Hoe een motorhelm kopen?

Op Motorhelm Kopen doen we alles om voor jou de juiste motorhelm te vinden. We zullen je begeleiden door het hele proces, van het bepalen van je budget en het overwegen van de verschillende soorten helmen, tot het passen en kiezen van de juiste maat. Daarnaast geven we je ook tips voor het onderhoud en de opslag van je motorhelm, zodat je er optimaal van kunt genieten. Bekijk deze website, zie het aanbod en vergelijk de beste aanbieden.

 

1 Bepaal je behoeften

Denk na over het type motorrijden dat je doet. Rijd je voornamelijk off-road of op de weg? Als je off-road rijdt, wil je misschien een helm met een zonneklep om je ogen te beschermen tegen de zon en het stof. Rijd je op de weg, dan is een integraalhelm misschien meer geschikt om je hoofd en gezicht te beschermen bij hoge snelheden.

Houd ook rekening met de weersomstandigheden waarin je rijdt. Als je vaak in regenachtige omstandigheden rijdt, is het belangrijk om een helm te kiezen met een goede waterdichtheid en een vizier dat niet beslaat. Als je daarentegen voornamelijk in warme omstandigheden rijdt, kan een helm met goede ventilatie en een uitneembare voering om te wassen een goede keuze zijn.

Denk ten slotte na over de specifieke functies die je zoekt in een helm. Wil je een helm met een ingebouwd communicatiesysteem, zodat je kunt praten met andere motorrijders tijdens het rijden? Of misschien wil je een helm met een geïntegreerd zonnevizier, zodat je snel kunt schakelen tussen dag- en nachtmodus.

Door deze vragen te beantwoorden en je behoeften te bepalen, kun je een weloverwogen keuze maken bij het kopen van een motorhelm die perfect bij jou past.

 

2 Meet je hoofd

Om ervoor te zorgen dat je een motorhelm koopt die goed past, volg je deze stappen:

   

   1. Pak een meetlint en plaats het net boven je wenkbrauwen en oren.

   1. Zorg ervoor dat het meetlint strak, maar niet te strak, rond je hoofd zit.

   1. Lees de meting af op het punt waar het meetlint elkaar ontmoet.

   1. Noteer de omtrek van je hoofd, dit is de maat die je nodig hebt bij het kiezen van een helm.

  Het meten van je hoofd is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je de juiste maat helm kiest. Vergeet niet dat verschillende merken en modellen helmen iets kunnen variëren in maatvoering, dus het is altijd verstandig om ook de maattabel van de fabrikant te raadplegen.

   

  3 Bepaal je budget

  Bepaal je budget door van te voren te beslissen hoeveel je wilt uitgeven aan een motorhelm. Dit helpt je om je zoekopdracht te beperken tot helmen binnen jouw budget. Bedenk wat je comfortabel vindt om te betalen en houd hier rekening mee bij het maken van je keuze.

   

  4 Kies het juiste type helm

  Er zijn verschillende soorten motorhelmen die passen bij verschillende rijstijlen en voorkeuren. Als je op zoek bent naar maximale bescherming en aerodynamica, kies dan voor een integraalhelm. Als je graag een helm wilt die je kunt openen en sluiten, dan is een systeemhelm een goede keuze. Voor een meer open gevoel tijdens het rijden, kun je het beste een jethelm overwegen. En als je van off-road rijden houdt, is een crosshelm de beste optie. Kies het type helm dat het beste past bij jouw behoeften en geniet van een veilige en comfortabele rit!

   

  5 Controleer de veiligheidsnormen

  Zorg ervoor dat je de veiligheidsnormen controleert bij het kopen van een motorhelm. Controleer of de helm voldoet aan de ECE-norm of een vergelijkbare veiligheidsstandaard. Dit kun je doen door de helm te controleren op een ECE-keurmerk of een vergelijkbaar keurmerk. Zorg er ook voor dat je de veiligheidsvoorschriften van de fabrikant goed doorneemt om er zeker van te zijn dat de helm aan alle vereisten voldoet.

   

  6 Pas verschillende helmen

  Ga naar een motorwinkel en probeer verschillende helmen uit om te zien welke het beste past bij de vorm van je hoofd. Zet de helm op en zorg ervoor dat deze comfortabel zit en goed aansluit zonder te strak te zijn. Let op eventuele drukpunten en zorg ervoor dat de helm niet te los zit zodat hij goed op zijn plaats blijft tijdens het rijden. Bijvoorbeeld, als je een rond hoofd hebt, kies dan een helm met een ronde vorm zoals de Shoei RF-1200.

   

  7 Let op de pasvorm en afstelmogelijkheden

  Let op de pasvorm en afstelmogelijkheden bij het passen van helmen. Zorg ervoor dat de helm comfortabel en veilig zit door de pasvorm te controleren. Verstelbare bandjes en een kinband zijn belangrijk voor een goede pasvorm.

   

  8 Overweeg extra functies en accessoires

    

    • Overweeg of je een zonnevizier wilt. Dit kan handig zijn als je vaak rijdt in fel zonlicht. Zorg ervoor dat de helm een ingebouwd zonnevizier heeft dat je met één hand kunt bedienen.

    • Denk na over een ventilatiesysteem. Dit zorgt ervoor dat je hoofd koel blijft tijdens lange ritten. Controleer of de helm meerdere ventilatieopeningen heeft die je kunt openen en sluiten naar behoefte.

    • Overweeg ook bluetooth-connectiviteit. Hiermee kun je je helm verbinden met je smartphone of GPS-systeem. Op die manier kun je handsfree bellen, naar muziek luisteren of de navigatie-instructies horen.

    • Houd er rekening mee dat deze extra functies de prijs van de helm kunnen beïnvloeden. Bepaal daarom van tevoren welke functies voor jou echt belangrijk zijn en welke je kunt missen.

   Voorbeeld: Stel je voor dat je vaak lange ritten maakt in een zonnig klimaat. Een zonnevizier kan dan erg handig zijn om je ogen te beschermen tegen verblindend zonlicht. Kies een helm met een eenvoudig te bedienen zonnevizier, zodat je het gemakkelijk kunt inschakelen wanneer dat nodig is.

   Voorbeeld: Als je vaak rijdt in warm weer, kan een helm met een goed ventilatiesysteem een goede keuze zijn. Controleer of de helm meerdere ventilatieopeningen heeft die je kunt openen en sluiten, zodat je de luchtstroom kunt aanpassen aan je behoeften.

   Voorbeeld: Voor degenen die graag verbonden willen blijven tijdens het rijden, is bluetooth-connectiviteit een handige functie. Hiermee kun je je helm verbinden met je smartphone of GPS-systeem, zodat je kunt bellen, naar muziek kunt luisteren of de navigatie-instructies kunt horen zonder je handen van het stuur te halen.

    

   9 Lees reviews en vergelijk opties

   Voordat je een definitieve keuze maakt, lees reviews van andere gebruikers om te zien wat zij van de motorhelm vinden. Vergelijk ook verschillende opties met elkaar, zodat je kunt zien welke functies en specificaties het beste bij jou passen. Bijvoorbeeld, kijk naar de beoordelingen van verschillende merken zoals Arai, Shoei en AGV om te zien welke helm het beste wordt gewaardeerd voor comfort en veiligheid. Vergelijk prijzen en kijk of er speciale aanbiedingen of kortingen zijn die je kunt benutten. Door deze stappen te volgen, kun je een weloverwogen beslissing nemen en de beste motorhelm voor jouw behoeften vinden.

    

   Veiligheid boven alles!

   Conclusie:

   Gefeliciteerd! Je hebt nu alle stappen doorlopen en bent goed voorbereid om een motorhelm te kopen. Onthoud dat comfort, veiligheid en pasvorm belangrijk zijn bij het maken van je keuze. Zorg ervoor dat je de juiste maat en het juiste type helm kiest, en vergeet niet om eventuele extra accessoires en functies in overweging te nemen. Nu ben je klaar om veilig en stijlvol op je motor te rijden. Veel succes en veel plezier met je nieuwe motorhelm!

    

   Benodigde gereedschappen

   • Motorhelm
   • Meetlint of meetlint
   • Budget
   • Informatie over verschillende typen helmen
   • Informatie over veiligheidsnormen
   • Verschillende helmen om te passen
   • Kennis van pasvorm en afstelmogelijkheden
   • Informatie over extra functies en accessoires
   • Reviews en vergelijkingsmogelijkheden

    

   Handige tips

   • Meet je hoofd op
   • Kies het juiste type helm voor jouw rijstijl
   • Controleer de veiligheidscertificering
   • Pas verschillende modellen en merken
   • Zorg voor een goede pasvorm
   • Let op het gewicht van de helm
   • Controleer de ventilatieopties
   • Kies voor een helm met een helder vizier
   • Overweeg extra functies, zoals een zonnevizier
   • Vergelijk prijzen en kwaliteit
   • Lees reviews en ervaringen van andere motorrijders
   • Koop je helm bij een betrouwbare winkel of bij een specialist in motorhelmen

    

   Hoe gebruik je motorhelm accessoires op de juiste manier?

     

     • Kies de juiste accessoires: Overweeg welke accessoires je nodig hebt op basis van je rijstijl en behoeften. Denk aan een vizier, communicatiesysteem, zonneklep of een camera

     • Monteer de accessoires correct: Volg de instructies van de fabrikant om ervoor te zorgen dat de accessoires veilig en stevig aan je helm worden bevestigd. Zorg ervoor dat alle bevestigingen goed vastzitten

     • Onderhoud je accessoires regelmatig: Controleer regelmatig de staat van je accessoires, vooral als je vaak rijdt. Reinig ze indien nodig en vervang onderdelen die versleten of beschadigd zijn

     • Pas je rijstijl aan: Wees je ervan bewust dat sommige accessoires invloed kunnen hebben op je zicht of gehoor. Pas je rijstijl aan en wees extra alert wanneer je nieuwe accessoires gebruikt, vooral in het begin

     • Houd veiligheid altijd voorop: Onthoud dat accessoires je rijervaring kunnen verbeteren, maar veiligheid moet altijd de hoogste prioriteit hebben. Kies voor kwalitatieve accessoires die voldoen aan de geldende veiligheidsnormen

     • Ik hoop dat deze tips nuttig voor je zijn! Als je nog meer vragen hebt, sta ik altijd klaar om je verder te helpen

     

    Veelgestelde vragen over motorhelm accessoires

    Zijn er accessoires die specifiek zijn ontworpen voor motorhelmen voor off-road rijden?

     

    Ja, er zijn accessoires die specifiek ontworpen zijn voor motorhelmen voor off-road rijden. Deze accessoires worden vaak gebruikt om de helm aan te passen aan de specifieke behoeften van off-road rijden, zoals het bieden van extra bescherming en comfort. Enkele voorbeelden van dergelijke accessoires zijn een vizier met een breder gezichtsveld om obstakels beter te kunnen zien, een verlengde zonneklep om de ogen te beschermen tegen de zon en modder, en een ademend mondstuk om stof en vuil buiten te houden. Het is belangrijk om accessoires te kiezen die compatibel zijn met jouw specifieke motorhelm en die voldoen aan de veiligheidsnormen.

    Zijn er accessoires die kunnen helpen bij het bevestigen van een communicatiesysteem aan een motorhelm?

     

    Ja, er zijn zeker accessoires die kunnen helpen bij het bevestigen van een communicatiesysteem aan een motorhelm. Een van de meest voorkomende accessoires is een helmbevestigingskit. Deze kits bestaan meestal uit een set bevestigingsclips en klittenbandstrips die op de helm kunnen worden geplakt of bevestigd. Hiermee kun je het communicatiesysteem stevig aan je helm bevestigen.

    Daarnaast zijn er ook speciale helmbeugels die specifiek zijn ontworpen om communicatiesystemen aan motorhelmen vast te zetten. Deze beugels bieden vaak een stevigere en veiligere bevestiging, omdat ze speciaal zijn ontworpen voor dit doel.

    Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je het communicatiesysteem op de juiste manier bevestigt, zodat het veilig en comfortabel is tijdens het rijden. Het is aan te raden om de handleiding van het communicatiesysteem te raadplegen voor specifieke instructies over het bevestigen aan je motorhelm.

    Wat zijn de belangrijkste accessoires die je nodig hebt voor een motorhelm?

     

    Voor een motorhelm zijn er verschillende accessoires die belangrijk kunnen zijn voor jouw veiligheid en comfort op de weg. De belangrijkste accessoires zijn:

      

      1. Vizier: Een vizier beschermt je gezicht tegen wind, stof en insecten. Het is belangrijk om een vizier te hebben dat goed past bij jouw helm en dat voldoende zicht biedt.

      1. Communicatiesysteem: Een communicatiesysteem kan handig zijn als je graag met andere motorrijders wilt communiceren tijdens het rijden. Het stelt je in staat om te praten via een ingebouwde microfoon en om te luisteren naar instructies of gesprekken.

      1. Zonnevizier: Een zonnevizier is een handige accessoire die je kunt gebruiken om je ogen te beschermen tegen fel zonlicht. Het kan eenvoudig worden opgeklapt of neergeklapt, afhankelijk van de behoeften en de weersomstandigheden.

      1. Pinlock: Een Pinlock is een anti-condens vizier insert die je kunt gebruiken om het beslaan van je vizier te voorkomen. Het zorgt ervoor dat je helder zicht hebt, zelfs bij koude of vochtige weersomstandigheden.

      1. Helmzak: Een helmzak is handig om je helm veilig en beschermd te houden wanneer je deze niet gebruikt. Het voorkomt krassen en beschadigingen en is ideaal om je helm in op te bergen of mee te nemen.

     12 Opmerkingen
     Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
     1. Ik heb verschillende helmen gepast, maar ik ben nog steeds onzeker over de pasvorm. Heeft u tips om de juiste pasvorm te vinden? En zijn er helmen met verstelbare pasvorm?

      • Als je onzeker bent over de pasvorm, is het altijd een goed idee om naar een fysieke winkel te gaan en verschillende helmen te passen. Let op dat de helm goed aansluit op je hoofd zonder te strak te zitten. Sommige helmen hebben ook afstelmogelijkheden, zoals verstelbare wangstukken of een draaiknop aan de achterkant om de pasvorm aan te passen. Deze functies kunnen je helpen om de juiste pasvorm te vinden.

     2. Natuurlijk! Als je op zoek bent naar een helm met geavanceerde functies, overweeg dan een helm met ingebouwde communicatiesystemen of een helm met een geïntegreerd zonnevizier. Deze functies kunnen je rijervaring verbeteren en je meer gemak bieden tijdens het rijden.

     3. Bij stap 5 wordt gesproken over het controleren van de veiligheidsnormen. Kun je meer uitleg geven over welke veiligheidsnormen ik moet controleren bij het kopen van een motorhelm?

      • Natuurlijk! Bij het kopen van een motorhelm is het belangrijk om te controleren of de helm voldoet aan de ECE 22.05-norm, die de minimumveiligheidsvereisten voor motorhelmen in Europa bepaalt. Daarnaast zijn er ook andere normen, zoals de DOT-norm in de Verenigde Staten en de Snell-norm, die strengere veiligheidseisen stelt. Het is raadzaam om een helm te kiezen die voldoet aan de geldende veiligheidsnormen in jouw land.

     4. Ik heb deze gids gevolgd, maar ik heb de stappen aangepast aan mijn specifieke behoeften. Ik heb bijvoorbeeld extra aandacht besteed aan helmen met ventilatieopeningen vanwege het warme klimaat waarin ik rijd. Het is geweldig dat deze gids flexibel genoeg is om te worden aangepast aan individuele omstandigheden!

     5. Ik vond deze gids erg nuttig! Kun je ook een artikel schrijven over het onderhoud van motorhelmen en hoe je ze schoon kunt houden? Bedankt!

      • Dank je wel! Ik zal zeker rekening houden met je suggestie en een artikel schrijven over het onderhoud en schoonmaken van motorhelmen. Blijf op de hoogte van mijn volgende artikelen. Bedankt voor je feedback!

     6. Heb je nog geavanceerde tips voor het kopen van een motorhelm? Ik ben op zoek naar een helm met geavanceerde functies en technologieën.

     7. Ik heb deze gids gevolgd en een motorhelm gekocht. Ik heb de helm nu gebruikt tijdens lange ritten en het heeft me veel bescherming en comfort geboden. Bedankt voor het delen van deze nuttige informatie!

     8. Ik ben al een tijdje op zoek naar een nieuwe motorhelm en deze gids heeft me echt geholpen om een beter idee te krijgen van waar ik op moet letten. Bedankt voor het delen van deze waardevolle informatie!

     9. Ik heb deze gids gevolgd en ik ben erg blij met mijn nieuwe motorhelm! Ik heb mijn behoeften kunnen bepalen, mijn hoofd gemeten en verschillende helmen gepast. De pasvorm en afstelmogelijkheden zijn perfect. Bedankt voor de handige tips!

     Laat een reactie achter

     Motorhelm Kopen
     Logo
     Items vergelijken
     • Totaal (0)
     Vergelijk
     0
     Winkelwagen