Hoe bescherm je je ogen tijdens het rijden met een motorhelm met extra brede vizieropening?

Rijden met een motorhelm met een extra brede vizieropening kan geweldig zijn, maar het is belangrijk om je ogen te beschermen tegen schadelijke elementen zoals stof, wind en zelfs insecten. Gelukkig hebben we een aantal eenvoudige stappen voor je samengesteld om ervoor te zorgen dat je ogen veilig en comfortabel blijven tijdens je ritten.

Ten eerste, zorg ervoor dat je een helm kiest met een vizier dat goed past en van goede kwaliteit is. Dit zorgt ervoor dat je ogen goed beschermd zijn tegen wind en stof. Daarnaast kun je overwegen om een vizier met een speciale anti-condens coating te gebruiken, vooral bij koud weer.

Ten tweede, draag altijd een goede motorbril of zonnebril onder je helm. Dit helpt niet alleen om je ogen te beschermen tegen stof en insecten, maar biedt ook bescherming tegen schadelijke UV-stralen. Zorg ervoor dat je bril een goede pasvorm heeft en dat deze stevig op je gezicht zit, zodat hij niet kan verschuiven tijdens het rijden.

Verder is het belangrijk om je vizier regelmatig schoon te maken. Vuil en vlekken kunnen je zicht belemmeren en het rijden gevaarlijk maken. Gebruik een zachte doek en een mild reinigingsmiddel om je vizier schoon te maken en vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën die het materiaal kunnen beschadigen.

Een ander belangrijk punt is om je ogen voldoende rust te geven tijdens lange ritten. Het constante focussen en de wind kunnen vermoeiend zijn voor je ogen. Maak af en toe een korte stop om je ogen even te laten rusten en knipper regelmatig om ze gehydrateerd te houden.

Tot slot, vergeet niet dat je ogen een kostbaar bezit zijn en dat je er goed voor moet zorgen. Regelmatige oogcontroles bij een optometrist zijn essentieel om eventuele problemen vroegtijdig op te sporen en te behandelen.

Met deze eenvoudige stappen kun je ervoor zorgen dat je ogen beschermd blijven tijdens het rijden met een motorhelm met extra brede vizieropening. Geniet van je ritten en blijf veilig!

1

Kies de juiste motorhelm met extra brede vizieropening

Het eerste wat je moet doen is ervoor zorgen dat je een motorhelm hebt met een extra brede vizieropening. Deze helmen bieden een groter gezichtsveld en zorgen ervoor dat je ogen goed beschermd zijn tijdens het rijden. Maar wat betekent dit nu eigenlijk in de praktijk?

Om je een duidelijk beeld te geven, laten we eens kijken naar een voorbeeld. Stel je voor dat je op je motor rijdt en plotseling een ander voertuig vanuit je perifere gezichtsveld opmerkt. Met een motorhelm met een extra brede vizieropening kun je dit voertuig veel sneller en gemakkelijker zien dan met een helm met een smal vizier. Hierdoor kun je tijdig reageren en mogelijke gevaren vermijden.

Een ander voorbeeld is wanneer je in een bocht rijdt. Met een helm met een breder vizier kun je de bocht beter overzien en anticiperen op eventuele obstakels of veranderingen in de weg. Dit geeft je meer vertrouwen en controle tijdens het rijden.

Dus, als je een motorhelm gaat kiezen, let dan goed op de breedte van de vizieropening. Het zal je helpen om een beter zicht te hebben en veiliger te rijden.

2

Draag een goede zonnebril

Om je ogen te beschermen tegen fel zonlicht en schadelijke UV-stralen, is het belangrijk om een goede zonnebril te dragen. Kies een zonnebril met gepolariseerde lenzen en een goede UV-bescherming. Gepolariseerde lenzen verminderen schittering en zorgen voor een beter contrast, waardoor je comfortabeler kunt zien, vooral op een zonnige dag of bij het rijden. Controleer altijd of de zonnebril een goede UV-bescherming biedt. Dit staat meestal vermeld op een sticker op de lens of in de productinformatie. Kies een zonnebril met minimaal UV400-bescherming, omdat dit betekent dat de bril 100% van de schadelijke UV-stralen blokkeert. Vergeet niet om de zonnebril regelmatig schoon te maken en goed op te bergen wanneer je hem niet gebruikt. Op deze manier kun je optimaal genieten van de zon zonder je ogen te beschadigen.

3

Gebruik een vizier met UV-bescherming

Om te zorgen voor extra bescherming tegen schadelijke zonnestralen, raden we aan om een vizier met UV-bescherming op je helm te bevestigen. Hierdoor kun je naast het dragen van een zonnebril nog beter beschermd zijn tegen de schadelijke effecten van de zon.

Het bevestigen van het vizier is eenvoudig. Volg deze stappen:

 1. Zorg ervoor dat je het vizier bij de hand hebt, samen met de benodigde bevestigingsmaterialen.
 2. Plaats het vizier op de juiste positie op je helm. Dit kan variëren afhankelijk van het type helm en het specifieke vizier dat je hebt.
 3. Controleer of het vizier stevig op zijn plaats zit en goed vast zit aan je helm. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat het vizier tijdens het dragen niet losraakt.
 4. Test het vizier door je helm op te zetten en te controleren of het vizier je ogen effectief beschermt tegen de zonnestralen. Pas indien nodig de positie van het vizier aan totdat je de juiste bescherming hebt.
 5. Geniet van de extra bescherming die het vizier met UV-bescherming biedt tijdens je buitenactiviteiten!

Met het vizier met UV-bescherming op je helm ben je goed beschermd tegen schadelijke zonnestralen, zodat je comfortabel en veilig kunt genieten van je tijd buiten.

4

Houd je vizier schoon en krasvrij

Om een schoon en krasvrij vizier te behouden, is het belangrijk om regelmatig je vizier schoon te maken. Pak een zachte doek en veeg voorzichtig over het oppervlak van je vizier om stof, vuil en insecten te verwijderen. Zorg ervoor dat je geen agressieve reinigingsmiddelen gebruikt, omdat deze krassen kunnen veroorzaken. Je kunt in plaats daarvan een mild reinigingsmiddel gebruiken dat speciaal is ontworpen voor vizieren of gewoon water.

Ga als volgt te werk: bevochtig de zachte doek met het reinigingsmiddel of water en veeg zachtjes over het oppervlak van je vizier. Herhaal dit proces indien nodig totdat al het vuil is verwijderd. Let op dat je niet te hard drukt om krassen te voorkomen. Als je vizier hardnekkige vlekken heeft, kun je voorzichtig een beetje meer reinigingsmiddel aanbrengen en het opnieuw proberen.

Onthoud: een helder vizier is essentieel voor een goed zicht tijdens het rijden, dus neem de tijd om je vizier regelmatig schoon te maken en te onderhouden.

5

Rijd voorzichtig en vermijd te dicht achter andere voertuigen te rijden

Door voorzichtig te rijden en voldoende afstand te houden van andere voertuigen, kun je voorkomen dat er vuil of stenen opspatten en je ogen beschadigen. Het is belangrijk om altijd een veilige volgafstand aan te houden, vooral bij hogere snelheden. Hier zijn enkele eenvoudige instructies om je te helpen dit te doen:

 1. Pas je snelheid aan: Verminder je snelheid als je merkt dat je te dicht bij een ander voertuig komt. Dit geeft je meer tijd om te reageren als er iets gebeurt en vermindert de kans op opspattend vuil of stenen.
 2. Houd voldoende afstand: Zorg ervoor dat je altijd een veilige afstand bewaart tot het voertuig voor je. Een algemene richtlijn is om minimaal twee seconden volgafstand aan te houden. Je kunt dit doen door een vast punt langs de weg te kiezen en te tellen hoeveel seconden het duurt voordat je hetzelfde punt bereikt.
 3. Wees alert op de weg: Blijf alert en let goed op de weg en het verkeer om je heen. Hierdoor kun je mogelijke gevaren vroegtijdig opmerken en je snelheid aanpassen of een veilige afstand bewaren.

Bijvoorbeeld, als je ziet dat het voertuig voor je een modderige weg nadert, kun je je snelheid verminderen en een grotere afstand bewaren om te voorkomen dat er modder op je voorruit spat. Op dezelfde manier, als je op de snelweg rijdt en een vrachtwagen voor je ziet met losse stenen, kun je je snelheid verminderen en een veilige afstand bewaren om schade aan je voorruit te voorkomen.

Door deze eenvoudige instructies te volgen en altijd voorzichtig te rijden, kun je jezelf en je ogen beschermen tegen mogelijke schade veroorzaakt door opspattend vuil of stenen.

6

Overweeg een anticondensmiddel

Als je regelmatig last hebt van beslagen vizier, is het een goed idee om een anticondensmiddel te gebruiken. Dit zal ervoor zorgen dat je vizier helder blijft tijdens het rijden. Om het anticondensmiddel correct aan te brengen, volg je simpelweg de instructies op de verpakking.

Begin met het schoonmaken van je vizier met een zachte doek om eventueel vuil of stof te verwijderen. Zorg ervoor dat het volledig schoon en droog is voordat je het anticondensmiddel aanbrengt. Schud de fles goed om het anticondensmiddel te activeren en breng een dunne, gelijkmatige laag aan op het oppervlak van je vizier. Wrijf het middel zachtjes in met een schone doek of een speciale applicator, zodat het gelijkmatig verdeeld wordt. Laat het anticondensmiddel volledig drogen voordat je je vizier weer gebruikt.

Door regelmatig een anticondensmiddel te gebruiken en de instructies op de verpakking te volgen, ben je verzekerd van een helder vizier tijdens het rijden. Vergeet niet om het anticondensmiddel regelmatig opnieuw aan te brengen, volgens de aanbevelingen van de fabrikant, om optimale resultaten te behalen.

Belangrijke tips voor oogbescherming

Conclusie:

Door deze stappen te volgen, kun je je ogen effectief beschermen tijdens het rijden met een motorhelm met extra brede vizieropening. Vergeet niet om altijd voorzichtig te rijden en aandacht te besteden aan de veiligheid van je ogen. Blijf genieten van je motorritten en zorg goed voor je ogen!

Benodigde gereedschappen

 • Motorhelm met extra brede vizieropening
 • Goede zonnebril
 • Vizier met UV-bescherming
 • Anticondensmiddel

Handige tips

 • Draag altijd een goed passende motorhelm met een extra brede vizieropening. Dit zorgt ervoor dat je ogen goed beschermd zijn tegen wind, stof en insecten
 • Zorg ervoor dat je vizier schoon is voordat je gaat rijden. Verwijder eventuele vlekken, vegen of insectenresten om een helder zicht te behouden
 • Overweeg het gebruik van een anti-condens spray of doekje voor je vizier. Dit voorkomt dat je vizier beslaat tijdens het rijden, vooral bij slechte weersomstandigheden
 • Draag een zonnebril met UV-bescherming onder je helm. Dit beschermt je ogen tegen schadelijke UV-stralen en vermindert de verblinding van de zon
 • Vermijd het rijden met je vizier open, vooral op hoge snelheden. Dit kan je ogen blootstellen aan wind, stof en vuil, wat irritatie en schade kan veroorzaken
 • Houd voldoende afstand van andere voertuigen om te voorkomen dat er vuil of steentjes opspatten en je ogen raken
 • Neem regelmatig pauzes tijdens lange ritten om je ogen rust te geven. Dit helpt vermoeidheid en irritatie te voorkomen
 • Reinig je vizier regelmatig met een zachte, niet-schurende doek om krassen te voorkomen
 • Draag een helm met een ingebouwd zonnevizier als je vaak in fel zonlicht rijdt. Dit biedt extra bescherming tegen de zon en vermindert de behoefte aan een aparte zonnebril
 • Als je last hebt van droge ogen tijdens het rijden, overweeg dan het gebruik van oogdruppels. Deze kunnen helpen om je ogen gehydrateerd te houden en irritatie te verminderen

Hoe de motorhelm met extra brede vizieropening te gebruiken

 • Zorg ervoor dat de helm goed past: Meet je hoofdomtrek en kies de juiste maat helm. Het is belangrijk dat de helm strak maar comfortabel zit, zodat deze je hoofd goed beschermt
 • Maak de vizieropening schoon: Voordat je de helm gebruikt, zorg ervoor dat het vizier schoon en vrij van stof en vuil is. Gebruik een zachte doek en een geschikt reinigingsmiddel om het vizier voorzichtig schoon te maken
 • Open en sluit het vizier voorzichtig: Deze helm heeft een extra brede vizieropening, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het openen en sluiten ervan. Gebruik de daarvoor bestemde hendel en oefen lichte druk uit om het vizier soepel te bewegen
 • Draag de helm op de juiste manier: Zorg ervoor dat je de helm correct draagt. Plaats de helm op je hoofd en zorg ervoor dat de kinband goed is vastgemaakt en strak genoeg zit. Dit zorgt voor een goede pasvorm en extra veiligheid
 • Oefen het openen en sluiten van het vizier: Voor je de weg op gaat, oefen het openen en sluiten van het vizier een paar keer. Dit helpt je om vertrouwd te raken met de beweging en zorgt ervoor dat je dit soepel kunt doen tijdens het rijden
 • Ik hoop dat dit helpt! Veel plezier en veilige ritten met je nieuwe motorhelm met extra brede vizieropening!

6 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Natuurlijk! Naast de genoemde tips kunt u overwegen om een vizier met gepolariseerde lenzen te gebruiken. Deze lenzen verminderen schittering en verbeteren het contrast, waardoor uw ogen beter beschermd zijn. Ook kunt u gebruik maken van een vizier met kleurverloop om de felheid van het zonlicht te verminderen. Vergeet niet om regelmatig uw ogen te laten controleren door een oogarts, zodat eventuele schade tijdig kan worden opgemerkt.

 2. Kunt u specifieke aanbevelingen doen voor een vizier met UV-bescherming? Ik heb gehoord dat niet alle vizieren dezelfde bescherming bieden.

  • Absoluut! Een van de populaire merken voor vizieren met UV-bescherming is Pinlock. Zij bieden vizieren aan met een speciale coating die schadelijke UV-stralen blokkeert. Ook het merk Shoei staat bekend om hun vizieren met goede UV-bescherming. Het is belangrijk om te kiezen voor een vizier dat specifiek is ontworpen om UV-straling tegen te houden, zodat uw ogen optimaal beschermd zijn tijdens het rijden.

 3. Zijn er verschillende manieren om een goede zonnebril te dragen tijdens het rijden met een motorhelm? Ik ben benieuwd naar verschillende opties en welke het meest effectief is.

  • Ja, er zijn verschillende manieren om een goede zonnebril te dragen tijdens het rijden met een motorhelm. Sommige motorhelmen hebben een speciale uitsparing voor het dragen van een zonnebril, zodat deze comfortabel kan worden gedragen zonder dat het drukpunten veroorzaakt. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een zonnebril met verstelbare pootjes, zodat deze goed op uw gezicht aansluit en niet verschuift tijdens het rijden. Een andere optie is het dragen van een zonnebril met verwisselbare lenzen, zodat u kunt kiezen voor de juiste tint afhankelijk van de weersomstandigheden.

 4. Heeft u nog meer geavanceerde tips om de ogen te beschermen tijdens het rijden met een motorhelm? Ik ben op zoek naar extra maatregelen om mijn ogen te beschermen.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen