Hoe je een motorhelm met een anti-kras vizier opbergt en beschermt wanneer je hem niet gebruikt

In deze stapsgewijze handleiding leer je hoe je op de juiste manier je motorhelm met een anti-kras vizier opbergt en beschermt wanneer je hem niet gebruikt. Door de stappen te volgen, kun je de levensduur van je helm verlengen en ervoor zorgen dat het vizier altijd in optimale staat blijft.

1

Stap 1: Reinig het vizier

Gebruik een zachte doek en een mild reinigingsmiddel om het vizier van je motorhelm schoon te maken. Begin met het afnemen van het vizier met de zachte doek om stof en vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat je de doek niet te hard drukt, om krassen te voorkomen.

Vervolgens, bevochtig de doek met het milde reinigingsmiddel. Breng een kleine hoeveelheid van het reinigingsmiddel aan op de doek en wrijf voorzichtig over het hele oppervlak van het vizier. Let op, gebruik niet te veel reinigingsmiddel, want dit kan strepen achterlaten.

Als je hardnekkige vlekken hebt, kun je wat meer druk uitoefenen tijdens het schoonmaken. Zorg er echter altijd voor dat je de krassende materialen vermijdt, zoals schurende sponzen of borstels.

Nadat je het vizier hebt schoongemaakt, spoel je de doek af en veeg je het vizier opnieuw af om eventuele resten van het reinigingsmiddel te verwijderen. Controleer het vizier vervolgens op eventuele vlekken of strepen en herhaal indien nodig het schoonmaakproces.

Zo, nu heb je een duidelijke stapsgewijze handleiding om het vizier van je motorhelm schoon te maken. Vergeet niet om altijd voorzichtig te zijn tijdens het schoonmaken en om krassende materialen te vermijden. Succes en geniet van je schone en heldere vizier!

2

Stap 2: Droog het vizier af

Gebruik een schone, droge doek om het vizier grondig af te drogen. Zorg ervoor dat er geen vocht achterblijft, omdat dit vlekken kan veroorzaken. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om het vizier effectief af te drogen:

 • Neem een schone, droge doek en houd deze stevig vast.
 • Begin aan de bovenkant van het vizier en veeg voorzichtig naar beneden. Zorg ervoor dat je alle delen van het vizier meeneemt, inclusief de randen en hoeken.
 • Maak lange, gelijkmatige bewegingen om overtollig vocht te verwijderen. Vermijd wrijven in cirkelvormige bewegingen, omdat dit vlekken kan veroorzaken.
 • Controleer regelmatig de doek om te controleren of deze nog droog is. Als de doek vochtig wordt, vervang deze dan door een nieuwe schone, droge doek.
 • Herhaal deze stappen totdat het hele vizier grondig is afgedroogd en er geen vocht meer achterblijft.

Bijvoorbeeld, stel je voor dat je een motorrijder bent en net een regenbui hebt gehad. Je wilt ervoor zorgen dat je vizier volledig droog is voordat je weer de weg op gaat. Volg de bovenstaande stappen om je vizier af te drogen en te voorkomen dat er vlekken ontstaan. Door een schone, droge doek te gebruiken en gelijkmatige bewegingen te maken, kun je er zeker van zijn dat je vizier klaar is voor je volgende avontuur op de weg!

3

Stap 3: Berg de motorhelm op in een beschermhoes

Plaats de motorhelm in een beschermhoes om stof, vuil en krassen te voorkomen. Dit is een essentiële stap om ervoor te zorgen dat je helm in optimale staat blijft. Kies een beschermhoes die speciaal is ontworpen voor motorhelmen en zorg ervoor dat deze goed past. Dit zorgt ervoor dat de helm volledig bedekt is en beschermd wordt tegen externe elementen.

Als je de helm in de beschermhoes plaatst, zorg er dan voor dat je eerst alle riemen en sluitingen goed vastmaakt. Dit voorkomt dat ze in de war raken of beschadigd raken tijdens het opbergen. Zorg er ook voor dat de binnenvoering van de helm goed op zijn plaats zit en niet loskomt. Plaats de helm vervolgens voorzichtig in de beschermhoes en zorg ervoor dat deze volledig bedekt is. Sluit de hoes stevig af om ervoor te zorgen dat er geen stof of vuil kan binnendringen. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat je motorhelm veilig en beschermd is wanneer je hem opbergt.

4

Stap 4: Bewaar de helm op een droge en veilige plaats

Kies een opslaglocatie die droog en veilig is, zoals een kast of een speciale motorhelmhouder. Het is belangrijk om je helm op te bergen op een plaats waar hij beschermd is tegen vocht en direct zonlicht. Dit kan voorkomen dat de helm beschadigd raakt en zijn beschermende eigenschappen verliest. Een kast of een speciale motorhelmhouder biedt een veilige en stabiele omgeving om je helm te bewaren. Zorg ervoor dat de locatie goed geventileerd is om vochtigheid te voorkomen.

Vermijd blootstelling aan direct zonlicht, vochtigheid en extreme temperaturen. Direct zonlicht kan de materialen van de helm beschadigen en kan de kleur vervagen. Daarnaast kan vochtigheid leiden tot schimmelvorming en een onaangename geur. Extreme temperaturen kunnen ook invloed hebben op de integriteit van de helm en de levensduur ervan verkorten. Kies daarom altijd een opslaglocatie waar de helm beschermd blijft tegen deze schadelijke factoren. Door deze eenvoudige richtlijnen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je helm in optimale conditie blijft en je veiligheid blijft waarborgen.

5

Stap 5: Controleer de helm regelmatig

Controleer de motorhelm regelmatig op eventuele schade of slijtage. Inspecteer de buitenkant van de helm zorgvuldig op eventuele krassen, deuken of beschadigingen. Controleer ook het vizier op krassen, aangezien deze je zicht kunnen belemmeren tijdens het rijden. Als je enige problemen opmerkt, is het belangrijk om direct actie te ondernemen.

Als je krassen op het vizier opmerkt, kun je het beste contact opnemen met een professional voor reparatie of vervanging. Krassen kunnen namelijk je zicht belemmeren en de veiligheid tijdens het rijden in gevaar brengen. Een professional kan het vizier controleren en indien nodig repareren of vervangen. Het is van groot belang dat je altijd een helder en onbeschadigd vizier hebt, zodat je optimaal zicht hebt op de weg.

Door regelmatig de motorhelm te controleren en eventuele problemen direct aan te pakken, zorg je ervoor dat je altijd veilig en beschermd de weg op gaat. Vergeet niet: je helm is je belangrijkste bescherming tijdens het motorrijden, dus neem deze controles serieus en neem indien nodig contact op met een professional.

Handige tips voor opbergen en beschermen

Conclusie:

Gefeliciteerd! Je bent nu goed op de hoogte van hoe je een motorhelm met een anti-kras vizier opbergt en beschermt wanneer je hem niet gebruikt. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je motorhelm in topconditie blijft en klaar is voor de volgende rit. Vergeet niet om regelmatig je helm te controleren op eventuele schade en zorg er altijd voor dat je hem op een veilige en droge plaats bewaart. Met de juiste zorg en onderhoud zal je helm je nog lang van bescherming voorzien tijdens je avonturen op de weg.

Benodigde gereedschappen

 • Reinigingsmiddel voor vizier
 • Zachte doek of microvezeldoek
 • Beschermhoes voor motorhelm

Handige opslagtips

 • Reinig het vizier grondig: Voordat je jouw helm opbergt, zorg ervoor dat je het anti-kras vizier grondig reinigt. Gebruik een mild reinigingsmiddel en een zachte doek om eventuele vuil, vet of vlekken te verwijderen
 • Bescherm het vizier tegen krassen: Plaats een beschermhoes of een zakje over het vizier om het te beschermen tegen krassen en beschadigingen. Dit voorkomt dat het vizier per ongeluk in contact komt met andere objecten
 • Bewaar de helm op een veilige plek: Zorg ervoor dat je de helm opbergt op een veilige plek, waar hij niet kan vallen of beschadigd kan raken. Een helmhouder of een speciale helmopbergdoos kan handig zijn om de helm veilig op te bergen
 • Vermijd direct zonlicht en hitte: Het vizier van de helm kan beschadigd raken door direct zonlicht en hitte. Bewaar de helm dus op een koele en droge plaats, uit de buurt van zonlicht en warmtebronnen
 • Controleer regelmatig op schade: Neem af en toe de tijd om het vizier en de helm te controleren op eventuele schade. Als je krassen, barsten of andere beschadigingen opmerkt, is het belangrijk om ze te laten repareren of het vizier te vervangen
 • Houd de helm schoon en stofvrij: Zorg ervoor dat je de helm regelmatig schoonmaakt en stofvrij houdt, zelfs wanneer je hem niet gebruikt. Dit helpt om de levensduur van het vizier te verlengen en de helm in goede staat te houden
 • Volg de instructies van de fabrikant: Elke helm kan specifieke instructies hebben voor opberging en onderhoud. Zorg ervoor dat je de instructies van de fabrikant volgt om ervoor te zorgen dat je helm en vizier goed worden verzorgd

Hoe gebruik je een motorhelm met anti-kras vizier?

 • Zorg ervoor dat je de motorhelm op de juiste manier opzet. Plaats de helm stevig op je hoofd en zorg ervoor dat deze goed aansluit. Vergeet niet de kinband goed vast te maken, zodat de helm goed op zijn plek blijft zitten tijdens het rijden
 • Reinig het anti-kras vizier regelmatig om ervoor te zorgen dat je altijd een helder zicht hebt. Gebruik hiervoor een zachte doek en vermijd schurende materialen die het krasbestendige oppervlak kunnen beschadigen
 • Wees voorzichtig bij het openen en sluiten van het vizier. Zorg ervoor dat je deze handelingen rustig en geleidelijk uitvoert, om te voorkomen dat het vizier vast komt te zitten of beschadigt
 • Als je tijdens het rijden merkt dat er condens ontstaat aan de binnenkant van het vizier, kun je een anticondens spray gebruiken om dit probleem te verhelpen. Breng de spray aan volgens de instructies op de verpakking en veeg het vizier vervolgens schoon met een zachte doek
 • Tot slot, wees voorzichtig bij het opbergen van de motorhelm. Bewaar deze op een veilige en droge plaats, weg van direct zonlicht en extreme temperaturen. Dit helpt om de levensduur van zowel de helm als het anti-kras vizier te verlengen
 • Ik hoop dat deze tips je helpen om optimaal gebruik te maken van je “Motorhelm met anti-kras vizier”! Veel veilige kilometers gewenst!

Antwoord op al uw vragen over onze motorhelm met anti-kras vizier

Zijn er wettelijke eisen met betrekking tot het gebruik van een motorhelm met een anti-kras vizier?

Ja, er zijn wettelijke eisen met betrekking tot het gebruik van een motorhelm met een anti-kras vizier. Volgens de Nederlandse wet moet een motorhelm altijd voorzien zijn van een vizier of een andere vorm van oogbescherming. Dit is om ervoor te zorgen dat je als motorrijder voldoende beschermd bent tegen wind, stof, insecten en andere mogelijke gevaren tijdens het rijden. Het vizier moet helder en onbeschadigd zijn, zodat je goed zicht hebt op de weg. Een anti-kras vizier kan dus bijdragen aan het behoud van een helder zicht en is daarom aan te raden. Het is belangrijk om regelmatig je vizier te controleren op krassen en deze indien nodig te vervangen. Houd er rekening mee dat het niet voldoen aan deze wettelijke eisen kan leiden tot boetes en mogelijk zelfs gevaarlijke situaties op de weg.

Zijn er verschillende soorten anti-kras vizieren beschikbaar voor motorhelmen?

Ja, er zijn verschillende soorten anti-kras vizieren beschikbaar voor motorhelmen. Anti-kras vizieren hebben een speciale coating die helpt om krassen te voorkomen en de duurzaamheid van het vizier te verlengen. Deze vizieren kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals polycarbonaat of glasvezel, en zijn verkrijgbaar in verschillende tinten en afwerkingen. Sommige anti-kras vizieren hebben ook een anti-condens coating, wat handig kan zijn bij koud weer of bij het rijden in vochtige omstandigheden. Het is belangrijk om te controleren of het anti-kras vizier compatibel is met jouw specifieke motorhelmmodel voordat je er een aanschaft.

16 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Heeft u nog suggesties voor het schoonmaken van het vizier?

  • Ja, een goede manier om het vizier schoon te maken is met een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel. Vermijd het gebruik van schurende materialen of agressieve chemicaliën.

 2. Hoe vaak moet je het vizier reinigen?

 3. Het wordt aanbevolen om het vizier na elke rit te reinigen om vuil en vlekken te verwijderen.

 4. Ik heb gemerkt dat mijn vizier na verloop van tijd krassen krijgt, ondanks de anti-kras functie. Heeft u tips om dit te voorkomen?

  • Hoewel een anti-kras vizier helpt om krassen te voorkomen, is het niet volledig krasbestendig. Probeer het vizier niet te laten vallen of in contact te laten komen met scherpe voorwerpen. Het kan ook nuttig zijn om een vizierbeschermer te gebruiken wanneer de helm niet in gebruik is.

 5. Wat voor soort beschermhoes raadt u aan?

 6. Is het normaal dat het vizier na verloop van tijd een beetje troebel wordt?

  • Ja, na verloop van tijd kan het vizier een beetje troebel worden door normaal gebruik en blootstelling aan de elementen. Dit kan het zicht belemmeren, dus het is belangrijk om het vizier regelmatig schoon te maken en indien nodig te vervangen.

 7. Ik vond deze gids erg handig. Heeft u nog andere tips met betrekking tot motorhelmen?

  • Bedankt! Ja, een belangrijke tip is om de helm regelmatig te controleren op slijtage, zoals scheuren of losse onderdelen. Ook is het verstandig om de helm elke 5 jaar te vervangen, zelfs als er geen zichtbare schade is.

 8. Kan ik het vizier met een glasreiniger schoonmaken?

  • Het wordt niet aanbevolen om glasreiniger te gebruiken, omdat sommige reinigingsmiddelen schadelijk kunnen zijn voor het vizier. Gebruik liever een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek.

 9. Zou ik mijn helm in een verwarmde garage kunnen bewaren?

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen