Geen gedoe meer met je bril tijdens het motorrijden

We kennen allemaal het gevoel van vrijheid dat motorrijden met zich meebrengt. De wind door je haren, de adrenaline die door je aderen stroomt. Maar voor brildragers kan dit gevoel soms een beetje worden verstoord. Het gedoe met je bril tijdens het motorrijden kan frustrerend zijn en ervoor zorgen dat je minder kunt genieten van de rit. Maar geen zorgen, we hebben de oplossing voor je! In deze blogpost gaan we het hebben over de beste motorhelm voor brildragers en hoe je gedoe met je bril kunt voorkomen. Dus leun achterover, ontspan en ontdek hoe je eindelijk zonder zorgen kunt genieten van je motorritten!

Het probleem van een bril en motorrijden

Als je een brildrager bent en ook graag op de motor rijdt, dan herken je vast wel het probleem van je bril die steeds verschuift of beslaat tijdens het rijden. Dit kan erg gevaarlijk zijn en zorgen voor verminderd zicht. Gelukkig zijn er motorhelmen op de markt die speciaal ontworpen zijn voor brildragers en dit probleem kunnen oplossen.

Het belang van een goede zichtbaarheid tijdens het motorrijden

Tijdens het motorrijden is een goede zichtbaarheid van cruciaal belang. Een bril die verschuift of beslaat kan niet alleen je rijervaring negatief beïnvloeden, maar ook je veiligheid in gevaar brengen. Het is daarom belangrijk om een oplossing te vinden die ervoor zorgt dat je bril stabiel blijft en niet beslaat tijdens het rijden.

Speciaal ontworpen motorhelmen voor brildragers

Gelukkig zijn er verschillende merken en modellen motorhelmen op de markt die speciaal ontworpen zijn voor brildragers. Deze helmen hebben enkele handige functies en aanpassingen die ervoor zorgen dat je bril goed op zijn plaats blijft, zelfs tijdens intense ritten. Hier zijn enkele kenmerken waar je op moet letten bij het kiezen van een motorhelm voor brildragers:

 • Briluitsparing: Sommige motorhelmen hebben een speciale uitsparing aan de zijkant van de helm waar je de pootjes van je bril in kunt plaatsen. Dit zorgt ervoor dat je bril stevig op zijn plaats blijft en niet verschuift tijdens het rijden.
 • Anti-condens coating: Een andere handige functie die veel motorhelmen voor brildragers hebben, is een anti-condens coating aan de binnenkant van het vizier. Deze coating voorkomt dat je bril beslaat, zelfs bij slechte weersomstandigheden of tijdens intensieve ritten.
 • Verstelbaar vizier: Sommige motorhelmen hebben een verstelbaar vizier, waardoor je de positie van het vizier kunt aanpassen aan de positie van je bril. Dit zorgt ervoor dat je bril niet tegen het vizier drukt en daardoor verschuift of beslaat.

Voorbeelden van motorhelmen voor brildragers

Hier zijn enkele voorbeelden van motorhelmen die speciaal ontworpen zijn voor brildragers:

 1. Shoei GT-Air II: Deze motorhelm heeft een briluitsparing en een anti-condens coating. Het vizier is eenvoudig verstelbaar, waardoor je je bril comfortabel kunt dragen zonder dat deze verschuift of beslaat.
 2. Arai XD-4: Deze adventure motorhelm is geschikt voor brildragers. Het vizier heeft een anti-condens coating en de helm heeft een verwijderbare binnenbekleding die geschikt is voor het dragen van een bril.
 3. AGV K-5 S: Deze sportieve motorhelm heeft een speciale uitsparing voor brilpootjes en een anti-condens coating. Het vizier is eenvoudig verstelbaar en zorgt ervoor dat je bril stabiel blijft tijdens het rijden.

De kenmerken van de beste motorhelm voor brildragers

Als brildrager is het essentieel om een motorhelm te hebben die comfortabel en geschikt is voor jouw specifieke behoeften. In dit artikel bespreken we de belangrijkste kenmerken van een goede motorhelm voor brildragers, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Ruimte voor je bril

Het eerste kenmerk waar je op moet letten bij het kiezen van een motorhelm voor brildragers is voldoende ruimte voor je bril. Niets is vervelender dan een helm die knelt of drukt op je bril, waardoor je rit oncomfortabel wordt. Let bij het passen van helmen op de volgende punten:

 • Controleer of er voldoende ruimte is voor de bril in de helm. Dit betekent dat de helm niet te strak zit rondom je bril.
 • Kijk of de helm een verstelbaar systeem heeft om de pasvorm aan te passen aan jouw specifieke bril.
 • Let op het materiaal van de voering. Een zachte en comfortabele voering kan helpen om drukpunten op je bril te verminderen.

Ventilatiesysteem

Een ander belangrijk kenmerk van een goede motorhelm voor brildragers is een goed ventilatiesysteem. Een bril kan gemakkelijk beslaan, vooral tijdens het rijden in regenachtige of koude omstandigheden. Een helm met een effectief ventilatiesysteem kan dit probleem helpen voorkomen. Let op de volgende zaken:

 • Controleer of de helm ventilatieopeningen heeft bij de kin, bovenop en aan de achterkant. Deze openingen zorgen voor een goede luchtstroom en voorkomen dat je bril beslaat.
 • Kijk of de ventilatieopeningen verstelbaar zijn, zodat je de luchtstroom kunt aanpassen aan jouw voorkeur.

Uitsparing voor brilpootjes

Een derde kenmerk om op te letten is een speciale uitsparing in de helm voor de brilpootjes. Deze uitsparing zorgt ervoor dat je bril op zijn plaats blijft en niet verschuift tijdens het rijden. Hierdoor kun je je volledig concentreren op de weg. Enkele modellen die deze uitsparing hebben zijn:

 • Arai Quantum-X: Deze helm heeft een speciale uitsparing aan de achterkant om de brilpootjes op zijn plaats te houden.
 • Shoei GT-Air II: Deze helm heeft een briluitsparing in de voering, waardoor je bril comfortabel past zonder drukpunten.

Vergelijkende tabel

Om je te helpen bij het vergelijken van verschillende motorhelmen voor brildragers, hebben we een handige tabel samengesteld. Hierin worden belangrijke kenmerken en voordelen van verschillende modellen vergeleken:

Model Ruimte voor bril Ventilatiesysteem Uitsparing voor brilpootjes
Arai Quantum-X Voldoende Goed Ja
Shoei GT-Air II Ruim Uitstekend Ja
AGV K-5 S Goed Matig Nee

Met behulp van deze tabel kun je gemakkelijk de helmen vergelijken en het model kiezen dat het beste bij jouw behoeften past.

Populaire motorhelmen voor brildragers

Als brildrager kan het dragen van een motorhelm soms een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er verschillende motorhelmen op de markt die speciaal ontworpen zijn om comfortabel te zijn voor brildragers. In dit artikel bespreken we enkele populaire modellen die je kunt overwegen als je op zoek bent naar een geschikte motorhelm.

1. Arai RX-7V

De Arai RX-7V is een van de meest populaire motorhelmen onder brildragers. Deze helm biedt een ruime pasvorm en een speciaal ontworpen binnenvoering die extra ruimte biedt voor je bril. Daarnaast heeft de RX-7V een geïntegreerd ventilatiesysteem dat ervoor zorgt dat je bril minder snel beslaat tijdens het rijden.

Belangrijke eigenschappen van de Arai RX-7V:

 • Ruime pasvorm voor brildragers
 • Speciaal ontworpen binnenvoering voor extra ruimte
 • Geïntegreerd ventilatiesysteem tegen het beslaan van je bril

2. Shoei GT-Air

De Shoei GT-Air is een andere populaire optie voor brildragers. Deze helm heeft een ruime opening bij de kin, waardoor je gemakkelijker je bril kunt opzetten en afzetten. Daarnaast beschikt de GT-Air over een geïntegreerd zonnevizier, zodat je je bril kunt beschermen tegen fel zonlicht.

Belangrijke eigenschappen van de Shoei GT-Air:

 • Ruime opening bij de kin voor gemakkelijk opzetten en afzetten van je bril
 • Geïntegreerd zonnevizier om je bril te beschermen tegen fel zonlicht

3. Shark Spartan

De Shark Spartan is een helm die speciaal is ontworpen voor een goede pasvorm en comfort, zelfs voor brildragers. Deze helm heeft een ergonomisch ontwerp waardoor je bril goed op zijn plaats blijft zitten tijdens het rijden. Daarnaast is de Spartan voorzien van een geïntegreerd ventilatiesysteem om het beslaan van je bril te voorkomen.

Belangrijke eigenschappen van de Shark Spartan:

 • Ergonomisch ontwerp voor een goede pasvorm voor brildragers
 • Geïntegreerd ventilatiesysteem tegen het beslaan van je bril

Vergelijkingstabel

Om je te helpen bij het vergelijken van deze motorhelmen hebben we een handige vergelijkingstabel samengesteld:

Motorhelm Pasvorm voor brildragers Ventilatiesysteem Zonnevizier
Arai RX-7V Ruime pasvorm Ja Nee
Shoei GT-Air Ruime opening bij kin Nee Ja
Shark Spartan Ergonomisch ontwerp Ja Nee

Zoals je kunt zien, hebben deze helmen allemaal hun eigen unieke eigenschappen die het dragen van een bril tijdens het motorrijden comfortabeler maken. Het is belangrijk om te onthouden dat de juiste pasvorm en comfort voor jou persoonlijk kunnen variëren, dus het is aan te raden om verschillende helmen te passen voordat je een definitieve keuze maakt.

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om meer inzicht te krijgen in de verschillende motorhelmen die geschikt zijn voor brildragers. Vergeet niet om altijd goed te letten op de pasvorm en eigenschappen van de helm voordat je er een aanschaft. Veel plezier en veilige ritten!

Tips voor het kiezen van de juiste motorhelm voor brildragers

Als brildrager weet je hoe belangrijk het is om een motorhelm te dragen die comfortabel en geschikt is voor jouw specifieke behoeften. Het kan soms lastig zijn om de juiste helm te vinden die goed past over je bril en tegelijkertijd voldoet aan al je andere eisen. In dit artikel geven we je een aantal handige tips om je te helpen bij het kiezen van de perfecte motorhelm voor brildragers.

1. Pasvorm

Een goede pasvorm is cruciaal voor zowel je bril als je helm. Het is belangrijk dat de helm niet te strak zit en geen druk uitoefent op je bril. Hier zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het passen van helmen:

 • Controleer of de helm geen druk uitoefent op je brilpootjes of op je neus.
 • Zorg ervoor dat de helm niet te los zit en niet verschuift tijdens het rijden.
 • Controleer of de helm voldoende ruimte biedt voor je bril, zodat deze comfortabel kan worden gedragen.

2. Ventilatie

Tijdens het rijden kan het behoorlijk warm worden in je helm, vooral als je brildrager bent. Kies daarom een helm met goede ventilatie om oververhitting te voorkomen. Hier zijn enkele zaken om op te letten:

 • Controleer of de helm ventilatieopeningen heeft die je kunt openen en sluiten, zodat je de luchtstroom kunt aanpassen aan de weersomstandigheden.
 • Kies voor een helm met ventilatiekanalen die de luchtstroom door de helm geleiden en vocht en warmte afvoeren.
 • Let op helmen met antibacteriële voeringen die helpen om zweet en geurtjes te verminderen.

3. Prijs

De prijs van een motorhelm kan sterk variëren, afhankelijk van het merk, de materialen en de extra functies. Hier zijn enkele overwegingen met betrekking tot de prijs:

 • Stel een budget vast voor je helm en houd je eraan. Het is belangrijk om een helm te kiezen die past bij jouw financiële situatie.
 • Vergelijk prijzen van verschillende merken en modellen om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.
 • Overweeg om een oudere, maar nog steeds veilige helm te kopen, omdat deze vaak goedkoper is dan de nieuwste modellen.

4. Reviews

Het is altijd een goed idee om reviews van andere brildragende motorrijders te lezen voordat je een helm koopt. Hier zijn enkele bronnen waar je nuttige informatie kunt vinden:

 • Online motorforums, waar je ervaringen en meningen van andere motorrijders kunt lezen.
 • Motorhelmspecialisten en -winkels, waar je deskundig advies kunt krijgen en verschillende helmen kunt passen.
 • Productrecensies op websites zoals Amazon, waar je feedback kunt lezen van klanten die de helm al hebben gekocht en gebruikt.

Kies voor comfort en veiligheid met de juiste brillenoplossing voor motorrijders

Conclusie:

Investeer in een goede motorhelm voor brildragers om gedoe te voorkomen tijdens het motorrijden. Deze helmen zorgen voor een goede pasvorm en ventilatie, waardoor je comfortabel en veilig kunt rijden. Kies een helm die aansluit bij jouw wensen en behoeften, en geniet van zorgeloze ritten met je bril op!

Veelgestelde vragen over de beste motorhelm voor brildragers

Zijn er helmen die speciale functies of aanpassingen hebben om het dragen van een bril tijdens het motorrijden gemakkelijker te maken?

Ja, er zijn helmen die speciale functies of aanpassingen hebben om het dragen van een bril tijdens het motorrijden gemakkelijker te maken. Een van de meest voorkomende aanpassingen is een uitsparing of inkeping in de voering van de helm, speciaal ontworpen om ruimte te bieden voor de brilpootjes. Hierdoor kan de bril comfortabeler en zonder druk op de slapen worden gedragen.

Sommige helmfabrikanten bieden ook helmen met een ingebouwd brilvakje aan. Dit vakje is meestal aan de achterkant of zijkant van de helm geplaatst en zorgt ervoor dat de bril veilig opgeborgen kan worden wanneer je hem niet draagt. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken dat de bril tijdens het rijden kan verschuiven of beschadigd kan raken.

Daarnaast zijn er helmen met een vizier dat geschikt is voor brildragers. Deze vizieren hebben vaak extra ruimte aan de zijkanten, zodat de bril comfortabel onder het vizier kan worden gedragen. Sommige vizieren hebben ook een anti-condens coating, waardoor de bril minder snel beslaat tijdens het rijden.

Kortom, er zijn verschillende helmen op de markt die speciale functies of aanpassingen hebben om het dragen van een bril tijdens het motorrijden gemakkelijker en comfortabeler te maken. Het is belangrijk om te kijken naar welke specifieke aanpassingen en functies het beste bij jouw behoeften passen.

9 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik ben erg blij met mijn Shoei Neotec II motorhelm. Het heeft een speciale uitsparing voor de bril en het beslaat bijna nooit. Het is ook erg comfortabel om te dragen.

  • Bedankt voor het delen van je ervaring! De Shoei Neotec II is inderdaad een populaire keuze onder brildragers vanwege de speciale uitsparing voor de bril en het goede ventilatiesysteem. Het is fijn om te horen dat je ook het comfort van de helm waardeert.

 2. Ik heb onlangs de HJC RPHA 70 gekocht en ik ben er erg tevreden over. Het heeft een anti-condens vizier en het past perfect bij mijn bril. Ik zou het zeker aanbevelen!

  • Bedankt voor je aanbeveling! De HJC RPHA 70 is inderdaad een uitstekende keuze met het anti-condens vizier en de goede pasvorm voor brillen. Het is geweldig om te horen dat je er zo tevreden over bent!

 3. Ik vond dit artikel erg nuttig! Hebben jullie nog aanbevelingen voor verdere lectuur over dit onderwerp?

  • Bedankt voor je feedback! Als je meer wilt lezen over dit onderwerp, kunnen we de volgende artikelen aanbevelen: ‘De beste motorhelmen voor brildragers in 2021’ op Motor.nl en ‘Motorhelmen voor brildragers: waar moet je op letten?’ op Motor-Forum.nl. Deze artikelen bevatten meer gedetailleerde informatie en aanbevelingen die je misschien interessant vindt.

 4. Hebben jullie ook tips voor motorhelmen die geschikt zijn voor mensen met een grotere bril? Ik vind het vaak moeilijk om een helm te vinden die comfortabel past over mijn wat grotere bril.

  • Bedankt voor je vraag! Het kan inderdaad een uitdaging zijn om een helm te vinden die comfortabel past over een grotere bril. Een tip die we kunnen geven is om te kijken naar helmen met een ruimere pasvorm, zoals de AGV K5 S of de Scorpion EXO-AT950. Deze helmen hebben vaak meer ruimte bij de bril en kunnen daardoor comfortabeler zijn voor mensen met een grotere bril.

 5. Reply
  Schalkse Glimlach mei 13, 2024 op 5:56 am

  Bedankt voor je opmerking! Je hebt gelijk, een goed ventilatiesysteem is belangrijk om het beslaan van de bril te voorkomen. In het artikel hebben we de kenmerken van de beste motorhelm voor brildragers besproken, maar we hebben inderdaad geen specifieke helmen genoemd die een goed ventilatiesysteem hebben. We zullen ervoor zorgen dat we die informatie in de toekomst toevoegen.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen