Hoe je je motorhelm met pinlock kunt opbergen en vervoeren

Deze stap-voor-stap handleiding legt uit hoe je je motorhelm met pinlock op de juiste manier kunt opbergen en vervoeren. Het benadrukt het belang van het beschermen van je helm en geeft praktische tips om dit te doen.

1

Stap 1: Reinig je helm

Voordat je je helm opbergt, is het belangrijk om deze eerst grondig schoon te maken. Volg onderstaande stappen om je helm goed te reinigen:

 1. Verzamel je benodigdheden: Zorg ervoor dat je een mild reinigingsmiddel en een zachte doek bij de hand hebt. Deze zullen helpen om vuil en vet van zowel de binnen- als buitenkant van je helm te verwijderen.
 2. Maak de buitenkant van de helm schoon: Bevochtig de zachte doek met het reinigingsmiddel en wrijf voorzichtig over de buitenkant van de helm. Verwijder eventueel vuil, insecten of vetvlekken die zich hebben opgehoopt. Let erop dat je alle delen van de helm meeneemt, inclusief het vizier en de pinlock.
 3. Reinig de binnenkant van de helm: Verwijder de binnenvoering en indien mogelijk ook de wangkussens. Volg de instructies van de fabrikant om deze onderdelen correct te verwijderen en schoon te maken. Gebruik het reinigingsmiddel en de zachte doek om eventueel zweet, geurtjes en vuil te verwijderen.
 4. Droog de helm: Laat de helm volledig drogen voordat je deze opbergt. Leg de onderdelen op een schone, droge plek en wacht tot ze volledig droog zijn voordat je alles weer in elkaar zet.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, zorg je ervoor dat je helm schoon en klaar is voor je volgende rit. Vergeet niet regelmatig je helm te reinigen om de levensduur ervan te verlengen en optimale veiligheid te garanderen.

2

Stap 2: Verwijder de pinlock

Als je helm is uitgerust met een pinlock, is het belangrijk om deze eerst te verwijderen voordat je de helm opbergt. Gelukkig is het verwijderen van een pinlock heel eenvoudig. Volg deze stappen om het veilig te doen zonder de helm te beschadigen:

 1. Begin met het openen van het vizier van je helm. Zorg ervoor dat het vizier volledig omhoog is geklapt.
 2. Zoek naar de pinlock-pinnen aan de binnenkant van het vizier. Dit zijn kleine plastic pinnen die in de openingen van het vizier passen.
 3. Druk voorzichtig op de pinlock-pinnen en draai ze tegelijkertijd een kwartslag naar links. Hierdoor ontgrendelen ze van het vizier.
 4. Nadat je de pinlock-pinnen hebt ontgrendeld, kun je het pinlock-vizier voorzichtig van het vizier verwijderen. Zorg ervoor dat je het vizier niet forceert tijdens het verwijderen.
 5. Controleer nogmaals of de pinlock volledig is verwijderd en berg het vervolgens veilig op in een beschermende hoes of doos.
 6. Als je de helm weer wilt gebruiken, volg dan de instructies van de fabrikant om de pinlock veilig terug te plaatsen.

Het verwijderen van de pinlock is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je helm goed wordt onderhouden. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je de pinlock veilig verwijderen zonder de helm te beschadigen. Veel succes!

3

Stap 3: Bewaar de pinlock op een veilige plaats

Zodra je de pinlock hebt verwijderd, is het belangrijk om deze op een veilige plaats te bewaren. Volg deze eenvoudige stappen om ervoor te zorgen dat je pinlock goed beschermd blijft:

 • Gebruik de originele verpakking: Als je de originele verpakking nog hebt, is dit de ideale manier om je pinlock te bewaren. Plaats de pinlock voorzichtig terug in de verpakking en zorg ervoor dat deze goed is afgesloten.
 • Gebruik een speciale hoes: Als je de originele verpakking niet meer hebt, kun je een speciale hoes gebruiken om de pinlock te beschermen. Er zijn verschillende hoesjes verkrijgbaar die speciaal zijn ontworpen voor het opbergen van pinlocks. Zorg ervoor dat de hoes goed sluit en voldoende bescherming biedt tegen krassen en beschadigingen.
 • Bewaar op een veilige plaats: Zorg ervoor dat je de pinlock opbergt op een veilige plaats, waar deze niet kan vallen of per ongeluk beschadigd kan raken. Kies bijvoorbeeld voor een lade of een kastje waar je de pinlock gemakkelijk kunt vinden wanneer je deze weer nodig hebt.

Het bewaren van je pinlock op een veilige plaats is essentieel om ervoor te zorgen dat deze in goede staat blijft en zijn functie goed kan vervullen wanneer je deze weer gebruikt. Volg deze eenvoudige stappen en je zult je pinlock altijd goed beschermd hebben!

4

Stap 4: Berg de helm op in een helmhoes

Om je helm op de juiste manier op te bergen, is het belangrijk om een helmhoes te gebruiken. Dit beschermt je helm tegen beschadigingen tijdens het vervoer of wanneer je hem opbergt. Zorg er eerst voor dat de helmhoes schoon is en controleer of er geen scherpe voorwerpen in zitten die de helm kunnen beschadigen. Vervolgens plaats je de helm met de binnenvoering naar boven in de helmhoes. Dit zorgt ervoor dat de binnenkant van de helm goed beschermd blijft. Zorg ervoor dat de helmhoes volledig gesloten is, zodat er geen stof of vuil in kan komen. Op deze manier blijft je helm in optimale conditie en kun je er weer veilig gebruik van maken wanneer je hem nodig hebt.

Als voorbeeld: stel je voor dat je net terugkomt van een fietstocht en je wilt je helm opbergen. Pak eerst je schone helmhoes en controleer of er geen scherpe voorwerpen in zitten, zoals bijvoorbeeld een losse speld. Dit zou de binnenvoering van je helm kunnen beschadigen. Leg de helmhoes dan plat op een tafel en plaats je helm erin met de binnenvoering naar boven. Zorg ervoor dat de helmhoes goed over de hele helm past en dat hij volledig gesloten is. Op deze manier is je helm goed beschermd en kun je hem veilig opbergen totdat je hem weer nodig hebt.

Ik hoop dat deze instructies je helpen om je helm op de juiste manier op te bergen met behulp van een helmhoes. Als je nog vragen hebt, sta ik altijd voor je klaar om je verder te helpen!

5

Stap 5: Sluit de helmhoes goed af

Zorg ervoor dat je de helmhoes goed afsluit om te voorkomen dat er stof, vuil of vocht in de helm kan komen. Controleer eerst of de rits of sluiting volledig gesloten is. Trek de rits helemaal omhoog of maak de sluiting stevig vast. Hierdoor zorg je ervoor dat er geen openingen zijn waar de helm uit kan vallen. Controleer ook of er geen kleine kiertjes of scheurtjes zijn in de hoes. Als je er een ziet, probeer het dan voorzichtig dicht te maken met je vingers.

Zodra je de helmhoes goed hebt afgesloten, kun je met een gerust hart je helm opbergen of vervoeren. Je hoeft je geen zorgen te maken over stof, vuil of vocht dat de helm kan beschadigen. Door de helmhoes goed af te sluiten, zorg je ervoor dat je helm altijd beschermd blijft en in optimale staat verkeert wanneer je hem weer nodig hebt.

6

Stap 6: Bewaar de helm op een veilige plaats

Kies een veilige plaats om je helm op te bergen, zoals een kast of een speciale motorhelmmodule. Zorg ervoor dat de helm niet kan vallen of omvallen en dat er geen zware voorwerpen bovenop worden geplaatst. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat je helm goed beschermd blijft en niet beschadigd raakt. Plaats de helm op een stabiele ondergrond en zorg ervoor dat er geen risico is dat hij per ongeluk kan vallen. Als je een kast gebruikt, zorg er dan voor dat deze stevig genoeg is en dat de helm goed past. Als je een speciale motorhelmmodule gebruikt, controleer dan of deze geschikt is voor jouw helm en volg de instructies voor het correct opbergen van de helm. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je helm veilig opgeborgen is en klaar is voor je volgende rit.

7

Stap 7: Vervoer de helm veilig

Als je de helm wilt vervoeren, bijvoorbeeld op de motor of tijdens een reis, zijn hier een paar tips om ervoor te zorgen dat je dit op een veilige manier doet:

 • Gebruik een speciale helmhouder of -tas om de helm te beschermen tegen schokken en valpartijen. Deze zijn verkrijgbaar bij motorwinkels en online.
 • Plaats de helm altijd in de houder of tas met de kinband naar boven gericht.
 • Zorg ervoor dat de helm stevig vastzit in de houder of tas om te voorkomen dat deze tijdens het vervoer gaat schuiven.
 • Als je de helm op de motor vervoert, bevestig deze dan stevig aan de bagagedrager of het zadel met behulp van riemen of bevestigingsbanden.
 • Vermijd het ophangen van de helm aan je stuur, want dit kan de balans van de motor beïnvloeden.
 • Controleer regelmatig of de houder, tas of bevestiging nog stevig vastzit om te voorkomen dat de helm losraakt tijdens het vervoer.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je jouw helm veilig kunt vervoeren en beschermen tegen schade. Veel plezier en veilige reizen!

Handige tips voor opbergen en vervoeren

Gefeliciteerd! Je weet nu hoe je je motorhelm met pinlock kunt opbergen en vervoeren. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je helm goed beschermd blijft en langer meegaat. Het opbergen van je helm op een veilige en juiste manier is essentieel om ervoor te zorgen dat deze in optimale staat blijft en je veiligheid gegarandeerd is. Dus zorg ervoor dat je altijd de pinlock verwijdert voordat je je helm opbergt en kies voor een geschikte opberg- en vervoeroplossing. Op deze manier kun je met een gerust hart genieten van je motoravonturen, wetende dat je helm goed verzorgd is!

Benodigde gereedschappen

 • Motorhelm
 • Pinlock
 • Reinigingsmiddel voor de helm
 • Helmhoes

Handige opbergmethoden

 • Zorg ervoor dat je je motorhelm altijd schoonmaakt voordat je hem opbergt. Verwijder eventuele insecten, vuil en zweetresten om te voorkomen dat ze zich vastzetten op de pinlock
 • Sluit de pinlock altijd goed af voordat je de helm opbergt. Dit voorkomt dat er stof of vuil in de pinlock kan komen
 • Bewaar je motorhelm op een koele en droge plaats. Blootstelling aan vocht en extreme temperaturen kan de pinlock beschadigen
 • Gebruik een speciale helmhoes om je motorhelm te beschermen tegen krassen en stoten tijdens het vervoer. Zorg ervoor dat de hoes groot genoeg is om de helm inclusief de pinlock te bevatten
 • Als je de helm in een koffer of opbergruimte vervoert, plaats dan zachte materialen zoals handdoeken of kleding rondom de helm om schokken te absorberen en de pinlock te beschermen
 • Vermijd het stapelen van zware voorwerpen bovenop je motorhelm tijdens het vervoer. Dit kan de pinlock beschadigen
 • Controleer regelmatig de staat van de pinlock. Als je merkt dat deze beschadigd is, vervang deze dan zo snel mogelijk om een goede werking te garanderen
 • Als je je motorhelm voor een langere tijd niet gebruikt, zoals tijdens de wintermaanden, berg hem dan op in een afgesloten kast of koffer om hem te beschermen tegen stof en vocht
 • Lees altijd de instructies van de fabrikant voor specifieke opberg- en transportadviezen voor jouw type motorhelm en pinlock
 • Neem de tijd om je motorhelm correct op te bergen en te vervoeren. Dit zal de levensduur van zowel de helm als de pinlock verlengen en ervoor zorgen dat je veilig en comfortabel kunt blijven rijden

8 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Heb je nog geavanceerde tips om de helm veilig te vervoeren? Ik ben altijd bang dat er iets met mijn helm gebeurt als ik hem meeneem op de motor.

  • Natuurlijk! Hier zijn een paar geavanceerde tips om je helm veilig te vervoeren op de motor: 1. Gebruik een stevige helmhouder of helmnet om je helm aan je motor vast te maken. Zo voorkom je dat de helm gaat schuiven of eraf valt tijdens het rijden. 2. Zorg ervoor dat de helm goed is opgeborgen in de helmhoes en dat de hoes stevig is afgesloten. 3. Vermijd het leggen van zware voorwerpen op de helm tijdens het vervoer, omdat dit schade kan veroorzaken. 4. Controleer regelmatig of de bevestigingen van je helmhouder of helmnet nog stevig zijn en niet versleten. Dit zorgt voor een veilig vervoer van je helm. Hopelijk helpen deze tips je om je helm veilig te vervoeren!

 2. Bedankt voor je opmerking! Er zijn inderdaad verschillende manieren om de pinlock te verwijderen. Sommige helmen worden geleverd met een speciale tool die het gemakkelijker maakt, terwijl andere helmen een eenvoudigere verwijdering mogelijk maken met behulp van je vingers. Het belangrijkste is om voorzichtig te zijn en ervoor te zorgen dat je de pinlock niet beschadigt tijdens het verwijderen. Wat voor jou persoonlijk het beste werkt, hangt af van je helm en je eigen voorkeur.

 3. Ik zie dat je aanraadt om de pinlock op een veilige plaats te bewaren. Zou je een suggestie kunnen geven voor zo’n veilige plaats? Ik ben altijd bang dat ik het kwijtraak of dat het beschadigd raakt als ik het los in mijn tas stop.

  • Natuurlijk! Een veilige plaats om je pinlock op te bergen is bijvoorbeeld in een kleine opbergdoos of een apart vak in je helmhoes. Op die manier blijft het beschermd tegen beschadiging en raak je het niet snel kwijt. Daarnaast kun je ook overwegen om de pinlock in een zachte doek of hoes te bewaren om extra bescherming te bieden. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat het op een plek wordt bewaard waar het niet kan beschadigen of verloren kan gaan.

 4. Ik heb gemerkt dat het ook nuttig kan zijn om de helm op een koele en droge plaats op te bergen, zodat het materiaal niet wordt aangetast door vocht of hitte. Hebben jullie nog andere tips voor het opbergen van de helm?

  • Bedankt voor je suggestie! Je hebt helemaal gelijk, het is inderdaad belangrijk om de helm op een koele en droge plaats op te bergen om schade aan het materiaal te voorkomen. Daarnaast is het ook handig om de helm op te bergen op een plek waar hij niet kan vallen of gestoten kan worden. Het gebruik van een speciale helmhouder of helmrek kan helpen om de helm veilig en goed op te bergen. Vergeet ook niet om de helm regelmatig te controleren op eventuele beschadigingen, zodat je indien nodig tijdig maatregelen kunt nemen. Bedankt voor het delen van jouw tip!

 5. Ik heb gemerkt dat er verschillende manieren zijn om de pinlock te verwijderen. Sommige mensen gebruiken een speciale tool, terwijl anderen gewoon voorzichtig met hun vingers werken. Wat is volgens jou de beste methode?

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen