Hoe je je motorhelm kunt personaliseren met een krasbestendige afwerking

Deze stapsgewijze handleiding laat je zien hoe je je motorhelm kunt personaliseren met een krasbestendige afwerking. Je leert hoe je je helm een unieke look kunt geven en tegelijkertijd de duurzaamheid kunt verbeteren.

1

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste materialen en gereedschappen bij de hand hebt. Hiermee bedoelen we onder andere een krasbestendige afwerkingsspray, schuurpapier, verfmasker, tape en een doek om stof en vuil te verwijderen.

Zorg ervoor dat je voldoende schuurpapier hebt om het oppervlak goed glad te maken voordat je begint met de afwerking. Gebruik een verfmasker om jezelf te beschermen tegen schadelijke dampen tijdens het gebruik van de spray. Vergeet niet om alle oppervlakken die je niet wilt bespuiten af te plakken met tape, zodat je een nette afwerking krijgt. Tot slot, gebruik een doek om stof en vuil van het oppervlak te verwijderen voordat je begint met het aanbrengen van de afwerkingsspray.

Zorg ervoor dat je deze materialen en gereedschappen bij de hand hebt voordat je begint, zodat je vlot en efficiënt kunt werken. Op deze manier kun je het beste resultaat behalen bij het afwerken van je project.

2

Stap 2: Helm reinigen

Voordat je de krasbestendige afwerking aanbrengt, is het belangrijk om je helm grondig schoon te maken. Volg deze eenvoudige stappen om ervoor te zorgen dat je helm vrij is van vuil en vet:

 • Neem een mild reinigingsmiddel en een zachte doek.
 • Bevochtig de doek met het reinigingsmiddel en wrijf voorzichtig over de helm. Vergeet niet om alle oppervlakken, inclusief de binnenkant en de riempjes, schoon te maken.
 • Let op: gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen of schurende materialen, omdat deze de krasbestendige afwerking kunnen beschadigen.
 • Als er hardnekkig vuil of vlekken zijn, kun je voorzichtig een tandenborstel gebruiken om ze weg te vegen.
 • Nadat je de helm hebt schoongemaakt, laat je hem volledig drogen voordat je verder gaat met de volgende stap.

Het is belangrijk om je helm regelmatig schoon te maken, vooral als je hem vaak gebruikt. Door je helm goed te onderhouden, zorg je ervoor dat hij langer meegaat en blijft hij er ook beter uitzien. Dus, neem even de tijd om je helm schoon te maken voordat je de krasbestendige afwerking aanbrengt, en je zult er zeker van zijn dat je helm in topconditie blijft!

3

Stap 3: Maskeren van delen

Als je bepaalde delen van de helm wilt behouden, zoals logo’s of stickers, is het belangrijk om deze delen goed af te plakken voordat je begint met het aanbrengen van de krasbestendige afwerking. Volg de onderstaande stappen om deze delen te maskeren:

 1. Verzamel tape: Zorg ervoor dat je voldoende tape hebt om de gewenste delen van de helm af te plakken. Kies bij voorkeur een tape die goed plakt, maar ook gemakkelijk te verwijderen is zonder resten achter te laten.
 2. Reinig de delen: Voordat je de tape aanbrengt, zorg ervoor dat de delen die je wilt maskeren goed schoon en droog zijn. Verwijder eventuele vuil- of vetresten met een mild reinigingsmiddel en laat de helm volledig drogen voordat je verder gaat.
 3. Plak de tape: Knip de tape op de gewenste lengte en breng deze zorgvuldig aan op de delen die je wilt maskeren. Zorg ervoor dat de tape goed aansluit en alle randen bedekt, zodat er geen krasbestendige afwerking op komt.
 4. Controleer de tape: Controleer of de tape stevig vastzit en er geen openingen zijn waar de krasbestendige afwerking doorheen kan sijpelen. Als je twijfelt, breng dan extra tape aan om de bescherming te versterken.

Met deze eenvoudige stappen kun je ervoor zorgen dat de delen van de helm die je wilt behouden, zoals logo’s of stickers, veilig worden afgeplakt. Hierdoor voorkom je dat de krasbestendige afwerking deze delen raakt en beschadigt. Volg deze instructies nauwkeurig op en je zult genieten van een mooi afgewerkte helm met behoud van de gewenste elementen.

4

Stap 4: Schuren en voorbereiden

 • Gebruik fijn schuurpapier om de buitenkant van de helm licht op te schuren. Hierdoor krijgt de krasbestendige afwerkingsspray een betere hechting.
 • Veeg vervolgens de helm af met een schone doek om eventueel stof te verwijderen.

Door deze stappen te volgen, bereid je de helm voor op het aanbrengen van de afwerkingsspray. Eerst gebruik je fijn schuurpapier om de buitenkant van de helm lichtjes op te schuren. Dit helpt om een betere hechting van de krasbestendige afwerkingsspray te bevorderen. Zorg ervoor dat je het schuurpapier gelijkmatig over het oppervlak van de helm beweegt. Daarna veeg je de helm af met een schone doek om eventueel stof te verwijderen. Dit is belangrijk, omdat stofdeeltjes de kwaliteit van de afwerking kunnen beïnvloeden. Zorg ervoor dat de doek schoon is en vrij is van stof of vuil.

Volg deze instructies en je bent goed op weg om je helm klaar te maken voor een duurzame en professionele afwerking.

5

Stap 5: Aanbrengen van de krasbestendige afwerking

Spuit de krasbestendige afwerkingsspray gelijkmatig en in dunne lagen over de hele helm. Dit zorgt ervoor dat de bescherming gelijkmatig verdeeld wordt en dat er geen overtollige spray op bepaalde delen van de helm terechtkomt. Begin met het spuiten van de spray aan de bovenkant van de helm en werk naar beneden toe, zodat je geen plekjes overslaat. Houd de spuitbus op ongeveer 15 centimeter afstand van de helm en beweeg deze gelijkmatig heen en weer tijdens het spuiten. Door dunne lagen aan te brengen, voorkom je dat de spray gaat druipen en zorg je voor een mooi egaal resultaat.

Zorg ervoor dat je de aanwijzingen op de verpakking van de krasbestendige afwerkingsspray goed opvolgt. Elke spray kan namelijk iets anders zijn en het is belangrijk om te weten hoe lang de helm moet drogen tussen de lagen door. Dit kan variëren van enkele minuten tot een paar uur. Neem de tijd om de instructies te lezen en volg deze nauwkeurig op voor het beste resultaat. Laat de helm volledig drogen voordat je deze weer gaat gebruiken. Het kan nodig zijn om meerdere lagen aan te brengen om een betere bescherming te bieden. Als je merkt dat er nog plekken zijn waar de krasbestendigheid niet optimaal is, breng dan nog een dunne laag aan op die specifieke gebieden. Op deze manier zorg je ervoor dat je helm goed beschermd is tegen krassen en andere beschadigingen.

Een persoonlijke touch voor veiligheid

Conclusie:

Gefeliciteerd! Dankzij de stappen die je hebt gevolgd, heb je met succes je motorhelm gepersonaliseerd met een krasbestendige afwerking. Je helm ziet er nu niet alleen uniek uit, maar is ook beter beschermd tegen krassen en beschadigingen. Geniet van je nieuwe look tijdens het rijden en veel plezier!

Benodigde gereedschappen

 • Motorhelm
 • Krasbestendige afwerking
 • Reinigingsmiddel
 • Schuurpapier
 • Masking tape
 • Verfkwast
 • Schuurmachine (optioneel)
 • Handschoenen
 • Schort of oude kleding
 • Krantenpapier of afdekzeil

Handige trucs

 • Kies een design dat bij jouw persoonlijkheid past. Denk aan kleuren, patronen en afbeeldingen die jou aanspreken
 • Zorg ervoor dat je de juiste materialen in huis hebt, zoals een krasbestendige coating en eventueel een primer
 • Maak je helm goed schoon en verwijder eventuele stickers of andere versieringen die je niet wilt behouden
 • Schuur de helm lichtjes op om de coating beter te laten hechten. Gebruik hiervoor fijn schuurpapier
 • Breng een dunne laag primer aan op de helm. Dit zorgt ervoor dat de krasbestendige coating beter blijft zitten
 • Laat de primer goed drogen voordat je verder gaat met de volgende stap. Dit duurt meestal een paar uur
 • Breng de krasbestendige coating aan op de helm. Doe dit in dunne lagen en laat elke laag goed drogen voordat je de volgende aanbrengt
 • Gebruik een penseel of een verfspuit om de coating gelijkmatig aan te brengen. Zorg ervoor dat er geen druppels of strepen ontstaan
 • Laat de krasbestendige coating goed uitharden. Dit kan enkele dagen duren, dus wees geduldig
 • Controleer regelmatig of er geen beschadigingen of krassen op de coating zijn ontstaan. Indien nodig kun je deze bijwerken met een nieuwe laag coating
 • Vergeet niet om je helm na het personaliseren goed te onderhouden. Reinig hem regelmatig en bewaar hem op een veilige plek
 • Wees trots op je gepersonaliseerde motorhelm en geniet van een unieke look tijdens het rijden!

Hoe gebruik je een motorhelm met krasbestendige afwerking?

 • Voordat je de helm gebruikt, zorg ervoor dat je de juiste maat hebt. Meet je hoofdomtrek en kies een helm die goed past. Het is belangrijk dat de helm comfortabel zit en stevig op je hoofd blijft zitten
 • Plaats de helm op je hoofd en maak de kinriem stevig vast. De kinriem moet strak genoeg zitten zodat de helm niet kan verschuiven, maar niet zo strak dat het oncomfortabel wordt. Controleer altijd of de kinriem goed vastzit voordat je gaat rijden
 • Controleer regelmatig of de helm nog in goede staat is. Bekijk de krasbestendige afwerking om te zien of er krassen of beschadigingen zijn. Als je merkt dat de afwerking beschadigd is, is het misschien tijd om de helm te vervangen. Een goede helm moet altijd in optimale staat verkeren om je hoofd goed te beschermen
 • Reinig de helm regelmatig met een mild schoonmaakmiddel en water. Gebruik geen agressieve chemicaliën of schurende materialen die de krasbestendige afwerking kunnen beschadigen. Droog de helm grondig af voordat je hem opbergt
 • Tot slot, vergeet niet om altijd je helm te dragen tijdens het motorrijden! Een helm met krasbestendige afwerking biedt niet alleen bescherming, maar zorgt er ook voor dat je er stoer en stijlvol uitziet!
 • Ik hoop dat deze tips je helpen bij het correct gebruik van je “Motorhelm met krasbestendige afwerking”. Veel plezier en veilige ritten!

Veelgestelde vragen over onze motorhelm met krasbestendige afwerking

Welke materialen worden gebruikt bij het maken van een motorhelm met krasbestendige afwerking?

Bij het maken van een motorhelm met een krasbestendige afwerking worden verschillende materialen gebruikt. Een veelvoorkomend materiaal is polycarbonaat, dat bekend staat om zijn sterke eigenschappen en krasbestendigheid. Dit materiaal wordt vaak gebruikt voor de buitenschaal van de helm. Daarnaast kunnen ook andere materialen, zoals glasvezel, carbonvezel of kevlar, worden gebruikt voor extra stevigheid en bescherming. Voor de krasbestendige afwerking wordt meestal een speciale coating toegepast, zoals een heldere lak of een krasbestendige laag. Deze coating zorgt ervoor dat de helm beter bestand is tegen krassen en slijtage. Het is belangrijk om te weten dat de exacte materialen en technieken kunnen variëren tussen verschillende helmfabrikanten. Het is daarom altijd aan te raden om de specificaties van de helm die je wilt kopen te controleren.

Is een motorhelm met krasbestendige afwerking duurzamer dan een gewone motorhelm?

Ja, een motorhelm met een krasbestendige afwerking is over het algemeen duurzamer dan een gewone motorhelm. Een krasbestendige afwerking beschermt de buitenkant van de helm tegen krassen, schaafwonden en andere oppervlaktebeschadigingen. Dit betekent dat de helm er langer als nieuw uit zal blijven zien en dat de levensduur van de helm kan worden verlengd. Het is belangrijk op te merken dat de duurzaamheid van een motorhelm niet alleen afhangt van de afwerking, maar ook van andere factoren zoals het materiaal van de helm, de constructie en het onderhoud. Echter, over het algemeen kan worden gezegd dat een motorhelm met een krasbestendige afwerking beter bestand is tegen dagelijkse slijtage en dus duurzamer is dan een gewone motorhelm.

6 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik heb geen schuurmachine, maar ik heb wel schuurpapier. Kan ik dit gebruiken in plaats van een machine?

 2. Ik heb gemerkt dat er verschillende soorten krasbestendige afwerking beschikbaar zijn. Heeft iemand ervaring met verschillende merken? Welke zou je aanbevelen?

 3. Ik heb gemerkt dat het reinigen van de helm voor het aanbrengen van de afwerking erg belangrijk is. Zorg ervoor dat alle vuil en vet verwijderd zijn om een goede hechting te garanderen.

 4. Ik heb een andere methode gebruikt om mijn helm te personaliseren. In plaats van een krasbestendige afwerking te gebruiken, heb ik speciale helmstickers gekocht en aangebracht. Het resultaat is ook erg mooi!

 5. Ik heb deze gids gevolgd en mijn helm ziet er geweldig uit! De krasbestendige afwerking heeft een mooie glans en beschermt mijn helm tegen krassen. Bedankt voor de duidelijke instructies!

 6. Ik had moeite met het maskeren van de delen van mijn helm. De tape die ik gebruikte bleef niet goed plakken en tijdens het aanbrengen van de afwerking lekte er verf onder de tape door. Heeft iemand tips voor een betere tape of een andere manier om delen af te plakken?

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen