Hoe een helm opbergen tijdens het reizen?

In deze stap-voor-stap gids leer je hoe je je helm kunt opbergen tijdens het reizen. We delen verschillende opbergmogelijkheden, zodat je je helm gemakkelijk en veilig kunt meenemen. Wist je dat sommige helmen zelfs in een klein zakje passen? Ontdek het nu!

1

Stap 1: Maak de helm schoon

Voordat je je helm gaat opbergen, is het belangrijk om hem eerst schoon te maken. Dit zorgt ervoor dat je helm langer meegaat en altijd klaar is voor gebruik. Om te beginnen, pak een zachte doek en wat mild reinigingsmiddel. Veeg voorzichtig over de helm om eventuele vuil- of zweetresten te verwijderen. Zorg ervoor dat je alle delen van de helm meeneemt, inclusief de binnenkant en de riempjes.

Als je hardnekkige vlekken hebt, kun je een tandenborstel gebruiken om ze voorzichtig weg te schrobben. Wees echter voorzichtig en oefen niet te veel druk uit om krassen op de helm te voorkomen. Nadat je de helm hebt gereinigd, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat hij volledig droog is voordat je verder gaat. Dit kun je doen door hem op een goed geventileerde plaats te laten drogen of door een zachte doek te gebruiken om het overtollige vocht te verwijderen.

Zo, nu is je helm weer helemaal schoon en klaar om opgeborgen te worden. Vergeet niet om regelmatig je helm schoon te maken, vooral na intensief gebruik, om ervoor te zorgen dat hij in optimale conditie blijft.

2

Stap 2: Verwijder het vizier (indien mogelijk)

Als je helm een afneembaar vizier heeft, volg dan deze eenvoudige stappen om het vizier te verwijderen voordat je de helm opbergt:

 1. Zorg ervoor dat je een schone en vlakke ondergrond hebt om op te werken.
 2. Zoek de bevestigingspunten van het vizier aan beide zijden van de helm. Dit kunnen schroeven, clips of andere bevestigingsmiddelen zijn.
 3. Gebruik de juiste gereedschappen, zoals een schroevendraaier of een inbussleutel, om de bevestigingspunten los te maken. Draai ze voorzichtig los zonder te veel kracht te gebruiken.
 4. Zodra de bevestigingspunten los zijn, kun je het vizier voorzichtig van de helm afnemen. Houd het vizier aan de zijkanten vast en til het recht omhoog om het los te maken.
 5. Controleer het vizier op eventuele vuil- of stofdeeltjes en reinig het indien nodig met een zachte doek of een speciaal reinigingsmiddel voor vizieren.
 6. Bewaar het vizier op een veilige en stofvrije plaats, bijvoorbeeld in een aparte beschermhoes of in een doos met zachte bekleding.

Door het vizier te verwijderen voordat je de helm opbergt, minimaliseer je de kans op beschadiging en verleng je de levensduur ervan. Volg deze stappen regelmatig en je zult kunnen genieten van een goed onderhouden en lang meegaand vizier!

3

Stap 3: Berg de helm op in een helmtas

Een helmtas is een handige accessoire om je helm veilig op te bergen tijdens het reizen. Plaats de helm voorzichtig in de tas en zorg ervoor dat hij goed past. Sluit de tas stevig af om te voorkomen dat de helm verschuift of beschadigd raakt.

4

Stap 4: Gebruik een helmkoffer

Stap 4: Gebruik een helmkoffer

 1. Plaats je helm in de helmkoffer.
 2. Zorg ervoor dat de helm goed in de koffer past en dat er voldoende ruimte is rondom.
 3. Controleer of er geen losse onderdelen of accessoires zijn die de helm kunnen beschadigen tijdens het transport.
 4. Sluit de koffer stevig af zodat de helm veilig opgeborgen is.
 5. Bevestig indien nodig de koffer aan je bagagedrager, zodat hij niet kan verschuiven tijdens het reizen.
 6. Controleer nogmaals of de koffer stevig vastzit voordat je vertrekt.

Met een helmkoffer zorg je ervoor dat je helm beschermd blijft tijdens het reizen. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat je helm veilig en goed is opgeborgen in de helmkoffer.

5

Stap 5: Bevestig de helm aan je bagage

Als je geen extra tas of koffer voor je helm hebt, kun je deze toch veilig bevestigen aan je bagage. Hier zijn een paar eenvoudige stappen om dit te doen:

 1. Gebruik een helmhaak: Een helmhaak is een handig hulpmiddel om je helm vast te maken aan je bagage. Bevestig de haak aan de buitenkant van je tas of koffer en hang de helm eraan. Zorg ervoor dat de haak stevig vastzit en de helm niet los kan schieten tijdens het reizen.
 2. Gebruik een riem: Als je geen helmhaak hebt, kun je een riem gebruiken om de helm vast te maken aan je bagage. Wikkel de riem rond je tas of koffer en maak deze stevig vast. Plaats de helm onder de riem en zorg ervoor dat deze goed vastzit. Controleer of de riem strak genoeg is en de helm niet kan bewegen tijdens het transport.

Voorbeeld: Stel je voor dat je een motorhelm hebt en je wilt deze bevestigen aan je rugzak voor een wandeltocht. Je kunt een helmhaak aan de buitenkant van je rugzak bevestigen en de helm eraan hangen. Op deze manier kun je je handen vrij houden tijdens het wandelen, terwijl je helm veilig is bevestigd.

Onthoud altijd om te controleren of de helm stevig is vastgemaakt voordat je op reis gaat. Het is belangrijk dat de helm niet los kan raken tijdens het transport. Volg deze eenvoudige stappen en je kunt je helm gemakkelijk bevestigen aan je bagage, zelfs zonder een extra tas of koffer.

6

Stap 6: Bescherm de helm met een hoes

Om je helm te beschermen tegen krassen en stof tijdens het reizen, is het aan te raden om een speciale helmhoes te gebruiken. Deze hoes is ontworpen om perfect om je helm te passen en biedt extra bescherming. Om de hoes te bevestigen, volg je deze eenvoudige stappen:

 1. Plaats de hoes over de bovenkant van je helm, zorg ervoor dat de voorkant van de hoes over de voorkant van de helm valt.
 2. Trek de hoes voorzichtig naar beneden en zorg ervoor dat deze strak om de helm sluit.
 3. Controleer of de hoes goed is bevestigd en stevig vastzit. Zorg ervoor dat er geen losse delen zijn die kunnen bewegen tijdens het reizen.

Hier zijn een paar voorbeelden om je te helpen begrijpen hoe je de hoes moet bevestigen:

 • Stel je voor dat je een sok om je voet trekt. Je begint bij de bovenkant en trekt de sok naar beneden, zorg ervoor dat deze strak om je voet zit.
 • Je kunt ook denken aan het opzetten van een muts. Je plaatst de muts over je hoofd en trekt deze naar beneden, zodat deze stevig vastzit.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je helm goed beschermd is tijdens het reizen. Zo kun je met een gerust hart op pad gaan, wetende dat je helm veilig is opgeborgen.

7

Stap 7: Controleer de helm na aankomst

Wanneer je op je bestemming aankomt, is het belangrijk om de helm te controleren op eventuele schade. Inspecteer de helm zorgvuldig om te controleren of er geen scheuren, deuken of andere beschadigingen zijn ontstaan tijdens het reizen. Neem de tijd om de buitenkant van de helm te controleren op eventuele beschadigingen. Kijk ook naar de helmvoering en de sluitingen om er zeker van te zijn dat alles nog in goede staat is.

Als je tijdens de inspectie enige schade opmerkt, is het verstandig om contact op te nemen met een professional. Zij kunnen de helm grondiger controleren en eventuele reparaties uitvoeren die nodig zijn om de veiligheid te waarborgen. Vergeet niet dat het van cruciaal belang is om een helm te dragen die in goede staat verkeert, omdat dit de bescherming biedt die je nodig hebt tijdens het rijden. Dus neem geen risico’s en laat je helm controleren als je enige vorm van schade opmerkt.

Veiligheid gaat boven alles!

Praktische opbergtips voor helmen

Conclusie:

In deze blogpost hebben we verschillende manieren besproken om jouw helm op te bergen tijdens het reizen. Of je nu kiest voor een helmtas, een helmkoffer of een andere opbergmethode, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je helm goed beschermd is en geen schade oploopt. Op deze manier kun je veilig en comfortabel reizen met jouw helm. We hopen dat deze gids je heeft geholpen bij het vinden van de beste oplossing voor het opbergen van je helm tijdens je reizen. Veel plezier en veilige reizen!

Benodigde gereedschappen

 • Helm
 • Helmtas
 • Helmverwijderaar (indien nodig)
 • Helmhouder
 • Helmhoes

Handige oplossingen

 • Maak de helm schoon en droog voordat je hem opbergt. Verwijder eventuele modder, insecten of ander vuil om te voorkomen dat ze blijvende vlekken achterlaten
 • Zorg ervoor dat de helm goed past in de bijgeleverde opbergtas of -hoes. Dit zorgt voor extra bescherming en voorkomt krassen of deuken
 • Als je geen speciale opbergtas hebt, kun je de helm in een kussensloop of een zachte doek wikkelen om krassen te voorkomen
 • Plaats de helm in je bagage op een plek waar hij niet kan worden geplet of beschadigd door andere voorwerpen. Het is het beste om hem in het midden van je koffer te plaatsen, omringd door zachte kleding of handdoeken
 • Als je een motorfietshelm hebt met een vizier, zorg er dan voor dat het vizier goed is vergrendeld voordat je de helm opbergt. Dit voorkomt dat het vizier beschadigd raakt tijdens het reizen
 • Vermijd het plaatsen van zware voorwerpen bovenop de helm, aangezien dit de vorm of de beschermende eigenschappen kan beschadigen
 • Als je de helm opbergt in de auto, vermijd dan direct zonlicht en hoge temperaturen. Hitte kan de materialen van de helm aantasten en de effectiviteit verminderen
 • Controleer regelmatig de staat van je helm, vooral na het reizen. Als je merkt dat er schade is opgetreden, zoals scheuren of deuken, overweeg dan om de helm te vervangen voor optimale veiligheid

Hoe je optimaal gebruik kunt maken van je helm opbergmogelijkheden

 • Zorg ervoor dat je de juiste opbergmogelijkheid kiest die geschikt is voor jouw type helm. Er zijn verschillende opties, zoals helmtassen, helmracks of helmkoffers. Kies er een die past bij jouw behoeften en budget
 • Voordat je je helm opbergt, zorg ervoor dat deze schoon en droog is. Verwijder eventuele modder, stof of insecten die erop kunnen zitten. Gebruik een zachte doek en milde zeep om de buitenkant van de helm schoon te maken en laat hem daarna goed drogen
 • Plaats je helm voorzichtig in de opbergmogelijkheid. Zorg ervoor dat de sluiting, kinband en vizier niet bekneld raken of beschadigd worden. Als je een helmtas gebruikt, zorg er dan voor dat de rits volledig gesloten is om de helm te beschermen tegen stof en vuil
 • Als je een helmrack gebruikt, zorg er dan voor dat het stevig bevestigd is aan de muur of een veilige plek, zodat je helm niet per ongeluk kan vallen of beschadigd kan raken
 • Controleer regelmatig de opbergmogelijkheid en je helm op eventuele tekenen van schade. Als je scheuren, verzwakte sluitingen of andere gebreken opmerkt, laat je helm dan inspecteren door een professional en vervang indien nodig de opbergmogelijkheid
 • Ik hoop dat deze punten je helpen om je helm op de juiste manier op te bergen!

Veelgestelde vragen over het opbergen van helmen

Welke soorten helm opbergmogelijkheden zijn er beschikbaar?

Er zijn verschillende soorten helm opbergmogelijkheden beschikbaar, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en behoeften. Hier zijn enkele opties waaruit je kunt kiezen:

 1. Helmtassen: Dit zijn speciale tassen die zijn ontworpen om je helm veilig op te bergen en te beschermen tegen krassen en stoten. Ze hebben meestal een gevoerde voering en een handvat of schouderriem voor gemakkelijk dragen.
 2. Helmracks: Dit zijn wandgemonteerde rekken met haken of beugels waar je je helm aan kunt hangen. Ze zijn handig als je je helm binnen handbereik wilt houden en tegelijkertijd ruimte wilt besparen.
 3. Helmkasten: Dit zijn afgesloten kasten of opbergdozen speciaal ontworpen voor het opbergen van helmen. Ze bieden extra bescherming tegen stof, vocht en diefstal.
 4. Helmsloten: Dit zijn speciale sloten die je kunt gebruiken om je helm aan je motorfiets of scooter vast te maken. Hierdoor kan je helm veilig worden opgeborgen wanneer je niet op je voertuig rijdt.
 5. Helmhouders: Dit zijn beugels of haken die je aan je motorfiets, scooter of fiets kunt bevestigen om je helm aan op te hangen. Ze zijn handig als je je helm tijdens korte stops of pauzes wilt opbergen.

10 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Zou je aanraden om de helm ook in te pakken in kleding voordat je deze in een helmtas of koffer plaatst?

  • Dat is een goede vraag! Het inpakken van de helm in kleding kan een extra beschermingslaag bieden tijdens het reizen. Het kan vooral handig zijn als je van plan bent om de helm in een koffer of tas te plaatsen waar deze mogelijk kan schuiven of stoten. Zorg er wel voor dat de kleding niet te strak om de helm wordt gewikkeld, om vervorming van de helm te voorkomen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de helm goed beschermd is voordat je deze inpakt, bijvoorbeeld door het vizier te verwijderen en de helm schoon te maken. Bedankt voor het noemen van deze tip!

 2. Ik heb altijd moeite gehad om mijn helm aan mijn bagage te bevestigen zonder dat deze losraakt. Heb je tips om de helm stevig vast te maken?

  • Zeker! Het kan een uitdaging zijn om de helm stevig aan je bagage te bevestigen, vooral als deze groot en zwaar is. Een van de beste manieren om dit te doen, is door gebruik te maken van speciale helmbanden of -riemen die ontworpen zijn om helmen veilig op hun plaats te houden. Deze worden meestal aan de handgrepen of bevestigingspunten van je bagage bevestigd. Zorg ervoor dat je de riemen stevig aantrekt en controleer regelmatig of de helm nog steeds goed vastzit tijdens het reizen.

 3. Ik ben het niet eens met stap 3. In plaats van een helmtas te gebruiken, gebruik ik liever een helmkoffer omdat deze meer bescherming biedt. Wat zijn de voordelen van een helmtas in vergelijking met een helmkoffer?

 4. Bedankt voor je opmerking! Het klopt dat een helmkoffer meer bescherming biedt dan een helmtas. Het voordeel van een helmtas is echter dat deze vaak compacter en gemakkelijker op te bergen is tijdens het reizen. Daarnaast kan een helmtas ook handig zijn als je de helm op andere momenten wilt vervoeren, bijvoorbeeld op de motor. Het hangt dus af van je persoonlijke voorkeur en behoeften. We zullen dit punt verduidelijken in het artikel.

 5. Het lijkt me handig om ook te vermelden hoe je het vizier het beste kunt opbergen tijdens het reizen als het niet kan worden verwijderd. Heb je daar suggesties voor?

  • Goed punt! Als het vizier van de helm niet kan worden verwijderd, raden we aan om een zachte doek of microvezeldoek te gebruiken om het vizier te beschermen tegen krassen. Wikkel de doek voorzichtig om het vizier voordat je de helm in de tas of koffer plaatst. Dit voorkomt direct contact met andere voorwerpen en vermindert het risico op beschadiging. Bedankt voor het noemen van dit belangrijke aspect!

 6. Ik heb gemerkt dat sommige helmtassen een voering hebben om de helm extra te beschermen. Is het aan te raden om een helmtas met voering te gebruiken?

  • Dat is een uitstekende vraag! Een helmtas met voering kan zeker extra bescherming bieden aan je helm, vooral als je van plan bent om de helm in een koffer of tas te vervoeren waar deze mogelijk kan schuiven of stoten. Het kan ook helpen om krassen op het vizier te voorkomen. We raden aan om een helmtas met voering te overwegen als je de helm extra wilt beschermen tijdens het reizen.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen