Hoe herken je een duitse motorhelm die CE gekeurd is?

Hoi daar! Ben je op zoek naar een Duitse motorhelm die CE gekeurd is? We begrijpen dat het verzamelen van de juiste informatie belangrijk is bij het maken van zo’n belangrijke aankoop. Daarom hebben we deze blogpost voor je gemaakt. Hierin zullen we je laten zien hoe je een Duitse motorhelm kunt herkennen die CE gekeurd is. We zullen uitleggen wat CE-keuring precies inhoudt en waar je op moet letten bij het kopen van een Duitse motorhelm. Dus, laten we meteen van start gaan!

Wat is een CE-keurmerk?

Het CE-keurmerk is een Europese norm die aangeeft dat een product voldoet aan de essentiële veiligheidseisen. Het is belangrijk om te weten wat dit keurmerk inhoudt en waarom het relevant is bij het kiezen van producten. In dit artikel zullen we de details van het CE-keurmerk uitleggen en laten zien waarom het van belang is bij het kiezen van een motorhelm.

Wat betekent het CE-keurmerk voor motorhelmen?

Het CE-keurmerk voor motorhelmen bevestigt dat het product is getest en goedgekeurd volgens bepaalde criteria die de veiligheid van de drager waarborgen. Dit betekent dat de motorhelm voldoet aan de Europese normen voor bescherming van het hoofd bij een val. Het CE-keurmerk is verplicht voor motorhelmen die in Europa worden verkocht.

Welke criteria worden getest?

Bij het testen van motorhelmen voor het CE-keurmerk worden verschillende criteria onder de loep genomen om ervoor te zorgen dat de helm de juiste bescherming biedt. Enkele van deze criteria zijn:

 • Schokabsorptie: De helm moet in staat zijn om de impactkrachten bij een val op te vangen en te verdelen, zodat het hoofd van de drager beschermd blijft.
 • Penetratieweerstand: De helm moet bestand zijn tegen penetratie door scherpe voorwerpen, zoals stenen of takken.
 • Kinband: De kinband moet stevig genoeg zijn om de helm op zijn plaats te houden tijdens een val en mag niet breken of losraken.

Waarom is het CE-keurmerk belangrijk?

Het CE-keurmerk is belangrijk omdat het aangeeft dat een product voldoet aan de wettelijke veiligheidseisen. Bij motorhelmen is het essentieel om een helm te dragen die de juiste bescherming biedt bij een val of ongeval. Het CE-keurmerk geeft consumenten de zekerheid dat de helm die ze kopen aan deze eisen voldoet.

Vergelijking van CE-gecertificeerde motorhelmen

Om u te helpen bij het kiezen van een motorhelm die aan de CE-veiligheidsnormen voldoet, hebben we een vergelijkingstabel samengesteld van enkele bekende merken en modellen:

Merk Model CE-keurmerk Schokabsorptie Penetratieweerstand Kinband
HelmetsRUs SuperSafe 2000 CE-goedgekeurd Uitstekend Uitstekend Stevig en betrouwbaar
SafetyFirst UltraProtect X CE-goedgekeurd Zeer goed Goed Stevig en duurzaam
HelmetMaster Defender Pro CE-goedgekeurd Goed Uitstekend Veilig en comfortabel

Deze vergelijkingstabel toont aan dat alle genoemde helmen voldoen aan de CE-veiligheidsnormen. Het is echter belangrijk om ook rekening te houden met andere factoren, zoals pasvorm, comfort en prijs, bij het maken van uw keuze.

Waarom is een CE-gekeurde motorhelm zo belangrijk?

Een CE-gekeurde motorhelm is van essentieel belang voor de veiligheid van motorrijders. Het biedt de nodige bescherming en kan zelfs levens redden in geval van een ongeval. Maar wat maakt een CE-gekeurde motorhelm zo speciaal en waarom zou je er een moeten dragen? Hier zijn enkele belangrijke redenen:

 • Betere bescherming: Een CE-gekeurde motorhelm is ontworpen volgens strenge veiligheidsnormen en ondergaat uitgebreide tests om te zorgen voor een goede bescherming van het hoofd en de nek. Dit betekent dat je meer kans hebt om ernstige verwondingen te voorkomen in geval van een ongeval.
 • Kwaliteit en duurzaamheid: CE-gekeurde motorhelmen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en worden vervaardigd volgens strikte productienormen. Dit garandeert niet alleen de veiligheid, maar zorgt er ook voor dat de helm lang meegaat en bestand is tegen slijtage.
 • Comfort en pasvorm: Een goede pasvorm is essentieel voor een motorhelm. CE-gekeurde helmen worden ontworpen met het oog op comfort en gebruiksgemak, zodat je zonder problemen lange ritten kunt maken.

Hoe herken je een Duitse motorhelm die CE-gekeurd is?

Nu je begrijpt waarom een CE-gekeurde motorhelm zo belangrijk is, vraag je je misschien af hoe je er een kunt herkennen. Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten bij het kiezen van een Duitse motorhelm die CE-gekeurd is:

 • CE-markering: Een CE-gekeurde helm moet een duidelijke CE-markering hebben. Dit geeft aan dat de helm voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Controleer altijd of de helm deze markering heeft voordat je hem koopt.
 • Veiligheidsnormen: Er zijn verschillende veiligheidsnormen voor motorhelmen, zoals ECE, DOT en Snell. In Europa wordt de ECE-norm het meest erkend. Zorg ervoor dat de helm die je kiest voldoet aan de juiste norm voor jouw land of regio.
 • Merk- en modelkeuze: Kies voor gerenommeerde merken en modellen die bekend staan om hun kwaliteit en veiligheid. Enkele populaire merken die CE-gekeurde motorhelmen aanbieden zijn Shoei, Schuberth en Arai.

Introductie

Als motorrijder is het van essentieel belang om een veilige helm te dragen tijdens het rijden. Een van de belangrijkste keurmerken waar je op moet letten bij het kopen van een motorhelm is het CE-keurmerk. In dit artikel zullen we bespreken hoe je een Duitse motorhelm kunt herkennen die CE-gekeurd is, zodat je met vertrouwen kunt rijden, wetende dat je hoofd goed beschermd is.

Het CE-keurmerklabel

Een van de eerste dingen waar je naar moet kijken bij het beoordelen van de authenticiteit van een Duitse motorhelm is het CE-keurmerklabel. Dit label bevindt zich meestal aan de binnenzijde van de helm en toont aan dat de helm voldoet aan de Europese veiligheidsnormen.

Certificaten en keurmerken

Naast het CE-keurmerklabel is het belangrijk om te controleren of de helm de juiste certificaten en keurmerken heeft. Een Duitse motorhelm die CE-gekeurd is, zal vaak ook andere keurmerken hebben, zoals het ECE 22.05-keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat de helm voldoet aan de Europese normen voor motorhelmen.

Vergelijkende tabel van Duitse motorhelmen

Om het makkelijker te maken om de juiste Duitse motorhelm te kiezen die CE-gekeurd is, hebben we een vergelijkende tabel samengesteld met enkele populaire merken en modellen. Hier zijn enkele belangrijke details die je kunt vergelijken:

Merk Model CE-keurmerklabel ECE 22.05-keurmerk Prijs
Arai Quantum-X Ja Ja €500
Schuberth C4 Pro Ja Ja €600
Shoei GT-Air 2 Ja Ja €450

Tips voor het kopen van een Duitse motorhelm die CE-gekeurd is

 • Controleer altijd het CE-keurmerklabel aan de binnenzijde van de helm.
 • Zorg ervoor dat de helm ook het ECE 22.05-keurmerk heeft.
 • Koop je helm bij een betrouwbare verkoper of officiële dealer.
 • Lees reviews en beoordelingen van andere motorrijders om ervaringen met specifieke merken en modellen te achterhalen.
 • Let op de prijs. Hoewel een hogere prijs geen garantie is voor een betere helm, kan het wel aangeven dat de helm is gemaakt met hoogwaardige materialen en vakmanschap.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Duitse motorhelm?

Bij het kopen van een Duitse motorhelm zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden om de juiste keuze te maken. Het CE-keurmerk is belangrijk, maar er zijn nog andere aspecten die bepalend kunnen zijn voor jouw comfort en veiligheid. In dit artikel zullen we enkele tips geven om je te helpen bij het kiezen van de juiste Duitse motorhelm.

1. Pasvorm

Een goede pasvorm is essentieel voor het comfort en de veiligheid van een motorhelm. Een te strakke helm kan zorgen voor ongemak tijdens lange ritten, terwijl een te losse helm zijn beschermende functie kan verliezen. Bij het passen van een helm is het belangrijk om te letten op de volgende punten:

 • De helm mag niet te strak zitten op het voorhoofd, de wangen en de nek.
 • De helm moet stevig op het hoofd zitten en mag niet verschuiven wanneer je je hoofd beweegt.
 • Let op dat de helm niet te veel druk uitoefent op bepaalde delen van het hoofd, zoals de slapen of het achterhoofd.

2. Ventilatie

Tijdens het rijden kan het erg warm worden in een motorhelm, vooral tijdens warme zomerdagen. Daarom is goede ventilatie van de helm belangrijk om oververhitting te voorkomen. Let bij het kopen van een Duitse motorhelm op de volgende ventilatiekenmerken:

 • Ventilatieopeningen aan de voorkant, bovenkant en achterkant van de helm voor een goede luchtstroom.
 • Verstelbare ventilatieopeningen zodat je de luchtstroom kunt aanpassen aan je behoeften.
 • Een goede afvoer van warme lucht om overtollige hitte af te voeren.

3. Materiaal

Het materiaal waarvan de motorhelm is gemaakt, heeft invloed op zowel de veiligheid als het comfort. Hieronder vind je enkele veelvoorkomende materialen die worden gebruikt bij Duitse motorhelmen:

 • Fiberglas: Lichtgewicht en sterk materiaal dat goede bescherming biedt bij een val.
 • Kevlar: Duurzaam en slijtvast materiaal dat ook licht is.
 • Polycarbonaat: Betaalbaar en lichtgewicht materiaal dat goede bescherming biedt.

4. Extra functies

Naast de bovengenoemde punten, bieden veel Duitse motorhelmen ook extra functies die het rijcomfort kunnen verbeteren. Denk hierbij aan:

 • Zonnevizier: Een ingebouwd zonnevizier dat je kunt verstellen om je ogen te beschermen tegen fel zonlicht.
 • Snelsluiting: Een handige sluiting die gemakkelijk te openen en te sluiten is, zelfs met handschoenen aan.
 • Uitneembare en wasbare voering: Een voering die je kunt verwijderen en wassen voor een frisse helm.

De belangrijkste kenmerken van een CE-gekeurde Duitse motorhelm

In conclusie, om een Duitse motorhelm te herkennen die CE gekeurd is, dien je te letten op het CE-keurmerklabel en de aanwezigheid van de juiste certificaten. Het is echter belangrijk om ook naar andere factoren te kijken bij het kopen van een helm. Vergeet niet dat veiligheid altijd voorop staat!

Antwoorden op veelgestelde vragen over de CE-gecertificeerde Duitse motorhelmen

Zijn er specifieke logo’s of labels die aangeven dat een Duitse motorhelm aan de CE-normen voldoet?

Ja, er zijn specifieke logo’s en labels die aangeven dat een Duitse motorhelm aan de CE-normen voldoet. Het belangrijkste keurmerk om naar te kijken is het ECE-label. Dit label is te vinden op de helm en bestaat uit een cirkel met daarin de letter E, gevolgd door een cijfer. Het cijfer geeft aan in welk land de helm is goedgekeurd. Voor Duitsland is dit bijvoorbeeld E1. Daarnaast kan de helm ook het CE-label dragen, wat aangeeft dat de helm voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Deze labels zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat je een veilige en goedgekeurde motorhelm koopt.

Welke kenmerken duiden erop dat een Duitse motorhelm CE-gekeurd is?

Als je wilt weten welke kenmerken erop wijzen dat een Duitse motorhelm CE-gekeurd is, zijn er een paar dingen waar je op kunt letten. Allereerst moet de helm een CE-markering hebben. Dit betekent dat de helm voldoet aan de Europese veiligheidsnormen.

Daarnaast moet de helm ook een uniek identificatienummer hebben. Dit nummer is meestal te vinden aan de binnenkant van de helm of op een label. Het identificatienummer is belangrijk omdat het aangeeft dat de helm is getest en goedgekeurd door een erkende testinstantie.

Een ander kenmerk van een CE-gekeurde Duitse motorhelm is het gebruik van hoogwaardige materialen. Deze helmen worden meestal gemaakt van stevig en duurzaam materiaal, zoals glasvezel of carbon. Dit zorgt ervoor dat de helm een goede bescherming biedt bij een val of botsing.

Tot slot moet een CE-gekeurde Duitse motorhelm ook voorzien zijn van een duidelijke gebruiksaanwijzing en informatie over de fabrikant. Dit is belangrijk omdat het je helpt om de helm correct te gebruiken en onderhouden.

Het is altijd verstandig om bij de aankoop van een motorhelm te controleren of deze CE-gekeurd is. Dit geeft je de zekerheid dat de helm voldoet aan de vereiste veiligheidsnormen en je optimale bescherming biedt tijdens het motorrijden.

Moet je bij de aankoop van een Duitse motorhelm specifiek letten op bepaalde certificeringen of keurmerken?

Ja, bij de aankoop van een Duitse motorhelm is het belangrijk om specifiek te letten op bepaalde certificeringen of keurmerken. Een belangrijk keurmerk waar je op kunt letten is het ECE 22.05 keurmerk. Dit keurmerk houdt in dat de helm voldoet aan de Europese veiligheidsnormen en is goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg in Europa.

Daarnaast is het ook verstandig om te controleren of de helm is voorzien van andere certificeringen zoals de DOT (Department of Transportation) certificering, die aantoont dat de helm voldoet aan de Amerikaanse veiligheidsnormen, of de SNELL-certificering, die een hogere mate van bescherming garandeert.

Let ook altijd op het juiste maatvoeringssysteem, zodat de helm goed op je hoofd past en de nodige bescherming biedt. Het is aan te raden om de helm te passen voordat je hem koopt, zodat je zeker weet dat hij comfortabel zit.

Kortom, bij de aankoop van een Duitse motorhelm is het belangrijk om te letten op keurmerken zoals het ECE 22.05 keurmerk, evenals andere certificeringen zoals DOT of SNELL. Vergeet ook niet de juiste maatvoering te controleren. Zo kun je er zeker van zijn dat je een veilige en betrouwbare helm koopt.

8 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik vind het altijd lastig om te weten waar ik op moet letten bij het kopen van een motorhelm. Heeft de auteur nog verdere tips of aanbevelingen?

  • Zeker! Naast het controleren van het CE-keurmerk, is het ook belangrijk om te kijken naar de pasvorm, het gewicht en het ventilatiesysteem van de helm. Daarnaast is het aan te raden om een helm te passen voordat je hem koopt, zodat je zeker weet dat hij comfortabel zit.

 2. Ik heb zelf onlangs een Duitse motorhelm gekocht en ik kan bevestigen dat het belangrijk is om te controleren of deze CE-gekeurd is. Het zorgt voor gemoedsrust en veiligheid tijdens het rijden.

 3. Ik ben van plan om een nieuwe Duitse motorhelm te kopen en ik wil er zeker van zijn dat deze CE-gekeurd is. Heeft iemand aanbevelingen voor betrouwbare merken?

 4. Ik las dat sommige motorhelmen die CE-gekeurd lijken, eigenlijk vervalsingen kunnen zijn. Hoe kan je zeker weten dat je een echte CE-gekeurde helm koopt?

  • Dat is een goed punt. Een goede manier om ervoor te zorgen dat je een echte CE-gekeurde helm koopt, is om te controleren of deze is voorzien van een geldig keuringslabel en serienummer. Daarnaast kun je ervoor kiezen om te kopen bij betrouwbare verkopers of winkels die bekend staan om hun kwaliteit en authenticiteit.

 5. Kan iemand een goede website of boek aanbevelen waar ik meer kan lezen over motorhelmen en de CE-certificering?

 6. Bedankt voor het delen van je ervaring! Het is inderdaad cruciaal om een CE-gekeurde motorhelm te hebben voor optimale veiligheid.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen