leverancier. Zorg ervoor dat je de juiste onderdelen koopt die passen bij jouw specifieke zonnebrilmodel.
 3. Zodra je de nieuwe onderdelen hebt, verwijder je voorzichtig de oude versleten onderdelen van je zonnebril. Dit kan betekenen dat je schroeven moet losdraaien of clips moet verwijderen, afhankelijk van het type bevestiging.
 4. Plaats de nieuwe onderdelen op de juiste plek en zorg ervoor dat ze stevig vastzitten. Draai de schroeven aan of klik de clips vast, volgens de instructies van de fabrikant.
 5. Controleer of de bevestiging stevig is en of de zonnebril goed op zijn plaats blijft zitten. Beweeg je hoofd heen en weer en buig voorover om te testen of de zonnebril op zijn plek blijft.

Het vervangen van versleten onderdelen van je zonnebril is een snelle en eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat je zonnebril goed blijft zitten. Volg deze stappen en geniet van een comfortabele en goed functionerende zonnebril!

Handige tips voor een veilige rit

In deze gids hebben we besproken hoe je ervoor kunt zorgen dat de zonnebril in je motorhelm goed blijft zitten tijdens het rijden. Het is belangrijk om de juiste maat en vorm van de zonnebril te kiezen, zodat deze goed op je gezicht past. Daarnaast kun je gebruik maken van verstelbare bevestigingen om de bril op zijn plaats te houden. Vergeet ook niet om regelmatig de pasvorm te controleren en eventuele slijtage of beschadigingen te repareren. Met deze tips kun je comfortabel en veilig genieten van je rit met een goed zittende zonnebril in je motorhelm. Veel plezier op de weg!

Benodigde gereedschappen

 • Motorhelm in de juiste maat
 • Anti-slip strip
 • Bandana of hoofddoek
 • Zonnebril
 • Versleten onderdelen (indien nodig)
 • Eventueel een helm met extra bevestigingspunten

Handige trucs

 • Kies voor een motorhelm met een geïntegreerd zonnebrilvakje. Dit zorgt ervoor dat de zonnebril stevig op zijn plaats blijft en voorkomt dat hij kan verschuiven tijdens het rijden
 • Controleer of de zonnebril goed past bij de vorm van je gezicht. Als de bril te groot of te klein is, kan hij gemakkelijk afvallen of knellen. Zorg ervoor dat de bril goed aansluit op je neus en oren
 • Zorg ervoor dat de pootjes van de zonnebril goed achter je oren zitten. Duw ze stevig tegen je hoofd aan om te voorkomen dat de bril afvalt of verschuift tijdens het rijden
 • Gebruik een zonnebril met rubberen anti-slip pootjes. Deze zorgen voor extra grip en voorkomen dat de bril glijdt of verschuift, zelfs bij hogere snelheden
 • Bevestig een brillenkoordje aan de pootjes van je zonnebril en maak deze vast aan de motorhelm. Hierdoor blijft de bril altijd op zijn plaats, zelfs als je per ongeluk je hoofd beweegt
 • Vermijd het dragen van te losse kleding tijdens het rijden, omdat dit ervoor kan zorgen dat de bril gemakkelijk van je gezicht valt. Zorg ervoor dat je kleding goed aansluit om de bril op zijn plaats te houden
 • Rijd niet met de zonnebril op je helm in een open positie. Dit kan zorgen voor extra windkracht en kan ervoor zorgen dat de bril van je gezicht af waait
 • Controleer regelmatig de staat van je motorhelm en zonnebril. Als de helm of bril beschadigd zijn, kan dit invloed hebben op de pasvorm en stabiliteit

Hoe de geïntegreerde zonnebril van uw motorhelm te gebruiken

 • Zorg ervoor dat de helm goed past: Meet je hoofdomtrek en kies een helm die bij je past. Het is belangrijk dat de helm goed aansluit op je hoofd voor maximale veiligheid en comfort
 • Zet de zonnebril in de juiste positie: Controleer hoe de zonnebril is geïntegreerd in de helm en zorg ervoor dat deze in de juiste positie staat voordat je de helm opzet. Dit zorgt ervoor dat je direct bescherming tegen de zon hebt wanneer je de helm draagt
 • Maak gebruik van de zonnebrilfunctie: Wanneer je de helm draagt, kun je de zonnebril naar beneden trekken om je ogen te beschermen tegen fel zonlicht. Zorg ervoor dat de zonnebril stevig vastzit in de juiste positie en dat je goed kunt zien zonder beperkingen
 • Onderhoud de helm en de zonnebril: Zorg ervoor dat je de helm regelmatig schoonmaakt en de zonnebril goed onderhoudt. Volg de instructies van de fabrikant voor het reinigen en opbergen van de helm en de zonnebril om ervoor te zorgen dat ze in goede staat blijven
 • Controleer de helm en zonnebril voor gebruik: Voordat je de helm opzet, controleer je altijd de algehele staat van de helm en de zonnebril. Controleer of er geen beschadigingen zijn en zorg ervoor dat alles goed functioneert voordat je de weg op gaat
 • Ik hoop dat deze tips je helpen om de “Motorhelm met geïntegreerde zonnebril” op de juiste manier te gebruiken. Veel plezier en veilige ritten!

7 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Bedankt voor je suggestie! Een zonnebril met verstelbare pootjes kan inderdaad een goede optie zijn om de pasvorm en grip te verbeteren tijdens het rijden.

 2. Ik heb gemerkt dat het dragen van een neopreen band om mijn helm helpt om de zonnebril op zijn plaats te houden. Misschien is dat ook een idee om toe te voegen aan de lijst?

  • Bedankt voor je suggestie! Het toevoegen van het dragen van een neopreen band om de helm kan inderdaad een goede tip zijn om de zonnebril op zijn plaats te houden. We zullen het overwegen voor toekomstige artikelen.

 3. Ik heb gemerkt dat het ook helpt om een zonnebril te kiezen met verstelbare pootjes. Op die manier kun je de pasvorm aanpassen aan de vorm van je hoofd en zorgt het voor een betere grip tijdens het rijden.

 4. Voor mensen met lang haar kan het handig zijn om het haar in een vlecht of een knot te dragen. Dit voorkomt dat het haar in de weg zit en de zonnebril losraakt tijdens het rijden.

  • Dat is een goede tip voor mensen met lang haar! Het dragen van een vlecht of een knot kan inderdaad helpen om de zonnebril op zijn plaats te houden. Bedankt voor het delen van je persoonlijke variatie!

 5. Zou je ook een artikel kunnen schrijven over hoe je je zonnebril kunt schoonmaken en onderhouden? Dat zou echt handig zijn!

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen