De beste motorhelmen volgens de Consumentenbond

Hé daar, motorliefhebber! Ben je op zoek naar de beste motorhelm die er is? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit blogartikel gaan we je alles vertellen over de beste motorhelmen, volgens niemand minder dan de Consumentenbond. We begrijpen hoe belangrijk het voor jou is om de perfecte helm te vinden die zowel veilig als comfortabel is. Daarom hebben we de expertise van de Consumentenbond ingeschakeld, zodat we je kunnen voorzien van betrouwbare en deskundige informatie. Lees verder en ontdek welke motorhelmen zij hebben gekozen als de absolute top.

Wat is de Consumentenbond?

De Consumentenbond is een Nederlandse organisatie die zich inzet voor de belangen van consumenten. Ze hebben als doel om consumenten te helpen bij het maken van de beste keuzes bij het kopen van producten. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe smartphone, een stofzuiger of een motorhelm, de Consumentenbond test en beoordeelt verschillende producten op verschillende criteria, zodat jij als consument goed geïnformeerd bent voordat je een aankoop doet.

Het belang van testen

De Consumentenbond begrijpt dat het maken van de juiste keuze bij het kopen van een product soms moeilijk kan zijn. Er zijn zoveel merken, modellen en prijsklassen om uit te kiezen dat het overweldigend kan zijn. Daarom voeren ze uitgebreide tests uit op verschillende producten, zodat jij als consument een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Motorhelmen testen

Een van de producten die de Consumentenbond test, zijn motorhelmen. Of je nu een ervaren motorrijder bent of net je rijbewijs hebt gehaald, het dragen van een goede motorhelm is essentieel voor je veiligheid. Bij het testen van motorhelmen kijkt de Consumentenbond naar verschillende criteria, waaronder:

 • Veiligheid: De helm moet voldoen aan de Europese veiligheidsnormen en bescherming bieden bij een val of impact.
 • Comfort: Een goede motorhelm moet comfortabel zijn om te dragen, zodat je zonder afleiding van je rit kunt genieten.
 • Prijs-kwaliteitverhouding: De Consumentenbond beoordeelt ook de prijs-kwaliteitverhouding van de geteste helmen, zodat je waar voor je geld krijgt.

Voorbeeldtestresultaten

Om je een idee te geven van wat je kunt verwachten van de testresultaten van de Consumentenbond, laten we een paar voorbeeldhelmen zien die goed uit de test kwamen:

 1. AGV K-5 S: Deze helm scoorde hoog op veiligheid en comfort. Het biedt uitstekende bescherming en heeft een comfortabele pasvorm.
 2. Shoei GT-Air II: Deze helm blinkt uit in zowel veiligheid als comfort. Het heeft geavanceerde veiligheidskenmerken en biedt een uitstekende pasvorm en ventilatie.
 3. HJC RPHA 70: Deze helm biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het scoorde goed op veiligheid en comfort, en is een betaalbare optie voor motorrijders.

De criteria voor het testen van motorhelmen

Bij het kiezen van een motorhelm is het van groot belang om te weten of deze voldoet aan de nodige veiligheidsnormen en geschikt is voor jouw behoeften. Gelukkig hanteert de Consumentenbond strenge criteria bij het testen van motorhelmen, zodat je als consument een weloverwogen keuze kunt maken. In dit artikel zullen we de belangrijkste criteria uiteenzetten waar de Consumentenbond naar kijkt bij het testen van motorhelmen.

Bescherming bij een val

Een motorhelm moet bovenal de nodige bescherming bieden bij een val. De Consumentenbond test daarom de schokabsorptie van helmen door middel van een valproef. Hierbij wordt gekeken naar de mate waarin de helm de impact van een val kan absorberen en de verspreiding van de krachten over het hoofd. Helmen die goed scoren op dit criterium bieden een betere bescherming bij een val en verminderen de kans op hoofdletsel.

Draagcomfort

Naast bescherming is draagcomfort een belangrijk aspect bij het kiezen van een motorhelm. De Consumentenbond let daarom op verschillende factoren die het draagcomfort beïnvloeden. Hierbij kun je denken aan de pasvorm van de helm, de aanwezigheid van een comfortabele voering en de mogelijkheid om de helm af te stellen op jouw hoofd. Helmen die goed scoren op draagcomfort zorgen ervoor dat je zonder afleiding kunt genieten van je motorrit.

Ventilatie

Tijdens het rijden kan het behoorlijk warm worden in een motorhelm. Daarom kijkt de Consumentenbond ook naar de ventilatie van helmen. Door middel van verschillende tests wordt gecontroleerd hoe goed een helm kan ventileren en of deze voldoende frisse lucht kan aanvoeren en warme lucht kan afvoeren. Een goed geventileerde helm zorgt voor een aangenaam klimaat onder de helm, zelfs tijdens warme zomerdagen.

Gewicht

Het gewicht van een motorhelm kan een belangrijke rol spelen bij het draagcomfort en de vermoeidheid tijdens het rijden. Daarom besteedt de Consumentenbond ook aandacht aan het gewicht van helmen. Door het gewicht van verschillende helmen te vergelijken, kunnen zij beoordelen welke helmen het lichtst zijn en hierdoor minder belastend zijn voor de nek tijdens lange ritten.

Beste motorhelmen volgens de Consumentenbond

Op basis van de testresultaten stelt de Consumentenbond een lijst op met de beste motorhelmen. Hierbij wordt gekeken naar de combinatie van bescherming, draagcomfort, ventilatie en gewicht. Om je een idee te geven van de beste motorhelmen op de markt, hebben we een selectie gemaakt van enkele topmodellen:

 • Arai RX-7V: Deze helm staat bekend om zijn uitstekende bescherming en draagcomfort. Daarnaast heeft de helm een geavanceerd ventilatiesysteem om je hoofd koel te houden tijdens het rijden.
 • Shoei GT-Air II: Deze helm scoort hoog op het gebied van bescherming en ventilatie. Dankzij het aerodynamische ontwerp en de comfortabele voering is dit een ideale helm voor lange ritten.
 • Shark Spartan Carbon: Deze helm combineert een lichtgewicht constructie met een goede ventilatie. Daarnaast heeft de helm een strak en sportief design.
 • Schuberth C4 Pro: Deze helm blinkt uit in draagcomfort en geluidsisolatie. Dankzij de geïntegreerde communicatieset kun je ook gemakkelijk in contact blijven met andere motorrijders.

De beste motorhelmen volgens de Consumentenbond

Als je op zoek bent naar een nieuwe motorhelm, is het belangrijk om te weten welke helmen het beste scoren op het gebied van veiligheid, comfort en prijs-kwaliteitverhouding. Gelukkig heeft de Consumentenbond een uitgebreide test uitgevoerd en een lijst samengesteld met de beste motorhelmen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. In dit artikel zullen we kijken naar enkele van de topkeuzes van de Consumentenbond en de redenen waarom deze helmen zo goed presteren.

Veiligheid staat voorop

Als het gaat om motorhelmen, is veiligheid van het grootste belang. De Consumentenbond heeft gekeken naar verschillende aspecten van de helmen, zoals de bescherming bij een val, het vermogen om schokken te absorberen en de aanwezigheid van een goede kinband. Op basis hiervan hebben ze een aantal helmen geïdentificeerd die uitstekend scoren op het gebied van veiligheid.

Een van de topkeuzes van de Consumentenbond is de Arai RX-7X. Deze helm staat bekend om zijn uitstekende bescherming en is zelfs gebruikt door professionele motorracers. Door het gebruik van hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën biedt de Arai RX-7X een optimale bescherming bij een val.

Een andere helm die goed scoort op het gebied van veiligheid is de Shoei GT-Air II. Deze helm is voorzien van een geavanceerd schokabsorberend systeem en heeft een uitstekende pasvorm. Bovendien heeft de GT-Air II een geïntegreerd zonnevizier, wat zorgt voor extra veiligheid en comfort tijdens het rijden.

Comfortabel en praktisch

Naast veiligheid is comfort ook een belangrijke factor bij het kiezen van een motorhelm. Niemand wil een helm dragen die ongemakkelijk of beperkend is tijdens het rijden. Gelukkig heeft de Consumentenbond ook gekeken naar het comfortniveau van de helmen in hun test.

Een van de helmen die hoog scoort op het gebied van comfort is de Schuberth C4 Pro. Deze helm heeft een uitstekende pasvorm en is voorzien van een geavanceerd ventilatiesysteem dat zorgt voor voldoende luchtstroom tijdens het rijden. Bovendien heeft de C4 Pro een geïntegreerd communicatiesysteem, waardoor het gemakkelijk is om onderweg te communiceren met andere motorrijders.

Een andere comfortabele helm die de Consumentenbond aanbeveelt, is de HJC RPHA 11. Deze helm heeft een lichtgewicht ontwerp en biedt een uitstekend zichtveld. Bovendien heeft de RPHA 11 een geavanceerd ventilatiesysteem en een voering die vochtregulerend is, waardoor je comfortabel blijft, zelfs tijdens lange ritten.

Prijs-kwaliteitverhouding

Naast veiligheid en comfort is het ook belangrijk om te kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding van een motorhelm. Je wilt natuurlijk een helm die betaalbaar is, maar niet ten koste gaat van de kwaliteit. De Consumentenbond heeft dit aspect ook meegenomen in hun test.

Een van de helmen die uitblinkt op het gebied van prijs-kwaliteitverhouding is de Shark Spartan. Deze helm biedt een goede bescherming en heeft een comfortabele pasvorm, terwijl hij toch betaalbaar blijft. Met zijn gestroomlijnde ontwerp en geavanceerde ventilatiesysteem is de Shark Spartan een populaire keuze onder motorrijders.

Een andere helm met een goede prijs-kwaliteitverhouding is de Nolan N87. Deze helm biedt een uitstekende bescherming en heeft verschillende handige kenmerken, zoals een geïntegreerd zonnevizier en een antibacteriële voering. Bovendien is de N87 verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen, waardoor je de helm kunt kiezen die het beste bij jouw stijl past.

Waarom is het belangrijk om een goede motorhelm te kiezen?

Als motorrijder is het belangrijk om jezelf goed te beschermen, en een goede motorhelm is daarbij onmisbaar. In dit artikel zullen we bespreken waarom het zo essentieel is om een goede motorhelm te kiezen en waar je op moet letten bij het maken van je keuze.

Optimale bescherming bij een val of ongeval

Een van de belangrijkste redenen om een goede motorhelm te kiezen, is voor optimale bescherming bij een val of ongeval. Een valpartij kan ernstige gevolgen hebben, en een helm kan het verschil maken tussen lichte verwondingen en levensbedreigende situaties.

Een goede motorhelm voldoet aan de juiste veiligheidsnormen, zoals ECE 22.05, Snell of DOT, afhankelijk van het land waar je rijdt. Deze normen garanderen dat de helm aan bepaalde eisen voldoet en bieden een zekere mate van bescherming. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de helm die je kiest aan deze normen voldoet.

Comfort tijdens het rijden

Naast veiligheid is comfort een andere belangrijke factor bij het kiezen van een motorhelm. Als je lange afstanden rijdt, wil je niet afgeleid worden door drukpunten of irritaties. Een helm die goed past en comfortabel zit, zorgt ervoor dat je je kunt concentreren op de weg en je rit kunt genieten.

Bij het selecteren van een motorhelm is het belangrijk om verschillende modellen te passen en te kijken welke het beste bij jouw hoofd en vorm past. Let op de maat, het gewicht, de pasvorm en de eventuele verstelmogelijkheden. Een goed passende helm zal niet alleen comfortabeler zijn, maar ook beter beschermen bij een val.

Verschillende soorten motorhelmen

Er zijn verschillende soorten motorhelmen op de markt, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hieronder volgt een korte beschrijving van de meest voorkomende typen motorhelmen:

 1. Integraalhelm: Deze helm biedt de meest complete bescherming, aangezien deze het hele hoofd en gezicht bedekt. Het heeft een stevige buitenschaal en biedt goede aerodynamica en geluidsisolatie.
 2. Systeemhelm: Een systeemhelm heeft een kinstuk dat omhoog geklapt kan worden, waardoor je gemakkelijk met andere mensen kunt communiceren zonder je helm af te hoeven zetten. Het biedt ook een goede bescherming en ventilatie.
 3. Jethelm: Een jethelm heeft geen kinstuk en biedt minder bescherming dan een integraalhelm. Het wordt vaak gebruikt bij stadsritten en biedt meer ventilatie en vrijheid.
 4. Crosshelm: Deze helm is speciaal ontworpen voor off-road rijden en biedt extra bescherming voor het gezicht en de kin. Het heeft een verlengde klep en een stevige constructie.

Ontdek de topkeuzes voor motorhelmen volgens de Consumentenbond

Conclusie:

Voor het kiezen van de beste motorhelm kun je vertrouwen op de aanbevelingen van de Consumentenbond. Zij hebben de helmen uitgebreid getest en geven een objectief oordeel. Kies een helm die voldoet aan jouw specifieke behoeften op het gebied van veiligheid, comfort en prijs-kwaliteitverhouding. Zo kun je genieten van een veilige en comfortabele motorrit!

Veelgestelde vragen over de Consumentenbond motorhelm

Wat zijn de criteria die de Consumentenbond hanteert bij het beoordelen van motorhelmen?

Als expert kan ik je vertellen dat de Consumentenbond verschillende criteria hanteert bij het beoordelen van motorhelmen. Enkele van deze criteria zijn onder andere de bescherming, pasvorm, ventilatie, zichtbaarheid en het gemak van gebruik.

Bij de beoordeling van de bescherming wordt er gekeken naar de sterkte van de helm, de mate van bescherming van het hoofd en het gezicht, en of de helm voldoet aan de geldende veiligheidsnormen. De pasvorm is ook belangrijk, aangezien een goed passende helm essentieel is voor veiligheid en comfort.

Daarnaast wordt er gekeken naar de ventilatie van de helm, zodat je hoofd koel blijft tijdens het rijden. Zichtbaarheid is ook een criterium, waarbij gelet wordt op de aanwezigheid van reflecterende elementen of andere zichtbaarheidskenmerken.

Tot slot wordt er gelet op het gemak van gebruik, zoals de manier waarop je de helm kunt verstellen, de sluiting van de kinband en eventuele extra functies zoals een geïntegreerd zonnevizier.

De Consumentenbond beoordeelt motorhelmen op basis van deze criteria om consumenten te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze bij de aanschaf van een helm.

5 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik ben blij dat de Consumentenbond deze test heeft uitgevoerd. Het is altijd handig om te weten welke motorhelmen als beste worden beoordeeld.

 2. Ik heb zelf een van de motorhelmen die in dit artikel wordt genoemd en ik kan bevestigen dat het een geweldige helm is. Ik voel me veilig en comfortabel tijdens het rijden.

 3. Ik ben ook benieuwd naar andere criteria die de Consumentenbond heeft gebruikt bij het testen van de motorhelmen. Zijn er nog andere factoren dan veiligheid en comfort?

  • Goede vraag! Naast veiligheid en comfort heeft de Consumentenbond ook gekeken naar onder andere ventilatie, geluidsdemping en pasvorm. Deze factoren spelen ook een belangrijke rol bij het beoordelen van motorhelmen.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen