Hoe bepaal je de juiste pasvorm van een Shark motorhelm?

Hallo daar! Ben je op zoek naar een nieuwe motorhelm? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blogpost gaan we je helpen om de juiste pasvorm van een Shark motorhelm te bepalen. We weten dat het vinden van de juiste pasvorm niet altijd even makkelijk is. Maar geen zorgen! Met de juiste informatie en wat handige tips zul jij straks comfortabel en veilig de weg op kunnen gaan. Dus leun achterover, ontspan en laat ons je begeleiden bij het kiezen van de perfecte pasvorm voor jouw Shark motorhelm.

Wat is een Shark motorhelm?

Een Shark motorhelm is een hoogwaardige helm die speciaal is ontworpen voor motorrijders. Deze helmen staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en innovatieve ontwerpen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat een Shark motorhelm precies is en waarom het een goede keuze kan zijn voor motorrijders.

Uitstekende kwaliteit

Shark motorhelmen worden geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Het merk heeft een solide reputatie opgebouwd door de jaren heen, dankzij het gebruik van duurzame materialen en geavanceerde technologieën. Enkele kenmerken van de hoge kwaliteit van een Shark motorhelm zijn:

 • Sterke buitenschaal: De helmschaal is gemaakt van hoogwaardig materiaal zoals glasvezel, koolstofvezel of polycarbonaat. Dit zorgt voor een stevige en betrouwbare bescherming.
 • Comfortabele pasvorm: Shark motorhelmen zijn ontworpen met het comfort van de motorrijder in gedachten. Ze hebben een ergonomisch ontwerp en bieden een goede pasvorm voor verschillende hoofdvormen en -maten.
 • Uitstekende ventilatie: Ventilatieopeningen zorgen voor een goede luchtstroom en voorkomen oververhitting tijdens het rijden. Shark motorhelmen hebben vaak meerdere ventilatiekanalen die gemakkelijk kunnen worden aangepast aan de persoonlijke voorkeur van de rijder.

Innovatieve ontwerpen

Een ander kenmerk dat Shark motorhelmen onderscheidt, is hun innovatieve ontwerpen. Het merk is altijd op zoek naar nieuwe manieren om de veiligheid en het comfort van motorrijders te verbeteren. Hier zijn enkele voorbeelden van de innovatieve functies die u kunt vinden in Shark motorhelmen:

 • Geïntegreerd zonnevizier: Veel Shark motorhelmen zijn uitgerust met een ingebouwd zonnevizier. Dit biedt gemak en bescherming tegen fel zonlicht, zonder dat je een apart zonnebril hoeft te dragen.
 • Pinlock-voorbereid vizier: Pinlock is een anti-condenssysteem dat het beslaan van het vizier voorkomt. Veel Shark motorhelmen zijn voorzien van een Pinlock-voorbereid vizier, zodat je altijd een helder zicht hebt, ongeacht de weersomstandigheden.
 • Sharktooth communicatiesysteem: Sharktooth is een optioneel communicatiesysteem dat in sommige Shark motorhelmen kan worden geïntegreerd. Hiermee kun je draadloos communiceren met andere motorrijders, je telefoon verbinden en naar muziek luisteren tijdens het rijden.

Overwegingen bij het kiezen van een Shark motorhelm

Voordat je een Shark motorhelm koopt, zijn er enkele belangrijke overwegingen om rekening mee te houden. Hier zijn een paar punten die je zou moeten overwegen:

 • De juiste maat: Het is essentieel om de juiste maat helm te kiezen voor een goede pasvorm en maximale bescherming. Meet je hoofdomtrek en raadpleeg de maattabel van Shark om de juiste maat te bepalen.
 • Type helm: Shark biedt verschillende soorten helmen aan, zoals integraalhelmen, systeemhelmen en jethelmen. Kies het type helm dat het beste past bij jouw rijstijl en behoeften.
 • Veiligheidskeurmerken: Controleer of de Shark motorhelm voldoet aan de geldende veiligheidsnormen, zoals ECE 22.05. Deze keurmerken garanderen dat de helm aan de vereiste veiligheidsnormen voldoet.

Hoe meet je je hoofd op?

Om de juiste pasvorm te bepalen voor een hoofddeksel, zoals een hoed of pet, is het belangrijk om je hoofd op te meten. Door je hoofd op te meten, kun je de juiste maat bepalen en ervoor zorgen dat het hoofddeksel comfortabel zit. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je je hoofd opmeet.

Benodigdheden

Voordat je begint met het opmeten van je hoofd, heb je een meetlint nodig. Zorg ervoor dat het meetlint flexibel is, zodat het zich gemakkelijk kan aanpassen aan de vorm van je hoofd.

Stap 1: Plaats het meetlint

Plaats het meetlint net boven je wenkbrauwen en rond het breedste deel van je achterhoofd. Zorg ervoor dat het meetlint horizontaal en strak tegen je hoofd aan ligt.

Stap 2: Meet de omtrek

Lees de omtrek af op het meetlint. Dit is de maat van je hoofd. Noteer deze meting, want het zal je helpen bij het kiezen van de juiste maat hoofddeksel.

Stap 3: Kies de juiste maat

Nu je de omtrek van je hoofd hebt gemeten, kun je de juiste maat hoofddeksel kiezen. Verschillende merken en modellen hebben mogelijk verschillende maataanduidingen, dus het is belangrijk om de maattabel van het specifieke merk te raadplegen. Hier zijn een paar voorbeelden van hoe merken maten kunnen aanduiden:

 • Merk X: Small (54-56 cm), Medium (57-59 cm), Large (60-62 cm)
 • Merk Y: Maat 55, Maat 57, Maat 59

Het is belangrijk om te weten dat sommige hoofddeksels verstelbare bandjes of interne koorden hebben, waardoor ze flexibel zijn qua maatvoering. Dit kan handig zijn als je tussen twee maten in valt.

Belangrijke punten om te onthouden

 • Meet je hoofd op voordat je een hoofddeksel koopt om ervoor te zorgen dat het goed past.
 • Noteer de omtrek van je hoofd om de juiste maat te kunnen bepalen.
 • Raadpleeg de maattabel van het specifieke merk voor de juiste maataanduiding.
 • Verstelbare bandjes of interne koorden kunnen helpen bij het verkrijgen van een goede pasvorm.

Met deze eenvoudige stappen kun je de juiste maat hoofddeksel kiezen die comfortabel en goed past. Vergeet niet om je hoofd op te meten voordat je een aankoop doet, zodat je zeker weet dat het hoofddeksel perfect bij je past.

Welke maat moet je kiezen?

Het kiezen van de juiste maat helm is essentieel voor je veiligheid en comfort tijdens het motorrijden. Een te grote helm kan je hoofd niet goed beschermen, terwijl een te strakke helm ongemakkelijk kan zijn en zelfs hoofdpijn kan veroorzaken. In deze blogpost leggen we uit hoe je de juiste maat helm kunt vinden en waar je op moet letten.

Het meten van je hoofd

Voordat je begint met het kiezen van een maat helm, is het belangrijk om je hoofd op te meten. Gebruik hiervoor een flexibel meetlint en meet de omtrek van je hoofd net boven je wenkbrauwen en net boven je oren. Noteer deze metingen, want ze zullen je helpen bij het vinden van de juiste maat helm.

Raadpleeg de maattabel

Nu je je hoofd hebt opgemeten, kun je de maattabel van Shark raadplegen om de juiste maat te vinden. Elke helm heeft zijn eigen maattabel, dus het is belangrijk om de instructies van Shark te volgen. De maattabel zal je vertellen welke maat helm overeenkomt met de omtrek van je hoofd. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

 • Houd rekening met de vorm van je hoofd: Niet alleen de omtrek, maar ook de vorm van je hoofd is belangrijk bij het kiezen van de juiste maat helm. Sommige merken hebben helmen die beter geschikt zijn voor ronde hoofden, terwijl andere merken helmen hebben die beter passen bij ovale hoofden. Zorg ervoor dat je een helm kiest die goed aansluit op de vorm van jouw hoofd.
 • Zorg voor een goede pasvorm: De helm moet goed aansluiten op je hoofd zonder ongemakkelijke drukpunten. Als de helm te strak zit, kun je proberen een maat groter te nemen. Let er echter op dat de helm niet te los zit, want dit kan de bescherming verminderen.
 • Probeer verschillende merken en modellen: Elk merk en zelfs elk model kan iets anders passen. Het is een goed idee om verschillende merken en modellen te proberen voordat je een beslissing neemt. Dit geeft je een beter idee van welke helm het beste bij jouw hoofd past.

Pasvorm aanpassen

Als je eenmaal de juiste maat motorhelm hebt gekozen, kan het zijn dat je de pasvorm nog verder moet aanpassen voor het beste comfort en de optimale bescherming tijdens het rijden. Gelukkig hebben veel Shark motorhelmen verstelbare eigenschappen die je kunt gebruiken om de pasvorm aan te passen.

Verwijderbare wangstukken

Een van de belangrijkste aanpassingsmogelijkheden is het verwijderen of vervangen van de wangstukken in de motorhelm. Deze wangstukken, ook wel wangkussens genoemd, zorgen voor een goede pasvorm rond je gezicht en zorgen ervoor dat de helm stevig op zijn plaats blijft zitten.

Wanneer je de helm voor het eerst draagt, moeten de wangstukken stevig tegen je wangen aanliggen zonder ongemakkelijk of te strak aan te voelen. Als de wangstukken te los zitten, kan de helm gaan schuiven tijdens het rijden, wat de bescherming in gevaar kan brengen. Aan de andere kant, als de wangstukken te strak zitten, kan dit drukpunten veroorzaken en je rit oncomfortabel maken.

Met verwijderbare wangstukken kun je de pasvorm naar wens aanpassen. Als de helm te strak zit, kun je de wangstukken verwijderen of vervangen door dikkere wangstukken voor een ruimere pasvorm. Als de helm te los zit, kun je dunner wangstukken installeren om een betere aansluiting te krijgen.

Verstelbare kinbanden

Een andere belangrijke eigenschap om de pasvorm aan te passen zijn de verstelbare kinbanden. De kinband zorgt ervoor dat de helm stevig op je hoofd blijft zitten en beschermt je kin bij een eventuele impact. Het is essentieel dat de kinband goed aangetrokken is, maar niet te strak zit.

Met verstelbare kinbanden kun je eenvoudig de strakheid van de kinband aanpassen. Zorg ervoor dat de kinband comfortabel onder je kin rust en niet snijdt of irriteert. Als de kinband te los zit, kun je deze strakker maken voor een betere pasvorm en veiligheid.

Optimaal comfort en bescherming

Door gebruik te maken van de verstelbare eigenschappen van Shark motorhelmen kun je de pasvorm naar jouw wensen aanpassen, waardoor je optimaal comfort en bescherming ervaart tijdens het rijden. Het is belangrijk om de tijd te nemen om de pasvorm van je helm goed af te stellen, omdat een goed passende helm de kans op verwondingen bij een ongeluk aanzienlijk kan verminderen.

Hier zijn enkele voordelen van het aanpassen van de pasvorm:

 • Verbeterd comfort tijdens lange ritten.
 • Betere stabiliteit en geen schuiven van de helm.
 • Verminderd risico op drukpunten en ongemak.
 • Verhoogde veiligheid door een betere pasvorm.

Dus zorg ervoor dat je de verwijderbare wangstukken en verstelbare kinbanden van je Shark motorhelm gebruikt om de perfecte pasvorm te krijgen. Zo kun je met vertrouwen en comfort de weg op gaan!

[Comparison Table]

[Image Source]

Vind de perfecte pasvorm voor jouw Shark motorhelm

In de conclusie van de blogpost “Hoe bepaal je de juiste pasvorm van een Shark motorhelm?” willen we benadrukken dat het kiezen van de juiste pasvorm van een Shark motorhelm van groot belang is voor zowel comfort als veiligheid tijdens het rijden. Door de stappen in deze blogpost te volgen, kun je de juiste maat helm kiezen en deze aanpassen aan jouw persoonlijke behoeften. Vergeet niet dat een goed passende helm essentieel is voor een geweldige rijervaring. Mocht je nog vragen hebben over het bepalen van de juiste pasvorm van een Shark motorhelm, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder!

Veelgestelde vragen over de Shark motorhelm

Wat zijn de belangrijkste criteria om de juiste pasvorm van een Shark motorhelm te bepalen?

Om de juiste pasvorm van een Shark motorhelm te bepalen, zijn er enkele belangrijke criteria waar je op moet letten. Allereerst is het belangrijk om de omtrek van je hoofd te meten. Dit kun je doen door een meetlint rondom je hoofd, net boven je wenkbrauwen en oren, te plaatsen. Op basis van deze meting kun je de juiste helmmaat bepalen volgens de maattabel van Shark.

Daarnaast is het van belang om te letten op de vorm van je hoofd. Shark motorhelmen zijn er in verschillende vormen, zoals rond, ovaal of langwerpig. Het is essentieel dat de helm goed aansluit op de vorm van je hoofd om optimaal comfort en veiligheid te garanderen.

Verder is het aan te raden om de helm altijd eerst te passen voordat je tot aankoop overgaat. Zorg ervoor dat de helm stevig op je hoofd zit, maar niet te strak of te los. Een goede pasvorm betekent dat de helm stevig blijft zitten, zonder dat het ongemakkelijk aanvoelt.

Tot slot is het belangrijk om aandacht te besteden aan de kinband van de helm. Deze moet goed aansluiten en comfortabel zijn, maar mag niet te strak zitten. Controleer ook of de helm voldoende ventilatieopeningen heeft en of het vizier goed past en gemakkelijk te openen en sluiten is.

Door rekening te houden met deze belangrijke criteria kun je de juiste pasvorm van een Shark motorhelm bepalen en zo optimaal genieten van comfort en veiligheid tijdens het motorrijden.

14 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik heb onlangs een Shark motorhelm gekocht en ik heb gemerkt dat de maat iets strakker is dan ik had verwacht. Het is misschien handig om een maat groter te kiezen als je tussen twee maten in zit.

  • Bedankt voor het delen van je ervaring. Het kan inderdaad helpen om een maat groter te kiezen als je tussen twee maten in zit. Dit kan ook afhangen van de individuele voorkeur en hoofdvorm. Het is altijd goed om te passen voordat je koopt, indien mogelijk. Veel plezier met je Shark motorhelm!

 2. Ik heb onlangs een Shark motorhelm gekocht en ik vond het erg nuttig om te weten hoe je de juiste pasvorm kunt bepalen. Bedankt voor het delen van deze informatie!

 3. Ik heb de pasvorm van mijn Shark motorhelm moeten aanpassen door de wangkussens te verwisselen voor dikkere kussens. Het maakte een groot verschil in comfort voor mij. Het is geweldig dat Shark deze optie biedt!

  • Dat is geweldig om te horen! Shark biedt inderdaad verwisselbare wangkussens om de pasvorm aan te passen aan individuele behoeften. Bedankt voor het delen van je ervaring!

 4. Graag gedaan! Ik ben blij dat je het nuttig vond. Veel plezier en veilige ritten met je nieuwe Shark motorhelm!

 5. Ik heb hetzelfde probleem als de vorige persoon. Ik heb een smal hoofd en het is altijd lastig om een motorhelm te vinden die goed past. Heeft iemand ervaring met Shark-helmen voor smalle hoofden?

  • Ik begrijp je probleem. Ik heb zelf een vrij smal hoofd en ik kan je vertellen dat Shark helmen ook geschikt zijn voor smalle hoofden. Ze bieden verschillende pasvormen en maten om de juiste pasvorm voor jou te vinden. Hopelijk kunnen andere lezers hun ervaringen delen!

 6. Ik ben het eens met de opmerkingen over de pasvorm voor smalle hoofden. Het zou geweldig zijn als er meer helmenmerken zijn die zich richten op verschillende hoofdvormen en maten. Ik hoop dat de industrie in de toekomst meer diversiteit zal bieden.

  • Ik ben het met je eens. Het zou geweldig zijn als er meer keuze is voor verschillende hoofdvormen en maten. Gelukkig beginnen sommige merken, zoals Shark, al meer opties aan te bieden. Laten we hopen dat andere merken volgen!

 7. Heeft Shark verschillende pasvormen voor verschillende hoofdvormen? Ik heb namelijk een vrij smal hoofd en ik vraag me af of de standaard pasvorm geschikt voor me is.

  • Ja, Shark biedt motorhelmen met verschillende pasvormen om aan verschillende hoofdvormen te voldoen. Het is belangrijk om je hoofd op te meten en de maattabel van Shark te raadplegen om de juiste maat en pasvorm te kiezen. Ik zal dit in het artikel benadrukken. Bedankt voor je vraag!

 8. Kun je ook uitleggen hoe je de pasvorm van de kinband aanpast? Ik heb altijd moeite gehad om de juiste strakheid te vinden.

  • Natuurlijk! In het volgende gedeelte van het artikel zal ik ingaan op het aanpassen van de pasvorm, inclusief de kinband. Blijf lezen voor meer informatie!

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen