Hoe gebruik je een motorhelm met crashsensor?

In deze stapsgewijze handleiding leer je hoe je een motorhelm met crashsensor gebruikt. We zullen je stap voor stap door het proces leiden, zodat je optimaal kunt profiteren van de functies van deze helm.

Stap 1: Zorg ervoor dat je de helm goed hebt afgesteld op je hoofd. Dit betekent dat de helm stevig, maar comfortabel moet zitten. Pas de riempjes en gespen aan indien nodig.

Stap 2: Controleer of de crashsensor goed is geïnstalleerd in de helm. Deze sensor is verantwoordelijk voor het detecteren van crashes en het activeren van de veiligheidsfuncties van de helm.

Stap 3: Verbind de crashsensor met je smartphone via de bijbehorende app. Volg de instructies in de app om de verbinding tot stand te brengen. Dit stelt de helm in staat om belangrijke informatie naar je smartphone te sturen in geval van een crash.

Stap 4: Test de crashsensor om er zeker van te zijn dat deze correct werkt. Dit kun je doen door de helm voorzichtig op een zacht oppervlak te laten vallen en te controleren of de sensor een melding naar je smartphone stuurt.

Stap 5: Zorg ervoor dat je smartphone altijd is verbonden met de helm wanneer je gaat rijden. Op deze manier kan de helm direct reageren in geval van een ongeval en de nodige hulp inschakelen.

Stap 6: Oefen regelmatig met het gebruik van de veiligheidsfuncties van de helm, zodat je vertrouwd raakt met de procedures en weet hoe je snel kunt handelen in geval van een noodsituatie.

Door deze stapsgewijze handleiding te volgen, kun je optimaal gebruikmaken van de functies van je motorhelm met crashsensor en je veiligheid op de weg vergroten.

1

Stap 1: Helm plaatsen

Om te beginnen, pak je de motorhelm en houd deze met beide handen vast. Plaats de helm stevig op je hoofd en zorg ervoor dat deze goed past.

Zorg ervoor dat de helm recht op je hoofd staat, met de voorkant naar voren gericht. Gebruik je handen om de helm voorzichtig naar beneden te duwen, zodat deze stevig op je hoofd zit.

Let erop dat de helm niet te los zit, want dan kan deze gemakkelijk verschuiven tijdens het rijden. Aan de andere kant moet de helm ook niet te strak zitten, omdat dit oncomfortabel kan zijn. Het is belangrijk dat de helm strak genoeg zit om niet te verschuiven, maar nog steeds comfortabel aanvoelt.

Neem even de tijd om te controleren of de helm goed op je hoofd zit. Je wilt er zeker van zijn dat de helm niet te los of te strak zit, zodat je veilig en comfortabel kunt rijden.

Als de helm eenmaal goed op je hoofd zit, ben je klaar om verder te gaan met de volgende stappen van het helm gebruiksgids.

2

Stap 2: Crashsensor inschakelen

Om de crashsensor op je helm in te schakelen, moet je eerst de sensor zelf vinden. Deze bevindt zich meestal aan de achterkant van de helm, in de buurt van de nek. Raadpleeg de handleiding van de fabrikant om de exacte locatie te achterhalen.

Zodra je de crashsensor hebt gevonden, volg je de instructies van de fabrikant om deze in te schakelen. Dit kan betekenen dat je een knop moet indrukken, een schakelaar moet omzetten of een ander mechanisme moet activeren. Zorg ervoor dat je de instructies nauwkeurig opvolgt om ervoor te zorgen dat de crashsensor correct is ingeschakeld.

Voordat je gaat rijden, is het belangrijk om te controleren of de crashsensor correct is ingeschakeld. Dit kun je doen door te kijken of er een indicatielampje brandt of door de helm voorzichtig te schudden en te luisteren of je een klik hoort. Als alles goed is, ben je klaar om op pad te gaan en te genieten van een veilige rit met je helm en ingeschakelde crashsensor.

3

Stap 3: Verbinden met smartphone

Zorg ervoor dat je smartphone Bluetooth ingeschakeld heeft. Open de bijbehorende app op je smartphone en volg de instructies om de motorhelm met de app te verbinden. Dit stelt je in staat om de gegevens van de crashsensor te ontvangen en te bekijken.

4

Stap 4: Kalibreren

Kalibreren van je helm is een cruciale stap voordat je gaat rijden. Hierdoor kan de crashsensor nauwkeurige metingen doen en je op tijd waarschuwen in geval van een ongeval. Volg deze eenvoudige stappen om je helm te kalibreren:

 1. Zoek een rustige en goed verlichte ruimte: Zoek een plek waar je ongestoord kunt werken en waar voldoende licht is om de instructies goed te kunnen volgen.
 2. Verwijder eventuele accessoires: Zorg ervoor dat er geen accessoires of andere voorwerpen op de helm zitten die de kalibratie kunnen verstoren.
 3. Zet de helm op een vlakke ondergrond: Plaats de helm op een stabiele en vlakke ondergrond, zoals een tafel of de grond.
 4. Volg de instructies van de fabrikant: Raadpleeg de handleiding van je helm voor specifieke instructies over het kalibratieproces. Deze instructies kunnen per merk en model verschillen, dus zorg ervoor dat je de juiste informatie volgt.
 5. Controleer de kalibratie: Nadat je de instructies hebt gevolgd, controleer je of de kalibratie succesvol is verlopen. Dit kun je doen door de helm voorzichtig op te tillen en te bewegen. Als de crashsensor goed is gekalibreerd, zou je een melding moeten ontvangen dat de kalibratie succesvol is afgerond.

Door je helm voor het rijden te kalibreren, zorg je ervoor dat de crashsensor optimaal werkt en je tijdig waarschuwt in geval van een ongeval. Neem de tijd om dit belangrijke proces zorgvuldig uit te voeren en je kunt met een gerust hart de weg op!

5

Stap 5: Rijden met de helm

Nu ben je klaar om met de motorhelm te rijden! Hier zijn een paar belangrijke tips om in gedachten te houden:

 • Draag altijd de helm tijdens het rijden, ongeacht de afstand of snelheid. Het dragen van een helm kan ernstig hoofdletsel voorkomen in geval van een ongeval.
 • Zorg ervoor dat de helm goed past en stevig vastzit. Een loszittende helm biedt niet de juiste bescherming. Raadpleeg de handleiding van de helm voor instructies over hoe je de pasvorm kunt aanpassen.
 • Houd je smartphone binnen bereik tijdens het rijden. Dit is belangrijk omdat je de meldingen van de crashsensor kunt ontvangen. Deze meldingen kunnen je direct waarschuwen als er een ongeval heeft plaatsgevonden.
 • Zorg ervoor dat je de functie voor meldingen op je smartphone hebt ingeschakeld. Dit stelt je in staat om de meldingen van de crashsensor te ontvangen en snel te reageren in geval van een noodsituatie.

Veel plezier en veilige ritten met je motorhelm!

6

Stap 6: Analyseer de gegevens

Analyseer je gegevens met behulp van de bijbehorende app. Open de app op je telefoon en selecteer de optie ‘Crashsensorgegevens’. Bekijk de gegevens van je laatste rit en let vooral op de pieken en dips in de grafiek. Deze geven aan wanneer er mogelijke risicovolle situaties zijn geweest tijdens je rit. Bijvoorbeeld, als je een abrupte remactie hebt gemaakt, zal dit worden weergegeven als een piek in de grafiek. Dit kan erop wijzen dat je mogelijk je remgedrag moet verbeteren om veiliger te rijden.

Daarnaast kun je ook de snelheid van je rit analyseren. Kijk naar de gemiddelde snelheid en vergelijk deze met de toegestane snelheidslimieten op de weg. Als je regelmatig te hard rijdt, kan dit een teken zijn dat je je rijgedrag moet aanpassen en je aan de snelheidslimieten moet houden.

Na het analyseren van de gegevens kun je eventuele verbeterpunten identificeren. Misschien moet je je remgedrag aanpassen of bewuster worden van de snelheidslimieten. Door deze inzichten kun je je rijgedrag verbeteren en veiliger op de weg zijn.

De juiste afstelling en gebruik van jouw motorhelm

Conclusie:

Gefeliciteerd! Je hebt nu geleerd hoe je een motorhelm met crashsensor kunt gebruiken. Het is belangrijk om altijd veiligheid voorop te stellen en verantwoordelijk te rijden. Nu ben je klaar om te genieten van leuke en veilige ritten!

Handige adviezen

 • Zorg ervoor dat je de helm correct draagt. Plaats de helm stevig op je hoofd en zorg ervoor dat de kinband goed is vastgemaakt. Dit zorgt voor een optimale bescherming tijdens het rijden
 • Controleer regelmatig de batterij van de crashsensor. Een lege batterij kan de functionaliteit van de helm beïnvloeden. Zorg ervoor dat de batterij altijd voldoende is opgeladen voordat je gaat rijden
 • Leer de functies van de crashsensor kennen. Sommige helmen hebben verschillende instellingen en functies, zoals het detecteren van een crash en het automatisch bellen van hulpdiensten. Lees de handleiding zorgvuldig door om te weten hoe je deze functies kunt gebruiken
 • Oefen met het activeren van de crashsensor. Het is belangrijk om te weten hoe je de sensor handmatig kunt activeren, mocht dit nodig zijn in geval van een ongeval. Dit kan variëren afhankelijk van het merk en model van de helm
 • Vermijd het manipuleren van de crashsensor. Het is belangrijk om de sensor niet te demonteren of aan te passen, tenzij dit specifiek wordt aanbevolen door de fabrikant. Hiermee voorkom je potentiële schade aan de helm en verminder je de betrouwbaarheid van de sensor
 • Houd de helm schoon en goed onderhouden. Vuil en stof kunnen de werking van de crashsensor beïnvloeden. Maak de helm regelmatig schoon volgens de instructies van de fabrikant en zorg ervoor dat alle onderdelen goed functioneren
 • Blijf op de hoogte van eventuele software-updates voor de crashsensor. Fabrikanten kunnen updates uitbrengen om de functionaliteit en betrouwbaarheid van de helm te verbeteren. Zorg ervoor dat je deze updates installeert om gebruik te maken van de nieuwste functies
 • Raadpleeg een expert bij eventuele problemen. Als je problemen ondervindt met de crashsensor of als je vragen hebt over het gebruik ervan, is het altijd verstandig om contact op te nemen met de fabrikant of een professionele motorhelmdealer. Zij kunnen je helpen met eventuele technische problemen of vragen

Hoe gebruik je de motorhelm met crashsensor?

 • Zorg ervoor dat je de helm correct op je hoofd plaatst. Pas de bandjes aan zodat de helm stevig en comfortabel zit
 • Controleer of de crashsensor is ingeschakeld voordat je begint met rijden. Dit doe je meestal door een knop in te drukken of een schakelaar om te zetten
 • Zorg ervoor dat je smartphone is gekoppeld aan de helm via Bluetooth. Volg de instructies in de handleiding van de helm om de verbinding tot stand te brengen
 • Wanneer je nu op de motor rijdt, zal de crashsensor eventuele ongewone bewegingen detecteren. Als er een ongeluk gebeurt, zal de helm een signaal naar je smartphone sturen
 • Als je een melding op je smartphone ontvangt, controleer dan onmiddellijk de ernst van de situatie. Als je in orde bent en er geen hulp nodig is, kun je de melding gewoon negeren. Als je hulp nodig hebt, bel dan onmiddellijk de juiste hulpdiensten
 • Onthoud dat elke helm anders kan zijn, dus lees altijd de handleiding van jouw specifieke “Motorhelm met crashsensor” voor gedetailleerde instructies. Veel plezier en veilige ritten!

Antwoorden op veelgestelde vragen over onze motorhelm met crashsensor

Welke voordelen biedt een motorhelm met een crashsensor?

Een motorhelm met een crashsensor biedt verschillende voordelen. Ten eerste kan de crashsensor detecteren wanneer er een ongeval plaatsvindt. Op het moment dat de sensor een impact detecteert, kan deze automatisch een noodsignaal verzenden naar hulpdiensten of naar een vooraf ingesteld contactpersoon. Dit kan van cruciaal belang zijn in noodsituaties, omdat hierdoor snelle medische hulp kan worden ingeschakeld.

Daarnaast kan een motorhelm met een crashsensor ook andere handige functies hebben, zoals het registreren van ritgegevens, snelheid en locatie. Dit kan nuttig zijn voor motorrijders die hun ritten willen bijhouden of analyseren. Sommige helmen hebben zelfs de mogelijkheid om met een smartphone-app te synchroniseren, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot je gegevens.

Een ander voordeel van een motorhelm met een crashsensor is dat het extra veiligheid biedt. De sensor kan detecteren wanneer je ten val komt en kan vervolgens een waarschuwingssignaal activeren om andere weggebruikers te waarschuwen. Dit kan helpen om het risico op vervolgaanrijdingen te verminderen.

Kortom, een motorhelm met een crashsensor biedt niet alleen extra veiligheid, maar ook handige functies zoals het verzenden van noodsignalen en het bijhouden van ritgegevens. Het kan een waardevolle investering zijn voor motorrijders die hun veiligheid en rijervaring willen verbeteren.

12 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik heb een vraag over stap 3: hoe verbind ik de helm met mijn smartphone? Moet ik een speciale app downloaden of zijn er andere stappen die ik moet volgen? Alle hulp wordt op prijs gesteld!

  • Bedankt voor je vraag! Om de helm met je smartphone te verbinden, moet je inderdaad meestal een speciale app downloaden die compatibel is met de helm en de crashsensor. In de gids hebben we dit niet specifiek genoemd, maar het zou vermeld moeten staan in de handleiding van de helm of op de website van de fabrikant. Als je nog steeds problemen hebt, raad ik aan om contact op te nemen met de klantenservice van het helmmerk voor gedetailleerde instructies.

 2. Ik ben het niet eens met stap 6. Het analyseren van de gegevens lijkt me een beetje overdreven. Ik bedoel, als de crashsensor wordt geactiveerd, is het duidelijk dat er iets mis is gegaan. Het lijkt me overbodig om de gegevens grondig te analyseren. Wat vinden anderen hier van?

  • Bedankt voor je feedback en je standpunt. Hoewel het waar is dat als de crashsensor wordt geactiveerd, er duidelijk iets mis is gegaan, kan het analyseren van de gegevens nuttig zijn om meer inzicht te krijgen in de aard van het ongeval en om eventuele patronen of trends te identificeren. Dit kan helpen bij het verbeteren van de veiligheid en het voorkomen van toekomstige ongevallen. Het is echter begrijpelijk dat niet iedereen de behoefte heeft om de gegevens uitgebreid te analyseren.

 3. Ik ben op zoek naar geavanceerde tips voor het gebruik van de helm met de crashsensor. Zijn er extra functies of instellingen die ik moet kennen om het meeste uit de helm te halen? Alle suggesties zijn welkom!

  • Bedankt voor je vraag! Afhankelijk van het specifieke merk en model van de helm, kunnen er extra functies en instellingen zijn om te verkennen. Het is het beste om de handleiding van de helm te raadplegen of contact op te nemen met de klantenservice van de fabrikant voor gedetailleerde informatie over de geavanceerde functies en instellingen van de helm. Veel plezier met het verkennen van alle mogelijkheden die de helm te bieden heeft!

 4. Ik vroeg me af of er geavanceerde tips zijn voor het kalibreren van de crashsensor. Zijn er specifieke omstandigheden waar ik rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat de kalibratie nauwkeurig is? Alvast bedankt!

  • Goede vraag! Bij het kalibreren van de crashsensor is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de helm op een vlakke ondergrond plaatst en dat er geen trillingen of bewegingen zijn tijdens het proces. Het kan ook helpen om de kalibratie in een rustige omgeving te doen, weg van harde geluiden of andere externe factoren die de meting kunnen beïnvloeden. Volg de specifieke instructies van de fabrikant voor het beste resultaat. Succes!

 5. Ik heb deze gids gevolgd en het was erg behulpzaam! Het plaatsen van de helm was eenvoudig en de crashsensor werkt perfect. Ik voel me nu veel veiliger tijdens het rijden. Bedankt voor het delen van deze informatie!

 6. Ik wil graag een succesverhaal delen met betrekking tot deze gids. Nadat ik de helm had geplaatst en de crashsensor had ingeschakeld, voelde ik me veel zelfverzekerder tijdens het rijden. Ik had een klein ongeval waarbij de crashsensor werd geactiveerd en ik was dankbaar dat ik de helm droeg. Het heeft me geholpen om veilig te blijven en ik raad het ten zeerste aan aan alle motorrijders daarbuiten!

  • Bedankt voor het delen van je succesverhaal! We zijn blij om te horen dat je de helm en de crashsensor hebt gebruikt tijdens een ongeval en dat het je heeft geholpen veilig te blijven. Het is altijd geweldig om te horen over positieve ervaringen met veiligheidsmaatregelen. Blijf veilig rijden!

 7. Bedankt voor je positieve feedback! We zijn blij dat de gids nuttig voor je was en dat je je veiliger voelt tijdens het rijden met de helm.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen