De top 5 motorhelmen met communicatie van dit jaar

Welkom bij onze blogpost over de top 5 motorhelmen met communicatie van dit jaar! Als gepassioneerde motorrijder begrijp jij maar al te goed hoe belangrijk het is om veilig en verbonden op de weg te zijn. Daarom willen we je graag informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van motorhelmen met communicatie. Of je nu een langeafstandsrijder bent die graag in contact blijft met mederijders, of gewoon wilt genieten van je favoriete muziek tijdens het cruisen, deze blogpost is er speciaal voor jou. Laten we samen ontdekken hoe een motorhelm met communicatie jouw rijervaring naar een hoger niveau kan tillen!

Wat is een motorhelm met communicatie?

Een motorhelm met communicatie is een innovatieve helm die is uitgerust met geïntegreerde communicatietechnologie. Hierdoor kun je als motorrijder draadloos verbinding maken met andere motorrijders, GPS-navigatie gebruiken en zelfs telefoongesprekken voeren terwijl je onderweg bent. Deze helmen bieden een scala aan functies die je reiservaring veiliger, handiger en plezieriger maken.

Draadloze verbinding met andere motorrijders

Een van de grootste voordelen van een motorhelm met communicatie is de mogelijkheid om draadloos te communiceren met andere motorrijders. Dit wordt mogelijk gemaakt door Bluetooth-technologie, waarmee je in een groep kunt praten zonder dat je je handen van het stuur hoeft te halen. Hier zijn enkele voordelen van deze functie:

 • Het stellen van vragen of het delen van informatie met andere motorrijders tijdens het rijden wordt eenvoudiger en veiliger.
 • Het maakt het mogelijk om samen te rijden en in real-time met elkaar te communiceren, zelfs als je niet naast elkaar rijdt.
 • Het vergroot de veiligheid doordat je waarschuwingen kunt delen over gevaarlijke situaties op de weg, zoals obstakels of slecht weer.

GPS-navigatie

Een motorhelm met communicatie biedt ook de mogelijkheid om GPS-navigatie te gebruiken. Dit betekent dat je moeiteloos kunt navigeren zonder dat je je smartphone of navigatiesysteem uit je zak hoeft te halen. Enkele voordelen van GPS-navigatie in je helm zijn:

 • Je ontvangt gesproken aanwijzingen rechtstreeks in je helm, waardoor je je ogen op de weg kunt houden en je concentratie kunt behouden.
 • Je kunt routes plannen en opslaan, waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot je favoriete routes en bestemmingen.
 • Je kunt real-time verkeersinformatie ontvangen, waardoor je kunt anticiperen op files of omleidingen.

Telefoongesprekken voeren

Een motorhelm met communicatie maakt het ook mogelijk om telefoongesprekken te voeren terwijl je onderweg bent. Dit kan handig zijn in verschillende situaties, zoals:

 • Je kunt handsfree bellen terwijl je aan het rijden bent, wat veiliger is dan je telefoon vasthouden.
 • Je kunt gesprekken beantwoorden zonder je helm af te nemen of je rit te onderbreken.
 • Je kunt spraakopdrachten gebruiken om oproepen te beantwoorden of een nummer te bellen, waardoor je je handen op het stuur kunt houden.

Merken en modellen

Er zijn verschillende merken en modellen motorhelmen met communicatie op de markt. Hier zijn enkele populaire opties:

 • Sena 20S Evo: Deze helm biedt hoogwaardige geluidskwaliteit, een groot bereik en meerdere communicatiemogelijkheden.
 • Cardo Packtalk Bold: Deze helm heeft een indrukwekkend bereik van maximaal 1,6 kilometer en biedt geavanceerde geluidscontrole en spraakbesturing.
 • Schuberth C4 Pro: Deze helm biedt niet alleen communicatiemogelijkheden, maar ook een geïntegreerd zonnevizier en een uitstekende aerodynamica.

De voordelen van een motorhelm met communicatie

Een motorhelm met communicatie is een waardevolle toevoeging voor elke motorrijder. Het biedt niet alleen gemak en comfort, maar verhoogt ook de veiligheid en het plezier tijdens het rijden. In deze blogpost zullen we enkele van de belangrijkste voordelen van een motorhelm met communicatie bespreken.

Betere communicatie met andere motorrijders

Een van de belangrijkste voordelen van een motorhelm met communicatie is de mogelijkheid om gemakkelijk te communiceren met andere motorrijders. Of je nu in een groep rijdt of gewoon met een vriend, een helm met communicatie maakt het mogelijk om direct met elkaar te praten, zonder je stem te verheffen of je handen van het stuur te halen. Dit heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt elkaar waarschuwen voor gevaarlijke situaties, zoals obstakels op de weg, verkeersopstoppingen of slechte weersomstandigheden.
 • Het maakt het plannen van routes en het nemen van beslissingen tijdens het rijden veel gemakkelijker. Je kunt eenvoudig instructies en aanwijzingen delen met je mede-rijders, zonder te hoeven stoppen of gebaren te maken.
 • Het vergroot het plezier van groepsritten, omdat je constant in contact kunt blijven met elkaar en kunt genieten van elkaars gezelschap.

Gemakkelijk ontvangen van GPS-instructies

Een ander groot voordeel van een helm met communicatie is het gemak waarmee je GPS-instructies kunt ontvangen. In plaats van op een smartphone of GPS-apparaat te moeten kijken, kunnen de instructies rechtstreeks naar je helm worden gestuurd. Dit heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt je aandacht volledig op de weg houden, omdat je de instructies rechtstreeks in je helm hoort. Dit vermindert de afleiding en vergroot de veiligheid.
 • Het zorgt voor een vlottere navigatie, omdat je de instructies direct hoort en niet hoeft te stoppen of te zoeken naar aanwijzingen op een scherm.
 • Sommige helmen met communicatie bieden zelfs de mogelijkheid om spraakopdrachten te geven, zodat je handsfree kunt navigeren.

Kies de juiste helm met communicatie

Bij het kiezen van een motorhelm met communicatie zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten:

 • Kwaliteit van de communicatie: Controleer of de helm goede geluidskwaliteit biedt, zodat je duidelijk kunt communiceren, zelfs bij hogere snelheden.
 • Batterijduur: Zorg ervoor dat de helm een goede batterijduur heeft, zodat je niet halverwege je rit zonder communicatie komt te zitten.
 • Compatibiliteit: Controleer of de helm compatibel is met je motor en andere apparaten, zoals smartphones of GPS-apparaten.
 • Extra functies: Sommige helmen bieden extra functies, zoals ruisonderdrukking, muziek afspelen of spraakopdrachten. Overweeg welke functies voor jou belangrijk zijn.

Top 5 motorhelmen met communicatie van dit jaar

1. Merk X – Uitstekende geluidskwaliteit en lange batterijduur

De eerste helm op onze lijst van beste motorhelmen met communicatie is de geweldige helm van Merk X. Deze helm staat bekend om zijn uitstekende geluidskwaliteit en indrukwekkende batterijduur. Hier zijn enkele redenen waarom wij vinden dat deze helm echt de topkeuze is:

 • Geluidskwaliteit: De helm van Merk X biedt een verbazingwekkende geluidservaring. Of je nu naar je favoriete muziek wilt luisteren of duidelijke communicatie wilt hebben met je mede-rijders, deze helm levert geluid van hoge kwaliteit zonder vervorming.
 • Lange batterijduur: Het laatste wat je wilt tijdens een lange rit is dat je communicatiesysteem halverwege de reis uitvalt. Met de Merk X helm hoef je je daar geen zorgen over te maken. De batterij gaat lang mee, zodat je zonder onderbrekingen kunt genieten van je rit.
 • Comfortabel en veilig: Deze helm biedt niet alleen geweldige functies op het gebied van communicatie, maar hij is ook nog eens comfortabel om te dragen. Het is belangrijk dat een helm goed past en niet irriteert tijdens het rijden. Met de Merk X helm kun je verzekerd zijn van een goede pasvorm en comfort.

2. Merk Y – Geavanceerde technologie en gebruiksvriendelijk ontwerp

Op de tweede plaats hebben we de motorhelm van Merk Y. Deze helm blinkt uit in geavanceerde technologie en een gebruiksvriendelijk ontwerp. Hier zijn enkele kenmerken die deze helm zo speciaal maken:

 • Geavanceerde technologie: Met de helm van Merk Y kun je profiteren van geavanceerde technologische functies. Denk aan spraakgestuurde bediening, ruisonderdrukking en zelfs integratie met je smartphone voor handsfree bellen.
 • Gebruiksvriendelijk ontwerp: Deze helm is ontworpen met het gemak van de gebruiker in gedachten. Het heeft intuïtieve knoppen en een eenvoudig te begrijpen interface, zodat je zonder gedoe kunt navigeren door de verschillende instellingen en functies.
 • Stijlvol en duurzaam: Naast zijn technologische voordelen, is de helm van Merk Y ook nog eens stijlvol en duurzaam. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jouw persoonlijkheid en stijl past.

3. Merk Z – Veelzijdig en betrouwbaar

Op de derde plaats hebben we de motorhelm van Merk Z. Deze helm biedt veelzijdigheid en betrouwbaarheid, waardoor hij een populaire keuze is onder motorrijders. Hier zijn enkele redenen waarom deze helm de moeite waard is:

 • Veelzijdigheid: De Merk Z helm is geschikt voor verschillende soorten rijders. Of je nu een langeafstandsrijder bent, een off-road avonturier of gewoon een stadsrijder, deze helm is veelzijdig genoeg om aan al je behoeften te voldoen.
 • Betrouwbaarheid: Met de helm van Merk Z kun je erop vertrouwen dat je altijd in contact blijft met je mede-rijders. Het communicatiesysteem werkt feilloos en biedt stabiele verbindingen, zelfs in veeleisende omgevingen.
 • Gemakkelijk te installeren: Deze helm is ook gemakkelijk te installeren. Met een eenvoudig bevestigingssysteem kun je de helm snel en probleemloos op je motor bevestigen.

4. Merk A – Innovatieve functies en comfortabele pasvorm

Op de vierde plaats hebben we de motorhelm van Merk A. Deze helm onderscheidt zich door zijn innovatieve functies en comfortabele pasvorm. Hier zijn enkele hoogtepunten van deze helm:

 • Innovatieve functies: De helm van Merk A biedt enkele unieke en innovatieve functies die je rit naar een hoger niveau tillen. Denk aan ingebouwde GPS-navigatie, spraakgestuurde bediening en zelfs een ingebouwde camera om je avonturen vast te leggen.
 • Comfortabele pasvorm: Het draagcomfort van deze helm is uitstekend. Hij is ontworpen om perfect om je hoofd te passen en biedt voldoende ventilatie om je koel en comfortabel te houden, zelfs tijdens lange ritten.
 • Hoogwaardige materialen: Merk A staat bekend om het gebruik van hoogwaardige materialen bij de productie van hun helmen. Dit zorgt niet alleen voor duurzaamheid, maar ook voor een veilige rijervaring.

5. Merk B – Betaalbaar en betrouwbaar

Op de laatste plaats hebben we de motorhelm van Merk B. Deze helm is betaalbaar en betrouwbaar, waardoor hij een goede keuze is voor rijders met een beperkt budget. Hier zijn enkele redenen waarom deze helm onze lijst heeft gehaald:

 • Betaalbaar: Merk B biedt een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Je krijgt veel waar voor je geld en kunt toch genieten van de voordelen van een communicatiehelm.
 • Betrouwbaarheid: Ondanks zijn betaalbare prijs, is de helm van Merk B betrouwbaar en presteert hij goed. Het communicatiesysteem werkt zonder problemen en biedt heldere en betrouwbare verbindingen.
 • Eenvoudig in gebruik: Deze helm is eenvoudig te installeren en te gebruiken. Zelfs als je geen ervaring hebt met communicatiehelmen, kun je zonder moeite aan de slag met de helm van Merk B.

Let op: de volgorde van de helmen in deze lijst is willekeurig en betekent niet dat de ene beter is dan de andere. Het is belangrijk om je persoonlijke voorkeuren en behoeften in overweging te nemen bij het kiezen van de juiste motorhelm met communicatie voor jou.

Factoren om te overwegen bij het kiezen van een motorhelm met communicatie

Bij het kiezen van een motorhelm met communicatie zijn er enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden. Deze factoren kunnen een grote invloed hebben op jouw rijervaring en het gemak van communiceren tijdens het rijden. Hieronder zullen we enkele van deze factoren in detail bespreken.

Geluidskwaliteit

Een goede geluidskwaliteit is essentieel bij het kiezen van een motorhelm met communicatie. Je wilt immers duidelijk kunnen horen wat er gezegd wordt, of het nu gaat om het luisteren naar muziek, een telefoongesprek voeren of communiceren met mede-rijders. Bij het vergelijken van verschillende helmen is het belangrijk om te letten op de volgende aspecten:

 • Geluidsisolatie: Helmmerken zoals Sena en Cardo staan ​​bekend om hun uitstekende geluidsisolatie, waardoor achtergrondgeluiden tot een minimum worden beperkt.
 • Luidsprekerkwaliteit: Controleer of de helm luidsprekers van goede kwaliteit heeft, zodat je geen vervormd geluid krijgt tijdens het rijden.
 • Ruisonderdrukking: Sommige helmen hebben geavanceerde systemen voor ruisonderdrukking, zoals de Schuberth C4 Pro, die omgevingsgeluiden minimaliseert voor een heldere communicatie.

Batterijduur

Een andere belangrijke factor om te overwegen is de batterijduur van de helm. Je wilt niet halverwege een lange rit zonder communicatie komen te zitten. Bij het vergelijken van helmen is het handig om te letten op de volgende aspecten met betrekking tot de batterijduur:

 • Actieve luistertijd: Sommige helmen, zoals de Sena 30K, hebben een batterijduur van maximaal 13 uur, wat ideaal is voor lange ritten.
 • Oplaadtijd: Controleer hoe lang het duurt voordat de batterij volledig is opgeladen. Snellaadfuncties, zoals die te vinden zijn bij de Cardo Packtalk Bold, kunnen erg handig zijn als je snel weer op pad wilt.

Gebruiksgemak

Het gebruiksgemak van de helm is een andere belangrijke factor om rekening mee te houden. Een motorhelm met communicatie moet intuïtief en gemakkelijk te bedienen zijn, zodat je je kunt concentreren op de weg. Enkele punten om op te letten zijn:

 • Bedieningsknoppen: Zorg ervoor dat de helm intuïtieve bedieningsknoppen heeft die gemakkelijk te vinden en te gebruiken zijn, zelfs met handschoenen aan.
 • Spraakbesturing: Sommige helmen, zoals de Cardo Packtalk Slim, hebben spraakbesturingsfuncties, wat erg handig kan zijn tijdens het rijden.

Pasvorm

Last but not least is de pasvorm van de helm. Een goede pasvorm is van cruciaal belang voor zowel comfort als veiligheid. Zorg ervoor dat je de helm uitprobeert voordat je deze koopt en let op de volgende aspecten:

 • Maatvoering: Controleer de maattabel van de fabrikant en meet je hoofdomtrek om de juiste maat te kiezen.
 • Verstelbaarheid: Sommige helmen, zoals de Shoei Neotec II, hebben verstelbare pasvormsystemen waarmee je de helm nauwkeurig kunt aanpassen aan de vorm van je hoofd.

Het kiezen van de juiste motorhelm met communicatie kan een lastige taak zijn, maar door rekening te houden met factoren zoals geluidskwaliteit, batterijduur, gebruiksgemak en pasvorm, kun je een weloverwogen keuze maken. Zorg ervoor dat je verschillende helmen vergelijkt en mogelijk een proefrit maakt voordat je een definitieve beslissing neemt. Op deze manier kun je genieten van een comfortabele en probleemloze communicatie tijdens het rijden.

Ontdek welke motorhelmen met communicatie dit jaar de beste keuze zijn!

In conclusie, als je op zoek bent naar een motorhelm met communicatie, heb je gelukkig verschillende goede opties om uit te kiezen dit jaar. Het is belangrijk om rekening te houden met de factoren die voor jou belangrijk zijn, zoals geluidskwaliteit, bereik en gebruiksgemak. Op basis hiervan raden we je aan om een helm te kiezen die voldoet aan jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Vergeet niet om ook te letten op de veiligheidsaspecten van de helm, zoals de pasvorm en het beschermingsniveau. Met de juiste motorhelm met communicatie kan je genieten van een comfortabele en veilige rit, terwijl je tegelijkertijd in contact blijft met je mede-rijders. Veel plezier met het kiezen en veel rijplezier gewenst!

12 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Jammer dat de prijzen van deze motorhelmen zo hoog zijn, ik had gehoopt op wat meer betaalbare opties.

 2. Ik vind het jammer dat er geen specificaties worden vermeld in dit artikel, ik wil graag meer details weten.

 3. Ik ben het eens met de nummer 1 keuze, deze motorhelm met communicatie is echt geweldig!

 4. Is er ook een motorhelm met communicatie die geschikt is voor brildragers?

 5. Bedankt voor het delen van deze lijst, ik zal er zeker rekening mee houden bij het kiezen van een nieuwe motorhelm.

 6. Heeft iemand ervaring met de nummer 5 motorhelm? Ik twijfel nog of ik deze wil aanschaffen.

 7. Ik ben op zoek naar een motorhelm met communicatie die ook Bluetooth heeft, welke zou je aanraden?

 8. Deze lijst heeft me geholpen om een beter idee te krijgen van welke motorhelmen met communicatie er zijn.

 9. Ik ben blij dat deze lijst ook een aantal waterdichte opties bevat, dat is belangrijk voor mij.

 10. Ik heb de nummer 3 motorhelm uitgeprobeerd en ik ben er niet zo tevreden over, het geluid is niet zo goed.

 11. Wat zijn de belangrijkste kenmerken waar ik op moet letten bij het kiezen van een motorhelm met communicatie?

 12. Ik vind het fijn dat deze motorhelmen met communicatie ook een goede pasvorm hebben.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen