Hoe je een retro jet helm kiest die bij jou past

In deze stapsgewijze handleiding “Hoe je een retro jet helm kiest die bij jou past” zul je ontdekken hoe je de perfecte retro jet helm kunt vinden. We nemen je mee in de wereld van retro jet helmen en leggen uit waarom het belangrijk is om een helm te kiezen die bij jou past. We bieden praktische tips en adviezen om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Dus, of je nu een liefhebber bent van vintage stijl of gewoon op zoek bent naar een comfortabele en veilige helm, deze gids zal je helpen om de perfecte retro jet helm te vinden! Vergeet niet, het dragen van een helm is van cruciaal belang voor je veiligheid tijdens het rijden op een motor of scooter. Wist je trouwens dat het dragen van een helm het risico op ernstig hoofdletsel met maar liefst 70% kan verminderen? Dus waar wacht je nog op? Laten we samen op zoek gaan naar de retro jet helm die perfect bij jou past!

1

Stap 1: Bepaal je hoofdmaat

Meet de omtrek van je hoofd net boven je wenkbrauwen met behulp van een meetlint. Zorg ervoor dat het meetlint strak, maar niet te strak, om je hoofd zit. Noteer de gemeten omtrek, want dit is je hoofdmaat. Gebruik deze maat om de juiste helmmaat te bepalen bij het kiezen van een retro jet helm.

2

Stap 2: Kies het juiste materiaal

Bij het kiezen van een retro jet helm is het belangrijk om het juiste materiaal te kiezen. Overweeg het verschil tussen een helm gemaakt van polycarbonaat en een helm gemaakt van glasvezel. Denk aan factoren zoals gewicht, duurzaamheid en veiligheid.

Bijvoorbeeld, een helm gemaakt van polycarbonaat is over het algemeen lichter in gewicht dan een helm gemaakt van glasvezel. Dit kan vooral handig zijn als je van plan bent om lange ritten te maken. Daarnaast staat glasvezel bekend om zijn hoge mate van duurzaamheid, waardoor het langer meegaat en beter bestand is tegen slijtage. Dit kan belangrijk zijn als je van plan bent om de retro jet helm regelmatig te gebruiken.

Wat betreft veiligheid, beide materialen bieden een goede bescherming voor je hoofd. Polycarbonaat helmen staan bekend om hun schokabsorberende eigenschappen, terwijl glasvezel helmen vaak een stijvere structuur hebben, wat weerstand kan bieden tegen impact.

Bij het maken van je keuze is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke behoeften en voorkeuren. Denk na over waar je de helm voor gaat gebruiken en welke eigenschappen voor jou het belangrijkst zijn. Zo kun je de juiste materiaalkeuze maken voor jouw retro jet helm.

3

Stap 3: Controleer de veiligheidskeurmerken

Veiligheid is een prioriteit bij het kiezen van een helm. Controleer of de retro jet helm voldoet aan de nodige veiligheidskeurmerken, zoals de ECE 22.05-norm. Dit garandeert dat de helm voldoet aan de vereiste veiligheidsnormen.

Om te controleren of een retro jet helm voldoet aan de nodige veiligheidskeurmerken, zoals de ECE 22.05-norm, kun je de volgende stappen volgen:

 1. Zoek naar een label of sticker aan de achterkant van de helm. Dit label of sticker zou informatie moeten bevatten over de veiligheidskeurmerken waaraan de helm voldoet.
 2. Controleer of de ECE 22.05-norm vermeld staat op het label of de sticker. Dit is een belangrijke veiligheidsnorm die aangeeft dat de helm aan de vereiste veiligheidseisen voldoet.
 3. Als de ECE 22.05-norm vermeld staat, kun je er zeker van zijn dat de retro jet helm aan de juiste veiligheidsnormen voldoet. Dit betekent dat de helm getest is op verschillende veiligheidsaspecten, zoals schokabsorptie en kinbandsterkte.

Door deze stappen te volgen, kun je er zeker van zijn dat de retro jet helm die je kiest voldoet aan de nodige veiligheidskeurmerken en dat je met een gerust hart de weg op kunt gaan.

4

Stap 4: Overweeg het vizier

Bij het overwegen van het vizier voor je retro jet helm zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

 • Kies of je een vast vizier wilt of een helm met een verwisselbaar vizier. Een vast vizier kan handig zijn als je altijd dezelfde bescherming wilt, terwijl een verwisselbaar vizier je de mogelijkheid geeft om het vizier aan te passen aan verschillende weersomstandigheden.
 • Denk ook aan het type vizier dat je wilt hebben. Een helder vizier is ideaal voor normale weersomstandigheden en biedt een goed zicht. Een getint vizier kan handig zijn bij fel zonlicht of als je een stoerdere look wilt.

Neem deze overwegingen mee bij het kiezen van het juiste vizier voor je retro jet helm. Zo kun je optimaal genieten van je ritjes terwijl je beschermd blijft.

5

Stap 5: Pas de helm aan je stijl aan

Stap 5: Pas de helm aan je stijl aan

Een retro jet helm kan niet alleen je hoofd beschermen, maar ook een stijlverklaring zijn. Het is belangrijk om een helm te kiezen die past bij jouw persoonlijke stijlvoorkeuren. Overweeg daarom verschillende aspecten, zoals kleuren, patronen en eventuele aanpassingen zoals stickers of badges. Zo kun je je helm helemaal naar jouw smaak aanpassen en een unieke uitstraling creëren. Kies dus zorgvuldig en maak van je helm een echte eyecatcher!

6

Stap 6: Probeer de helm uit

Voordat je een retro jet helm koopt, is het belangrijk om hem uit te proberen. Volg onderstaande stappen om ervoor te zorgen dat de helm goed past en comfortabel op je hoofd zit:

 1. Pas de helm op je hoofd en zorg ervoor dat de kinband goed vastgemaakt is.
 2. Controleer de pasvorm: Til de helm voorzichtig op en laat hem los. De helm mag niet te los zitten en mag ook niet op je hoofd wiebelen.
 3. Controleer de stevigheid: Buig voorover en schud je hoofd zachtjes heen en weer. De helm moet stevig op je hoofd blijven zitten zonder te verschuiven.
 4. Controleer het zicht: Kijk in de spiegel en controleer of je goed zicht hebt. De helm mag je gezichtsveld niet belemmeren.

Zorg ervoor dat de helm niet te strak zit en dat je nog voldoende ruimte hebt om comfortabel te bewegen. Als de helm niet goed past, probeer dan een andere maat of model totdat je de perfecte pasvorm hebt gevonden. Veiligheid en comfort gaan hand in hand, dus neem de tijd om de helm goed uit te proberen voordat je hem aanschaft.

7

Stap 7: Lees beoordelingen en recensies

 • Om een weloverwogen beslissing te nemen, is het raadzaam om beoordelingen en recensies van andere gebruikers te lezen.
 • Lees de beoordelingen en recensies om inzicht te krijgen in de kwaliteit en prestaties van verschillende retro jet helmen.
 • Neem de tijd om de ervaringen van andere gebruikers te bekijken en te vergelijken om zo de beste keuze te maken voor jouw behoeften.
 • Let op specifieke details in de beoordelingen, zoals de pasvorm, het comfort, de veiligheid en het design van de retro jet helmen.
 • Hierdoor kun je een goed beeld krijgen van wat je kunt verwachten en kun je een retro jet helm kiezen die perfect bij jou past.

Voorbeeld: Een gebruiker schreef: “De retro jet helm die ik heb gekocht, zit als gegoten en biedt uitstekende bescherming. Het design is ook nog eens super cool!”Een andere gebruiker gaf aan: “Helaas was de pasvorm van deze retro jet helm niet ideaal voor mijn hoofd. Ik raad aan om goed op de maten te letten voordat je er een koopt.”

Lees de beoordelingen en recensies zorgvuldig door om een goed geïnformeerde keuze te maken bij het kiezen van jouw retro jet helm.

8

Stap 8: Vergelijk prijzen en garantie

Om de beste deal en tevredenheid met je aankoop te garanderen, is het belangrijk om prijzen van verschillende verkopers te vergelijken en te controleren of er een garantie wordt aangeboden. Je kunt dit doen door de prijzen van verschillende verkopers op te zoeken en te vergelijken. Let ook op eventuele verschillen in de garantievoorwaarden, zoals de duur en de dekking. Door deze stappen te volgen, kun je de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden en ervoor zorgen dat je met vertrouwen je aankoop doet.

9

Stap 9: Maak je keuze en koop de helm

Nu je alle stappen hebt doorlopen, is het tijd om je keuze te maken en de retro jet helm te kopen die bij jou past. Volg deze eenvoudige instructies om de perfecte helm te vinden:

 1. Ga naar een betrouwbare verkoper: Kies een winkel of webshop die bekend staat om zijn kwaliteit en betrouwbaarheid. Zo weet je zeker dat je een goede helm krijgt.
 2. Bekijk het assortiment: Neem de tijd om het assortiment van de verkoper te bekijken. Zo krijg je een idee van de verschillende modellen en designs die beschikbaar zijn. Denk na over welke stijl het beste bij jou past.
 3. Pas de helm: Als je een fysieke winkel bezoekt, vraag dan of je de helm kunt passen. Het is belangrijk dat de helm goed past en comfortabel aanvoelt. Zorg ervoor dat de helm niet te strak of te los zit.
 4. Controleer de veiligheid: Let bij het kiezen van een helm ook op de veiligheid. Controleer of de helm voldoet aan de Europese veiligheidsnormen (ECE-goedkeuring). Dit is belangrijk om je hoofd goed te beschermen tijdens het rijden.
 5. Koop je nieuwe helm: Als je de perfecte helm hebt gevonden, is het tijd om deze te kopen. Volg de instructies van de verkoper om je aankoop te voltooien. Zorg ervoor dat je alle benodigde informatie en gegevens bij de hand hebt.

Geniet van je nieuwe helm en veel plezier met het dragen ervan tijdens je motorritten!

Kies de perfecte retro jet helm

Conclusie:

In deze gids heb je geleerd hoe je een retro jet helm kunt kiezen die bij jou past. Door je hoofdmaat te bepalen, het juiste materiaal te kiezen, veiligheidskeurmerken te controleren, het vizier te overwegen, de helm aan je stijl aan te passen, hem uit te proberen, beoordelingen en recensies te lezen, prijzen en garantie te vergelijken, en ten slotte je keuze te maken en de helm te kopen, ben je goed op weg om de perfecte retro jet helm te vinden. Veel succes en geniet van je nieuwe helm!

Benodigde gereedschappen

 • Meetlint
 • Retro jet helm
 • Veiligheidskeurmerken controlelijst
 • Vizier opties
 • Accessoires voor het personaliseren van de helm
 • Spiegel of goed verlichte ruimte om de helm te passen
 • Beoordelingen en recensies van verschillende helmen
 • Prijzen en garantie-informatie van verschillende winkels of online platforms

Handige tips

 • Bepaal je stijl: Denk na over welke retro look je wilt creëren met je jet helm. Wil je een stoere, vintage uitstraling of juist een meer klassieke en elegante look?
 • Pasvorm is belangrijk: Zorg ervoor dat de helm goed past bij de vorm van je hoofd. Een goed passende helm is essentieel voor je comfort en veiligheid tijdens het rijden
 • Kies het juiste formaat: Meet de omtrek van je hoofd op en vergelijk dit met de maattabel van de helmfabrikant. Kies de maat die het beste bij je past
 • Kijk naar de veiligheid: Controleer of de jet helm voldoet aan de nodige veiligheidsnormen, zoals ECE 22.05. Dit garandeert dat de helm voldoet aan de vereiste veiligheidsvoorschriften
 • Test de kinband: Zorg ervoor dat de kinband goed aansluit en comfortabel zit. De kinband moet stevig vastgemaakt kunnen worden en mag niet knellen
 • Let op ventilatie: Controleer of de helm voldoende ventilatieopeningen heeft om je hoofd koel te houden tijdens het rijden
 • Kies het juiste materiaal: Retro jet helmen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals kunststof, carbon of fiberglass. Kies het materiaal dat het beste past bij jouw behoeften en budget
 • Probeer verschillende merken en modellen: Ga naar een winkel en probeer verschillende merken en modellen uit om te zien welke het beste bij jou past qua pasvorm en stijl
 • Let op het gewicht: Een lichte helm draagt bij aan je comfort tijdens het rijden. Kies daarom een helm die niet te zwaar is
 • Overweeg extra functies: Bepaal of je extra functies wilt, zoals een zonnevizier, een ingebouwde Bluetooth headset of een verwijderbare voering. Deze functies kunnen het gebruiksgemak van de helm vergroten
 • Kwaliteit gaat boven prijs: Hoewel prijs een belangrijke factor kan zijn, is het belangrijk om te investeren in een kwalitatieve helm die aan alle veiligheidseisen voldoet. Denk aan je eigen veiligheid en duurzaamheid op lange termijn
 • Lees reviews: Bekijk online reviews en ervaringen van andere motorrijders om meer inzicht te krijgen in de kwaliteit en prestaties van de helm die je overweegt
 • Onderhoud: Vergeet niet om regelmatig je helm schoon te maken en te onderhouden volgens de instructies van de fabrikant. Een goed onderhouden helm gaat langer mee en blijft comfortabel en veilig om te dragen

2 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik vond stap 3 over het controleren van de veiligheidskeurmerken erg nuttig. Het is belangrijk om een helm te kiezen die voldoet aan de juiste veiligheidsnormen om jezelf te beschermen tijdens het rijden. Ik heb altijd gehoord dat de ECE 22.05 norm een belangrijk keurmerk is om op te letten. Heeft iemand nog andere aanbevolen keurmerken?

 2. Bedankt voor je reactie! De ECE 22.05 norm is inderdaad een belangrijk keurmerk voor helmen. Andere aanbevolen keurmerken zijn de DOT norm (in de Verenigde Staten) en de Snell norm. Het is altijd verstandig om te controleren of de helm voldoet aan de specifieke veiligheidsnormen die gelden in het land waar je rijdt.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen